MotoGP

Zmaga v Austinu potrditev velikega talenta Alexa Rinsa

Austin, 15. 04. 2019 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Član moštva SUZUKI Ecstar Alex Rins je s svojim prvencem v kraljevem razredu MotoGP na dirki za VN Amerik v Austinu vnovič opozoril na dejstvo, da gre za velikega talenta. S tesno zmago nad legendarnim Valentinom Rossijem je izpolnil enega od začrtanih ciljev v letošnji sezoni svetovnega prvenstva - zmagati na vsaj eni dirki.

Da Alexu Rinsu sicer nepredvidljiva steza v Austinu še kako leži, pričata že dve predhodni zmagi v Teksasu, kjer je bil v nižjih motociklističnih razredih premočan za konkurenco.

Alex Rins (SUZUKU Ecstar) je izkoristil napako premočno vodilnega Marca Marqueza za tretjo zmago v Austinu, skupno peto v karieri.
Alex Rins (SUZUKU Ecstar) je izkoristil napako premočno vodilnega Marca Marqueza za tretjo zmago v Austinu, skupno peto v karieri. FOTO: AP
Tokrat je zmaga prišla v najvišjem kakovostnem razredu. Na dirki, za katero so bili mnogi prepričani, da bo postregla s spektakularnim trobojem med aktualnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom (Repsol Honda), Katalončevim najbližjim zasledovalcem Valentinom Rossijem (Monster Yamaha) in Britancem Calom Crutchlowom (LCR Honda). Toda dogodki na slabo pripravljeni stezi so poskrbeli za (nepričakovan) zasuk, na katerega pa je bil očitno Rins več kot odlično pripravljen, saj je edinstveno priložnost zagrabil z obema rokama in v razburljivi končnici preprečil dirkaškemu doktorju, da pride do zmage, ki bi mu pomenila ogromno pred nadaljevanjem sezone na evropskih tleh. "To je nekaj, kar sem sanjal vse življenje," je po dirki priznal zasluženi zmagovalec dirke za VN Amerik, ki je že v pripravljalnem obdobju pred sezono dosegal odlične rezultate.

"Pred uvodno dirko v Katarju sem izpostavil vsaj eno zmago kot enega glavnih ciljev v novi sezoni. Spodbudni rezultati testiranj, odlično vzdušje v moštvu in vera v uspeh so nas pripeljali do te velike zmage. Ni skrivnost, da je dolgoročnejši cilj skupna zmaga, a do tja me čaka še dolga in trnova pot," ostaja z nogama na realnih tleh 23-letni katalonski dirkač, ki je svojo prvo zmago na ameriških tleh dosegel pred šestimi leti. "Preprosto uživam v Združenih državah Amerike, kar je glavni razlog mojih dozdajšnjih zmag. Zaupal vam bom anekdoto, ki pa jo nisem predstavil Japoncem, da ne bi vršili nepotrebnega pritiska name pred samim začetkom dirke; razmišljal sem: zmagal si na dirki v ZDA leta 2013, na drugi leta 2016 in ni vrag, da mi ne bi uspelo še tretjič. A, da bom zmagal letos, si nisem mislil. Še posebej zaradi izjemne forme Marca Marqueza in Valentina Rossija. Sanjsko," je nadaljeval Rins ter v isti sapi priznal, da je bilo rokovanje z drugouvrščenim Rossijem po zaključku dirki zanj nekaj neprecenljivega.

Veliko veselje članov moštva Suzuki po prihodu Alexa Rinsa v ciljni iztek.
Veliko veselje članov moštva Suzuki po prihodu Alexa Rinsa v ciljni iztek. FOTO: AP
"Valentino je bil moj veliki vzornik, ko sem še kot otrok sanjal o velikih stvareh v motociklističnem svetu. To je zagotovo moja največja zmaga v karieri. Nekaj, kar mi bo predstavljalo veliko spodbudo za nadaljnje delo. Ne delam si utvar, da bi lahko že v tej sezoni nizal zmage v seriji, saj je konkurenca zastrašujoča. Toda če nekega dne želim osvojiti svetovno prvenstvo, bo potrebno početi prav to - zmagovati v nizu. Če ne bi razmišljal na ta način, bi bilo bolje, da se ukvarjam s frnikolami," je še pristavil Alex Rins, ki sta mu po zmagi v Austinu iskreno čestitala tudi nekdanja vrhunska dirkača Kevin Schwantz in Kenny Roberts Junior.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

         

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prost1
18. 04. 2019 12.23
+1
Bravo Rins , in to brez akademije.
resnicaosvobaja
16. 04. 2019 12.55
+1
Nightfly že ločiš Mohsovo trdotno lestvico od trdote po Rockwellu ?
AS1983
15. 04. 2019 16.27
+13
Bravo Rins, taktično zrelo odpeljana dirka, čakal je za Rossijem in pripravil napad v 1.sektorju v zaviti kombinaciji in uspel, še bo zanimivo letošnje prvenstvo, po moje veliko bolj kot lansko
iga_biba
15. 04. 2019 16.10
+12
Bravo Rins, bravo Suzuki!