Rossi ne vidi favorita za naslov prvaka, a opozarja na Marqueza: Največ je izvlekel takrat, ko je imel težave

Najboljši motociklisti sveta, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu razreda motoGP, trenutno uživajo v zasluženem poletnem premoru. Po polovici prvenstva je v najboljšem položaju aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki je po mnenju Valentina Rossija v vodstvu zato, ker je točke nabiral tudi takrat, ko je imel težave.

MotoGP VN Katalonije 2017 - 2

Marc Marquez je najbolj nasmejan odšel na poletni premor. (Foto: AP)

Marc Marquez je po polovici sezone v razredu motoGP v najboljšem položaju, da še četrtič v zadnjih petih letih postane svetovni prvak v elitnem razredu. Mladi Katalonec je vodstvo prevzel na deveti dirki sezone na Sachsenringu, kjer je slavil še osmič zapored. In čeprav ni tako konstanten in tako prepričljiv, kot je bil na primer v šampionski sezoni 2014, ko je dobil prvih deset dirk, je vseeno na poletni odmor odšel kot vodilni dirkač. Letošnje prvenstvo je sicer izjemno izenačeno in nepredvidljivo, saj smo na uvodnih devetih dirkah dobili kar pet različnih zmagovalcev. To je sicer daleč od rekordnega števila različnih zmagovalcev iz lanske sezone, ko so na osemnajstih dirkah videli kar devet različnih zmagovalcev. Marquez ima tako na vrhu prvenstvene razpredelnice 129 točk, kar je zgolj pet več od Mavericka Vinalesa in šest več od Andree Doviziosa, ki je v letošnji sezoni Ducatiju privozil že dve zmagi. Daleč ni niti devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki za vodilnim Špancev zaostaja zgolj za deset točk. V bitki za prvaka je torej še vse odprto in tega se zaveda tudi izkušeni Italijan, ki se tudi v letošnji sezoni, kljub 38. letom, še naprej bori za zmage z občutno mlajšimi dirkači. "Vsi, ki se trenutno borimo za naslov prvaka, smo enako konkurenčni. Vsi smo na istem nivoju. Sam ne vidim izrazitega favorita. Odpisal ne bi niti Danija Pedrose, saj tudi on ne zaostaja prav veliko," je povedal Italijan, ki sicer trenutno uživa na zasluženem odmoru pred napornim drugim delom sezone. 

Rossi, ki je zadnje tri sezone končal na nehvaležnem drugem mestu v svetovnem prvenstvu, sicer pozna odgovor na vprašanje, kje si je Marquez privozil več točk kot ostali. Čeprav je Marc vknjižil dve točkovni ničli, pa je že petkrat stal na odru za zmagovalce, od tega je tudi dvakrat zmagal, in sicer na "njegovih" dirkališčih v Austinu in na Sachsenringu. Legendarni Italijan je namreč mnenja, da je Marquez največ točk osvojil, takrat, ko je imel veliko težav, kar pa njemu in ostalim konkurentom ni. Tu ima predvsem v mislih dirki v Jerezu in Barceloni, kjer je bila tovarniška Yamaha v peklenski vročini povsem nekonkurenčna. "Marquez je vodilni, ker je takrat, ko je imel največ težav, ni izgubil veliko točk. To nam ni uspelo. Zelo je močan. Zmagal je takrat, ko je to najbolj potreboval, ko pa je imel težave, je dobro omejil škodo, ki je nastala. To je razlog, zakaj je ponovno vodilni v svetovnem prvenstvu," je še dodal Rossi. Prvenstvo je sicer še zelo dolgo. Na devetih preostalih dirkah je na razpolago še dovolj točk, da se vrstni red pri vrhu še enkrat povsem premeša. Dirkači razreda motoGP bo sicer s sezono nadaljevali 6. avgusta, ko bo v Brnu na sporedu dirka za VN Češke. Seveda s prenosom na Kanalu A in VOYO. 

Valentino Rossi

Valentino Rossi v letošnji sezoni ne vidi izrazitega favorita za naslov prvaka. (Foto: Twitter)

Dirkališče Trening Kvalifikacije Ogrevanje Dirka

Brno

VN Češke

04.08.2017

14:05

05.08.2017

13:30

06.08.2017

09:40

06.08.2017

14:00

Izidi dirke
x

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 76
 
AS1983 21.07.2017 14:50:32
letošnja sezona je še veliko boljša od lanske, saj je v boju še Dovizioso z Ducatijem. Upam, da bo ponovno uspelo bit Marquezu prvak, odkar je v Motogpju je proti Rossiju 3-0 v naslovih prvaka oz. kar 31-10 v zmagah in ta prednost v zmagah se bo še povečala do konca sezone, ker Marquez je željan dokazovanja, medtem ko Rossiju počasi zmanjkuje časa in tudi potrpljenja, ker do 50. leta ne bo dirkal, ali pač?
Nightyfly 21.07.2017 21:18:27
prebral sem vas ´´clanek´´ , toda pri bogecu zdaj ne vem kaj ste zelel napisati . Hvalo enemu , grajo drugemu , torej kaj ? Zraven vmesate se Dovija ,potem pisete stevila zmag in se , in se , na koncu se pa kot poznavalec obregnete se ob veterana,da mu zmanjkuje potrpljenja .A res ? To ste samo vi ´´profesionalno´´ ugotovil . Profesionalci in ljubitelji tega sporta se vsak dan sprasujejo od kje Rosssiju tak naboj volje po dirkanju , taka vztrajnost , karkoli ze ........... no ,pa se poojavite vi in deklasirate celotno svetovno javnost .Ja kdo pa ste ? In kaj ste ?
AS1983 21.07.2017 21:32:25
jaz samo napišem, kar si mislim o Marquezu za katerega navijam še od razreda moto2 in o Rossiju
Mohiito 21.07.2017 22:23:19
Maa muhca...je pač normali opazovalec moto GP-ja in da rosiju zmanjkuje živcev tako kot tebi je čisto vmesna ugotovitev. Vožnja po pisti z dvignjenim sredincem in podobne njegove akcije samo to potrjujejo, kar je hujše da se to zagovarja z vso prisilo za nekaj normalnega? Skrajno neokusno za svetovno javnost samo še koleriki in zaslepljenci lahko takšno početje opravičujete za povsem normalno ali kaj?
Nightyfly 22.07.2017 09:19:59
mohito ,,,,, lahko pisete karkoli vam srce pozeli , sezone 2015 in pocetja dveh akterjev ne bote mogel ne vi ne kdo drug opraviciti . Obesate se na sredinec ? Prav , meni je prav . Verjetno ga ni kazal tja v tri dni . Clovek ,ki dirka od svojega 5 leta starosti verjetno ve in vidi ,kar se nam niti ne sanja . Ce vozite motor , ce hodite na dirke , ne pa samo gledate po TV ,bi take stvari vedel in razlocil . To je vse .
Nightyfly 22.07.2017 09:27:14
In se nekaj .... Kot veste , je Rossi po sezoni 15 storil prvi korak k umiritvi strasti .No , prvega , pa na iz tistega razloga je naredil MM ,ki se je zelel zjokati na ramenih Stefanie ,ker je vedel , da je skupaj z Jorgom naredil eno veliko minestro . Verjetno je to potem mama prenesla tudi Valetu in je ob prvi priliki naredil korak in malemu markezu ponudil roko . Pa vidim ,da to spet pri nekaterih ni prav . Vcasih so si sportniki delili klofute in dobre udarce . Zivljenje je prevec dragoceno , da bi ti ga en mulc zaradi preracunljivosti unicil kar tako . A ne ? Kakorkoli , vecina sveta je na tribunah ze tisto leto takoj pokazala obema dirkacema ,,, JL in MM kaj si misli o njunih rabotah ....z glasnimi buuuu in zvizganjem . Sicer pa .,,,kaj bi vam pravil , saj znate brati ,gledati in poslusati .Ce ste pa na dirkah v zivo ,vas tudi strese -je tako ?
Nightyfly 22.07.2017 09:28:48
..... zal vas moram spet popraviti --ze 1000-ic .Nightyfly ne pomeni muhca .Pa nic zato .Ce so ljudje trdi ne morem kaj veliko pomagati ,a ne !?
Mohiito 22.07.2017 10:57:49
Lepo napisano, pa lep dan vam želim in posledično čim manj udihanega rumenega dima ker so vidne posledice.
Več komentarjev