Rossi uspešno operiran in že razmišlja o novih izzivih: Komaj čakam vrnitev na steze

Valentino Rossi je na četrtkovem treningu ob padcu z enduro motorjem utrpel hudo poškodbo dvojnega zloma golenice in piščali z izpahom desne noge. Dirkaškega doktorja so že uspešno operirali v Univerzitetnem kliničnem centru v Anconi, od koder svojim privržencem pošilja pozitivne 'vibracije': "Počutim se odlično in komaj čakam vrnitev na steze. Čim prej, tem bolje."

Če jo je dirkaški doktor po padcu na treningu motokrosa pred dirko v Mugellu odnesel "le" s poškodovanim prsnim košem, so bile posledice padca na četrtkovem treningu z enduro motorjem precej, precej hujše. Vodilni možje pri Yamahi so namreč potrdili prvotne črnoglede napovedi, saj je Valentino Rossi utrpel hudo poškodbo dvojnega zloma golenice in piščali z izpahom desne noge.  

Valentino Rossi

Valentino Rossi je uspešno prestal operacijo na desni nogi v UKC-ju v Anconi, od koder svojim navijačem sporoča, da komaj čaka vrnitev na dirkaške steze. (Foto: motoGP)

Nesrečnega Rossija so nemudoma prepeljali v Univerzitetni klinični center v Anconi, kjer je bil v noči na petek uspešno operiran. Po predvidevanjih zdravnikov, ki so ga že uspešno operirali, bo okrevanje trajalo vsaj 40 dni. "Povedali so mi, da je operacija minila brez posebnosti oziroma večjih težav. Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti zdravniškemu osebju v UKC v Anconi, še posebej pa dr. Raffaellu Pascarellu. Svojim navijačem sporočam, da mi je zelo žal zaradi neljubega dogodka, toda to je šport. Komaj čakam vrnitev na steze; čim prej, tem bolje," je v kratki izjavi za javnost, le nekaj ur po uspešno prestanem operativnem posegu, povedal dirkaški doktor Valentino Rossi.

Legendarni Italijan je bil v tej sezoni na dobri poti, da se resneje vmeša v boj za skupno zmago v kraljevem razredu MotoGP. Na lestvici točkovanja za naslov prvaka zaseda trenutno 4. mesto, letos je med drugim zmagal na dirki za VN Nizozemske. Na zadnji dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu, svoji jubilejni 300., pa je dirkač Yamahe osvojil visoko 3. mesto.

Valentinu Rossiju želimo čimprejšnje okrevanje in povratek na dirkaške steze!

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 300
 
jzkzfzmz 02.09.2017 13:01:56
Ne razumem, človek se poškoduje tu pa je pol komentarjev v slogu pod IQ 70. Upam, da se le tem, ki sekajo slabe komentarjem ne bo povrnilo enako. Vsak si zasluži čimprejšnje okrevanje in ne glede na to kdo je! Čimprejšnje okrevanje VR46! Ga imaš rad ali sovražiš, se vedno želi vse najbolje a ne? Saj niso teroristi ampak šporniki, ki živijo od športa in vsak dan tvegajo poškodbe in življenje. To je njihov slog kaj tukaj ni za razumet?!
5TIG 02.09.2017 14:08:32
++++
PS-2Xministri 02.09.2017 15:51:14
++++++++++
THEdocktor 02.09.2017 21:27:44
flum ti pa za drek majstra
Več komentarjev