MotoGP

Rossi: Dirkaški slog se je v 15 letih zelo spremenil

Ljubljana, 17. 04. 2015 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valentino Rossi je po dveh dirkah v razredu motoGP vodilni dirkač. Italijan z nestrpnostjo pričakuje dirko za VN Argentine, saj pravi, da mu je steza všeč. Dirkač Yamahe tudi poudarja, če ne bi spremenil svojega stila dirkanja, ne bi bil konkurenčen.

Valentino Rossi je v svoji karieri zabeležil 109 zmag.
Valentino Rossi je v svoji karieri zabeležil 109 zmag. FOTO: Reuters
Valentino Rossi je na uvodnih dveh dirkah sezone motoGP, VN Katarja in VN Amerik, zbral 41 točk. Zmaga in tretje mestu sta mu pred argentinsko preizkušnjo na stezi Termas de Río Hondo vlili veliko mero optimizma, zato verjame, da je lahko tudi na južnoameriških tleh uspešen: "Vesel sem, da smo znova v Argentini, saj mi je steza všeč. Upam, da bodo pogoji na stezi boljši kot lani, saj je konfiguracija dirkališča zelo dobra."

Po sanjskem začetku sezone, ki jo je otvoril z zmago, je znova eden od favoritov za končno zmago in osvojitev njegovega jubilejnega desetega naslova svetovnega prvaka. Rossi je član elitnega razreda motociklistične karavane svetovnega prvenstva že vse od leta 2000, in v tem času je videl in doživel že marsikaj. Predvsem Italijan izpostavlja, da je do največje spremembe v teh 15-ih letih prišlo pri načinu vožnje. "Začel sem, ko je bilo vse še črno - belo. Težko je bilo dati koleno na tla," se z nasmenom na obrazu spomni svojega začetka v kraljevem razredu.

Dirkaški slog Valentina Rossija na dirki za VN Katalonije leta 2005.
Dirkaški slog Valentina Rossija na dirki za VN Katalonije leta 2005. FOTO: Reuters

"Toda šalo na stran, največja sprememba je zagotovo položaj na motorju in v zadnjih letih se je motoGP zelo spremenil. Tudi elektronika in Bridgestonove gume. Ko je bil opremljevalec Michelin, je bila vožnja drugačna. Zdaj ne moreš ostati v enakem položaju kot si lahko takrat," še dodaja devetkratni svetovni prvak, ki bo v Argentini lovil svojo 110 karierno zmago. Do rekorda po številu skupnih zmag, ta je s 122 zmagami v lasti njegovega rojaka Giacoma Agostinija, ga loči še dvanajst prvih mest.

Dirkaški slog Valentina Rossija na letošnji dirki za VN Katarja.
Dirkaški slog Valentina Rossija na letošnji dirki za VN Katarja. FOTO: Reuters

Italijanova konkurenčnost je posledica njegove nepopustljive želje, predvsem pa sprememba sloga dirkanja. Kljub temu, da je 14 let starejši od Marca Marqueza, pa dirkaški doktor sledi trendu novodobnih dirkačev, ki v ovinkih vedno bolj 'visijo' z motorja: "Poskušam se s telesom nagniti z motorja kot Marquez ali Lorenzo, ki je na enakem motorju. Zanimivo je, saj vsak dirkač želi izboljšati in popraviti svoj slog vožnje. Tudi Andrea Dovizioso je v zadnjih letih zelo spremenil svojega. Tako pač je. To je dirkaška evolucija in zato je motoGP zelo zanimiv, nikoli ni enako."

Vsekakor bo zanimivo videti kako se bo Rossi, kot njegovi tekmeci prilagodili na nove gume (Michelin) in skupno elektroniko, ki bodo največja novost v naslednji sezoni.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
17. 04. 2015 19.30
+9
Rossi je legenda MotoGP-ja, brez njega bi bile dirke dolgočasne, še dobro, da je v dobri formi in letos bi se lahko potegoval za svoj 10. naslov prvaka.
?a?kalica
17. 04. 2015 13.54
+3
mal razmislam, da bi po desetih letih horneta zamenu za bmw k1200r, a ma kdo kej izkusn s tem motorjem, bojim se edin njegove teze in nadziranja moci pospesevanja pr corner exitu
HAILWOODmike
17. 04. 2015 14.55
+5
Nadzor moci pri tem motorju ni problem...dokaj vodljiv....ce te sam to muci, kr menjaj, je top motor. Srecno voznjo!
grunger81
17. 04. 2015 12.52
+44
Slog se je spremenil ampak Vale ostaja isti kot 15 let nazaj, še vedno konkurenčen!!! Forza VR46!!!!!
pridnaov?ka
17. 04. 2015 15.32
-2
mzurry
17. 04. 2015 15.52
+2
MitraljezovDarko
17. 04. 2015 19.12
+2
Borak
17. 04. 2015 20.24
čačkalica, vozim bmw k1200r prej sem vozil fejzerko, kaj naj rečem, top motor, ne oklevaj kupi, vendar pazi na par stvari, ni bmw to kar misliš, pri dotičnem modelu bodi extremno pazljiv na sklopko, skrita tovarniška napaka, preslaba za ta motor, crkne nekje okoli 45kkm, draga kot žafran, ponaredka ni no našel sem lamele, potisnih plošč pač ne, tako da sem menjal komplet čez cca 20kkm pa bom menjal lamele. Motor je zelo vodljiv, sam sem ga vzel brez esa in posledično abs, esa ne pogresam abs bi pa imel. Olje obvezno castrol 1 power racing 5w40 čista sintetika, olje in filter lahko menjas sam svečk se ne dotikaj. Ostalo nimam pripomb, razen da ne čutis ko ti zadnje kolo "zaplese" ko prtisnes na gas :-) ne kupuj pod letnikom 2007 razen če ni imel vseh mislim da 3 vpoklicev, sicer so te reci malenkostne ampak vseen, če te še kaj zanima me kontaktiraj na zgaga30afnagmailpikacom, da bo filter spustil skozi meil.