Rossi: Imamo nekaj težav, zato sem odpeljal 60 krogov

V Maleziji dirkači razreda motoGP opravljajo druga testiranja pred začetkom nove tekmovalne sezone. Italijan Valentino Rossi, ki je vknjižil svoj najslabši čas na letošnjih testiranj, poudarja, da, odkar se je preselil k Yamahi, vztrajno išče prave nastavitve motocikla.

Valentino Rossi je drugi dan kvalifikacij končal na petem mestu in zaostal za svojim najboljšim letošnjim časom v Sepangu. Sedemkratni svetovni prvak v kraljevem razredu je imel kar nekaj težav z motociklom in elektroniko, da bi vse odpravil in raziskal, kaj gre narobe, je odpeljal neverjetnih 60 testnih krogov.

Valentino Rossi

Valentino Rossi (Foto: Reuters)

"Na koncu sem zelo vesel, še posebej, ker je bil dan zelo dolg. Odvozil sem več kot 60 krogov, tako smo opravili še dodatno delo," je dejal Rossi, ki še išče prave nastavitve na Yamahi. "Na žalost smo dopoldan imeli nekaj tehničnih težav. Podobno kot prvi dan so nas težave z elektroniko stale dodatnega časa. Potem smo delali samo z enim motociklom. Ampak to se lahko dogaja samo na testiranjih. Nisem 100-odstotno zadovoljen, poskušali smo izboljšati oprijem gum na izstopu iz ovinka, ko so pnevmatike po desetih krogih že nekoliko obrabljene. Izboljšava je bila majhna, vendar je šla na škodo uravnoteženosti motocikla. Tako smo plačali visoko ceno za izboljšanje oprijema," je povedal Italijan.

Valentino Rossi

Valentino Rossi (Foto: Reuters)

"Prvi cilj v četrtek je izboljšati oprijem brez izgube ravnotežja, ki je sicer zelo dobro [z originalno nastavitvijo]. Vozim lahko zelo dobro, vendar se mi na izhodu iz ovinka zadnje kolo vrti preveč v prazno," je zaključil Rossi.

 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 31
hotchilipoper 03.03.2013 10:59:11
Kdaj bo prva dirka?
Več komentarjev