Rossi: Jorge je pravi heroj! Marquez: Veliko je tvegal ...

Najboljši motociklisti letošnje motoGP sezone so navdušeni nad uspehom Španca Jorgeja Lorenza (Yamaha), ki se je v Assnu po operaciji ključnice vrnil na stezo in s 5. mestom navdušil motociklistične navdušence.

V motociklistični karavani serije motoGP še naprej močno odmeva pogumna poteza svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza (Yamaha), ki je manj kot 48 ur po operaciji ključnice nastopil na eni zahtevnejših preizkušenj sezone. V Assnu ni bil le eden nastopajočih, ampak je navkljub še sveži rani po operaciji ključnice s 5. mesto prišel do prepotrebnih 11 točk v bitki za naslov svetovnega prvaka.

Jorge Lorenzo in Valentino Rossi

Jorge Lorenzo in Valentino Rossi (Foto: Reuters)

"Jorge je pravi heroj, saj mu je uspelo nekaj neverjetnega. Ko sem izvedel, da se želi vrniti po operaciji, sem pomislil, da je to nekaj, česar jaz ne bi mogel. Prestati operacijo po hudi nesreči, samo dan zatem pa se vrniti na stezo. Še vedno ne verjamem. Veliko je tvegal, ampak dirkal je tako kot vedno. Najbolj zahteven zanj je bil prvi del dirke, a s tveganjem je pridobil ogromno. 11 točk, ki jih bo morda nujno potreboval v bitki za naslov. S svojim dirkanjem je dokazal, kako zelo si vsakdo izmed nas želi zmage,'' razmišlja zmagovalec preizkušnje za VN Nizozemske Valentino Rossi (Yamaha).

"Opravil je izjemno delo. Name je naredil velik vtis. Da se je po dveh dneh na stezo vrnil tako močan in odločen, nato pa uspel v nameri je res nekaj izjemnega,'' je odločitev Lorenza komentiral vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Dani Pedrosa (Honda), svoje pa je pristavil tudi mladi Marc Marquez, ki je v Assnu nastopil poškodovan: "Veliko je tvegal, a z 11 točkami ogromno pridobil. Po zahtevnem startu sem mu sledil. Dirkal je zelo pametno. Zavedal se je, kako pomembne so zanj te točke. Treba je biti pameten, da odpelješ dirko, kot je bila ta!''

Crutchlow ni mogel verjeti
Tretjeuvrščeni z dirke za veliko nagrado Nizozemske Cal Crutchlow ni mogel verjeti, da se je Španec odločil za takšen korak.''Nisem mogel verjeti, da je tako močan. Pričakoval sem, da mu bodo proti koncu dirke nekoliko pošle moči, a vseeno gre za nevsakdanji dosežek, ki bo v svetu motociklizma odmeval še dolgo,'' je dodal Britanec.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
YAMAR 10.07.2013 13:09:21
GO ROSSI
Več komentarjev