MotoGP

Rossi: Misano je vselej posebna dirka, letos bo močno čustvena

Misano, 14. 09. 2012 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Valentino Rossi, ki se počasi poslavlja od ekipe Ducatija, saj se bo že v naslednji sezoni vrnil k Yamahi, je domačim novinarjem v čustvenem nagovoru napovedal fantastično dirko ta konec tedna v Misanu.

Valentino Rossi je, tako pišejo italijanski mediji, te dni še posebej čustven. Razlogov je seveda več. Ves konec tedna mu bodo po glavi skakali domači navijači, v Misanu vselej še posebej nabriti in dobre volje, po drugi strani pa bo Misano zaznamoval spomin na tragično umrlega Marca Simoncellija, pomembno pa je tudi dejstvo, da bo Rossi na VN San Marina zadnjič dirkal z ducatijem, saj se po tej sezoni vrača k ekipi Yamaha. "Prelepo bo dirkati pred domačimi navijači, ki tradicionalno ves konec tedna skrbijo za dobro razpoloženje in v velikem številu bodrijo predvsem nas, Italijane," je za Corriere Dello Sport povedal izkušeni Rossi.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Coach

"Seveda je letošnja dirka nekaj posebnega. Poznate razloge. Povsem bo posvečena Marcu in prav je tako. Že tako ali tako pa je Misano ena najlepših dirk v koledarju razreda motoGP. Tudi to je res, da bom poslednjič dirkal z ducatijem na italijanskih tleh, tako da pričakujem konec tedna poln čustev," je povedal Rossi, ki je prepričan, da se bosta za letošnjo krono v razredu motoGP do zadnje dirke borila Španca Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa. "Prav nihče jima ne more blizu. Malo napak sta si privoščila v preteklih dirkah, mislim, da bosta bila mrtvo tekmo vse do konca sezone. Po mojem jima je še najbližje Ben Spies, če le ne bo imel spet obilo smole," je bil brez dlake na jeziku Rossi, ki je opazil, da je ducati hitrejši, kot je bil v Brnu. "Naredili smo nekaj popravkov, mislim, da se nam obeta dobra dirka. Kako visoko lahko pridemo, pa težko rečem."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

duce749
14. 09. 2012 17.38
-7
toliko škode kot je ta nesposobnež naredu,bodo dolgo popravljali
eisen kreuz
14. 09. 2012 18.10
+7
t4t5t6
14. 09. 2012 21.35
-2
t4t5t6
14. 09. 2012 14.34
-13
gooooo ducati.pa naj gre tale rossi kamor hoče naj pride kdo ki obvlada ducati in se ga ne boji
eisen kreuz
14. 09. 2012 18.09
+4
pejdi ti ki si poznavalec in majboljši drekač!!