Rossi: Moram biti enako hiter kot Jorge ...

Privrženci italijanskega dirkača Valentina Rossija z nestrpnostjo pričakujejo dirko za VN Italije, kjer se nadejajo vnovične zmage The Doctorja, ki jih je v Mugellu razveseljeval od leta 2002 do leta 2008, ko je nanizal sedem zaporednih zmag.

Valentino Rossi

Italijan je na uvodni dirki sezone zasedel drugo mesto. (Foto: Reuters)

Med navijači zelo priljubljeni devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi se z velikimi pričakovanji veseli domače dirke v Mugellu. Rossi je na domačih tleh nanizal neverjetnih sedem zaporednih zmag. Nepremagljiv je bil od leta 2002 do 2008. Leta 2010 pa je pred svojimi prevrženci doživel težjo poškodbo, ko je utrpel odprti zlom golenice na desni nogi.
Nato je na toskanski stezi dve leti zapored doživel polom z italijanskim moštvom Ducati, takrat je obakrat slavil njegov zdajšnji moštveni kolega Jorge Lorenzo. Moštvo Yamahe je v Mugellu od leta 2004 samo dvakrat izpustilo najvišjo stopničko. Leta 2009 se je zmage veselil Casey Stoner z Ducatijem in leto pozneje Dani Pedrosa s Hondo. Odkar se je 34-letni dirkač vrnil nazaj k Yamahi, so njegovi privrženci povsem ponoreli in z nestrpnostjo pričakujejo domačo preizkušnjo prihodnji konec tedna.
 

Valentino Rossi

Valentino Rossi je v Mugellu kraljeval med letoma 2002 do 2008. (Foto: Reuters)

"Zame bo to težka dirka, vendar je pomembno doseči dober rezultat. Rad dirkam v Mugellu in veselim se vrniti z Yamaho. Na suhem terenu za zdaj nismo dovolj hitri, da bi se približali zmagi. Morali bomo postati hitrejši," je povedal Rossi, ki je na prvih štirih dirkah stopil na zmagovalni oder samo na uvodni preizkušnji v Katarju.
"Na motociklu se še ne počutim 100-odstotno. Še se lahko izboljšam, toda za stopničke preprosto nisem dovolj hiter. V Katarju smo bili prvi in drugi, toda situacija je podobna lanskoletni s Hondo. Yamaha mora delovati brezhibno, jaz pa moram biti hiter kot Jorge."


Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 37
 
3r2wbt 27.05.2013 12:49:43
Progo v Mugellu pozna, vprašanje pa je, če je to dovolj, glede na formo ostalih dirkačev in predvsem Honde. Mislim, da bo želel pokazati vse kar zna, vendar bi lahko bilo tudi to premalo. Trenutno sta Hondi hitrejši, zato je tveganje, da ju, pa tudi Lorenza prehiti, še toliko večje. Je dirkaški doktor pripravljen tvegati več kot mu motor dopušča? Ko je bil mlajši in še ni bilo leta 2010 in z njim zloma noge, vsekakor. Dokaz za to so takratni rezultati in samo ti bodo za vse čase zapisani v zgodovino motociklizma. Sedaj, kot kaže, ni več pripravljen voziti na vse ali nič. Natančen pregled stanja in rezultatov večine, če ne že kar vseh dirkačev, ki so šli čez 30 let, v preteklosti in sedaj, pokaže, da njihovi rezultati počasi upadajo. Rossi je s tega stališča še dober. Močan element je tudi motivacija. Pri mlajših dirkačih, ki šele prihajajo, jih slabi rezultati ali pod pričakovanimi, ne demotivirajo, pri starejših je nekoliko drugače. Rossi ima 34 let in iskra počasi ugaša. Želel bi si, da se motim in, da Rossi pokaže kaj je še sposoben. Mugello bo odločujoč. Če bo dosegel dober rezultat, kar pomeni, da bo najmanj tretji z minimalno razliko, je še nekaj upanja, da bo za naslednje dirke dovolj motiviran. Še toliko bolj, če bo prvi. To sedaj rabi in dodelavo Yamahe, bodisi z novim menjalnikom ali celostno. Da bo enakovredna Hondi.

Za tiste, ki odhajate na dirko v Mugello. Največji problem predstavlja gužva po dirki. Dirkališče je umeščeno v tipično toskansko pokrajino z navadnimi lokalnimi cestami Do avtoceste Firenze-Bologna je cca. 25 km. Po dirki se, predvsem z osebnim avtomobilom ali večjim vozilom ne premakneš nikamor. Bližje kot ga imaš parkiranega dirkališču, slabše je. Če imaš čas, je še najbolje počakati 4-5 ur in se potem odpraviti proti domu. Z motorjem je nekoliko bolje, vendar se popolnoma gužvi ne da izogniti. Poleg tega je tudi avtocesta, vse do Bologne skoraj v celoti natrpana s pločevino. Šele po Bologni se promet sprosti. Karte se dobi na ticketone.it ali pa na blagajnah na dirkališču. Kakšna bo letos cena in vse ostale informacije je mogoče preveriti na mugellocircuit.it. Kampirati ali z avtodomov je mogoče znotraj dirkališča oz. v kompleksu, ki obdaja stezo. Tveganje, da se po dirki ne premakneš nikamor je v tem primeru še večje. Najbolje je šotor, avto ali avtodom postaviti izven kompleksa na kakšnem travniku v bližini, kjer domačini, lastniki ponujajo improvizirane kampe. Cena se gibje 20-40 evrov. Karto samo za nedeljsko dirko je možno kupiti na balagajni ne glede na čas. Nekje po 22 uri v soboto je s to karto možno priti v kompleks dirkališča, kjer se dogaja tisto najbolj zanimivo, muzika, burn outi idr..
palmadijoko 27.05.2013 13:09:21
Pa tudi skozi veliko sprememb je moral iti v teh treh sezonah in pri teh letih, pa tudi z vrha se je spustil do dna, marsikdo drug bi že v prvi sezoni pri Ducatiju zgubu motivacijo. Pa tudi tista težka nesreča mu ni pomagala. Itak je pa tudi sam izjavu, da počasi prihajajo dirkači, ki jim bo težko kos, tako da še dober je na koncu koncev, Lorenzo je boljš, ampak on se vsa leta ukvarjal samo z Yamaho, Rossi pa dve leti z trmastim Ducatijem.
m-a-t-oo 27.05.2013 17:50:06
3r2wbt letos grem v mugello mam par uprašanj za mugello moj mail m-a-t-o@siol.net če boš imel čas :)
Več komentarjev