Rossi o pomoči Vinalesu v boju za prvaka: Običajno Yamaha ne daje takšnih ukazov, toda ...

Yamahin dirkač razreda motoGP Valentino Rossi je priznal, da zaenkrat še ni dobil ukazov s strani Yamahe, da bi v nadaljevanju prvenstva moral pomagati moštvenemu kolegu Mavericku Vinalesu v boju za naslov. "Ta trenutek še ne. Običajno Yamaha tega ne počne, toda veliko je odvisno od samega prvenstva. Če bo zelo, zelo tesno, se bo mogoče to zgodilo," je v Motegiju razložil Italijan.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Smo v zanimivem položaju, saj imajo vse tri tovarniške ekipe hitrega drugega dirkača, ki bi lahko pomagal moštvenemu kolegu, tako da bomo videli," je stanje v prvenstvu opisal legendarni Italijan. Ta se je v karavano po dvojnem zlomu vrnil čudežno hitro in v Aragonu osvojil peto mesto, a vozil je s pomočjo protibolečinskih tablet.

Nemški dirkač Jonas Folger, eno prijetnejših presenečenj aktualne sezone razreda motoGP, bo izpustil zadnje štiri dirke sezone, potem ko ima težave z zdravjem. Zaradi pomanjkanja energije bo opravil teste v Münchnu, saj se zdravniki bojijo, da se bi mu obnovil humani herpesvirus 4, s katerim se je spopadel že v preteklosti. 

"Moja noga je zagotovo bolje. Imel sem teden dni počitka več, kar je zelo pomembno, saj sem po Aragonu malce trpel. Noga je precej bolje, nekaj bolečine ostaja, toda na motorju lahko sedim. Kljub vsemu je noga bolje kot v Aragonu. Nisem stoodstoten zagotovo, tudi glede treninga, saj sem ga moral malce prilagoditi. Toda počutim se dobro," je o stanju noge, ki jo je zlomil na vožnji z enduro motorjem povedal legendarni, 38-letni dirkač Yamahe. Ta je celotno motociklistično karavano presenetil s presenetljivo hitrim okrevanjem, a kot sam poudarja, je to posledica njegove odlične telesne pripravljenosti. 

Valentino Rossi Motegi 2017

Rossi si v spremenljivem Motegiju želi suhe dirke, saj meni, da v mokri oz. delno sušeči se stezi Yamaha ni konkurenčna preostalim. (Foto: AP)

Čeprav je Valetnino Rossi dirkač, ki ima rad deževne pogoje, pa si letos v spremenljivem Motegiju na VN Japonske ne želi dežja. "Škoda bo, če bo deževalo, saj smo na tej progi zelo konkurenčni v suhem. Lani sem bil dober v mokrem, toda letos ne toliko, tako da upam na suho stezo," je zaključil Italijan, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda peto mesto s 56 točkami zaostanka za Marcom Marquezom. Hondin dirkač ima 16 točk prednosti pred drugouvrščenim Andreo Doviziosom (Ducati), Rossijev moštveni kolega Maverick Vinales pa za vodilnim rojakom zaostaja 28 točk. V igri je do konca prvenstva še sto možnih točk.

Pasica VN Japonske Motegi 2017

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
Machetekills007 12.10.2017 22:13:28
HONDA HONDA HONDA!!!
Več komentarjev