MotoGP

Rossi po petkovih prostih treningih v Assenu že prečrtal novo šasijo svoje yamahe

Assen, 25. 06. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkaški doktor Valentino Rossi je po petkovih prostih treningih že ovrgel možnosti, da bi dirkaški konec tedna v Assenu nadaljeval z novo Yamahino šasijo. Razlog? Pomanjkanje stabilnosti na sprednjem delu motorja.

Rossi se bolje počuti na standardni šasiji.
Rossi se bolje počuti na standardni šasiji. FOTO: AP
Valentino Rossi se je po petkovih dveh prostih treningih – na drugem je le zgolj za štiri tisočinke zaostal za Andreo Iannonejem –, odločil, da nove Yamahine šasije letos ne bo več uporabljal. "V Barceloni smo preizkusili različno šasijo, toda nisem bil prav prepričan o morebitnem napredku," je povedal Italijan, sicer trenutno tretjeuvrščeni v svetovnem prvenstvu, in dodal: "V petek smo jo preizkušali še enkrat na drugačni stezi in na koncu sem se raje odločil za standardno šasijo, saj imam boljši občutek na prednjem delu motocikla.''

Dirkaški doktor je sicer še pojasnil, da neke velike razlike med šasijama ni, a da mu je preprosto malenkost bolj všeč ta, ki jo je uporabljal že na preteklih dirkah: "Od sobote naprej bom uporabljal standardno šasijo. Ni neke velike razlike. Gre zgolj za malenkostne prilagoditve, a bolj mi je všeč običajna šasija," je še zaključil Rossi. Ta je bil po petkovem drugem treningu izjemno zadovoljen z ritmom in nastavitvami, ki jih spremenil po prvem prostem treningu, a se zaveda, da njegovo ekipo do nedeljske dirke čaka še veliko dela: "Veliko dela naš še čaka, saj tu v Assenu potrebuješ zelo uravnotežen motocikel, da imaš dobro stabilnost in lego motocikla v ovinkih, še posebej na hitrih delih steze."

Pasica VN Nizozemske
Pasica VN Nizozemske FOTO: Kanal A
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR46ROSSI
25. 06. 2016 11.05
+4
Bravo Vale, 3. trening odlično, kr tak naprej.
Nightyfly
25. 06. 2016 11.29
+3
++++++ Jorg pa na tleh s starim okvirjem .
marston
25. 06. 2016 08.31
+23
a zdej bo treba še tuki čakat, da bom oglase preskoču? dejte nastavit na 30 s, da ziher ne bo nihče čakal