MotoGP

Rossi po veliki zmagi v Assnu: Zaradi takšnih občutkov tako rad dirkam, Petrucci jezen na Rinsa

Assen, 25. 06. 2017 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Osma dirka letošnjega svetovnega prvenstva v razredu motoGP znova ni razočarala. Na kultnem dirkališču v Assnu smo dobili že petega različnega zmagovalca v letošnji sezoni. Z deseto zmago v katedrali motociklizma je bil seveda več kot navdušen Valentino Rossi. Danilo Petrucci pa je prepričan, da so mu dirkači zaostali za krog preprečili premierno zmago v elitnem razredu.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
    08:05
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
  • Iz 24UR: Rossi še desetič slavil v katedrali motociklizma
    02:43
    Iz 24UR: Rossi še desetič slavil v katedrali motociklizma

Več kot leto dni je Valentino Rossi čakal na novo zmago v razredu motoGP. Nazadnje je slavil na lanski dirki za VN Katalonije. In rezultati zadnjih nekaj dirk niso niti približno kazali, da bi lahko v Assnu ugnal celotno konkurenco. A dirkaški doktor je znova dokazal, zakaj ima v svojih vitrinah kar devet naslovov svetovnega prvaka. Za izkušenega Italijan je bila to že deseta zmaga v katedrali motociklizma, skupno pa že 115 v bogati dirkaški karieri. A po končani dirki na Nizozemskem, je bil Rossi bolj kot nad novimi rekordi, navdušen nad dejstvom, da se je po nekaj slabših dirkah predvsem v Jerezu, Le Mansu in Barceloni, ekspresno vrnil v boj za naslov svetovnega prvaka. "Zelo sem vesel in seveda je to zelo pomembna zmaga, tako kot vsaka. Po enem letu, so ti občutki neverjetni. Tudi zaradi tega, ker prav zaradi teh občutkov tako rad dirkam z motocikli. Občutki, pet, šest ur po dirki, to so najboljši občutki," je z nasmeškom na obrazu po dirki v Assnu novinarjem razlagal dirkaški doktor. Za jubilejno deseto zmago na severu Nizozemske se je moral sicer pošteno potruditi, saj je v zadnjem krogu odbil silovite napade Danila Petruccija, ki je na zadnjih dirkah v fantastični formi in je osvojil že druge stopničke za moštvo Pramac v letošnji sezoni. "Izjemna dirka, neverjetne bitke z Danilom, Marcom (Marquezom op. p.) in tudi z Johannom (Zarcojem op. p.). Tudi s tehničnega vidika sem zadovoljen, saj smo trdo delali, spremenili šasijo in sedaj lahko dirkam, tako kot sem si želel. Tudi za prvenstvo je to izjemno pomembna zmaga, saj je neverjetno odprto in napeto. Za nami je osem dirk, veliko dirkačev zmaguje na različnih motociklih, zelo bo še zanimivo," je še dodal devetkratni svetovni prvak, ki že pogleduje proti naslednji dirki, ki bo na sporedu že prihodnji konec tedna na nemškem Sachsenringu. "Letošnje prvenstvo je res neverjetno in zelo sem vesel, saj je takšno prvenstvo zelo zabavno tako za gledalce, kot tudi za nas dirkače. Nič še ni odločenega. Sedaj odhajamo na Sachsenring, ki je povsem drugačne dirkališče, kot tukaj v Assnu. V zadnjih sezonah je v Nemčiji Honda razred zase, še posebej je zelo močan Marquez, zato je nujno, da smo tudi tam konkurenčni," je zaključil Rossi.

Rossi in Petrucci sta si na odru za zmagovalce dala duška in pošteno 'zalila' eno iz med spremljevalk.
Rossi in Petrucci sta si na odru za zmagovalce dala duška in pošteno 'zalila' eno iz med spremljevalk. FOTO: AP

V prvenstvu je sicer vodstvo prevzel Andrea Dovizioso, ki se je moral v Assnu po epski bitki z Marquezom in Calom Crutchlowom zadovoljiti s petim mestom. Ducatijev dirkače je letos zbral 115 točk in ima štiri točke prednosti pred prej vodilnim Maverickom Vinalesom, ki je v Assnu vknjižil drugo točkovno ničlo. Na tretjem mestu je nato Rossi, ki je s prvo zmago v sezoni pri 108-ih točkah, samo za štiri pa zaostaja aktualni prvak Marquez, ki je na Nizozemskem ciljno črto prečkal na tretjem mestu.

Kljub temu, da je osvojil drugo mesto, pa je bil vseeno po dirki nekoliko razočaran Danilo Petrucci. Italijan je bil zelo blizu svoji prvi zmagi v razredu motoGP, a jo je zapravil v zadnjem krogu, ko so ga v lovu na Rossija ovirali dirkači zaostali za krog. Najbolj je izpostavil Alexa Rinsa, ki se je sicer v karavano vrnil po poškodbi in je nazadnje dirkal v Austinu. "Res je, lahko bi zmagal, a sem na koncu končal kot drugi. Če bi imel še eno priložnost ... A na koncu to ni bilo možno. Kakorkoli, za nami je super dirka. Na začetku sem bil zelo umirjen in zgolj sledil dirkačem pred menoj. Nato sem videl, kako Valentino napada in sem mu poskušal slediti. Po suhem je bil nekoliko hitrejši, potem pa je prišlo nekaj dežja in poskušal sem prehiteti, a bilo je preveč tvegano. Nato sem opazil, da sem bil v 12 zavoju hitrejši, predvsem pri pospeševanju in uspel sem ga prehiteti štiri kroge pred koncem. Nato me je Vale znova prehitel. Nato sem v zadnjem krogu v šestem zavoju ujel Rinsa, ga poskušal prehiteti, a sem se skoraj zaletel vanj. Valentino mi je ušel, a sva vseeno v cilj prišla zelo skupaj. Zelo sem vesel, a hkrati se zavedam, da je bila prva zmaga zelo blizu," pa je svojo dirko v Assnu opisal Petrucci, ki je po tretjem mestu v Mugellu znova stal na odru za zmagovalce na dirki elitnega motociklističnega razreda. Kot rečeno se karavana ekspresno seli v Nemčijo, kjer bo že prihodnji konec tedna na sporedu deveta dirka letošnje sezone. Po dirki na Sachsenringu, ki bo tudi označila polovico prvenstva, pa dirkače čaka zaslužen poletni počitek, preden se dirkanje ponovno začne 6. avgusta z dirko v Brnu. 

Vrstni red v svetovnem prvenstvu po osmih dirkah:
 1. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 115
 2. Maverick Vinales (Špa/Yamaha) 111
 3. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 108
 4. Marc Marquez (Špa/Honda) 104
 5. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 87
 6. Johann Zarco (Fra/Yamaha Tech3) 77
 7. Danilo Petrucci (Ita/Ducati Pramac) 62
 8. Jorge Lorenzo (Špa/Ducati) 60
 9. Cal Crutchlow (VBr/LCR Honda) 58
10. Jonas Folger (Nem/ Yahama Tech3) 51

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FlatyEric
25. 06. 2017 21.50
+32
Eden in edini. Valentino!!!
Ninamedia
25. 06. 2017 21.19
-5
Vsi se vsako dirko pizdite čez reklame. Zakaj ne gledate drugje?
CrushLow
25. 06. 2017 21.58
+1
BPGC
25. 06. 2017 21.06
+34
Reklame so zelo pokvarile dirko.
Damian666
25. 06. 2017 21.15
+22
Strinjam se..Izbrali so zelo neprimerne trenutke....
bandit1
25. 06. 2017 21.20
+9
Saj na eurosportu - nemškem so tud reklame brez slike v sliki, pa so se očitno zmenili z A kanalom da jih ne vrtijo istočasno, zato sem kar preklapljal z enega na drugega.
konjujedan
25. 06. 2017 20.42
+26
Super dirka oziroma reklame. Ne vem kako imate takšno časovnico da ravno v najbolj odločilnih trenutkih dirk vrtite reklame za "šuhe" al pa kaj podobnega. Saj imate res še manjši okvir ampak vseeno. Na katerem kanalu se še da gledat? Prosim za info, čeprav nimam nič proti komentatorjem na A kanalu in njihovim komentarjem. No vsaj generalno ne. Glede Voya pa naslednje. Kakovost slike je občutno slabša pa še prekinja in "sneži" občasno. Ko si pa človek "v miru" privošči posnetek objavljen na Voyo pa ugotoviš, no to je pa res katastrofa, da so izrezani deli, ko so bile v prenosu reklame. Zakaj že? Včasih je bil vsaj posnetek kompleten zdaj pa je zelo okrnjen. Dejte se mal zamislit prosim. Drugače pa super zmaga za VR46. Superrrrrrrr!!!
VirtualX
25. 06. 2017 20.37
+9
"In rezultati zadnjih nekaj dirk niso niti približno kazali, da bi lahko v Assnu ugnal celotno konkurenco." Se vidi, da nimaš pojma. Assen je ona od Rossijevih "naj", če ni celo naj steza, vsaj včasih vem, da je bila. Tukaj se vedno dobro vozi ne glede na vse in vsako leto je 1. kandidat za zmago. Slovnica in površnost sedi 1.
Uporabnik458403
25. 06. 2017 20.27
+34
A vi talenti 24ur res mislite, da med dirko nekomu delate reklamo? Za deichman ste naredili antireklamo.....
orcus
25. 06. 2017 20.22
+10
Proplus ma logiko: Ta kura nese zlata jajca, gremo jo zaklat!! Največja reklama bi bila ce bi bili mi zadovoljni ki gledamo, pa nismo! Kerzisnin pa je zgleda ko marsal tito, brez ogranicenja mandata! Govori mimo dirkein se obnasa kot da nima konkurence. Bedno je blo danes to akanal! Ko Lorenzo ste!
gen tleman
25. 06. 2017 20.13
+49
Kako me zmoti ko se v nedeljo popoldne spravim gledat reklame pa mi vmes dirko vrtijo.....aja pa v deichman pa u tuš ne grem nikol več.
mikkki
25. 06. 2017 20.11
+23
Največja ironija je, da je reklam enako ali celo več sedaj, ko so pop vrinili med ponudbo paketov poudnikov tv storitev in zvišali zaradi tega 2 eur naročnino. in nobeden nič. življenje gre dalje.
Julij Cezar
25. 06. 2017 20.10
+17
Dolgo nisem hotel imeti voyo, ampak, to kar se pa vi greste zadnje čase z temi reklamami to pa presega že vse. in ravno takrat, ko se vedno kaj dogaja daste vi vaše reklame. Včeraj ravno ko so bile reklame je Baldazzari hudo padel, in kot za nalašč niso hoteli dati prenosa po tv-ju.
bigturbo
25. 06. 2017 19.43
+0
kardinalček????
bigturbo
25. 06. 2017 19.43
-1
edene in edini
bigturbo
25. 06. 2017 19.43
+2
erlapsus
25. 06. 2017 19.26
+24
...la decima v katedrali....Menjava na "star" okvir je prinesla rezultat...ROS se ni sprijaznil z drugim mestom in je reskiral,ker je to moral..čeprav je vedel za padec VIN...drugo mesto PET je fenomenalno,lahko bi tudi zmagal--kot bi lahko zmagala tudi CRU in ZAR.....MAR nadaljuje z nakamotovo metodo in premišljeno zbira pomembne točke...je kdo videl PED in LOR??...napete dirke v vseh razredih..lepa kulisa 110k navijačev..ki pa bi se lahko v tem koncu dirkaškega vikenda...kaj kmalu spremenila v hude nesreče z resnimi poškodbami...tega se naj zavedajo razni kavč ministri..ki merijo inteligenco z dolžino pljunka...
Krematorij666
25. 06. 2017 21.06
-6
Eni so kavč ministri ti pa polpismen kavč minister...
Kahuna
25. 06. 2017 19.16
+75
Bravo proplus... Dans ste nam pa zjahal celo tekmo z reklamami... Dons ste pa mel timeing glih ko se je vse odločal in ko so se dogajale zanimive stvari na dirki VI nam reklame... Dirka, ki ima 25 krogov vi spustite štirikrat reklame po 2 kroga in pol nekej... Se pravi gledamo 10 krogov reklam in 15 krogov dirke... Pa pravite da ne morte preživet! Jah preveč imate požrešno vodstvo tam na Kranjčevi
krnekilojz
25. 06. 2017 19.49
+30
vzeti bi jim morali pravice, ker si jih ne zaslužijo
Bravo7
25. 06. 2017 19.07
+0
Odlična dirka danes,sam sem sicer navijal za Danila a le zato ker je bil "underdog" napram Valetu
Uporabnik458403
25. 06. 2017 19.01
+52
Predlagam vam, zacnite prenos motogp ob pol 8 uri zjutraj. Do 12 ure zvrtite reklame pol pa zacnete z prenosom
krnekilojz
25. 06. 2017 19.50
+18
a misliš, da je to dovolj zgodaj? ne zastopim plačnikov reklam, ki vedo, da mi gledalci obvezno preklopimo na drugi kanal v času reklam in še vedno plačujejo astronomske vsote za reklamo, ki jo noben ne vid
NašDONALDO
25. 06. 2017 18.33
-17
Petrucci bi si zaslužil zmago.
Z.I.Z.U.
25. 06. 2017 18.37
+43
.. če bi zmagal.. bi si jo glih tolko ko si jo je Rossi..
modrix
25. 06. 2017 19.06
+21
Ninamedia
25. 06. 2017 19.18
-9
mikpiki191
25. 06. 2017 18.33
+45
upam da še 46ka vozi 5 let
TRUMPP
25. 06. 2017 18.18
+28
Po čem so uni Deichmanovi šuhi,.....sem pozabil,.....
FlatyEric
25. 06. 2017 18.28
-17
FlatyEric
25. 06. 2017 18.29
+2
iga_biba
25. 06. 2017 18.56
+15