MotoGP

Rossi svari: 'Na številnih dirkališčih se ti lahko kaj zgodi, 100-odstotna varnost, žal, ni mogoča ...'

Milano, 11. 06. 2016 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smrt Luisa Saloma tako kot pretekle tragedije v motociklistični karavani ne bo nikoli pozabljena. Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je spregovoril o nevarnostih, ki se jim skupaj s kolegi izpostavlja iz leta v leto, a kljub pritožbam napredka ni.

Valentino Rossi je dobil zadnjo preizkušnjo v Kataloniji.
Valentino Rossi je dobil zadnjo preizkušnjo v Kataloniji. FOTO: AP
Naslednja dirka bo na sporedu 26. junija v nizozemskem Assnu. S prenosi tako kot običajno začnemo v petek popoldne na VOYO.

Včeraj je minil en teden od nesreče, ki je veliki motociklistični družini vzela Luisa Saloma. Dirkač ekipe Stop and Go iz razreda moto2 se je med petkovimi ogrevanji za VN Katalonije ponesrečil in ni več vstal. Njegova smrt je pretresla kolege, ki so, žal, podobne dogodke pred svojimi očmi že videli. Valentino Rossi je bil pred leti vpleten v grozljivo nesrečo, v kateri je življenje izgubil Marco Simoncelli, italijanski zvezdnik pa je v pogovoru za Autosport odkrito spregovoril o nevarnostih, ki nanj in na njegove kolege prežijo na praktično vsakem dirkališču. Zaželel si je bolj varnih izletnih con, a priznal, da le-teh marsikje kljub večletnin naporom ni možno zagotoviti.

"Najraje bi vedno dirkali v puščavi. Morda je to možno le v Katarju, toda Marquezu se je letos zgodilo, da mu je zablokirala sprednja guma in odneslo ga je v levo. Težko je zagotoviti stoodstotno varnost. Žal je to nekaj, česar se ne da izboljšati,"  je Rossi dejal za Autosport. Devetkratni svetovni prvak, ki bo po letošnji sezoni še vsaj dve nastopal za Movistar Yamaho, je dodal, da je nevarnih točk v koledarju svetovnega prvenstva še kar nekaj. Tudi, denimo, v Motegiju.

"Če malce pomislim, potem menim, da odpeljem najmanj deset nevarnih zavojev. Na primer Motegi, četrti zavoj," je dodal Rossi. "To je zavoj, skozi katerega vozimo vsako leto in pravimo, da potrebujemo večjo izletno cono. Situacijo so pregledali in pravijo, da povečanje ni možno, tako je. Tekom sezone je veliko mest, na katerih se ti lahko kaj zgodi, a tam ni dovolj prostora."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
12. 06. 2016 09.29
+16
Dorna je prava mafija res...Vale bo treba stavko na kaki dirki naredit da vas upoštevajo troti stari!
SENNA1
11. 06. 2016 21.48
+82