Rossi v dirkaški pokoj? 'Ostaja mi še deset let dirkanja …'

"Res je, da me je razmišljanja o trenutku, ko se bom upokojil, strah. Toda mislim, da imam še dodatnih deset let dirkanja z avtomobili. Všeč mi je dirkati na relijih in rad bi vozil 24 ur Le Mansa," je v nedavnem pogovoru za italijanski radio povedal Valentino Rossi.

Valentino Rossi reli 2008

Rossi pravi, da obožuje dirkanje na relijih, rad pa bi se preizkusil tudi na dirki 24 ur Le Mansa. (Foto: AP)

In dodal, da bo 24ur Le Mansa vozil kar s Fernandom Alonsom, ki zdaj hodi z njegovo bivšo punco Lindo. "Mogoče bom Le Mans vozil kar z njim. To bi bilo sicer malce izven smernic običajnega življenja, ampak prepričan sem, da bova vozila skupaj,'' je v šali za Radio DeeJay pristavil Valentino Rossi.

"Ko bom opustil motoGP, bo nekdo od mojih konkurentov vesel. Ne vem, zakaj imam toliko pozornosti v garažah. Mogoče je zaradi različnih stvari. Imel sem dolgo kariero in nanizal sem veliko zmag. In nato te ljudje vzljubijo. Veliko ljudi, ki ni spremljalo motorjev, jih je začelo spremljati zaradi mene," je še dodal 38-letni Italijan. 

Dirkaču Yamahe z omenjeno italijansko-japonsko ekipo pogodba poteče po koncu sezone 2018, z ekipo pa je že opravil medsezonska testiranja v Sepangu. "Testiranja? Dobro smo jih opravili. Preizkusili smo tako staro kot starejšo šasijo. Vsi smo se strinjali, da je šasija iz sezone 2017 slabša, toda še vedno moramo počakati, da vidimo, kakšen bo motor za novo sezono. Osnova bo izhajala iz motorja, ki smo ga uporabljali v sezoni 2016," je Rossi priznal, da bodo v želji po napredku pri Yamahi stopili korak nazaj. 

Rossi se bo ta vikend udeležil relija v Monzi, kjer bo tudi naša ekipa. Sveže novice s severa Italije boste lahko spremljali na naši spletni strani in oddajah 24UR. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 77
Marcquez 02.12.2017 19:42:09
lahk dirka do smrti če hoče 10 še vedno ne bo
Nightyfly 04.12.2017 17:02:38
markiza , veste , ta 10 naslov sploh ni prioriteta . Tudi Agostini je odnehal pri dolocenem stevilu naslovov , in ce ste ga kaj poslusal je posteno rekel , da bi si sigurno zelel se kaksnega . Veste , samo inteligenca posameznemu cloveku pove , da je pot k doseganju ciljev vcasih ravna in gladka , vcasih pa vijugasta in posuta s trnji . Izgleda , da pri vas ni ne to ne drugo . Zato vam izkusnje ne povedo nic . Torej skoda karkoli vam napisati .
iga_biba 04.12.2017 17:23:46
kdaj je že bila ta devetka? pred osem , devet ali desetimi leti? cela večnost v športu hitrosti.
Več komentarjev