MotoGP

Rossija muči čelada, Lorenzo pred Mugellom pripravljen na žvižge: 'Bojijo se me!'

Firence, 13. 05. 2016 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Mugello je naslednja postaja najboljših svetovnih motociklistov, v razredu motoGP pa se naslednji konec tedna spet obeta izvrstna dirka. Razlog za to je tudi zadnja zmaga svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza (Movistar Yamaha), ki iz dneva v dan bolj jezi navijače legendarnega Valentina Rossija.

Deli mnenja: Jorge Lorenzo.
Deli mnenja: Jorge Lorenzo. FOTO: AP

Toskanska dirka, ki jo bomo na naših programih Kanal A in VOYO prenašali od naslednjega petka naprej, bo zelo vroča. To je jasno že več kot en teden pred štartom, v glavnih vlogah pa bosta (spet) svetovni prvak v razredu motoGP Jorge Lorenzo in njegov moštveni kolega Valentino Rossi. Lorenza so po zmagi v Le Mansu, s katero je prevzel vodstvo v skupnem seštevku, nekateri Rossijevi navijači obtožili provociranja ob prečkanju ciljne črte, to pa je še podžgalo že tako razgreto vzdušje v karavani, ki še ni povsem pozabilo na dramatičen razplet lanske sezone. Svetovni prvak Lorenzo je po svojih besedah pripravljen na vse, ko se bo skupaj s tekmeci pomeril na dirkališču, kjer je slavil štiri zmage v zadnjih petih letih. O prihajajočih žvižgih, ti so zdaj postali že tradicija, je povedal, da se enako godi nogometnima zvezdnikoma Cristianu Ronaldu in Lionelu Messiju, ko igrata v gosteh na stadionih največjega tekmeca Real Madrida oziroma Barcelone.

"Menim, da ta nenaklonjenost prihaja iz tiste teme z Rossijem iz lanskega leta, njegovi navijači so verjeli v zmago ..." je za dnevnik AS povedal Lorenzo. "Upajmo le, da ne bo prišlo do nasilne situacije, za to naj bi poskrbela tudi Dorna, kar menim, da je dobro. Kot je rekel Cervantes v Don Kihotu: 'Lajajo (Sancho), to je znak, da jezdiva ...' Če žvižgajo meni in Marquezu, ki sva največja nasprotnika Rossiju, ki mu odvzemava zmage in naslove, potem to pomeni, da se naju bojijo. Želel bi opomniti, da naslova ni osvojil od leta 2009, odkar pa sva na enakem motociklu z enakimi gumami imam dvakrat toliko zmag in tri naslove proti enemu njegovemu. Enako je, ko gre (Lionel) Messi na Bernabeu ali Cristiano (Ronaldo) na Nou Camp, onadva dobita največ žvižgov."

Lorenzo je navijač Barcelone.
Lorenzo je navijač Barcelone. FOTO: AP

Navijači so tudi v motociklizmu postali bolj podobni tistim z nogometnih stadionov, še dodaja Lorenzo: "Prej je bilo vzdušje takšno, da je bilo spoštovanje maksimalno, zdaj se je to spremenilo in postalo bolj podobno nogometnemu stadionu. Tega mi ne moremo spremeniti. Rossi je z (Andreo) Iannonejem res poskusil pomiriti strasti po dogodkih v Avstraliji, a odvisno je najbrž samo od njega. Če smo deležni teh žvižgov, to pomeni, da se nas bojijo, ker smo močnejši. Zato smo lahko zadovoljni z delom, ki ga opravljamo."

Lorenzo je zaenkrat izjemno zadovoljen z razpletom sezone, manjša črna pika je zgolj padec na VN Argentine, pravi Majorčan. "Sezona je zaenkrat zelo dobra, vedno sem bil prvi ali drugi, če pustimo padec v Argentini. To je bila napaka, za katero mi je žal, a zdaj tega ne morem več spremeniti. Zelo dobro se počutim in menim, da je zelo pomembno, da smo nadoknadili 17 točk zaostanka in zdaj vodimo za pet po res perfektni dirki. Ne bi si mogel želeti več," je še povedal petkratni svetovni prvak, ki si bo v letu 2017 nadel rdeče barve Ducatija: "Nikogar ne bom slepil: moj cilj je, da osvojim šesti naslov, z vsem spoštovanjem do tekmecev. Zaenkrat se zdi, da ima Honda nekaj težav. Marquez motocikel žene do konca, iz njega izvleče nekaj, česar na prvi pogled sploh nima. Sploh ni primerjave z rezultati Marqueza in rezultati ostalih dirkačev Hode. Vse kaže na to, da je motocikel 'težek' in ni lahko biti hiter na njem. Mi moramo izkoristiti ta trenutek, ko se zdi, da imamo najbolj popoln motocikel."

Rossi je svojo navijaško armado v teh dneh razvnel z objavo na Twitterju, kjer na fotografiji s sodelavci zamišljeno gleda v tri čelade. "In zdaj ...?" se je s pripisom vprašal Rossi, ki si očitno želi odziva glede izbire čelade na prvi domači dirki sezone. Italijanu pred pomembnimi dirkami večkrat priskrbijo domiselne čelade, tudi tokrat je dobil veliko predlogov in idej od mnogih, ki ga bodo prišli v bližino Firenc pospremit tudi v živo. Še ena informacija: Dani Pedrosa ne bo prestopil k Yamahi, so prepričani pri dnevniku AS. O prihodnosti izkušenega katalonskega dirkača Repsol Honde se sprašujejo tudi na uradni spletni strani tekmovanja, a pri madridskem dnevniku so prepričani, da bo Rossijev pribočnik v novi sezoni devet let mlajši Maverick Vinales (Suzuki).

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (236)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

290ktober
20. 05. 2016 17.42
Mafijca JL in MM se delata ,da ne razumeta zakaj jim žvižgajo...ker sta nešportna mafijca ZATO.!
lordslayer
18. 05. 2016 08.02
+0
Rossi ima v Španiji več navijačev kot Lorenzo, tako da se ne čudim, da ga v italiji izvižgajavajo ... antipatik
paulista
14. 05. 2016 18.58
-2
Barcelona prvak!!! :-) Lorenzo bo zadovoljen "beli balet" ne tako.
Profesormarck
14. 05. 2016 10.46
-16
Ej ga,kaj bi šele delal Marc na yamahi-zdaaaaleč najboljšem motorju od vseh.Vse bi prehitel za en krog.he,he
Fox79
14. 05. 2016 11.01
-5
Profesormarck
14. 05. 2016 11.03
-10
hmm,sem mnenja,da je bradl bolj slab voznik...zaenkrat ni pokazal nič,sam obilo padcev.
pokvarjenbogatun
14. 05. 2016 15.40
+3
Jaz sem pa mnenja da je Bradl dober voznik samo zdaj so ga dali na Aprillio in s tem motorjem nima kaj pokazat in bodo vsi pozabili na njega, ko pa je bil na Hondi je pa pokazal več kot Crutchlow.
rr3
14. 05. 2016 15.52
-7
Če Marc na hondi dela kroge okoli Rossija bi verjetno na Yamahi moral rikverc vozit, da mu nebi bilo preveč dolgčas, ko bi na cilju čakal druge.
allridersareheroes
14. 05. 2016 16.29
+8
rr3 jaz navijam za Marqueza vendar se ti nezdi da je ta tvoj komentar čist mem, in žaljenje nasprotnika ni ravno lepa stvar!! in če smo ze pri tem se ti ne zdi da zadnji dve dirki yamaha dela kroge okoli marqueza
rr3
14. 05. 2016 19.55
-1
Pojma nimaš... Sedaj Marc in Jorge pripravljata največjo teorijo zarote proti Rossiju in samo izgleda kot da Marc nima za burek in se je namerno na zadnji dirki vrgel v pesek da bodo tifozi imeli lažno upanje. Jest pa za navijam Rossija . Edino on je pravi dirkač. Drugi se sam švercajo na njegovih uspehih in delu, saj brez njega se motorji v MotoGP sploh nebi premikali. Marc pač vozi ker ni dobil šihta na Posta de la Spania kjer je imel sanje voziti moped in raznašati pošto.
penisCelinski
14. 05. 2016 21.02
+8
res je kar pravi Nina, sploh pa sta na zadnji dirki obe tovarniški yamahi naredili krog okrog njega ;)
gajžlazakorla
14. 05. 2016 21.05
+5
Večkrat se vprašam kaj privlači navijače pri MM in JL, da so v večini taki hlodi njihovi podporniki. Ni daleč resnica da so toplo vodni, Nina je tukaj svetla izjema, verjamem da se ne počuti dobro v navijaški skupini med samimi hlodi.
penisCelinski
14. 05. 2016 21.19
+0
pomoje ista fora kot pri meni in F1-navijal za vsakega ki je napral Schumacherja(pa upam da nisem zdaj zanetil nove vojne)
silly
14. 05. 2016 10.17
+9
jao lorenc,da bi vsaj eno prehitevanje na dirki naredil bi te imeli vsi 100x raje
Nightyfly
14. 05. 2016 13.37
+2
...... :) povedal ste tisto ,kar njegovi sledilci nocejo slisati in blebetajo samo e nekem istem materialu . Bravo, zadetek v crno .
rr3
14. 05. 2016 15.45
-4
Ja bodo moral drugi vsaj malo bolj se potrudit da ga bodo dohitevali. Zakaj že bi moral on celo dirko bremzat?
5TIG
14. 05. 2016 20.14
+5
Tega se boji,ker ko ga nekdo prehiti,je dec popolnoma zmeden. Zato pa jo raje ucvre,kadar lahko.
motorist_mb
14. 05. 2016 09.32
-10
Ducati99man spet napreduje do novega naslova...lepa popotnica za prihod še na boljši motor...Ducati99man forza!
erlapsus
14. 05. 2016 08.17
+9
...VIN izbral Yamaho....Suzuki zdaj po enega dirkača iz Ducatija...
Mojster123
14. 05. 2016 09.01
-2
pameten dečko. z malo sreče je prihodnje leto lahko že prvak.
Z.I.Z.U.
14. 05. 2016 09.31
+2
Močno dvomim da bi izbrali dovija če bi ta "odletel" iz Ducatija
španjolskasupast4r
14. 05. 2016 13.22
+0
kapo dol elapus,tos napovedu že na začetka leta,u suzo ianone al dovi?
Nightyfly
13. 05. 2016 22.21
-5
Semdoberr 13.05.2016 21:27:55 2 2 Nightyfly: nisem pisal o italjanskem narodu vsevprek. Pravim o italjanskih rossijevih fanih. Hvala za obširen odgovor, vendar poznam Toskano (imam sorodnike v Arezzu) in tam vsako leto preživim kar nekaj dni dopusta. Vem kakšni so tam ljudje, saj me sorodstvene vezi vsako leto popoljejo do juga Italije. Ne želim se ponavljati, pa vendar: it. rossijevi navijači presegajo meje zdravega okusa in (kot sem že napisal) lahko preberete na Lorenzovi strani. Če vsaj malo razumete it. in si boste prebral, se boste z menoj moral strinjati.***********************************************nekaj dni ,,,,jaz hodim tja dol nekaj desetletij ....poznam poznam Italijo . Odlicen kraj za iti v pokoj ,ko pride cas ,posebno Toscana , ali Emillia R. Muzej na odprtem . Ce poznate toploto tistih krajev in ljudi ,potem veste kaj so tudi custva . Ljudstva ,ki tisocletja zivijo na tistem skornju vse kar delajo , delajo s strastjo . Vse . Poglejte koliko samo literarnih del , del iz umetnosti slikanja , kiparstva , glasbe , arhitekture ............ vse to je narejeno s strastjo , z duso . Italija je muzej na odpertem , tako kot so ljudje odprti in te sprejmejo za svojega brez vprasanja . Se cudite ,zakaj so tako strastveni ,ko ljubijo nekoga ? Cudim se , saj imate sorodnike tam doli . Kaj sele Spanci , ki jih tudi poznam , kako so sele oni vroci - jer res ? Mene to fascinira , tudi zaradi tega so ti ljudje predani lepoti kot taki . Itali so skrbniki lepote na Evropskem prostoru . Obozujejo lepoto in tudi zaradi tega smo mi Slovenci letali in se vedno letimo dol po najnovejse cunjice in ostalo .Je tako ? Bodite mi dobro , navijaci Dohtarja ne mislimo zlo , smo glasni , je pa res , da -vsaj jaz - ne prenesem kolegov ,ki me ovajajo . Amen .
rr3
14. 05. 2016 15.47
+2
Se čisto strinjam kar je napisal Nightyfly. V zadnje ko sem bil tam sem se na lastne oči prepričal da je toplina, teh ljudi tako močna da zlate bobke kakajo. Prava spokojnost, bogoslužje, pravo mistično doživetje so tisti kraji. Še Mussoliniju so se rosile oči ko je potoval po tistih krajih. Med potovanjem sem tudi videl kako so hendikepirani vstajali iz vozičkov... pravi čudež narave, ljudi in živali...
Nightyfly
13. 05. 2016 21.50
+0
Callux 13.05.2016 14:49:06 6 7 1 Malo off topic: Tovarniško moštvo Yamahe bo tako kot Ducati, Aprilia, Suzuki in LCR Honda takoj po dirki v Sachsenringu opravilo dvodnevno testiranje na dirkališču v Avstriji.. Ducatiju naj bi pomagal tudi Casey Stoner.. Se pa trenutno na tem testu ne pričakuje tovarniške ekipe Honde, saj imajo za letos samo še 2 testna dneva med sezono na voljo, ki ju želijo porabiti za testiranje motocikla za sezono 2017 po dirki v Brnu...**************************************callux , samo se podatek ,- berem , da je Duc dal veto za Hondo oz. treninge 2 dni in to s cestnima razlicicama RC213V-S s pribliz. 200 konjev , s katerima so hoteli narediti treninge za spoznavanje piste , oba prime bolida pa preizkusiti kdaj drugic .Torej izgleda , da za Hondo Avstrija, Spielberg odpade .Razen, ce se nakanadno kaj spremeni . LP
Nightyfly
13. 05. 2016 21.55
-1
pa se to ----Callux , ti je kaj znano o naporih Honde , da pri Fiain Dorni doseze prepoved uporabe krilc ,kar bi se najbolj udarilo Ducati,ki jih uporablja leto inpol .
Callux
13. 05. 2016 22.06
+8
Glede krilc in naporih Honde o prepovedi nisem slišal še nič, vem pa da si oni še najbolj želijo dogovora glede njih, saj imajo že pripravljene ljudi in dovolj ljudi za hitro nadaljevanje razvoja... To, da je imela Honda namen uporabiti RC213V-S, sem pa slišal.. Sam sem tu mnenja, da to tako ali tako ne bi bila dobra ideja, saj je motor prešibak, in ne bi dobili enakih občutkov...
Callux
13. 05. 2016 22.25
+7
Prej sem mislil na to da imajo več kot dovolj denarja, a sem se zatipkal in dvakrat napisal ljudi.. hehe
Uporabnik1110355
13. 05. 2016 21.12
-1
Nightf... najd si babo pa spokej iz portala
Nightyfly
13. 05. 2016 21.37
+0
Takoj ko vam napisem tole ....... skoraj uradna informacija iz boxa . Jorg , torej lorenc je sklenil ,da gre na Ducati , iz Yamahe, zaradi -lahko bi rekli temu ,uzaljenosti , ker je Yamaha na koncu sezone 2015 ukinila vsa slavja v cast ´´naslovu´´ , ´´zmagi´´ .............To je uradno .Niso pa povedali zakaj so to storili . No , vsem je jasno , da spicljev ,ki razbijajo eno firmo, mostvo ,pa ceprav v dveh boxih ,Japonci ,pa se kdo , ne mara . Zdaj je jasno , zakaj je lorenc odsel .....oz ,je podpisal .No , tudi to je vzrok . ...........saponas ,ali zajfa , zdaj pa res grem ...............
Nightyfly
13. 05. 2016 21.39
-3
P.S. ste izgubil zivce ? Pomislite kako bo v Mugellu ....... ;) ...................ne bojte se , saj bo jorg zmagal ...ze zaradi mascevanja Yamahi . Mogoce .
Nightyfly
13. 05. 2016 19.50
-2
darkprofi 13.05.2016 17:02:28 1 8 7 rossiči so psihopati, tudi na tem forumu jih je kar nekaj bolanih.****************** a ste habilitiran za to , da nas tako ocenite ? Precej pogumno mnenje . S tem nam dajete proste roke , da vas tudi mi , seveda v mejah dovoljenega , posljemo nekam ..... pa lep vecer . P.S. Svetujem vam , da si nasparate nekaj ficnikov in greste vsaj enkrat v zivljenju pogledati eno dirko v zivo . Recimo v Mugello ,pravi kraj za percepcijo toplih src , custev , super hrane , da o lepoticah ne govorim . Pa srecno pot .
Semdoberr
13. 05. 2016 20.02
+4
Se opravičujem Nightyfly.... lepo napisano. Ste pa (za mene vsaj) pozabil napisat: morje italjanskih, prepotentnih rossijevih navijačev, kateri bodo pokazali svojo športno kulturo. PS: ne trudite se z odgovorom.
Nightyfly
13. 05. 2016 20.16
+5
sem dober .......***************malenkost , zame to ni napor , razen ce nocete brati odgovora . Ker tiste kraje ,Toscano ,Marche Emillio R. , in nasploh tudi Italijo poznam zelo dobro vas lahko potolazim , da so to fantasticni ljudje . Seveda ne vsi ,tako kot povsod po svetu .Na splosno pa sigurno . Ne zamenjati topline in brezpogojne vdanosti ljudi v njihovo zemljo , v tisto kar so skozi tisocletja ustvarili in kar so sami s svojimi rokami ustvarili . Tam ,dragi gospod -sem doberr - ni ljubosumja in skodozeljnosti kot je v Sloveniji . Ce booste sel kdaj v Tavullio vas bo kap od presenecenja ,kar boste videl in obcutil . Toplo vam priporocam pot v tiste kraje .Pa ne zaradi Rossija , zaradi toplih ljudi in Toscane,in tistih krajev - kot zibelke evropske kulture . Naj omenim samo to , da je na koncu koncev kultura bolj vazna od bencinskih hlapov , toda tudi sport je del nas samih ,del nasega zivljenja . In prav dosezki , se bolj pa ljudska preprostost in skromnost VR je v ljudeh prebudila neke drugacne sentimente . Da koncam , tudi med nasimi navijaci so nekateri , ki si tega ne zasluzijo . Je pa res , da tudi sam ne mislim igrati apostola . spostujem nasprotnike , toda fer nasprotnike . In po tolikih letih se nisem nikoli kesal , da sem clan kuba VR46 .
Semdoberr
13. 05. 2016 21.27
+3
Nightyfly: nisem pisal o italjanskem narodu vsevprek. Pravim o italjanskih rossijevih fanih. Hvala za obširen odgovor, vendar poznam Toskano (imam sorodnike v Arezzu) in tam vsako leto preživim kar nekaj dni dopusta. Vem kakšni so tam ljudje, saj me sorodstvene vezi vsako leto popoljejo do juga Italije. Ne želim se ponavljati, pa vendar: it. rossijevi navijači presegajo meje zdravega okusa in (kot sem že napisal) lahko preberete na Lorenzovi strani. Če vsaj malo razumete it. in si boste prebral, se boste z menoj moral strinjati.
MrNurmic .
13. 05. 2016 19.48
+4
Ne vem če se ga ravno bojijo,prekleto pa sem prepričan da se zavedajo da je trenutno najboljši na najboljšem motorju in da bo dirka v njegovem Mugellu.To je trenutna realnost in razmerje moči v MotoGP.
Nightyfly
13. 05. 2016 19.54
-2
.......uh , da ni njegov Mugello mu bodo staroselci zelo na glas povedali , ne se bati .
MrNurmic .
13. 05. 2016 20.26
-3
njegov ker tam vedno dobro dirka in mu dirkališče leži.staroselci,rosiči in ostale kozlarije me ne zanimajo.
Zeeus
13. 05. 2016 19.47
-2
Mislim, da bi velika večina tukaj gor lažje prebolela ločitev, kot pa Rossijevo izgubo 10. naslova. Le redki se še najdejo, ki kaj pametnega zapišejo.
MrNurmic .
13. 05. 2016 20.37
+3
včasih so bili navijači motociklizma po večini motoristi,ki so romali od tekme do tekme ali pa komaj čakali prenose po TV.tudi v to sfero se seli nogometno navijaštvo.navijači slačijo nogometaše,Lorenzotu grozijo s smrtjo,....to sploh ni več to.internet pa omogoča prepotentni in spočiti šmrkariji da znaša svoje frustracije po raznih forumih in portalih.Škoda!
yokerxdinterfan
13. 05. 2016 22.08
+2
pametni pa v 90% tisti ki še na motorju niso sedeli, kaj šele, da bi nekaj metrov naredili
penisCelinski
14. 05. 2016 21.34
+1
najboljši ste pa tisti, ki mislite da imate fuuuuuuuuuuull pojma ker ste motoristi, a modeli ki prestopijo v motogp iz superbika se ne znajdejo kar tako, vi pa se tu po naših cestah naganjate pa vsake tolko malo na Grobnik pa se kam drugam, in evo vas...daj daj
MrNurmic .
15. 05. 2016 12.11
+1
vsaj si znamo predstavljati kako zgleda,medtem ko taki kot ti samo filozofirate.
penisCelinski
15. 05. 2016 15.19
Aja,ti kot bivši profesoinalec,z vsemi izkušnjami pa to,točno veš kaj se bo zgodilo v vsaki minuti treninga in tudi v vsakem krogu dirke. #zahopress
španjolskasupast4r
13. 05. 2016 19.39
+1
2010 si je rosi zlamal nogo,2012 se je slonči zlamal nogo,2015 španjolska supa,eto sve to ma neki skupnga
Fair
13. 05. 2016 19.25
+8
Bolj kot prebiram razne komentarje na teh športnih straneh, bolj sem prepričan, da smo Slovenci zares čuden narod.... Samo pljuvanje po najboljših.... pa naj si bo v motoGP Rossi ali Marquez ali Lorenzo ali pa v fuzbalu Meesi ali Ronaldo........ Če nekdo nekomu ni simpatičen, še ne pomeni, da moraš po njem pljuvat in ga imet za slabega športnika. Lorenzo je meni osebno najbolj anti tip na tem planetu, ampak je odličen dirkač... čeprav sem v prvi vrsti za Rossija, to brez težav priznam. Vsi pljuvajo po Ronaldu.... je malo prepotenten, ampak nogometaš svetovnega formata. A je to tako težko priznat, čeprav si navijač drugega dirkača ali nogometaša ali kogar že??? Sicer pa, nič več me ne preseneti, glede na to, da so nekateri pljuvali celo po našem orlu Prevcu..... Slovenci pač... zavist ali zgolj brezdelna hudobija:)
pokvarjenbogatun
13. 05. 2016 19.42
+6
Lorenza se pljuva zaradi nešportnega obnašanja ne pa zato ker je dober dirkač...on pljuva po drugih bomo pa še mi njega.
Nightyfly
13. 05. 2016 19.55
+6
Mojster123
13. 05. 2016 21.13
-5
kje in kdaj Lorenzo pljuva po drugih?? konkreten primer, citat, karkoli? pa upam da imate še kaj drugega razen slavnega prsta, ki je bil btw zaslužen a nepotreben.
penisCelinski
14. 05. 2016 21.26
Nick Harris in Mathew Birt med prenosi, in pa David Emmett v svojih člankih, včasih omenijo ko je in predvsem ko je bila ta tema še bolj vroča, kak Lorenzo zelo rad povdari da je sam dobil prepoved dirke zaradi podobnega vedenja v 250cc če se ne motim
Calux
13. 05. 2016 19.23
-10
Povzetek dogajanja tukaj zadnjih nekaj mesecev: Rossi feni popizdavajo, ker je njihov bog lani popušil. Spušil je izključno po lastni krivdi in dokler rossići tega ne bodo doumeli, bo tukaj kreg. Zato apeliram na novinarje rubrike motoGP, da sestavijo kronološko zaporedje dogodkov, ki so privedli do že znanega incidenta Rossi - Marquez. In to brez olepšavanj, češ Rossi ima 9 naslovov, največ navijačev itd., zato je njemu vse dovoljeno. Prosim lepo.
iga_biba
13. 05. 2016 19.37
-2
Prosim lepo, kdaj je bil vr nazadnje prvak!
Mojster123
13. 05. 2016 21.38
-5
joj samo to ne, teli njihovi "novinarji" rossiči bodo pisali o 9 kratnem ddoktorju kako pometa s konkurenco s tropom zvestih pribočnikov, nakar planeta zarotnika španska in zahrbtno napadeta našega heroja. skratka rossi bo v vlogi nodija, lorenzo in marquez pa bosta din in don....
Aljoša Rijavec
13. 05. 2016 18.35
+9
To niso komentarji pravih fenov tega sporta,ce kdo lahko rossiju kaj ocita....stevilko povejo svoje poglejte si res malo zgodovine od 2000 naprej,ko je imel on res dober motor brez elektronike je imel prednost 140tock v prvenstvu......kaj vam ni jasno tisti ki steka bo razumel.....drugace pa samo slovenska nevoscljivost.....
rr3
13. 05. 2016 18.49
-5
Še dobro da iz parafina ne potegneš kakšnega Micka... aja kaj pa je on imel več kot Rossi, daj se spomni nekaj.... hahaha
penisCelinski
13. 05. 2016 19.00
+3
Seveda,eni se tu gor napihujejo kot da je zacel leta 2005 oz. še kasneje dirkat, zraven pa dodajo še da so edino Stoner,Lorenzo in Marquez njegova taprava konkurenca,oziroma mu kao po njihovem mnenju sploh niso,ker že v osnovi on njim ni...pa take. Itak,da so mu,samo iz drugih razlogov. Tip je verjetno visel na njihovih stenah in vsak od njih si je želel da prvo njega nabriše,potem pa vse ostalo. Po drugi strani se pa kr pozablja na njegove predhodne tekmece od Robertsa jr.,Biaggija,Capirossija,Barrossa,Abeja,Gibernaua,Crivillea,Okade,Baylissa,Melandria itd itd,ki so bli mislim da dostojni tekmeci,konec koncev je MotoGp le vrh tekmovalnega motociklizma,in tu dobijo priložnost le najboljši,zato tisti ki trdi obratno,je mogoče MotoGP začel spremljat res šele 2005.
Nightyfly
13. 05. 2016 19.11
+4
rr .......... v vednost .Rossi dirka uradno 20 let .....torej !!!
iga_biba
13. 05. 2016 19.38
-8
rr3
13. 05. 2016 19.39
-1
Torej bi bil res čas da vsaj še kakšen naslov osvoji... mislim če bo predolgo mancal bo ta famozni rekord hitro padel. Res ne vem kaj dela zadnja leta da ga vsak pamž prehiti.
MrNurmic .
13. 05. 2016 19.40
+3
mislim da so to samo Rossijeve pobožne sanje.vsaj dokler je Lorenzo na Yamahi
k53e
14. 05. 2016 12.20
+5
PenisCelinski in zate so Biaggi, Capirossi, Gibernau, Melandri in ostali v istem rangu kot Marquez, Stoner, Lorenzo? Še Pedrosa je veliko pred njimi!!! Poglej samo koliko zmag so omenjeni uspeli v svoji karieri osvojiti! In sedaj boš nabijal da ni vse v zmagah, a ne? Ni važno zmagovati, važno je sodelovati, al kako? Kot sem že rekel pa še 100x bom rekel, Rossi je imel srečo da od leta 2000-2007 ni imel prave konkurence, vsaj ne tiste res močne! Imel je tudi zelo veliko srečo da se je leta 1999, torej leto pred Rossijevim prihodom poslovil Mick Doohan, oseba katera če bi še tekmoval, bi bil resna konkurenca Rossiju, kot so sedaj ti dirkači (Lorenzo, Marquez)...evo ti bom js napisal, ko vem da si len: Troy Bayliss: 1 zmaga (0 naslovov); Norifumi Abe: 3 zmage (0 naslovov); Nicky Hayden: 3 zmage (osvojil naslov 2006); Marco Melandri: 5 zmag (0 naslovov); Tadayuki Okada: 6 zmag (0 naslovov); Alex Barros: 7 zmag (0 naslovov); Sete Gibernau: 8 zmag (0 naslovov); Kenny Roberts, Jr.: 8 zmag (osvojil naslov leta 2000); Loris Capirossi: 9 zmag (0 naslovov); Max Biaggi: 13 zmag (0 naslovov); Alex Criville: 20 zmag (največ od omenjenih, osvojil naslov leta 1999 - upokojil leta 2001!!!).!! In ti te primerjaš z Stonerjem: 38 zmag (naslova: 2007, 2011); Lorenzom: 41 zmag (naslovi: 2010, 2012, 2015); Marquezom: 26 zmag (naslova: 2013, 2014)?!?!?...Še celo s Pedroso niso primerljivi: Pedrosa 28 zmag!! Največji konkurenti do 2007 so mu bili Biaggi, Gibernau, na začetku 2 leti Criville!! Vsi trije omenjeni so pa v rangu Nickya Hayden-a, mogoče malo boljši nekje blizu Pedrose!! In še enkrat te vprašam, to je zate močna konkurenca? In ne da hočem kakorkoli očrnit Rossijevih prvih pet naslovov, osvojil jih je pošteno, dominiral, imel je/še vedno ima neverjeten talent, ampak samo povem, da je prvih 5 naslovov osvojil zelo lahko! Če bi bil Marquez ali Lorenzo toliko stara kot Rossi, oziroma če bi si zamenjali vloge, bi tudi ona 2 bila že sedaj 9x, če ne celo več-X prvaka!! Še celo Rossi sam je izjavil leta 2014, da takšne konkurence, kot jo ima sedaj in tako fizično in psihično kot je sedaj pripravljen še ni bil nikoli!! Torej, kaj vam to pove? Konkurenca je pa vsako leto hujša! Še enkrat, da me ne bo kdo narobe vzel, Rossi je talent in legenda, temu ni oporekati, ampak le prvih 5 naslovov je osvojil na lahek način! Na zaslužen, ampak za njega in njegov talent je bil to sprehod skozi park! In tako Marquez kot Lorenzo bi jih enako osvojila! 100%! Pa lp.
penisCelinski
14. 05. 2016 20.15
-3
umiri se malo da se ne boš razpočil, hvala za vse informacije,mogoče si se ti kaj več naučil medtem ko si ven brskal te podatke, če ne bil tak pametn kot barvni televizor, bi prebral da omenjenih dirkačev nisem primerjal z današnjo konkurenco,ampak sem samo spomnil na njih. Pa tudi čakal sem da nekdo omeni doohana in njegov konec kariere '99. :) haha,izjava...Rossi je menda imel srečo da se je mick poškodoval...doohan osvojil svoj prvi naslov leta '94, po tem ko je bil rainey že na invalidskem, schwantz pa ga je pobral leta '93, čeprav je sam priznal da bi bil raje tisto leto drugi,wayne pa na nogah...malo off topic, ampak vseeno apalvz za brco v temo ali meglo,sam izberi Ja glej, saj kul, vsake oči imajo svojega malarja,prav je da navijaš za svoje, samo ne bluzi o nekih rangih ipd, ker včasih se je dirkalo na ˝progi˝,(saj če spremljaš še od časov pred 2002,potem veš o čem govorim, drugače idi lepo na wikipedio, kot si že bil),ne pa po boksih,tovarnah,laboratorijih pa ne vek kje še vse razvijajo ta čuda od motociklov. Trditev da, če bi bla Lorenzo in Marquez, pa dodajmo še Stonerja, isto stara kot Rossi, da bi imela isto če ne še več naslovov... Iz tega, bom sam naredil zaključek...se pravi po tvoje, je mel Rossi srečo da se je Doohan poškodoval in končal kariero,na drugi strani pa je spet taisti Rossi mel spet(tokrat dosti večjo) srečo da se niso Pedrosa,Stoner,Lorenzo in Marquez prej rodili, ker bi bil danes Rossi kaj? Dober si, pje :)
Nightyfly
13. 05. 2016 18.15
+5
Bojijo se me .......... hehe , le kdo !! Eh , dragi Jorg , eno je sigurno .Tribu se ti bo lepo zahvalil za ovajanje v lanski sezoni . Mislim , da bodo to tudi na glas povedali v Mugellu ,sportno toda huronsko . Skoda , da ne morem dol , bom pa verjetno v Misanu . ;) "Hasta la vista, baby" ,,,,je rekel drugi Jorg, pravzaprav Joerg ,,,, Arnold Schwarzi .......... vse stvari morajo priti enkrat na svoje mesto , tudi sezona 2015 . MM pa je pametno tiho . Vsaj to .
Mohiito
13. 05. 2016 18.34
-8
Res bo pravi raj za huligane ko jih bo samooklicani spodbujal do vrhunca.
rr3
13. 05. 2016 18.52
+3
MM je pametno tiho ker mu je nerodno zaradi 2015 ko je delal kroge okoli doktorja med dirko. hahaha
Nightyfly
13. 05. 2016 19.03
+4
Calux
13. 05. 2016 19.08
-7
Tudi ti si zgleda (že spet) v plenicah Nighty, seveda zaradi starosti, pa take tinejdžerske fen izpade tlele produciraš na tekočem traku.
Nightyfly
13. 05. 2016 19.18
+6
verjamem , da je Vrabcu tezko , ko vidi , da celo Spanci naklonijo vec pozornosti Dohtarju kot svojemu vozniku . Kdo ve zakaj !!
Semdoberr
13. 05. 2016 19.28
+3
Nightyfly...... To, kar ste tu napisali...... tega je na FB strani Lorenza še pa še: "komaj čakamo Muggelo..... pridi v Muggelo, ti bomo že pokazali.... pazi se v Muggelu in še veliko, veliko hujšega". Pa ne pišite, da želim oblatiti rossijeve fane. Vse je
sauber
13. 05. 2016 18.14
-6
Tudi zaradi tako primitivnih navijačev kot jih ima Rossi še toliko bolj uživam ob njegovih porazih. Sicer pa če ne bi imel najboljšega motorja se sploh ne bi uvrščal na stopničke.
Nightyfly
13. 05. 2016 18.17
+6
Mohiito
13. 05. 2016 18.19
+0
Fox79
13. 05. 2016 19.12
+0
jarti?
13. 05. 2016 20.28
+0
Semdoberr
13. 05. 2016 16.56
+11
OK..... vsak navija za svojega favorita... in to tudi razumem. Vendar ko berem tu komentarje...... in ko sem ravnokar prebral komentarje na FB strani Lorenza, MM in Rossija ..... Žalostno. Ravno rossijevi navijači so najbolj nesramni, prepotentni, žaljivi in ne vem še kaj. Preberite. Saj vem, da bodo minjusi sledili, pa vendar..... Naj mi nekdo razloži, kako lahko navijač na Lorenzovi strani napiše "... ti moreš umreti na pisti, polomiti vse kosti in umreti s 1000 bolečine in trpljenja...." Če je to za vas športna kultura, če je to za vas normalno, pol ni čudno, da smo tam kjer smo. In, vem da vam to ne bo všeč: ravno rossijevi navijači ste najbolj žaljivi!!!!!!!!!!
Mojster123
13. 05. 2016 17.02
+0
rossiči so psihopati, tudi na tem forumu jih je kar nekaj bolanih.
edinho70
13. 05. 2016 17.08
-4
5TIG
13. 05. 2016 17.18
+12
Zato pa tisti pravi navijači Rossija,na FB-ju ne dajejo komentarjev. Saj jaz ne,ker kar je pa preveč,je pa preveč. Tisti so za moje pojme otroci ali pa obični huligani. Tko kot pri nogometu,na žalost.
Semdoberr
13. 05. 2016 17.22
+1
šrampa............ poglej si stran in boš videl, da zagotovo niso otroci.
290ktober
13. 05. 2016 17.55
+0
Očitno si pristaš mafijcev JL in MM.in z enakimi moralnimi načeli!
rr3
13. 05. 2016 18.01
+0
Problem "Rossi" fenov oziroma fenov na sploh je ta, da za njih je njihov idol bog in edino upanje v lajfu, ki jim daje neko nevidezno "moč" kot to daje bog vaškim ženicam, ki se ob nedeljah grebejo za prvo vrsto klopce pri maši. Pač vedo da od svojega lajfa ne bodo nikoli imeli nič in edina stvar na katero se lahko naslanjajo so uspehi nekega posameznika. Problem nastane ko pride nekdo drug, ki je boljši in jim začne kvariti tisto podobo vsemogočnega in najboljšega njihovega idola zaradi česar krivijo vse povprek od prdca do teorij zarote brez repa in glave. In to se sedaj lepo kaže pri teh Rossi fenih in ni lepšega take malo jeb.... hahaha
Nightyfly
13. 05. 2016 18.03
-1
Semdoberr................. dober poizkus oblatiti navijace VR . Ali pa slab ,kakor zelite . semdober , veste , ne gre tako kot ste to nalimal tu gor . Osebno mislim , da take podle besede ,ki jih nekdo izrece v podporo bilokomu ne spadajo ne v javnost , ne na forume ,niti v zasebnih pogovorih . To je zlo , in tisti ,ki to pisejo so zelo slabe osebe . Ze tu na samem forumu o tem sportu zasledimo marsikaj ,tudi zaljivega . Toda srce , in kultura ljudi za ta sport morata zmagati . (JackSparovvw 13.05.2016 12:09:09 -7 7 14 Ne, vas neumne klovnove ovce bo vprašal, če je lahko svetovni prvak ha ha ha ) ......... dal sem samo primer enega -ne vem kako bi ga imenoval - pa ga niti ne bom ,ker si ne zasluzi omembe . Zato , **Semdoberr**, vsak naj zacne cistiti pred seboj -a ne ?
Nightyfly
13. 05. 2016 18.08
+1
rr3 ..........joj kako ste bogi . Svetoal bi vam , da se vzdrzite vsaj ocen o ljudeh,ker ne veste kaj smo , kje zivimo in kaj posedujemo . In vi si dajete to ali te pravice ? Na drugi strani pa vidim , da tale ´´pensionist´´ kar mocno dviga prah ,pa perje ,pri nasprotnikih . Sam bogec ve ,kaj ste vi , a ne ?
rr3
13. 05. 2016 18.11
+1
Ja mi smo bogovi ti pa revček suženj svojih sanj. hahaha Drugače pa ja penzjonist je faca, meni je TOP oseba, in upam da bo osvojil še kakšen naslov. Samo glede na to da ima vsaj dva boljša dirkača od njega samega v štartni vrsti bo imel prekleto težko delo. In s tem dejstvom jest nimam problemov. JIh imaš ti?
Semdoberr
13. 05. 2016 19.21
+1
Nightyfly..... nobenega poskusa blatenja navijačev. Pojdite na FB stran Lorenza in preberite. In to kar sem napisal (dobesedno) je javno in berljivo vsem. Torej ne obračajte mojih besed.
Semdoberr
13. 05. 2016 19.39
+0
29Oktober..... jaz sem ponosen na svoja moralna načela. Ti pa o meni veš manj kot nič. Zagotovo nobenega ne zmerjam z "miafijcem".... saj za moja moralna načela je to zmerljivka.