Rossijeva desna roka Uccio umirja navijače: Valentinova noga še ni povsem okrevala, tudi on je samo človek

Valentino Rossi je na dirki za VN Aragonijo presenetil vse, ko je le 24 dni po zlomu piščali in golenice osvojil peto mesto. Dirkaškemu doktorju je sedaj tritedenski odmor prišel še kako prav, da je lahko še dodatno treniral in saniral poškodbo. Sedaj prihaja naporna azijska turneja in Rossijeva desna roka Uccio Salucci svari, da bo to za izkušenega Italijana zelo naporen dirkaški ritem.

Valentino Rossi

Valentino Rossi se je na dirkališče vrnil zgolj 22 dni po dvojnem zlomu desne noge. (Foto: motoGP)

Sezona 2017 v razredu motoGP se počasi, a vztrajno zaključuje. Pred najboljšimi dirkači sveta so le še štiri dirke sezone in najverjetneje tudi najbolj naporne. Najprej je namreč na sporedu naporna tritedenska azijska turneja, na kateri se bodo dirkači za točke svetovnega prvenstva pomerili na Japonskem, Avstraliji in Maleziji, nato pa sledi še veliki finale v vroči Valencii. V preteklosti so se azijske dirke že izkazale za izjemno naporne in v večini primerov za odločujoče v boju za naslov svetovnega prvaka. Iz katerega pa je že pred nekaj časa odpadel Valentino Rossi. Čeprav ima dirkaški doktor s 56 točkami zaostanka za vodilnim Marcom Marquezom še možnosti, da ob idealnem razpletu na zadnjih štirih dirkah osvoji tako želeni deseti naslov prvaka, pa se je Italijan še pred Misanom zavedal, da bo to nemogoče. Pred domačo dirko, natančneje 31. avgusta, je namreč padel na treningu z enduro motociklom in utrpel zlom piščali in golenice v desni nogi. Zaradi tega je bil primoran izpustiti domačo dirko, zdravniki pa so napovedovali tudi, da bo moral izpustiti dirko za VN Aragonije. A devetkratni svetovni prvak je zahvaljujoč moderni medicini na motocikel sedel le 22 dni po poškodbi in nato še dva dneva kasneje osvojil peto mesto na dirki. Kljub 38-letom je še enkrat več dokazal, da je dirkanje tako pomemben del njegovega življenja, da ga nič ne more ustaviti na poti do uresničitve njegovih sanj. 

Kljub čudežni vrnitvi v svetovno prvenstvo in presenetljivo dobrem rezultatu, pa Rossijeva desna roka in najboljši prijatelj Alessio 'Uccio' Salucci svari vse navijače in ljubitelje motociklizma, da na azijskih dirkah ne smejo pričakovati preveč, saj legendarni Italijan še ni povsem stoodstotno pripravljen na vse napore, ki jih predstavlja motociklistično dirkanje. Čeprav je pred dnevi Valentino sam objavljal, kako trenira na dirkališču v Misanu, kot tudi na svojem ranču. "Ne pozabimo, da Valentinova noga še ni povsem okrevala. Tri zaporedne dirke bodo zelo zahtevne, kot tudi temperaturne in višinske razlike. Morali bomo počakati, da vidimo, kaj mu bo povzročalo največ težav. Tudi Valentino je samo človek," je v pogovoru z italijanskimi mediji povedal Uccio. Seveda se Salucci ni uspel izogniti vprašanju o tem, ali bi Rossi po zadnji poškodbi moral prenehati s treningu na drugih motociklih. "Če želiš biti v tem športu dober, potem je potreben trening. In nekateri treningi so lahko zelo nevarni. Sam sem mnenja, da mora nadaljevati s tem, kar počne že celotno kariero. To je njegova služba in če jo želi opravljati po najboljših močeh, mora trenirati, četudi to včasih pomeni, da je prisotnega nekaj tveganja," je še o Rossijevi poškodbi dodal Salucci.

Velika nagrada Italije motoGP - 3

Uccio je prepričan, da bo Rossi sam točno vedel, kdaj bo želel končati z dirkanjem na najvišji ravni. (Foto: AP)

Seveda pa se ni uspel izogniti niti vprašanju o nadaljevanju Rossijeve kariere. Dirkaškemu doktorju namreč konec prihodnje sezone poteče pogodba z Yamaho. Čeprav je šef moštva Lin Jarvis v nedavnem intervjuju priznal, da se bodo z italijanskim dirkačem prihodnjo sezono začeli pogovarjati o novi pogodbi, pa ni nujno, da bo le to Rossi sprejel. "Upam in želim si, da bo še dirkal. Če bo želel še dirkati, jaz ne vidim razloga, da bi moral prenehati. Če on neha, naj o tem razmislijo tudi ostali dirkači, ki so razvrščeni za njim vsako nedeljo! Vale je dovolj pameten, da bo sam spoznal, kdaj bo potrebno končati. Ta trenutek še ni prišel," je zaključil Uccio. Valentino bo torej dirkal na naporni azijski turneji, kar je bilo nekako že jasno ob poškodbi pred Misanom. Če pa bo lahko znova konkurenčen za najvišja mesta, pa bomo morali počakati, da prvič zahrumijo motocikli v deželi vzhajajočega sonca. Azijska turneja se začne z dirko v Motegiju to nedeljo. Proste treninge, kvalifikacije in dirke v vseh treh tekmovalnih razredih si boste seveda lahko ogledali v neposrednih prenosih na Kanalu A in VOYO. 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 59
Ellobowolf 12.10.2017 16:56:35
Z Naightyfly-jem je nemogoče komunicirat. Tudi, če se trudiš ne izzvati nepotrebne konflikte, te ta kar sili, da pride do tega. Ne vem, če je kdo, ki ni prišel do tega, ko se je srečal z njim. Razen nekaj ljudi, ki ga podpira zaradi nekaj skupnih točk. Mnenje o njem pa imajo spet drugačno. Brez veze. Dejstvo je, da nismo vsi na isti strani in tudi ne bomo. Če to nekomu ni všeč, je njegov problem, ki pa ne bo rešen na tak ali bilo kakšen drugi način. Govoriti o komunikaciji in sam ne biti sposoben to človeško izpeljat, zame ni na mestu.
Več komentarjev