MotoGP

Schwantz: Suzuki bi lahko pripeljal Iannoneja

Bologna, 14. 05. 2016 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V svetovnem motociklističnem prvenstvu razreda motoGP se nadaljujejo ugibanja o prestopih dirkačev. Eden takšnih, ki še nima zagotovljenega sedeža za prihodnjo sezono, je Andrea Iannone, ki je trenutno dirkač moštva Ducati. Legendarni Kevin Schwantz meni, da bi bil Iannone dobra izbira za moštvo Suzuki.

Andrea Iannone je v letošnji sezoni osvojil ene stopničke, tretji je bil na VN Amerik.
Andrea Iannone je v letošnji sezoni osvojil ene stopničke, tretji je bil na VN Amerik. FOTO: motoGP
Sezona motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP je v polnem teku. Za moštvi in dirkači je že pet dirk v letošnji sezoni. Letošnja sezona je za večino dirkačev še toliko bolj pomembna, saj večini potečejo pogodbe z njihovimi moštvi in vsi poizkušajo dosegati čim boljše rezultate, da si tudi v prihodnji sezoni zagotovijo sedež med motociklistično elito. Eden takšnih dirkačev je tudi Ducatijev Andrea Iannone, ki pred dirko v Mugellu še naprej ne ve, ali bo tudi v prihodnji sezoni še nastopal za italijansko moštvo. Potem ko je pred nekaj tedni aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo naznanil, da po letošnji sezoni zapušča moštvo Yamaha in se podaja k novim izzivom na proti z Ducatijem, se je takoj pojavilo vprašanje, kdo bo njegov moštveni kolega in kdo ga bo zamenjal pri Yamahi.

Vodilni možje Ducatija se v letošnji sezoni, ki je zaenkrat pod pričakovanji, še niso odločili kdo bo njihov drugi dirkač v prihodnji sezoni. Na drugi strani tudi Yamaha še ni naznanila, kdo bo poleg Valentina Rossija nastopal za njihovo moštvo. Najglasneje se omenja ime Maverick Vinales, ki naj bi svojo odločitev, ali bo ostal pri Suzukiju, ali pa se seli k Yamahi, naznanil prav prihajajoči konec tedna v Mugellu. In če se mladi Vinales res odloči, da zapusti Suzuki, bi bil po mnenju legendarnega Kevina Schwantza, prav Iannone idealni kandidat, da ga nadomesti.

Bo Iannone v prihodnji sezoni še sedel na motociklu moštva Ducati?
Bo Iannone v prihodnji sezoni še sedel na motociklu moštva Ducati? FOTO: Reuters

"Mislim, da najboljša dirkaška leta za Iannoneja šele prihajajo. Jaz bi si v svoji ekipi želel dirkača, ki ima takšen odnos in ki je s srcem pri stvari, tako kot je Andrea. Če se Maverick odloči, da bo res zapustil Suzuki, bo tudi vrednost Aleixa (Espargaroja op. p.) narasla, saj je že od začetka pri Suzukiju in ve, kako poteka razvoj. In če v ekipo pripelješ še dirkača kot je Iannone, se lahko dirkača veliko naučita drug od drugega. Oba sta še mlada, a vseeno je Aleix bolj izkušen in Andrea bi se lahko veliko naučil od njega, če bi si delila garažo," je povedal Schwantz, ki je celotno kariero nastopal za moštvo Suzuki in z njihovim motociklom tudi osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka.

Schwantz je nato spregovoril še o drugem dirkaču moštva Ducati Andrei Doviziosu, ki ima v letošnji sezoni obilo smole in je zgolj na dveh dirkah v letošnji sezoni osvojil točke. "Dovi je dober dirkač, je zelo konstanten. V letošnji sezoni ima obilo smole in bi moral biti veliko višje v točkovanju svetovnega prvenstva, kot pa je. Toda če Vinales zapusti Suzuki, se mi ne zdi, da bi bil dober v paru z Espargarojem. Oba dirkača imata enake kvalitete. Oba sta izkušena in konstantna, toda obema manjka Iannonejeva agresivnost. In to potrebuješ v moštvu," je še povedal legendarni Američan.

Ker si moštva seveda želijo čimprej zapolniti svoje sedeže za prihodnjo sezono, naj bi do nekaj odločitev prišlo že prihajajoči konec tedna, ko bo na sporedu šesta letošnja preizkušnja, in sicer dirka za VN Italije v Mugellu. Vso dogajanje na in izven dirkališča bomo seveda spremljali v naših informativnih oddajah, kot tudi z neposrednimi prenosi na Kanalu A in VOYO.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (238)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
16. 05. 2016 22.58
+0
k53 ............. ni bila brca ...spet pozabljate . Izrinjanja iz steze ni bilo , ker nihce ni prevozil limita piste . Res pa je , da ga je VR peljal na zunanji del steze , to pa je bila namerna poteza Valeta , da s to gesto opozori kolega na pisti , da njegova voznja ni korektna . MM je zaradi namernega naleta v motor VR posledicno padel . Sicer pa si lahko 10 nekorektnosti MM v lanski sezoni 2015 pogledate kar na spanski strani - Puromotor ...... in vi vsi se se vedno cudite , da se je zgodilo kar se je ? Mi v svetu VR smo se samo cudili Valetu , da je vse to prenasal . Dorna ,Fia , Honda , oce MM , pa nic .K sreci se je vse koncalo samo s padci brez posledic . No , kako vozi zdajj mladi MM ?
k53e
17. 05. 2016 08.57
+0
Nightyfly ravno zaradi te NAMERNE poteze Valeta, da ga je "peljal na zunanji del steze" je Vale dobil kazen, ne zaradi padca! Se ti zavedaš da je to sredi dirke zelo nevarno početje in da Marquez se ni namerno zaletel vanj, ampak mu ni Vale pustil več prostora na cesti, lahko bi samo še Marquez v travo zapeljal! Marquezu itak ni bilo nič jasno kaj se dogaja. Rossi je pa kaj? Hotel sredi dirke čaj z limono spiti z Marquezu? Prav nightyfly na bruhanje mi že gre, kk braniš Rossija in vse lanske napake daješ na račun Marqueza. Kaj Rossi je pa bil boga mala nedolžna ovčica? Sej ne morem verjet da si lahka tk neobjektiven!!
Calux
17. 05. 2016 09.02
+0
Dobro si povedal "Mi v svetu VR". Res živite v svojem svetu, kar smilite se mi, člani sekte.
Nightyfly
16. 05. 2016 22.36
+1
53e 16.05.2016 15:50:19 -1 1 Ne govorim o drogah be3o in ti to veš. Kot drugo, Rossijeva mama se je opravičila o Rossijevem imenu in je rekla da ne ve, kako je lahko Valentino jezen na Marca, ker je super dečko, nato je Marquez rekel da bi kdaj rad spoznal njegovo mamo, da se mu zdi vredu ženska. ***********************bucke lahko prodajate tu gori ,meni sigurno ne ..... govorite o Stefanii , da bi se kaj komu opravicevala ? Dajte no , ne pisati neumnosti . In se -Marquez bi rad spoznal njegovo mamo ? Spet ni res .MM je izrazil zeljo , da bi govoril z mamo Stefanio ,ker jo je ze zdavnaj spoznal ...leta prej ,ko je bil na obisku pri Valetu ...in glej ga zlomka - Vale je (bil) njegov vzor od rane mladosti . //////53 e ,,,, od tega kar ste napisal nic ne drzi . Forumasi se seveda lahko o vsem prepricajo .
k53e
16. 05. 2016 15.56
-3
In kot je že rekel Jack, če bi Rossi bil malo pameten bi pustil Marca naj počne kar je počel, po dirki bi se pa lepo pritožil zaradi namernega prehitevanja in zadrževanja in bi tako bil Marquez oškodovan, mogoče bi celo dobil prepoved na naslednji dirki!!
5TIG
16. 05. 2016 17.39
+1
k53e
16. 05. 2016 15.52
+0
In Rossi je zdaleč kot čisti dirkač. Samo poglej Biaggija in Rossijev sredinec, Gibernau in namerno izrinjanje iz steze, skregal z hitrejšima Stonerjem in Lorenzom...lani namerno izrinil na rob steze in ogrozil Marqueza, skregal z Marquezu...še več bi ti lahka naštel!
bcaaa
16. 05. 2016 21.56
+0
čudno da nisi omenil kaj je Biaggi počel Rossiju..npr ko je Rossija zrinil s steze pri ogromni hitrosti..itd. se pa strinjam, da se je na nek način skregal s počasnejšima Stonerjem in Lorenzom..ampak sem prepričan, da tudi ti razumeš to zgodbo..Stoner in Lorenzo se niakor nista oz se ne moreta sprijazniti s tem, da je veteran toliko hitrejši. :)
Calux
16. 05. 2016 22.18
+0
hahaha veteran hitrejši od Stonerja? A to misliš na Ducatiju?
Nightyfly
16. 05. 2016 14.56
-2
k53e 16.05.2016 11:52:50 0 Sam eno vprašanje ti postavim. Zate je Rossi v vsej zgodovini motošporta in tudi, oziroma še posebej za lanski incident povsem čist? Čist kot solzica? Če je tvoj odgovor da, potem sva kar zaključila, ker mi vse pove o tvoji "objektivnosti .......... ******************* lahko postavite vprasanje o Rossiju . Vas zelo zanima moj odgovor ,ce je Vale cist ? Kolkor vem se ne drogira , torej je za vse svoje rabote ,ki jih pocenja na pisti in izven odgovoren samo on . Lahko vam povem , da vem veliko veckot je v cajtngih napisanega . Beri .-PRVIC - bilo tudi javno .Mladi Marc je zelel govoriti z mamo Valeta .Je nenavadno ali ne . DRUGIC - posledicno je mladi Marc izjavil , d je napravil nekaj napak , za katere mu je zal . To je zame dovolj , ker se je s tem nekako zakljucila sezona 2015 ,vsaj kar se tice strani MM .Zal je sel naslov po gobe . In ce ste bil pozoren na tiskovni konferenci VR , je tudi sam to potrdil . Torej nekak diplomatski mea culpa Honde , ceravno ne direktno . Povsem drugo pa je ravnanje Jorga , mostvenega koelga VR na enakem motorju . To kar je storil mu ne Yamaha , ne mostvo , ne Japonci in ne navijaci Yamahe ne bodo odpustili . Amen . Ste to zelel slisati ? Ne ,Vale ni svetnik , ni clovek brez napak . Italijani sami ga ljubkovalno imenujejo -Canibale , s tem oznacujejo pilota na pisti . Kako ga oznacuje in vsakokrat sprejema svet na posameznih pistah se pa lahko prepricate sami , na TV , se bolje pa bi to videli v zivo na pisti .
k53e
16. 05. 2016 15.50
+0
Ne govorim o drogah be3o in ti to veš. Kot drugo, Rossijeva mama se je opravičila o Rossijevem imenu in je rekla da ne ve, kako je lahko Valentino jezen na Marca, ker je super dečko, nato je Marquez rekel da bi kdaj rad spoznal njegovo mamo, da se mu zdi vredu ženska. To je vse, ampak ti spet obračaš zgodbo Rossiju v prid a ne!! Druga tk ne znaš! In Marquez ni nič priznal, rekel je le, da mu je žal da se je sezona razvila v tej smeri kot se je...Kar pa verjemi je tudi Rossiju žal, pravzaprav še več kot Marquezu, saj je zaradi svoje nepremišljene poteze največ oškodoval ravno sebe. Ampak najprej je doktor kot ima sam velik ego tako verjetno mislil, da ne bo dobil kazenskih točk, ker on je pač najnaj gospod doktor!! In res nevem kaj ti je tok fora lažne podatke navajat?
24ursuck
16. 05. 2016 15.56
+1
Človek je bolan...... Pomoč potrebuje......strokovno.......tapravga dohtarja recimo
Calux
16. 05. 2016 22.22
+1
Moje mnenje je, da je Nightyfly moteč faktor na tem portalu. Blo bi fajn, če se ne bi več oglašal in bi ta čas raje preživel v svoji posebni sobici, oblepljeni z postri od "Valeta", klečeč pred oltarjem, na katerem gorijo sveče ob dohtarjevi podobici.
Calux
16. 05. 2016 13.29
-3
Joj kako enostransko ti Nighty razmišljaš. Dobro veš, da bi po taki rossibrci bili vsi drugi dosti strožje kaznovani. Če se takrat Rossi ne bi obnašal kot absolutni vladar MotoGP-ja, ki lahko kar sam kaznuje tekmece, bi po dirki Mark itak dobil kazen zaradi namernega oviranja. Zelo slab zgled je tu dal Rossi mladini. Nato je prek svojih ultra fanatikov dal zeleno luč za najbolj svinjsko kampanjo v zgodovini športa. In te minus točke žal premočno nagnejo tehtnico na slabo stran napram njegovim 9 naslovom. Ko boš to priznal Nighty, se pa lahko normalno pogovarjamo. Mislim pa, da tega ne zmoreš.
burner85
16. 05. 2016 14.13
+3
gajžlazakorla
16. 05. 2016 14.35
+3
Jack, če bi se dalo bi ti podaril kakšen gram pameti, da bi vsaj zase skrbel in ne bi bil na puklu skrbnikom. Dva stavka ponavljaš že eno leto, res si en hlod!
Nightyfly
16. 05. 2016 15.04
-1
jezdimirr.............. tile gor se zdaj niso ugotovili , da trzljaj s kolenom ni brca . Ampak kako tezko je to cloveku vtepsti v glavo . Ze od Sepanga naprej trapajo eno in isto . In samo oni so videli brco , ne pa kolena ,ki je trznilo ven , da bi resil 200 kg bremena ,ki se je naslonilo nanj in grozilo , da mu zdrobi nogo . Mogoce bi ga moral Vale se objeti ,kaj pa vem ,,,in zraven zapeti -Na planincah lustno je .
k53e
16. 05. 2016 15.55
+1
Nightyfly in ostali Roziji. Niti ni važno ali je bila brca namerna ali ne. Kazen je Rossi dobil zaradi namernwga izrinjanja iz steze in bi kazen dobil že zaradi tega!!! Brca in padec Marqueza je le bila pika na i !!!
24ursuck
16. 05. 2016 15.59
+2
B380ti.......sej bo...preveč blata na očeh.....
Mojster123
16. 05. 2016 10.36
-4
kakšne jeremijade spet zaradi preprostega serviranja dejstev. če so dejstva zdaj pljuvanje pa naj bo tako, samo raje ne povem kako se potem reče temu kar brizga iz vaših ust, ker bo spet jok in stok in neskončno nakladanje.
Nightyfly
16. 05. 2016 10.19
+4
JackSparovvw.................. aha , zdaj sem spet Nightyfly .Do vceraj sem bil imenovan z vsemi mogocimi imeni samo s tem uradnim ne . Vidim ,dda zelite krivdo porazdeliti lepo na vse nas . Ne bo slo .Ze iz preprostega razloga , da si nismo enaki , ne po nacinu pripadnosti nekemu mostvu ali dirkacu , ne po nacinu pisanja ,kaj sele po spostovanju tako dirkacev kot pristasev ,ki mu sledijo in navijajo zanj . Vzrok vsemu ? Cisto preprost je .Ze nekaj let je jasno , da se je s prihodom Marqueza v visjo kategorijo pricel pohod Honde na naslov in osvojitev svetovnega trga . To tudi pomeni , da je treba oslabiti dominij Yamahe kot tudi ostalih ´´garaz ´´. Cisto normalno in jasno je , da je bila strategija usmerjena proti VR46 . On je tisti ,ki je v zmagah/naslovih in medijsko kraljeval v tem cirkusu . Vse sile in medijsko pokrivanje je slo k MM tako ocitno , da so odlicnega Pedroso enostavno potisnili v 2.plan .Danes je to vec kot ocitno . Lani se je zgodilo kar se je . Vecina treznih opazovalcev tega sporta , pa tudi bivsi sampioni so se kvecjemu diplomatsko izognili komentarjem o tem in niso zeleli pokazati na esuberanco enega pilota . Pozvali so k umiritvi stanja in custev . Torej ,ce te nekdo na cesti kar naprej buta v zadek avtomobila gres k njemu in ga sportno opozoris , da to ni lepo in naj se umiri ? Hmm , ne verjamem , da je to resitev . MM je bil strafan ze v moto 2 , pa tudi po prihodu v moto GP ,ko je postal potencialna nevarnost za pilote . Seveda tako vidim jaz , je pa to tudi uradnik vidik medijev ,ki so te stvari zabelezili in objavili . /////// Priznam , da sem ze 20 let zvest ´´fan ´´ sampiona VR , in to v dobrem in slabem . Nikogar od nas ni razocaral , kar se danes kaze v neizmerni popularnosti in priljublojenosti v svetu na sploh , pa tudi v 113 zmagah in 9,ali 10 naslovih (za nas navijace) . Tako kot je pomembno kaksen je dirkac na pisti , je prav toliko vazno kaksen je v zasebnem zivljenju . Ocene o njemu so zapisane v vseh svetovnih revijah , casopisih , videih etc etc , tako da moja sebicna ocena ni potrebna . Edina ´´napaka ´´ Valeta je bila , da je besedno lani dregnil v mogocno Hondo , v Livia Suppa , s katerim imata stre racune , se posebej pa je z nepricakovanim vodstvom v lanskem prvenstvu iritiral sefe Honde , kot tudi Lorenca ,ki je videl ,kako mu naslov polzi z rok in to je bilo za njegov ego prevec . Mali MM je samo ubogal oceta in sefe . Ga pomilujem , ker je bil pritisk sefov obupno pre-mocan za takega mladega talenta -fanta . Zato mu tudi ne zamerim kar je storil . Veliko veliko bolj podlo je storil Jorg , ko je igral umazano igro in zahteval kazen .In to dvakrat .Za kaj ze ? Kot sem ze omenil je to cisto moj pogled na vse skupaj , ´´posadka´´ , ciurma , kot bi rekel resnicni Sparrow , bo pa sama ocenila ali smo nekateri tu verodostojni ali ne in vredni zaupanja . /////////Zal mi je samo , da se je tistih istih nekaj turbatorjev pljuvacev spravilo na odlicnega in dobrosrcnega Calluxa , ki se je vedno do sedaj izogibal direktnim dialogom na osnovi oslove sence in podajal samo podatke ter svoje videnje tega sporta . S tem dejanjem so dokoncno pokazali pravi obraz . Nisem svetnik , sem gresnik kot vecina od nas .Toda opravicil se bom samo ljudem ,ki si to zasluzijo in vse skupaj tudi razumejo .
k53e
16. 05. 2016 11.52
+0
Sam eno vprašanje ti postavim. Zate je Rossi v vsej zgodovini motošporta in tudi, oziroma še posebej za lanski incident povsem čist? Čist kot solzica? Če je tvoj odgovor da, potem sva kar zaključila, ker mi vse pove o tvoji "objektivnosti"! In zakaj spet neke laži o Hondi in njihovih zlobnih planih o uničenju doktorjaRossija. Pa sej ko te berem se mi zdi, kot da berem nek roman o vojni zvezd! Honda se je pač z vsemi rokami oprijela čudežnega dečka in (verjetno) največjega talenta vseh časov in je/in bo namenila vsa sredstva vanj, kar se meni ne zdi nič narobe! Vsak ki bi vodil takšno firmo, bi si želel imeti takšnega dirkača kot je Marquez in bi vse naredila da ga zadržijo.
MrNurmic .
16. 05. 2016 13.08
+3
Nightyfly upam da je res to samo tvoj pogled,ker je klobasarija na kubik.
Calux
16. 05. 2016 13.34
+2
In s tem, da zvito vlačiš nedolžnega Calluxa v to razpravo, tudi ni fer, ker je po mojem mnenju Callux dovolj pameten, da se ne spušča na vaš, oz. zdaj tudi žal posledično naš nivo komunikacije.
borut30
16. 05. 2016 14.17
+2
Nightyfly..kako na prefinjen način komuniciranja, postavljaš na glavo komentarje tistih, ki niso obsedeni fanatiki Valentina. Kot pijanec hloda se držiš svojih besed, ki so mimogrede totalno delo fanatičnega navijača Valentina, navijača, ki ne priznava konkurence in se v vsakem postu trudi *pozlatiti* svoje besede. V tvojih očeh naj bo zgodba takšna, kot jo opisuješ..nikakor pa ne zahtevaj, da se bomo vsi strinjali z napisanim. Jaz vidim situacijo drugače, pa to ne razlagam na tisoč in en način... in prepričujem ostale, kako so v zmoti. Callux-a opisuješ kot dobrosrčnega, odličnega in ne vem kaj vse......Pa človek, kaj smo v šoli, da na podlagi mnenj in razgovora ocenjujemo, kakšen karakter ima v resnici? Callux je nevtralen forumaš, ki ima svoje poglede na celotno situacijo in to je to. *Lezenje* v zadnjo plat tukaj nima nobenega pomena, če še nisi dojel. Imel svojo hrbtenico in se ne obnašaj, kot kakšen *samotno užaljeni* deček, če se nekdo ne strinja s teboj. Samo v vednost....
Nightyfly
16. 05. 2016 14.22
-1
Zelite biti zvit in diplomatski ? Sparow ...... ce opozorim , da se nefer spravljate na korektneg cloveka ne pomeni ,da ga jaz vlacim (kaksno besedo ste uporabil ) v nicvreden dialog . To se vi vprasajte v prvi vrsti .
Nightyfly
16. 05. 2016 14.43
-2
k53 .................. uh ,prav radi vam bom delno odgovoril na vaso trditev . Opazil sem , da je imel Hailwood se kako prav ko je napisal , da je kar nekaj ljudi tu gor komentatorjev iz kavca ......... zelo se strinjam . Zato jim svetujem , da se prelevijo v resnicne fane , navijace , sledilce , fanatike , obozevalce ,,,karkoli , samo da od blizu dozivijo dirke , in vse kar se dogaja pred in po dirki .Da dozivijo enkratne trenutke ,ko se narodi Evrope , ali sveta najdejo in fanaticno aplavdirajo svojemu junaku . Nekateri nekulturnezi tu gori ( beri - borut 3o - nam pravijo fanaticni pijanci ob hlodu in podobno . Ste navijac Olimpije , Maribora ? Ste fanatik ,ki trga stole , jih zaziga , mece gasilne aparate v nic hudega navijace drugega mostva ? Jih rezete z nozi , jih mlatite s baseball kiji ,kot je ze praksa v Sloveniji ? Dajte ,povejte . V svetu moto GP in F! keterega dirke spremljam tudi v zivo se kaj takega ne dogaja . Zato vas vabim , da si dirke ogledate v zivo . Ko boste osebno dozivel vso to energijo sem preprican , da boste cisto drugace pisal . Jaz to pocenjam 40 let in cez ....... .
k53e
16. 05. 2016 15.59
+2
Ja nightyfly ti mi boš to govoril. Dej prenehaj raje. Vem jaz kaj se dogaja tako na pisti kot tudi v zakolisju!! Preberem veliko in veliko strani vse kar se tiče motoGPja, tudi dirkačeva osebna življenja, dokumentarce pogledal vse kar je možno... Dirke tudi že gledam redno več kot desetletje...tudi na dirke (Brno) hodim...tako da pšššt!!
Callux
16. 05. 2016 17.14
+4
Ne se pregovarjati zaradi debate, ki smo jo imeli včeraj, ni vredno in tudi ni potrebno.. Sam tega v nobenem pogledu nisem videl kot napad name, ampak samo na preprosto izmenjavo mnenj, jasno je da se ne bomo strinjali in da bomo videli stvari drugače.. Kot sem že včeraj dejal, moje mnenje tu ni nič bolj pomembno od mnenja koga drugega..
bcaaa
16. 05. 2016 22.05
-3
uuuuuuuu k53e hodi v Brno..uaaaaaau..ŽE 10 LET SPREMLJAŠ DIRKE...uaaaaaau..IN VSE ČLANKE PREBEREŠ??? vsa čast !!!! pol pa si res poznavalec..oprosti, ker tega do zdaj nisem vedel
24ursuck
15. 05. 2016 22.48
-5
Kje je oni k je meu zadnjič CT pa ga je mama peljala ?
5TIG
16. 05. 2016 08.20
+5
5TIG
16. 05. 2016 08.23
+5
Ortovox,aliMitutoyo mikrometer,a si z luknje prilejzu,a ti je plenic zmanjkalo? Sem bil na Ptuju,sam tebe ni blo. Lahko pa da se še srečava eromicrom,limona20,fant iz pod alp,ali kaj podobnega.
24ursuck
16. 05. 2016 09.52
-5
Drpanc....... S tabo se še sreča noče srečat kje ,da se boš z mano.......siromak
5TIG
16. 05. 2016 17.22
+1
Hahah,tvoji posti vse povejo kakšna zablujena osebnost si. Tudi če si stokrat zamenjaš profil,se ne moreš skrit. Uboga zemlja,da takšni ljudje hodijo po njej.
Calux
15. 05. 2016 22.25
-5
Ker sem jaz in meni podobni gnoji ta forum uničili, kot navaja HailwoodMike, bi za konec lepo po resnici povedal, kako se je vse skupaj začelo. Pred spektakularnim koncem lanske sezone smo se normalno zezali navijači različnih dirkačev in nekih večjih žaljenj ni bilo. Po dramatičnih dogodkih, ki si jih seveda pripadniki obeh polov razlagajo drugače, pa so naenkrat Rossijevi navijači postali osebno žaljivi in se , mogoče tudi pod vplivom sovražne kampanje radikalnih Rossi fenov po medijih, v kateri so na najbolj nizkoten način zasmehovali Lorenza in Marqueza, spustili na najnižji možen nivo žaljenja. Tukaj so prednjačili Hailwood, Jezdimir in mzurry, pa tudi Nightyfly je vedno dodal smetano zraven, sicer na svoj način, ki pa je toliko bolj neznosen, ko ga prebiraš, ker ti po ovinkih sporoča,, da smo vsi nenavijači Rossija kre te ni, ki nimamo pojma o pojmu. In zakaj bi se mi morali pustiti žaliti? No, zdaj pa je pač to kar je. Mi je zelo žal, ampak vsak lahko pobrska nazaj in vidi, kdo je začel s temi podlimi žalitvami.
24ursuck
15. 05. 2016 22.31
-3
Jack.....to se dogaja že več let.......sploh od takrat k je Stoner začel prat rozeka.....takrat je šlo bse v maloro
k53e
16. 05. 2016 10.08
-2
Še predlani so Rossijevi navijači občudovali Marqueza, nato ko je vknjižil 10 zaporednih zmag jim je že šlo v nos in so začeli govoriti da zmaguje zaradi najboljšega paketa...lani ko mu nikakor ni šlo so mu že dali naziv Crashqruez in podobne fore, po tistem incidentu lani na koncu pa tk da ne govorim. Drugač so jih pa itak same laži in nakladanja. Niti enega od njih še nisem videl da bi napisal kakšno dejstvo razen to da je Rossi 9x svetovni prvak. Sam to vejo, karkoli druga jim ti napišeš, že nimajo pojma o čem govoriš in njihov najbolj močen argument je minus ki ti ga dajo.
Nightyfly
16. 05. 2016 10.46
-3
......VR ni samo 9x prvak . Kdor je leta nazaj sledil njegovi voznji dobro ve zakaj se gre , toda svezi komentatorji od letos tega ne morejo vedeti .Ignoranca . Tudi VR je imel idola -kar je tudi sam izjavil -Schwantza . Torej !!
gajžlazakorla
16. 05. 2016 11.56
+4
Toplotna sekta še kar joka, že od lani se ne morejo sprijaznit da je realno gledano njihov idol brez najboljšega paketa nemočen kar potrjuje moje zimske napovedi, da je njegova kariera v zatonu in da je lahko vesel da je imel tri sezone daleč najboljši paket, na žalost je izkoristil samo dve sezone. Od Rossija pa tudi Jorgeja pa ni niti senca, pa če se razpočite hlodi neolikani vam ne pomaga.
Calux
16. 05. 2016 13.45
-4
A se ti zavedaš, da enega komentarja ne veš spacat brez homofobnih žalitev. Me res čudi, saj se ta portal ponavadi opredeli proti tem žalitvam. Razen če so prepričani, da si ti jezdomir sam drugače usmerjen in tvoje izjave tretirajo kot boj homosexualca za svoje pravice.
gajžlazakorla
16. 05. 2016 14.37
+4
Nightyfly
15. 05. 2016 21.44
+5
darkprofi 15.05.2016 21:28:50 -1 1 Callux - zato ker se zelo rad izmikaš in ne poveš tistega kar ti ne paše. si pravkar dokazal, kar je bil tudi moj namen, hvala za potrditev.******************************* za vas in vase podobne provokatorje imam besede ,ki jih zal tu ne smem zapisati . Spodaj sem prebral nekaj umotvorov vas samih in vasih ´´ profesorjev ´´ .Ni vam dovolj , da si selektivno izbirate zrtve in jih popljuvate brez enega samega razloga -samo zato ,ker so ,ali pa smo strastni navijaci nekega sportnika ,pa ni vazno katerega . Zdaj ste se spravili z vsemi vasimi podlimi prijemi ,kar se vidi ocitno v spodnjih napadih , tudi na tiste ,ali tistega , ki dobrovoljno in iz srca obvesca in informira o novodtih in tehniskih podrobnostih vse nas . Nekdo sprejme ,ali pa ne . Ce je podatek narobe , se ga da popraviti . Toda -kot sem napisal vceraj , do tega trenutka se nisem videl taksnega foruma na evropskih tleh kot je ta , ki premore nekaj , k sreci samo nekaj osebkov , za katere je jasno , da svoje sindrome zdravijo z zaljenjem drugih in si tako psevdo-povelicujejo lastni Jaz . Callux je za vas resnicni profesor in dober clovek,ki se tu razdaja . Zal o nekaterih tu gori velja cisto nasprotno . Ponavadi se forum ,ko ga nekdo skusa uniciti sam ocisti in to tako , da se takim osebkom jasno pove kaj so .
Profesormarck
15. 05. 2016 21.51
-6
24ursuck
15. 05. 2016 21.55
-6
MrNurmic .
15. 05. 2016 22.07
-1
Jaz se v veliko stvareh z Calluxom ne strinjam.Kar še ne pomeni da zato spustim nivo kulturne komunikacije in izmenjave mnenj.
Callux
15. 05. 2016 22.18
+8
No vidiš MrNurmic tu pa se strinjava.. Saj niti ne pričakujem, da se bomo med seboj strinjali, potem niti ne bi bilo zanimivo.. Je tako?? :D
MrNurmic .
15. 05. 2016 22.22
+0
se strinjam popolnoma! :D .....pa da še dodam moj navijaški intermezzo... GO Marc Go!!! :D
Callux
15. 05. 2016 22.30
+3
Čeprav ni med mojimi ljubšimi dirkači, tako njemu kot vsem njegovim navijačem privoščim uspehe, ki jih dosega z manj konkurenčnim motorjem.. Na svoj trenutek pa še potrpežljivo čakam hehe :)
MrNurmic .
15. 05. 2016 22.33
+0
Kdor čaka dočaka.Upam da bo kdaj dirkal za Hondo in bova mogoče na istem bregu :D
Callux
15. 05. 2016 22.37
+4
Na žalost ne vidim tega, nič več če sem iskren.. So se mu lani konkretno zamerili, ko so njemu in moštvu obljubljali določene stvari, ki jih na koncu ni bilo.. Tako da se mi zdi bo prihodnost povezana s Ducatijem in možnostmi tam.. Ampak se pustim presenetiti :D
24ursuck
15. 05. 2016 22.45
-2
Al bo pa spoznal ,da ni talent.......moje mnenje.....kalček.....pa brez zamere
Callux
15. 05. 2016 22.48
+2
Ni panike, čeprav sem še vedno mnenja, da se motiš.. Vem pa da to še ni to, daleč od tega v bistvu.. :) Ampak več pa bo povedal čas, katerega pa spet ni na pretek..
24ursuck
15. 05. 2016 21.34
-4
Roza seronje..... Im back
k53e
15. 05. 2016 20.06
-3
MrNurmic, pa sej Marquezov motor ni bil nikoli najhitrejši (kaj šele da bi bil neregularen), niti v moto3, niti v moto2, niti sedaj ni! Nikoli! Zmeraj jih je premagoval z svojim talentom in nikoli kakorkoli drugače! Še letos, ko nima niti malo konkurenčen motor ima 2 zmagi!! In HAILWOODmike, če si tole mislil resno, potem nimaš vseh pik v glavi in sploh nevem zakaj Rossijevi fani radi govorite toliko laži okoli Marqueza? Pa tudi, če se že najde kateri, ki je sedaj v dvomih ali je res imel Marquez 25km/h hitrejši motor kot navaja in zavaja Hailwoodmike, si vse podatke lahko ogledate na uradni strani motoGP!! In Hailwoodmike ne se več lagat da je Honda nekaj priznala da so imeli neregularen motor pri Marquezu in kaj jaz vem kaj vse še, SAME LAŽI!!! Jaz naprimer zmeraj podajam na tem forumu same realne podatke, statistike, DEJSTVA! Medtem ko zate in 70% ostalih Rossi fanov ne morem reči enako! AJDE!
Profesormarck
15. 05. 2016 20.15
-3
HAILWOODmike
15. 05. 2016 20.26
+5
Profesormarck
15. 05. 2016 20.29
-7
miki..ti in calux pojma nimata,sam nekaj prebirata,slabo prevajata itd.Jaz že gledam vsako dirko,ko je šele rosić,kot deček na motor sedel,vse imam v glavi,ni mi treba brskat po netu.Dve roziki sta-navadni.he,he,,Marc je profesor na nekonkurenčnem motorju,če bi imel yamaho,kot jo ima dohtar že zadnje tri leta,bi bil za en krog pred njim,tak je dober !
nnee
15. 05. 2016 20.33
+6
Profesormarck
15. 05. 2016 20.33
-7
sedaj pa z minusi...so mi ful všeč,še sam si enga dam.he,he
Profesormarck
15. 05. 2016 20.37
-6
saj če ne verjamete,vam lahk zalepimo..kot dela muha...he,he
Callux
15. 05. 2016 20.41
+8
profesormarck hvala za tole, si me nasmejal... Ampak ko bi ti vedel, kako se motiš glede mojega znanja.. Zbiranje zanimivih novic in samo znanje o MotoGP in njeni tehniki je nekaj čisto drugega.. Sicer pa ne razumem zakaj sem ti zdaj jaz trn v peti, saj se te izogibam, če je le možno, ker pregovarjati se mi tudi ne da.. :D
Profesormarck
15. 05. 2016 20.44
-4
ti povem kaj me moti pri tebi...navijaš za scota,če je pa slab pa dohtarja hvališ.Znanja imam več-direktega iz dirk,ne rabim brskat po netu,ker sem vse to,kaj ti iščeš videl v živo po tv-ju.To je pač moje mnenje..pa enkrat si se vseeno v mene zabodel...če si že pri tem,saj se še spomniš,keri je krajšo potegnil-ali?
Profesormarck
15. 05. 2016 20.47
-1
k53 vam je sam resnico napisal,pa mi povejte,kaj ne drži v njegovih trditvah,se že veselim odgovora.he,he
Profesormarck
15. 05. 2016 20.48
-1
sam minus premoreš? Pa sam sebi ga najprej daš? Ma daj,kaj si nek narcisek ali kva?
Callux
15. 05. 2016 20.53
+10
Narobe si ti tole predstavljaš... Vsakega, ki bo po mojem mnenju odpeljal dobro dirko, bom pohvalil.. Naj bo to Jorge, Marc, Maverick, Scott, Dani ali pa kdorkoli... Enako bom izrazil kritiko na njihov račun, če bi bil mnenja, da bi lahko odpeljali bolje ali bi imeli slabo dirko.. Sam nimam težav s tem.. Ker kot sem že rekel, sam nisem obremenjen samo z enim dirkačem, čeprav je moja preferenca Scott.. Še enkrat, jaz na internetu iščem samo zanimive stvari pred vikendom, moje znanje prihaja od drugje in sploh ni povezano s iskanjem novic.. Pa še tole, preden me česa novega obtožiš, jaz ti ne dajem minusov, ker toliko spoštovanja do tvojega mnenja imam, da ti bom to v primeru nestrinjanja tudi povedal..
pokvarjenbogatun
15. 05. 2016 20.56
+5
drugi si mogoče preberejo kakšne izjave dirkačev, mehanikov ipd. malo se pozanimajo ti pa samo tv gledaš in že misliš da vse veš...ni vse tako kot se ti na prvi pogled zdi....
allridersareheroes
15. 05. 2016 21.01
-1
ja to je res , lahko pogledate na uradni spletni strani, v sezoni 2012 je bil na tekmi marc le 3x najhitrejši ( največja izmerjena hitrost) pa še to ta hitrost nikoli ni bila za več kot 1 km/h večja od drugega, drugače pa je imel za moje pojme zelo malo hitrost saj je imel na drugih tekmah nizko hitrost...
HAILWOODmike
15. 05. 2016 21.08
+4
Joj ninca...ai pa res smesna....pa ne da mi ne verjames...vprasaj koga ki se spozna....
Profesormarck
15. 05. 2016 21.08
-4
nina..kaj ko ne želijo brat resnice,moti jih,da je Marc dooosti boljši od vseh.Že je tukaj miki-ali po domače mizury ali pa miroslav..sekta 46
allridersareheroes
15. 05. 2016 21.14
+0
hailwoodmike a si ti resen? pa kaj a so goljufali pri izmerjanju hitrosti?? vprašam naj koga ki se spozna ane, to sigurno nisi ti
Mojster123
15. 05. 2016 21.15
-5
Čakam da Callux pove ali je res, da je imel Marc za 25 km/h hitrejši motor v moto2 ali pa je HAILWOODmike navaden lažnivec??
allridersareheroes
15. 05. 2016 21.18
-2
darkprofi kaj ne verjameš uradnim izmerjenim hitrostim na njihovi uradni strani? to bi bilo absurdno da bi napačne rezultate pisali tja
Profesormarck
15. 05. 2016 21.19
-6
sirfilip...taki ki piše,da je pedrosa pomemben pri hondi in da jo skupaj pomaga razvijat,kot je pisal calux,je za mene navaden trot,saj pa nihče ne vpraša pedroso,kak naj je motor,jasno je takoj,da prej vprašajo Marca-prvega voznika..zato ti raje vred z njim modro utihni...dani je drugi klas voznika,to ve vsak laik,saj pa je že celo večnost na motorju ,pa še nima naslova...v GP-ju.
Mojster123
15. 05. 2016 21.24
-4
Nina ne skrbi, sem preveril uradne podatke, samo bi rad videl, da se oglasi Callux... ne vprašaj zakaj. ;-)
rr3
15. 05. 2016 21.24
+1
MrNurmicu branje še dela težave in ne ve da motogp ni isto kot dragrace . Tko da ne mu težit
Callux
15. 05. 2016 21.27
+7
Pa mene zanima zakaj bi tako zelo rad slišal moje mnenje, ker res nima neke veljave tu in je popolnoma nepomembno?? profesor Marquez se ne strinja s tvojim mnenjem o Daniju, samo da ti povem...
rr3
15. 05. 2016 21.28
+0
darkprofi brez tipa ne more tko da Callux pazi da se da se nebi slučajno sklonil. Če pa že pa prst v usta in ornk pihnt.
Profesormarck
15. 05. 2016 21.28
-3
no izbrskaj in nam poročaj calux.Miki in ti imata baje neke druge podatke,kot so uradni.
Mojster123
15. 05. 2016 21.28
-6
Callux - zato ker se zelo rad izmikaš in ne poveš tistega kar ti ne paše. si pravkar dokazal, kar je bil tudi moj namen, hvala za potrditev.
Mojster123
15. 05. 2016 21.33
-5
sicer pa sem te razkrinkal že dolgo tega. Callux=rossič pod krinko.
Callux
15. 05. 2016 21.33
+9
To je zate izmikanje?? Samo zato, ker nisem ustrežljiv kot ponavadi in ti ne dam odgovora?? Saj to je smešno... Drugače če hočeš slišati moj odgovor, ga pa imaš.. Ja, v času Marcovega dirkanja v Moto2 so ga stalno obtoževali goljufanja, ampak mu niso ničesar dokazali, kakšno presenečenju tu.. Čeprav je bilo vsakemu, ki je vozil za njim na progi, jasno da nekaj ni v redu, saj jim je na vsakem pospeševanju nerealno pobegnil, tudi če je imel uničene pnevmatike... Je odgovor dovolj dober ali gremo novo rundo nesmiselnega obtoževanja kaj kdo je in kaj ni?
24ursuck
15. 05. 2016 21.38
-5
Calči je biu včasih na roza strani...zdej je izbral RED....da je neki v sredini......tko k Švica
Callux
15. 05. 2016 21.40
+7
Ah ja, Redding je moja izbira že več kot 12 let prijatelj, tako da tu si v zmoti na žalost... Pred tem ni nikogar drugega bilo, ker nisem znan po tem, da menjam svojo pripadnost...
Profesormarck
15. 05. 2016 21.41
-4
izmikanje,izmikanje...od pravega vprašanja..
Profesormarck
15. 05. 2016 21.42
-5
calux..laž-enkrat si že priznal,da gledaš moto dirke eno 5 let ,prej ne.In ti si že prej navijal za enga?? ha,ha
Callux
15. 05. 2016 21.45
+5
Ti pa imaš slab spomin... Moja prva dirka, ki sem jo videl, je bil Donington leta 2000... S poglobljenim vpogledom v MotoGP pa se ukvarjam zadnjih 5 let, ker me je pač zanimalo.. Predvidevam, da si na to ciljal..
Profesormarck
15. 05. 2016 21.49
-6
ja pol pa svizec......jaz vem kaj si napisal...motorja sicer še nimam,dirke pa gledam zadnjih 5 let,tak da še nimam dosti znanja...tak je nekak bilo..mam spomin,da te lahk kap.
24ursuck
15. 05. 2016 21.51
-5
Se prav si zacel spremljat motogp pri 5ih letih ?
Callux
15. 05. 2016 21.54
+7
Hahaha dobra šala Ortovox, hvala ker si me pomladil za nekaj let, sicer ne veliko, malo pa.. Cenim to in to zelo :D
24ursuck
15. 05. 2016 21.59
+0
Ortovox.....ne Ortovoc......btw......ex Mitutoyo
Callux
15. 05. 2016 22.01
+5
Hvala, sem opazil oboje.. Imaš unikaten stil pisanja, tako da ni težko uganiti kdo si hehe :D
24ursuck
15. 05. 2016 22.02
-4
MrNurmic .
15. 05. 2016 22.04
-1
V Paddocku se sliši marsikaj.Določene stvari so resnične,določene so plasirane z namenom.Marcu so očitali goljufanja z quickshifterjem .Vendar nikoli nič dokazali.To je potrdil tudi tehnični direktor,kakor tudi Mike Webb. Govorice sodijo v sklop govoric o Španski kuhinji,zaroti Dorne....Nima pa quickshifter nič skupnega z izrabljenimi gumami.Ga imam tudi sam na svoji Hondi.Marc je vsem pobegnil v Argentini za 7 sekund z totalno uničenimi gumami kar mislim da s nekonkurenčno Hondo ni goljufija ampak znanje.Tako da vaša namigovanja so neutemeljena.In za resno debato o dirkanju smešna.
Profesormarck
15. 05. 2016 22.04
-7
sedaj ga muči,kak sem si jaz vse to zapomnil.Že već ljudi te je obtožilo,da mal "laži trosiš",si se enkrat kar posloviti hotel,toliko se jih je na tebe spravilo...torej nisem edini.@calux..pazi kaj izjavljaš..včasih te še jaz berem..he,he
Callux
15. 05. 2016 22.12
+7
Zakaj sem hotel oditi, je jasno.. Ker se je vse tu spremenilo v nekaj, v čemur nisem želel sodelovati .. Kaj si ostali mislijo o mojem mnenju, mi ni več mar... Vem pa da je tukaj na žalost malo ljudi, s katerimi je vredno izmenjati mnenje o športu, katerega navijači smo.. Opozorilo o tem, kdo kaj izjavlja, pa bolj velja zate.. MrNurmic nihče ne govori o letošnji sezoni, ampak o Marcovih Moto2 sezonah..
MrNurmic .
15. 05. 2016 22.19
-1
Vem kaj govoriš.Pravim samo da Marc dokazano zna voziti z uničenimi gumami in da v njegovem Moto2 dirkanju ni šlo za nič drugega.Krivde Hondi niso nikoli dokazali zato je človek dokler mu krivde ne dokažejo nedolžen. Ako dvomiš v njegovo kvaliteto si oglej še enkrat dirko v Valenciji in njegovo last-to-first zmago.Pa bova potem še detaljno pokomentirala njegovo Moto2 dirkanje.
Callux
15. 05. 2016 22.22
+4
Nikakor ne dvomim v njegovo kvaliteto, tako pameten sem, da se zavedam, kakšno napako bi storil s tem... To se strinjam, da mu niso nič dokazali, kar sem tudi sam izpostavil.. Ampak še vedno pa ostaja veliko dvomov glede tega, pa ne zaradi njega.. Ampak zaradi ljudi in podjetja, ki ga podpira.. Kjer so znani po tem, da bi šli za dosego ciljev v njihovo korist preko vseh meja... Da se povsem razumemo, moji posti niso v nobenem pomenu napad na Marca in njegov talent..
24ursuck
15. 05. 2016 22.24
-5
Kalček........o katerem nivoju ti to ? O tistem k nam ga vsiljuje roza sekta, da od 22 dirkacev je samo en vreden vse ostali so pa nule ? Ta portal je že neki let v čisti riti.....in to po zaslugi roza sekte......veliko se jih je pobralo k se jim ne da ukvarjat z komentiranjem ker so bili ali pa so pospukani z samo ene strani.......in ta stran je roza barve
MrNurmic .
15. 05. 2016 22.27
+2
Callux vložki so veliki,ravno tako nagrade.Prepričan sem da vse firme iščejo poti pa tudi kake stran poti,da bi premagale tekmece.In Honda ni nobena izjema.
24ursuck
15. 05. 2016 22.27
-2
Kalček.....btw....šou si za 14 dni......reševat neke probleme.......vsaj to si prodaju tlele gor.....
Callux
15. 05. 2016 22.34
+4
Jih še vedno, tako da ne prodajam buč.. Sem pa pričakoval, da mi bodo vzeli precej več časa, kot ga mi.. Tako da sem še sam presenečen.. Zato se vključim v debato, če mi je zanimiva ali pa najdem kaj zanimivega.. Ciljam pa na nivo, kjer bi žalitve pustili ob strani, ne glede na to za koga navijamo.. Malo utopična želja s moje strani.. MrNurmic Honda jo trenutno išče še posebej zavzeto, si tudi sam želim, da bi jo našli in bi bile bitke za zmage še boljše na prihajajočih dirkah..
24ursuck
15. 05. 2016 22.43
-3
Žal ......dokler bo dirkal možno da tudi še kasneje, da bo prodajal suvenir robo bo vse na istem nivoju al pa še slabš
paulista
15. 05. 2016 16.04
-1
Danes smo v F1 videli kaj pomeni ISTI MATERIAL, in samo tedaj je realna primerjava, bomo videli ali je Vinales istega kova kot Verstapen...Rossi ga čaka z odprtim rokami:-)
nnee
15. 05. 2016 20.34
+1
Pavlista tudi sam sem navijač Lorenza. Zanima me, če premoreš toliko časti, da priznaš, da je Rosi ekstremist glede na leta!?
allridersareheroes
15. 05. 2016 20.42
-1
haha paulista prosti za tale komentar vendar moram napisat tole: karma te bo za vse tvoje izjave in nakoncu bo lorenzo koncal kot marcedeza danes..... samo vprašanje kateri andrea ga bo zbil
popstarr
15. 05. 2016 15.59
+3
Še eno stvar pozabljamo, Dovi je v preteklosti vozil Hondo in Yamaho, Hondo celo Repsolko torej tu so tudi velike izkušnje. Dovi bi moral pomeniti toliko Ducatiju, kot pa Dani Hondi. Če pa se karte premešajo in pride Dani po kakšnem slučaju na Suzukija z Vinalesom, bi bila možna tudi prevlada Suzukija. Ducatija pa ne vem, če bi znal porihtat.
Calux
15. 05. 2016 15.40
-9
No pa se je spoštovani @callux tudi ujel v past in jasno povedal, da podpira strujo pro rossi fanatikov. Dragi callux, če si že vzameš čas in napišeš milijonkrat znana dejstva, ki jih nihče ne zanika, češ, da se Rossiju ni treba več nikomur dokazovati, da je ogromno osvojil, da je še vedno konkurenčen, da je zelo priljubljen, ja madona, saj to vsi vemo in je res. Potem pa še bodi toliko fer in kot odličen poznavalec motoGP-ja napiši tudi, da sta Lorenzo in Marquez hitrejša, saj sta tudi mlajša. Pa še to - vsega tega podjebanja z strani Rossijevih recimo temu neoboževalcev , ne bi bilo, če ne bi oni fanatiki zganjali vse te podle gonje proti omenjenima Špancema.
HAILWOODmike
15. 05. 2016 15.52
+4
Daj jaka kaj oma recimo callux tebi racune polagat....telicek en
HAILWOODmike
15. 05. 2016 15.54
+6
Sploh pa jakec...jeb....se ti in tvoj 99horhič....murkaz itd...ti in tebi podobni gnnojji ste ta forum unicli! Pol si ga pa mejte...
pokvarjenbogatun
15. 05. 2016 15.56
+2
Ti pa očitno sovražiš vse ki navijajo za Rossija ali pa so kaj lepega o njem povedali.
Callux
15. 05. 2016 16.08
+7
Hahahaha zdaj si pa me konkretno nasmejal.. Da bi se ujel v past?? Od koga?? Pa menda ne tvojo Jack?? Bolj se potrudi, to niti past ni bila.. Sem slučajno kdaj trdil da Jorge in Marc nista hitrejša? Nisem, ker se zelo dobro zavedam tega in tega ne zanikam... Moj komentar o dokazovanju je bil mišljen predvsem na Mavericka naslednji 2 sezoni ter odgovor na komentar darkprofija... In da smo povsem na jasnem.. Ne podpiram niti tega, kar počnejo navijači, ki žvižgajo, niti tega kar se tu dogaja, kjer je prisotno stalno izzivanje iz vseh strani, kar pa kvari samo vzdušje...
5TIG
15. 05. 2016 16.20
+1
Nightyfly
15. 05. 2016 16.22
+6
vrabec ,,,,,kot sem ze napisal -podel ste do amena in unicujete vse kar je dobrega. Nikoli niste bil navijac s srcem . Mi ,pa ceprav iz nasprotnih taborov smo si vedno ´´skocili ´´ v lase , toda vedno tudi spili pivo v zdravje zmagovalcu .Vi tega ne zmorete in ne boste nikoli zmogel .V vas je samo sovrastvo .
Nightyfly
15. 05. 2016 16.22
+8
Callux , tebi pa srcna hvaqla za trud ,ki ga uporabljas in za vse podatke ,ki nam jih hvalevredno podarjas . Hvala .
Calux
15. 05. 2016 17.24
-5
ok, 4:1 za vas, ker mojih somišljenikov ni tle.
Profesormarck
15. 05. 2016 17.27
+0
ej ga..tu sem....he,he.keri me rabi..a miki??Kimica?Muha?
Profesormarck
15. 05. 2016 17.39
+0
kar vrašajte,če kaj ne veste ..rozike.he,he
ronnie1
15. 05. 2016 20.25
+6
Ne razumem zakaj? Zakaj je potrebno navijačem posameznega dirkača to lastno pripadnost argumentirat in povdarjat z razvrednotenjem rezultatov nasprotnika, ki so evidentni. Spoštujem vse dirkače, ki dosegajo top rezultate in razumljivo svetovne prvake še posebej, ker se zavedam, koliko malenkosti, nians je ob hitrosti, talenta, delavnosti za to še potrebnih. Ja sem navijač VR, vendar priznavam kvaliteto tudi drugim in jih ne žalim, v svojih komentarjih pa skušam podkrepit svoje argumente z dejstvi. Za vse tiste, ki so v dvomih, številke ne lažejo. Pomagajte si s številom osvojenih točk, stopničk, zmag, naslovov prvaka ipd. Takrat dobiš za vsakega dirkača mesto, ki mu pripada, brez "efekta" navijaške pripadnosti. Pa pustimo zdaj tisto o konkurentih. Vsako obdobje ima dirkače, ki so dobri in skušajo na vse pretege, zrušiti s prestola tistega, ki takrat prevladuje. Če uporabim primerjavo iz F1, ki mi je bila včasih bližja ( dokler je niso s spremembami pravil uničili ).; Veliko, je bilo dirkačev, ki so bili hitri, uspešni in prvaki in vsi so bili dobri. Vendar eni so bili legende ( čeprav, jih ozko gledano številčno izraženi rezultati tja ne uvrščajo, šteje pa zato karizma) , kot npr; Hunt, Senna, Villeneuve. Drugi so samo prvaki.... In VR je legenda, podobno, kot Schwantz. In, da ne pozabim, marsikateri forum in komentatorje spremljam kar nekaj let, vendar bi težko našel tako strokovne in nevtralne komentarje, kot ji piše CALLUX
Callux
15. 05. 2016 20.43
+5
ronnie1 moji komentarji so takšni samo zaradi dveh stvari.. En razlog je zaradi tega, ker imam bolj kot katerega koli dirkača rad sam šport in vse kar spada zraven.. Drugi razlog je, da se mi ne da pregovarjati, saj smo navijači različni in se ne bomo vedno strinjali..
lukidra
15. 05. 2016 12.24
+7
@Callux po poročanju motorsport-a naj bi tudi Honda podpisala z Danijem za vsaj 2 leti. Očitno se dobro zavedajo koliko jim pomeni in kaj bi zgubili z njemu, saj so prvo z "drugim" voznikom sklenili pogodbo. Suzuki pa naj bi poskušal dobiti enega od Ducatijevih voznikov.
Callux
15. 05. 2016 12.28
+6
Vem, sem ravnokar opazil.. To je odlična poteza predvsem za HRC, za Danija pa še ne vem... Če ga bodo bolj konkretno vključili v razvoj ali pa celo po kakšnem manjšem čudežu upoštevali njegove komentarje bolj kot Marcove, potem bodo nastalo situacijo rešili.. Ker vse težave zadnjih let so najbolj očitne ravno pri Daniju.. Poleg tega HRC trenutno ne bi dobila boljšega drugega dirkača kot je Dani, zato je tudi iz tega razloga to dobra poteza.. Glede Suzukija pa se mi počasi dozdeva, kdo bi lahko nadomestil Mavericka...
MrNurmic .
15. 05. 2016 12.33
-6
Precenjuješ pomen dirkačev pri razvoju.Razvoj je v domeni strokovnjakov,tehnični parametri niso nobena skrivnost za mehanike.Protokoli in parametri se beležijo,kar je pomembno je prilagoditi materijal vsakemu dirkaču posebej in da ta zna povedati kaj mu ne paše in kaj hoče imeti.
Callux
15. 05. 2016 12.38
+6
MrNurmic ravno na to posredno ciljam, če nisi opazil.. Tukaj ne gre za precenjevanje pomena dirkačev pri razvoju, daleč od tega.. A dejstvo je, da je za nastalo situacijo pri Hondi, če ostanemo pri tej temi, krivec samo en.. Honda sama, ker je na svojo žalost upoštevala samo komentarje z ene strani garaže, medtem ko je druge večinoma ignorirala.. Če želi situacijo obrniti, potem morajo začeti oba tovarniška dirkača glede tega začeti obravnavati enakovredno.. Čeprav se tudi ta situacija počasi popravlja v želji po napredku.. Po novem so v razvoj vključeni 3 dirkači, kar je že velik napredek za HRC
Nightyfly
15. 05. 2016 13.12
+6
lukidra
15. 05. 2016 13.14
+1
Se strinjam Callux, problem je upoštevanje želj samo z ene strani garaže ( na žalost veliko manj izkušene). Če pogledamo malo nazaj je bila Honda zelo konkurenčna dokler je imel Dani besedo pri razvoju. Tako Stoner kakor Marquez sta se usedla na zmagovalen motor. Od leta 2014 pa je šlo vse navzdol. Si kaj zasledil novega glede Danijeve pogodbe (plača itd.) In na koga ciljaš da bo prišel k Suzukiju?
Nightyfly
15. 05. 2016 13.19
+3
Hayden zmagal 2.run v dezevni dirki SBKJ v Sepangu .Dober ,po tolikih letih .
Callux
15. 05. 2016 13.26
+4
Plačo naj bi Dani imel enako kot do sedaj, mogoče malenkost višjo, si pa upam reči, da je zahteval več besede pri razvoju, ker je jasno da s trenutno situacijo sploh ni zadovoljen... Glede Suzukija pa ciljam na Iannoneja, saj sem tudi sam mnenja, da ravno agresivnega dirkača Suzuki po odhodu Vinalesa potrebuje... Bomo videli kaj bo.. Hayden pa je v Sepang odpeljal odlično dirko, mu privoščim zmago po zelo dolgem času.. Tudi v razredu Supersport je bilo zanimivo, sploh za gledalce...
MrNurmic .
15. 05. 2016 13.56
-4
Callux! Marc lahko "razvija" samo svoj motor in ne Danijevega. Ne gre samo za tehnične parametre motorjev ampak tudi fleksibilnost in sposobnost dirkačev da se prilagajajo spremembi materijala. Tu se nedvomno pokaže nadarjenost Marca medtem ko Dani lebdi v sivem povprečju.Problem Honde je v tem ker njeni strokovnjaki ne predstavijo ustreznih tehničnih rešitev,ki bi jih lahko njihova dirkača personalizirala in realizirala na motorju
Callux
15. 05. 2016 14.54
+1
Sicer nisem ciljal na posamezen motor, ampak na splošno.. Vendar je več kot jasno da HRC dela veliko napako s tem, ko ne obravnava obeh dirkačev enako, to je več kot dejstvo.. Če tega ne bi počeli in hkrati ne bi bili tako obsedeni z željo po motorni moči, tako hudih težav zelo verjetno ne bi imeli...
MrNurmic .
15. 05. 2016 15.10
+1
Vse ekipe imajo favoriziranega dirkača,ene to obelodanijo,v drugih je to skrivnost garaže. Hirearhija v garaži je dorečena v vseh ekipah.Ne najdejo predvsem tehničnih rešitev kako se spopasti z elektroniko in tu sta dirkača v nemočnem položaju.Moč imajo vendar jo ne zmorejo ali pa ne znajo spraviti na cesto.Tu jim ne more pomagati niti dirkač formata Stoner.Zadeva je strogo tehnične narave.Lp
Nightyfly
15. 05. 2016 12.00
+3
Callux 14.05.2016 19:17:19 12 16 4 Motorsport poroča, da je bil posel Yamahe z Vinalesom uradno sklenjen s podpisom pogodbe danes in bo potrjen v četrtek na konferenci v Mugellu... Tako bo Španec vsaj naslednji 2 sezoni moštveni kolega Valentina Rossija...******************callux ,kot sem pricakoval . Logicen korak yamahe in tudi Pedrose , ce ostane na Hondi . Mislim, da bosta Vale in Mav . dobro sodelovala .
Mojster123
15. 05. 2016 12.11
-6
sovražili ga boste po treh dirkah. (to je ko se bo pokazalo, da ne misli biti noben "pribočnik" ostarele legende ampak da se hoče dokazati in pomesti z njim)
Callux
15. 05. 2016 12.30
+4
Zakaj bi ga kdorkoli sovražil, če bo boljši od Valentina... Povsem logično je, da se bo hotel dokazati, saj bo moral dokazati, da so se pri Yamahi pravilno odločili in to ne bo enostavna naloga... Ker če povsem realno pogledaš, Valentinu ni treba nikomur nič več dokazati, Maverick mora to storiti še pri veliko ljudeh.. Zato bo nanj pritisk višji..
Mojster123
15. 05. 2016 12.54
-7
preprosto, ker sovražijo vse, ki so boljši od Valentina in ki ga premagujejo. pravzaprav gredo tako daleč pri tem, da zanikajo da bi kdo sploh bil boljši, čeprav ga poseka na istem motorju, mar ni očitno, ne bereš foruma? poleg tega ni res, da Valentinu ni potrebno več ničesar dokazovati, nasprotno, dokazovati mora, da je še vedno kos mlajšim tekmecem in da ni za v staro šaro, vinales pa je dobil potrditev svojega potenciala, ko so se zanj moštva dobesedno stepla, za valeta pa posebnega interesa ni bilo.
5TIG
15. 05. 2016 13.06
+7
dakprofi,enkrat sem ti že napisal,NE SODI DRUGE PO SEBI.
Nightyfly
15. 05. 2016 13.08
+7
callux , nekateri ) ne vedo , ali nocejo slisati kar je ze dolgo nazaj uradno rekel VR . Ti dobro ves , da se Rossi zaveda dejstva njegovega pocasnega zatona ,ki je najbolj naravna stvar v zivljenju cloveka .Posebno se v tako hitrem in nevarnem sportu . V tujini mu izkazujejo vso cast ,in ne razumejo njegove neizmerne volje po dirkanju , se posebno pa zmoznosti koncentracije , saj je stres ebne dirke neizmeren . To verjetno razumes ti ,ki si s srcem pri tem sportu , razumemo mi ,ki ga poznamo in verjamemo vanj , toda zal provokatorji zelijo izniciti vse kar je pozitivnega .
Callux
15. 05. 2016 13.09
+4
darkprogi to, da se lahko kosa z mlajšimi od sebe je že dokazal, drugače bi svojo MotoGP kariero zaključil 2 sezoni nazaj, ko je bil to edini pogoj za njegovo nadaljevanje.. Že res, da ima Valentino izjemno rad MotoGP, ampak ali res misliš, da bi še vedno vztrajal, če ne bi vedel, da lahko še vedno zmaga? Zato sem dejal, da mu ni treba več nič dokazati... Drugače berem komentarje in opažam kakšni zapisi letijo, ampak ni moja stvar, da bi sodil o njih...
Mojster123
15. 05. 2016 13.18
-6
lej, če nisem bil dovolj jasen.... zate vem, da ga ne boš sovražil, niti se ne spomnim, da bi o Lorenzu pisal slabo, tisti pa ki imajo zdaj veliko proti Lorenzu, bodo imeli takrat proti Vinalesu. je zdaj jasno? če nisi opazil sem odgovarjal nightflyju in ne tebi.
mikkki
15. 05. 2016 14.10
+1
Dark... ne mores na podlagi par komentatorjev vse navijace metat v isti koš
Mojster123
15. 05. 2016 14.26
-3
kdo pa je rekel, da vse mečem v isti koš? ampak povej mi, koliko rossijevih navijačev je pohvalilo lorenza in marca, koliko jih je reklo, da si je Lorenzo lani zaslužil naslov, ker je bil veliko hitrejši od Rossija? na tem forumu ga ni takega junaka, zato pa jezdemir s svojimi blatnimi forami vedno dobi kopico plusov, le od koga te vprašam?
Mojster123
15. 05. 2016 14.28
-6
in kdo daje paulisti vedno znova minuse za zapis preprostega neovrgljivega dejstva, da je Lorenzo veliko boljši od Rossija na istem materialu? takih navijačev ne morem spoštovati in si tudi ne zaslužijo spoštovanja.
Calux
15. 05. 2016 15.26
-3
Calux
15. 05. 2016 15.27
-4
Tisti, kateremu je najljubše opravilo na svetu odpret novi komentar, citirati nekoga z datumom, uro in 40-imi pikicami kot kak advokat zblojeni.
5TIG
15. 05. 2016 16.27
+4
Sorry,sam vidva nista čist........ Ko berem vajine poste,dobim dri..... Genijalca,pa še preroka zraven..
Calux
15. 05. 2016 10.46
-6
Nedelja je, cerkveni praznik, maša , pa to...Čudno, da se še ni javil Naghtyfly s svojimi hvalnicami na račun njegovega boga "Valeta". Malo me skrbi zanj, v zadnjem krču si je spremenil avatar iz prostozidarskega očesa v hipi simbolj s kitare Marijana Smodeta. Upam, da ni kaj hujšega, vseeno je zanimivo opazovati starejšega možakarja, ki 24ur na dan živi za nekega makaronarskega dirkača motociklov, ki je v zatonu svoje kariere neslavno obrcal svojega mlajšega kolega in v posmeh celemu svetu popušil. Pa dobro okrevanje, najtiflaj !
Nightyfly
15. 05. 2016 12.07
+6
Zal mi je za vas , da ste tako zaostal , neuk in podel obenem . Je to vse kar premorete ?
5TIG
15. 05. 2016 13.14
+7
Jack S,pravi navijač,je navijač v dobrem in slabem.Tu gor pa očitno največ p.... ti. Sam se tega ne zavedaš siromak. Nekater si res ne zaslužite bit tle gor ,ker kar naprej žalite nasprotnikove navijače. Očitno ste nekateri tukaj gor navadni huligani ali pa še niste dorasli.
Calux
15. 05. 2016 15.49
-7
Mogoče nisem napisal tako filozofsko kot kakšen ex-študent FDV-ja, zadel pa sem bistvo, a ne?
Arkeen
14. 05. 2016 21.59
-3
Rossi že brca...
Calux
14. 05. 2016 22.27
+0
To je ziher črni dan za dohtarja, nič dobrega se mu ne obeta. Vitales ga bo na dosti brutalnejši način sfockal, Lorenzo je bil bolj uvideven. Hudo bo za Ucciovo Valentino.....
Profesormarck
14. 05. 2016 22.32
+0
pa tak si je želel počasnega pedroso...he,he..konc je z njim,bo drugoklasnik naprej.
Z.I.Z.U.
14. 05. 2016 22.42
+3
Res vam je trn v peti... še pod članek o sinhronem plavaju (kamor definitivno bolj spadate) pišete o The Doctorju.. nikakor van ne gre iz glave.. bogi ste.. po moje se pudrate ker imate grozne podočnjake zaradi nočnih mor.. hahah.. to je že tragično kak ste bogi
Calux
15. 05. 2016 08.51
+2
Motiš se Ziza, zelo se zabavamo, ko vas - brezglave dohtarjeve kure - zezamo da bolj ne gre hahaha
Calux
15. 05. 2016 10.27
-1
Samo res, že ko od daleč opazuješ, kako dohtar pred ovinki amatersko steguje svoje dolge tace, kot da bi vozil motokross, se sprašuješ, kaj bi delal Marquez s to vrhunsko Yamaho. Dvomim, da bi mu kdo prišu na bliže kot 25 sekund na dirko, Rossi pa ne pod minuto.
Z.I.Z.U.
15. 05. 2016 10.46
+3
Uhh.. kak je lepo videt nasmejane fantke zjutraj ko si si celo noč sprehajali kožico na mlade črne špance.. ful sem vesel za vas!!
Calux
15. 05. 2016 10.49
-2
O Ziza, a ti je te fore pokazal doktor blatnih poti Jezdimirr; deluješ kot njegov vajenec hahaha
Profesormarck
15. 05. 2016 17.24
-1
zizek....ej ga sinek,kva pa ti veš kolk je keri star.Sem že enkrat mikiju napisal,da sem dost starejši od samooklicanega,sedaj pa računaj.Samooklican je sramota za moto šport,brca,z nikomer se ne razume,navoščljiv je onim,keri so hitrejši,boljši...lepši.itd,itd,Skupaj z sekto 46 spada na fuzbal tekmo,tam ploskajo,če keri pade.Raje se nekam potegni in ne nabijaj nekaj kar ne veš.Marc je zdaleč največji talent,samo tri leza v GP-ju pa že dvakratni prvak,dohtarja je naučil nov slog vožnje,z yamaho,zdaleč najhitrejšim motorjem,bi ga profesr Marc prehitel za en krog.Ohladi malo sinek-oladi !