MotoGP

Se Bridgestone poslavlja tudi od motoGP?

Tokio, 25. 02. 2010 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po odločitvi, da se bo po koncu letošnje sezone poslovijo od formule 1, zdaj pri japonskem gumarskem proizvajalcu Bridgestone razmišljajo, da bi po koncu sezone prenehali sodelovati tudi v motoGP.

Bridgestonov motošportni vodja motociklističnega oddelka Hiroši Jamada bo skušal vodline japonske može v Tokiju prepričati, da bi ostali v motoGP vsaj do konca leta 2014.
Bridgestonov motošportni vodja motociklističnega oddelka Hiroši Jamada bo skušal vodline japonske može v Tokiju prepričati, da bi ostali v motoGP vsaj do konca leta 2014. FOTO:

Bridgestone, sicer največji proizvajalec gum, je v formulo 1 vstopil leta 1997, medtem ko je s podjetjem Dorna, lastnikom komercialnih pravic v motoGP, lani podpisal triletno pogodbo, po kateri je postal edini dobavitelj gum v kraljevskem razredu. Pogodba se torej izteče po koncu sezone 2011, znotraj gumarskega podjetja pa so vodilni možje že začeli pogovarjati o tem, da bi prenehali dobavljati gume tudi razredu motoGP.

Odločitev o nadaljnji usodi nastopanja v kraljevskem razredu bodo pri Bridgestonu sprejeli kmalu.
Odločitev o nadaljnji usodi nastopanja v kraljevskem razredu bodo pri Bridgestonu sprejeli kmalu. FOTO: Reuters

Čeprav priznavajo, da so po slovesu Michelina po koncu sezone 2008 močno padli stroški razvoja, saj nimajo več konkurence, pa Japonci v isti sapi zatrjujejo, da je oskrba 17 dirkačev z gumami na 19 dirkah še vedno zelo draga stvar. “Za zdaj lahko potrdim le to, da bomo zagotovo izpolnili pogodbo. Odločitev o tem, kaj bomo naredili tudi koncu leta 2011, bomo sprejeli v bližnji prihodnosti,” je za MCN povedal Bridgestonov motošportni šef Hiroši Jamada, nato pa vsaj malo pomiril strahove: “Osebno menim, da bi morali ostati ša najmanj nadaljnja tri leta, torej do konca leta 2014, saj je nastopanje v motoGP zelo pomembno za sloves naše blagovne znamke.”

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oggun
25. 02. 2010 20.30
mater tile Japonci se pa že delajo počas norca iz vseh !!!