Se po Suzukiju v motoGP vrača tudi Kawasaki?

Znano je, da se prihodnje leto v elitni motociklistični razred motoGP vrača Suzuki, sledil pa naj bi mu tudi Kawasaki. Japonski proizvajalec motorjev naj bi moči združil z moštvom Forward Racing.

Marco Melandri

Marco Melandri je kot zadnji v razredu motoGP sedel na kawasakiju. (Foto: Reuters)

Lastnik moštva Forward Racing Giovanni Cuzari že razmišlja o prihodnji sezoni in ima, kot kaže, v svojem rokavu asa. Pred časom so mediji poročali, da naj bi CRT moštvo razmišljalo o sodelovanju s Suzukijem, sedaj pa se omenja še en uveljavljen japonski proizvajalec. "Pogovarjamo se že o letu 2014. Ravnokar sem se vrnil s sestanka s Carmelom Ezpeleto (šef Dorne, op. a.), kjer sva govorila o projektih Honde in Yamahe. Ob tem sem navezal stik tudi s Suzukijem in Kawasakijem," je za GPone.com povedal Cuzari.

Suzuki je sicer pred časom že napovedal povratek v elitni motociklistični razred, veliko večje presenečanje pa je, da se ob tej temi omenja tudi Kawasaki. Slednji je s svojim moštvom v razredu motoGP nastopal med letoma 2002 in 2008 ter se štirikrat uvrstil na stopničke za zmagovalce, nato pa se je zaradi finančnih težav umaknil. Kawasaki je sicer postal pomemben del serije Superbike, v kateri je s Tomom Sykesom na koncu osvojil celo skupno drugo mesto. Sedaj naj bi se japonsko moštvo znova spogledovalo z razredom motoGP, a ker Dorna naj ne bi želela povečati števila moštev, se zdi sodelovanje s Forward Racingom zelo verjetna izbira.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
lordslayer 08.03.2013 08:05:31
kul, the more the merryer
Več komentarjev