MotoGP

Šefi Ducatija navdušeni nad Lorenzom: Veliko truda je vložil, da je spremenil slog vožnje, da ni hiter, smo krivi mi!

Borgo Panigale, 09. 01. 2018 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za Jorgejem Lorenzom je zahtevna krstna sezona pri moštvu Ducati. Petkratni svetovni prvak je po koncu sezone 2016 po devetih uspešnih sezonah zapustil Yamaho in se preselil k italijanskemu prozivajalcu. Prvo leto na rdečem motociklu je izkoristil za učenje in privajanje, zato je bil končni 'izplen' tri uvrstitve na oder za zmagovalce. Kljub temu, pa so šefi moštva iz Borgo Panigaleja zadovoljni s Špancem.

Jorge Lorenzo je navdušil vodstvo Ducatija, ki pričakuje, da se bo Španec v prihajajoči sezoni sposoben boriti za zmage.
Jorge Lorenzo je navdušil vodstvo Ducatija, ki pričakuje, da se bo Španec v prihajajoči sezoni sposoben boriti za zmage. FOTO: AP
"Prepričan sem, da se bo Jorge boril za naslov svetovnega prvaka v prihajajoči sezoni," so bile besede aktualnega podprvaka v razredu motoGP Andree Doviziosa. Italijan je torej prepričan, da se je Jorge Lorenzo v krstni sezoni na Ducatiju naučil dovolj, da se bo sposoben boriti za 'sveti gral' motociklizma. Po pričakovanji je za Špancem zahtevna prva sezona na rdečem motociklu. Sam si pred začetkom lanske sezone ni delal utvar, saj se je zavedal, da so vozne lastnosti Ducatija povsem drugačne kot tiste od Yamahe. Kljub temu je odpeljal nekaj dobrih dirk in se trikrat povzpel na oder za zmagovalce. Čeprav ga je Dovizioso, ki se je s šestimi zmagami celo do zadnje dirke boril za naslov, povsem zasenčil, pa so pri Ducatiju zadovoljni s Špančevim doprinosom in njegovo željo po boljših rezultatih. 

"Jorge je vložil ogromno truda v to, da je spremenil svoj slog vožnje. Ducati je zahteven motocikel in uspelo mu je doseči nekaj dobrih rezultatov. Nima še popolnega paketa, s katerim bi bil še hitrejši, a zato smo krivi mi in ne on. Moramo poiskati rešitve, da bo lahko še hitrejši. On se je prilagodil motociklu, sedaj pa je na nas, da mu omogočimo še hitrost. Ko bomo poiskali to rešitev, bo izjemno hiter," je dejal šef moštva Davide Tardozzi. Italijan je še dodal, da je imel Jorge največ težav v zavojih, kjer zaradi karakteristik motocikla ni uspel razviti hitrosti, ki bi jo potreboval, da bi se lahko redno boril za zmage, kot je to uspelo njegovemu moštvenemu kolegu, ki ima že veliko več izkušenj z Ducatijem. "Hitrost v zavojih. Moramo mu pripraviti motocikel, ki bo izhodih iz zavojev razvil potrebno hitrost. Lahko je bistveno hitrejši, le motocikel mu mora to omogočiti," je še dodal Tardozzi, ki tudi upa, da bo Lorenzo z moštvom ostal tudi po koncu letošnje sezone, ko mu pogodba z rdečimi iz Borgo Panigaleja poteče. 

Jorge je v moštvo prinesel tudi nekaj prepotrebne zmagovalne mentalitete.
Jorge je v moštvo prinesel tudi nekaj prepotrebne zmagovalne mentalitete. FOTO: motoGP

Dovi je bil zaradi Jorgeja tako konkurenčen
Tardozzi je tudi priznal, da je bil Dovi v letošnji sezoni tako konkurenčen tudi zaradi Lorenza. Španec, ki je trikrat osvojil naslov prvaka med elito, Italijanu ni pomagal zgolj na dirkališčih, ampak tudi z neprecenljivimi nasveti. "Zagotovo! Jorge je pomagal Doviju. Prepričal ga je, da je vrhunci dirkač in da se lahko bori za zmage. Dovi je vedel, da je hiter, manjkalo mu je zgolj nekaj zmagovalne miselnosti in to mu je Jorge dodal," je še dodal Tardozzi. Ducati bo sicer prvo moštvo med elito, ki bo predstavilo motocikel za prihajajočo sezono. Rdeči bodo namreč v ponedeljek 15. januarja v tovarni v Borgo Panigaleju skupaj z dirkačema razkrili, kaj so pripravili za sezono 2018. Tam bo tudi naš novinar Gašper Jakomin, ki bo poskušal pridobiti čimveč zanimivih informacij pred začetkom zimskim testiranj, ki se za dirkače razreda motoGP začnejo 28. januarja v Maleziji. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
10. 01. 2018 10.04
+4
Z Dovijovo pomočjo lahko premagata MM-a ampak takoj določit kdo je prvi voznik kar pa je težko vrjetno...Dovi forza!
JackSparrovvvvv
10. 01. 2018 11.24
-9
Če bo Lorenzo premagal Dovija, te bom v Mariboru poiskal in nabutal.
Otancici
09. 01. 2018 19.19
-3
Verjamem, da so zadovoljni saj se je videl ociten napredek Duceja, posebno v drugem delu prvenstva. Verjamem tudi, da je Horhe veliko pripomogel k razvoju in vodljivosti motorja. V 2018 bo zelo trd oreh, komaj cakam....
toti mišek
09. 01. 2018 20.15
+7
Ma Honda in Yamaha tudi ne počivajo! No je pa Ducati , kar pomešal malo sceno v moto GP!
Noki
09. 01. 2018 17.58
+0
Ducati se bo moral osredotočiti na Lorenza, če bo hotel naslov. V nasprotnem si bosta z Dovijem jemala točke in Marquez bo to s pridom izkoristil.
edinho70
09. 01. 2018 15.07
+11
Prav vidim kako bo rastural v 2018...
jezdiimir
09. 01. 2018 16.41
+8
Letos bo Horhe z Ducatijem pred Markecom na najboljši Hondi, v to sem prepričan...hehehe
JackSparrovvvvv
09. 01. 2018 19.21
-10
Najboljši Hondi. Kakšen nesmisel, saj je itak tovarniška Honda najboljša Honda. Tebi še dosti fali do enega solidnega nivoja v retoriki.
MaunelNeuer
09. 01. 2018 20.16
-8
povsod mu fali, ne samo v retoriki hehehehehe
jezdiimir
09. 01. 2018 20.21
+11
Jaka tud tvoje cviljenje nima nobenega smisla pa še kar cviliš, ti Marcq... pa drugega kot ponavljat itak ne zmoreš, uboga ovela vijola...hehehe
toti mišek
09. 01. 2018 13.14
+2
Vsaka tolažba je dobra, ko ni pričakovanih rezultatov!
JackSparrovvvvv
09. 01. 2018 14.36
-10
Ni vse tako enostavno. Lorenzo je dokazal, da je šampion. Žal je v istem časovnem obdobju kot Rossi, zato je imel zaradi dohtarjevih pokvarjenih igric mnogo nevšečnosti. Ziher mu bo v veliko zadovoljstvo, ko bo letos z skromnim Ducatijem nažgal Movistar Yamaho kot najboljšo ekipo zadnjega desetletja. Pripis: dejstvo, da jih Marquez pere na slabši Hondi, ne spremeni tega, da je Yamaha osvojila skoraj vse konstruktorske naslove zadnjih sezon.
Aquanaut
09. 01. 2018 12.26
+17
Čestitke forumašem. Še nobenega komentarja v stilu pljuvanja in bruhanja po drugih :-)
JackSparrovvvvv
09. 01. 2018 14.47
-14
Res je, Muha in jezdič še se nista oglasla.