Stoner o Rossijevi upokojitvi: On je eden najboljših dirkačev in preveč je pomemben za svetovno prvenstvo

Le še dober mesec dni nas loči od začetka nove sezone v razredu motoGP. Lahko kdo ustavi Marca Marqueza? Se bo Valentino odločil, da podaljša pogodbo z Yamaho ali bo odšel v pokoj? To je le nekaj ključnih vprašanj pred začetkom sezone 2018. Nekdanji svetovni prvak Casey Stoner ima sicer svoj pogled na odločitev legendarnega Italijana.

Casey Stoner Ducati test Sepang - 7

Casey Stoner je prepričan, da starost ni omejitev v svetu športa. (Foto: Ducati)

Dirkači in moštva v razredu motoGP že odštevajo dneve do začetka nove sezone. Svetovno prvenstvo se bo namreč začelo 18. marca z dirko pod žarometi dirkališča v Losailu. Še pred tem pa se bodo dirkači potili na dveh zimskih testiranjih. Prva bodo na sporedu že prihajajoči konec tedna, ko bodo prvič preizkusili stezo Chang v Buriramu, ki je novost na letošnjem koledarju dirk. Pred tem so sicer že testirali v Sepangu, omenjenih testiranj pa se je udeležil tudi dvakratni svetovni prvak elitnega razreda Casey Stoner. Avstralec je namreč testni dirkač moštva Ducati in ima pomembno vlogo pri razvoju motocikla, nenazadnje je edini dirkač v zgodovini, ki je z rdečim motociklom osvojil naslov svetovnega prvaka (v sezoni 2007, op. p.). Stoner, ki se je sicer upokojil že pri 27 letih svoje odločitve še naprej ne obžaluje, je pa moral nedavno odgovarjati na vprašanja, zakaj se je on odločil za tako hiter odhod v pokoj, če pa Valentino Rossi še naprej uspešno dirka pri (skoraj dopolnjenih) 39-ih letih.

Že nestrpno čakate začetek nove sezone razreda motoGP? Ne skrbite, ta je že tik pred vrati. Uvodna dirka bo na sporedu 18. marca. Tudi letošnjo sezono pa si boste lahko v celoti ogledali na Kanalu A in VOYO.

"Nisem presenečen, da Rossi še naprej dirka. Tudi Mick Doohan je začel naslove osvajati zelo pozno v svoji karieri. Če pogledamo športnike, ki tekmujejo na Iroman tekmovanjih, so vsi stari 35 let ali več. Takrat so vsi na vrhuncu svojih karier. Zame je starost zgolj številka in neumno bi bilo nekoga odpisati zaradi njegovih let," je o tem, da je Rossi še vedno konkurenčen, kljub temu da je občutno starejši od svojih konkurentov v svetovnem prvenstvu spregovoril dvakratni svetovni prvak. 

Valentino Rossi - 1

Valentino Rossi se po Stonerjevem mnenju še ne bo upokojil po koncu letošnje sezone. (Foto: AP)

Težko si je predstavljati prvenstvo motoGP brez Valentina
Stoner je leta 2012 šokiral ljubitelje motociklističnih dirk, ko je naznanil, da odhaja v pokoj, kljub temu, da je bil še vedno konkurenčen in zelo mlad za dirkača (27). A takšna je bil odločitve in ljudje so jo spoštovali. Prav zaradi tega je Avstralec stopil v bran Rossiju in dejal, da bo potrebno spoštovati tudi odločitev devetkratnega svetovnega prvaka, ko se bo tudi on sam odločil, da ima dovolj in da odhaja v zaslužen pokoj. "Če Rossi še naprej ljubi dirkanje in bo še naprej konkurenčen, sam ne vidim razloga, da bi moral končati. On je še vedno eden najboljših dirkačev, ki si ga želi v svojih barvah vsako moštvo. Je odličen razvijalec motociklov, saj ima neverjetne izkušnje. In njegov doprinos v svetovnem prvenstvu je ogromen," je še dodal Stoner. Dirkaški doktor je sicer pred kratkim dejal, da se bo o nadaljevanju kariere odločil na eni iz med uvodnih evropskih dirk, ko bo že imel dovolj jasno sliko, ali je dovolj konkurenčen, da se bori za tako želeni deseti naslov svetovnega prvaka.

 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2018

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 246
CarlosCarsUSA 16.02.2018 20:00:42
Tele zmazke spodaj lahko označimo kot ples miši oz. Muhe, ko mačke ni doma.
Več komentarjev