Svetovni prvak pred Le Mansom ostaja previden: 'Letos je še težje napovedovati, a spet smo zelo blizu'

Sezona 2017 obeta, da bo ena najtežje predvidljivih v moderni dobi motoGP. Po tem, ko je Maverick Vinales (Movistar Yamaha) začel prvenstvo z dvema zmagama, so se njegovi rivali skupaj z moštvenim kolegom Valentinom Rossijem prebudili. Še posebej so po zmagi na VN Španije v Jerezu de la Fronteri zadovoljni pri Repsol Hondi.

VN Španije Jerez MotoGP - 4

Pedrosa (desno) in Marquez med proslavljanjem dvojne zmage v Jerezu. (Foto: motoGP)

S prenosi motociklističnega konca tedna iz Francije bomo začeli v petek, 19. maja, ko bodo na VOYO ob 14.05 na sporedu drugi prosti treningi vseh razredov.

V hondinem taboru bo svetovni prvak Marc Marquez z moštvenim kolegom Danijem Pedroso, zmagovalcem v Jerezu de la Fronteri, poskušal prenesti izvrstno formo z juga Španije na severozahod Francije. Na mitskem dirkališču se bo motociklistična karavana ob prenosih na Kanalu A in VOYO ta konec tedna zbrala za nadaljevanje prvenstva, ki je zaenkrat izjemno izenačeno. Prve štiri dirkače, poleg zvezdnikov Repsol Honde sta tu še vodilna v skupnem seštevku Valentino Rossi in Maverick Vinales (oba Movistar Yamaha), namreč loči vsega deset točk. Rossi (62) je, zanimivo, edini, ki v sezoni še ni zmagal, Pedrosa (52) je kot že rečeno slavil pred slabima dvema tednoma v Andaluziji, medtem ko je Marquez po uvodnih zmagah Vinalesa v Katarju in Argentini rojaku odgovoril z zmago na "svojem" dirkališču v ameriškem Austinu. "Le Mans je specifičen in drugačen od številnih drugih dirkališč. Gre za zelo ozko in kratko stezo, veliko je 'stop-and-go' zavojev," se je v analizo Le Mansa v uradni izjavi svojega moštva pred potjo v Francijo spustil Marquez. "Kot primer naj povem, da je povsem drugačen od Montmeloja, a še vedno zelo prijetno. Asfalt je nov in spoznali ga bomo v petek zjutraj. Oprijem bi moral biti boljši, to pa je pozitivno za dirkače in navijače, saj bo spektakel boljši. Moramo počakati in videli bomo, kako nam bo šlo tam, letos je še težje napovedovati. Moramo le nadaljevati v slogu zadnjih dirk, trdo delati in s pravo miselnostjo, ker je prvenstvo, spet, zelo blizu," je optimistično z dozo previdnosti še dodal Marquez.

VN Španije Jerez MotoGP - 5

Marqueza po slabem začetku sezone le še prgišče točk loči od vodilnega Valentina Rossija. (Foto: motoGP)

Na stezi La Sarthe je Pedrosa tako kot moštveni kolega Marquez že zmagal enkrat v svoji karieri, priznava pa, da je dirkati na legendarnem dirkališču vedno nekaj posebnega. "Po izvrstnem koncu tedna v Jerezu gremo v Le Mans z zelo pozitivnimi mislimi. VN Francije je vedno izziv," pravi zmagovalec Jereza, 31-letni Pedrosa. "Podnebje zna biti precej spremenljivo, to pa pomeni, da težko najdeš ritem na treningih in težko načrtuješ, kako bi se izboljšal v vsakem poskusu. Steza je sama po sebi zelo kratka in že najmanjše razlike v časih kroga lahko prinesejo velike razlike v uvrstitvi. Pričakujem, da bo motocikel dobro deloval, potrebuje dobre pospeške in zaviranje, a ključna je stanovitnost. Dobro delamo in poskusili bomo ohraniti enako raven," je še povedal Pedrosa, ki bo z moštvenim kolegom Marquezom poskušal prekiniti prevlado yamah. Te so v Le Mansu dobile zadnji dve dirki ...

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
Nightyfly 18.05.2017 13:27:50
hardwear 17.05.2017 19:48:45 -3 1 4 ri nekaj tujih jezikih ,ki jih uporabljam vsak dan ................hahahahahahahahahahahahahahahahjahahahahahahaha...........ker sanjac si ti.................***************************o ja , sem sanjac ,hvala bogecu . Verjetno vam pa lahko z gotovostjo zatrdim , da sem zelo zelo vesel tu kjer sem -paradiz med Alpami . In z delom , za katerega bi si vi oblizal vseh 20 prstov , pa se tazadnjo ,ce bi jo dosegel . Lep pozdrav . P.S. Danes obvladati vsaj dva tuja jezika je ze kar obveza . Ce jih clovek 3 ali 4 ,je to samo pokazatelj , da nekdo opravlja delo v razlicnih dezelah ,torej je v takem poslu .Za vas je to nenavadno , zame in za veliko drugih , ki tako zivimo je to normalna stvar . Pa ja ne boste rekel , da ste zaplankan Sentflorjanec iz najbolj zakotne luknje v Sloveniji kamor ne posije sonce ??? Tezka oprema ,,,,, saj sem vam rekel ,da se dajte nadgraditi ....manjka software, pardon ,mozgancki ? ?
Sparroww 18.05.2017 14:43:29
Ne vidim nobenga razloga za objavo zgornjega komentarja, ki z motogp sceno nima nobene zveze. Je le žalostna iluzija starejšega možakarja, ki se z lažno samopromocijo skuša postavljati pred bralci tega portala. Zato apeliram na uredništvo 24ur.com, naj onemogočijo dostop temu, oprostite, šarlatanu.
Melaj 18.05.2017 17:12:18
Kaksne neumnosti pisete. Ce bi karkoli poceli lepega..v Alpah ali kje drugje..sem preprican, da si ne bi tako lep cas trgali in po spletu pisali toliko in taksne neumnosti.
Več komentarjev