MotoGP

Toto Wolff si želi videti Rossija za volanom 'srebrne puščice'

Brackley, 30. 12. 2016 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ni skrivnost, da se devetkratni motociklistični prvak Valentino Rossi odlično znajde tudi na štirih kolesih. Italijan je rekorder po številu zmag na legendarnem reliju Monza, pred leti pa se je preizkusil tudi za volanom dirkalnika Formule 1. Sedaj je šef moštva Mercedes Toto Wolff javno razkril, da si želi, da bi dirkaški doktor v prihodnjem letu testiral njihov dirkalnik.

Rossi se odlično znajde tudi za volanom štirikolesnih dirkalnikov.
Rossi se odlično znajde tudi za volanom štirikolesnih dirkalnikov. FOTO: motoGP
Moštvo Mercedes je v zadnjih letih nesporni vladar svetovnega prvenstva v Formuli 1. Nemško moštvo je pobralo zadnje tri naslove, potem ko si je celotno konkurenco dvakrat zapored pokoril Lewis Hamilton, je svoj košček v mozaik v letošnjem letu dodal še Nico Rosberg, ki je osvojil sploh prvi naslov prvaka. Nemec je takoj po največjem uspehu v karieri presenetil in se odločil, da se upokoji. S tem se je spraznil en sedež v zmagovalnem in praktično nepremagljivem dirkalniku. Medtem ko se še vedno ugiba, kdo bo nasledil svetovnega prvaka v srebrni puščici, pa iz vrst Mercedesa prihajajo navdušujoče novice za vse ljubitelje motošportov. Šef ekipe Toto Wolff je namreč javno razkril, da si v prihajajoči sezoni želi, da bi šampionski dirkalnik testirala dva velika šampiona iz sveta motošporta. Wolff si namreč želi, da bi srebrni dirkalnik pred sezono 2017 testirala devetkratni motociklistični svetovni prvak Valentino Rossi in serijski svetovni prvak svetovnega reli prvenstva WRC Sebastien Ogier. To ne bi bilo prvič, da bi bolid Formule 1 testiral kakšen dirkač, ki prihaja iz povsem drugačnega prvenstva, bodisi na dveh, bodisi na štirih kolesih. Mercedesov dirkalnik je med drugimi oktobra letos preizkusil Jorge Lorenzo. Španec je odpeljal kar lepo število krogov po dirkališču v Silverstonu in vodstvo moštva navdušil s svojo hitrostjo in kirurško natančno vožnjo, po kateri je tako dobro znan v prvenstvu razreda motoGP. In Wolff bi sedaj rad stopil še korak dlje in dovolil Rossiju in Ogierju, da testirata njegov dirkalnik pred začetkom sezone, ko je razvoj dirkalnika zelo pomemben.

"Formula 1 ni le dirkanje, je tudi zabavanje gledalcev. In jaz bi rad preizkusil zmogljivosti Valentina Rossija in Sebastiena Ogierja za volanom naših dirkalnikov. Moja ideja je, da bi organizirali poseben dan z njim," je za italijanski Gazzetta dello Sport povedal Wolff. Rossi je sicer v letih 2006 in 2008 že sedel za volanom bolida Formule 1, in sicer je testiral Ferrarijeve dirkalnike. In tudi dirkaški doktor je pred kratkim sam izjavil, da bi se zelo rad še kdaj preizkusil za volanom dirkalnika F1. "Če me Toto rabi, ima mojo številko. Kako bi lahko rekel ne? Imel sem veliko srečo, da sem lahko vozil Ferrarija in sem velik prijatelj z večino fantov v Maranellu. Mogoče bi bila vožnja Mercedesa nekakšna izdaja. Toda, kako bi lahko zavrnil možnost, da preizkusim takšen dirkalnik, kot je Mercedes," je pred kratkim dejal Rossi, katerega so po Rosbergovem odhodu celo povezovali z izpraznjenim sedežem. Italijan je sicer ta namigovanja kljub vsemu zavrgel in dejal, da ima v prvenstvu razreda motoGP še nedokončane posle. V prvenstvu F1 tako zagotovo ne bo nastopil, je pa več kot očitno vse bližje temu, da se preizkusi v vlogi Mercedesovega testnega voznika.

Wolff si tudi želi, da bi Formula 1 s tovrstnimi dogodki privabila več gledalcev na dirke, saj v zadnjih sezonah zanimanje vse bolj pada.
Wolff si tudi želi, da bi Formula 1 s tovrstnimi dogodki privabila več gledalcev na dirke, saj v zadnjih sezonah zanimanje vse bolj pada. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

big brother
03. 01. 2017 22.11
-1
formulo lahko danes vozi vsak, ki ima izpit za avto, pri motorju je malo drugače, Ducati pa lahko vozijo le najboljši!
Erik Volk
30. 12. 2016 19.33
+5
Seveda..Toto. Rossija bi rad videl, ker je F1 zelo slabo gledana...in jim je lahko GP za zgled!!! Raje nej kaj ukrenejo, da se stvari popravijo. Rossi bi momentalno dvignil gledanost, če bi sedel v bolid F1...Vendar dolgoročno se morejo stvarem drugače posvetit...Nova pravila pa gotovo ne bi bila všeč Totu in stricu Laudi..haha...Oni in njihovi pajdaši so to brluzgo upeljali, pa nej jo še pojejo!!!
mojcd
30. 12. 2016 13.45
+9
Tudi s to poteto obiskanost NE BO večja. Motogp kamor hodimo je praznik na ljudem dostopnim dirkališčih, ne pa razni arabski emirati, sočiji in podobno.
5TIG
30. 12. 2016 15.51
+2
VR46ROSSI
30. 12. 2016 13.41
+11
Kar naj Vale testira F1 bolid, tako, za svojo dušo.......drugače še pa ima vedno kaj za pokazati v MOTO GP. GO VR46
erlapsus
30. 12. 2016 12.45
+9
....Yamaha in ROS imata dogovor za sezono 2019...ko VR46 vstopa v elitni razred z yamahinimi motorji...če bo slučajno komu v penziji dolgčas;)
jozo46
30. 12. 2016 11.57
+3
samo zaradi valeta pa res nebom zacel nazaj gledati formule pravi dolg cajt se gnoj je boljse kidat tisti cas ko je f1 po tv.
CrushLow
30. 12. 2016 08.57
+5
najprej 4 sezone v motoGP ... pol pa mogoce :)
Nightyfly
30. 12. 2016 11.36
+5