MotoGP

Uradno: Syahrin namesto Folgerja pri Tech 3 Yamahi

Pariz, 21. 02. 2018 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slab mesec dni pred začetkom nove sezone prvenstva motoGP so pri Tech 3 Yamahi uradno potrdili, da bo Jonasa Folgerja, ki bo zaradi bolezni izpustil sezono 2018, zamenjal malezijski dirkač Hafzh Syahrin.

Moštvo Tech 3 Yamahe se je pozimi znašlo v težki situaciji. Po tem, ko je Jonas Folger oznanil, da zaradi bolezni (gilbertov sindrom) izpusti celotno sezono prvenstva motoGP in se posveti okrevanju, je moralo najti novega dirkača. To ne bi bilo tako težko, če ne bi imeli praktično vsi dirkači že zagotovljene sedeže. Ekipa Herveja Poncharala se je skupaj s tovarniško ekipo Yamahe odločila za Hafizha Syahrina.  Malezijec se je odlično odrezal na zimskih testiranjih minuli konec tedna na novem prizorišču v motociklistični karavani na Tajskem. Zadnji dan je ugnal tri dirkače.

"Presrečen sem, da bom dirkal s Tech 3 Yamaho v sezoni 2018," je bil po uradni potrditvi zadovoljen Malezijec. "Na tridnevnih testiranjih sem se veliko naučil. Ponovno bi se rad zahvalil ekipi, tudi Johannu za vse nasvete. V kratkem času sem se naučil, kako nadzirati motoGP motocikel, kar je zame neverjetno."

Malezijec je v razredu moto2 lani dvakrat stal na odru za zmagovalce.
Malezijec je v razredu moto2 lani dvakrat stal na odru za zmagovalce. FOTO: motoGP

Moštveni tekmec Johanna Zarcoja bo tako 23-letni Malezijec, ki bo prvi dirkač v prvenstvu motoGP iz te azijske države. Syahrin obljublja, da te priložnosti ne bo zavrgel. "Potrudil se bom stoodstotno in dal vse od sebe. Vsem bi se rad zahvalil za izkazano zaupanje in da sem dobil to fantastično priložnost, da bom celotno sezono nastopal v prvenstvu motoGP. Rad bi se zahvalil tudi družini, ki me je podpirala in mi pomagala, da so se mi uresničile sanje. Komaj že čakam, da se sezona začne," je neučakan Syahrin.

Malezijec bi moral nastopati v srednjem razredu moto2 za ekipo Sepang Circuit, kjer ga je zamenjal rojak Zulfahmi Khairuddin.

Sezona prvenstva motoGP se začne z dirko za Veliko nagrado Katarja, ki bo na sporedu 18. marca.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erlapsus
21. 02. 2018 17.23
+5
PET tudi uradno ne bo več v Pramacu v 2019...prihaja Bagnaia VR46
nightifly
21. 02. 2018 16.55
+4
Komentator , a mi dovolite napisati en oglas ,poziv , obvestilo ? !!! Hvala . Zelim mu samo sporociti , da je bila njegova mama opazena na vogalu enega trga v centru Milana . No , mislim,da je dovolj spodobno napisano .Vsaj za telebane ,kot nas naslavlja . Torej -ekvidistanca . Kaj naj clovek drugega napise ? In tako naprej in naprej .Potem se pa cudijo, ce jim napises,da bevskajo .Spet niso zadovoljni . Jajanje sem prihranil samo za pse vrhunskih ras .
nightifly
21. 02. 2018 16.59
+6
pardon , mislil sem na moderatorja . Komentator je namrec v intelektualnih tezavah . Skoda , da to stran kar naprej mazejo in unicujejo eni te isti . Izgleda , da so jim dane kar siroke pravice do uzurpacije uporabe te spletne strani , tudi s preveliko dobroto korektorja te strani .
hardwear
21. 02. 2018 17.24
-6
Spet se na portalu ignorirajo lastna pravila komentiranja........ta osebek je zrel za ban....dejansko dela vse kar je napisano v pravilih komentiranja...
iga_biba
21. 02. 2018 20.50
-4
tvoja mama je mislila, da jo je videla, a ne?