V Lorenzovem moštvu ne mečejo puške v koruzo: 'Moramo se vrniti k osnovam in začeti uživati'

Za najboljšimi dirkači v kraljevem razredu MotoGP je deset preizkušenj v sezoni. Ta konec tedna je na sporedu že enajsta, ki se je v ekipi Ducatija že veselijo. Jorgeja Lorenza kljub nekoliko slabšim rezultatom optimizem ne zapušča: "Verjamem, da smo z določenimi nastavki in posodobitvami pripravljeni na naslednji izziv."

Če je soditi po lanskih rezultatih v Spielbergu, bi Jorge Lorenzo (Ducati Team) ta konec tedna na dirki za VN Avstrije moral biti v krogu najožjih favoritov za najvišja mesta. Toda letos so dejstva malce drugače: vsaj kar zadeva formo in rezultate Jorgeja Lorenza, ki niso na ravni petkratnega svetovnega prvaka, ni pričakovati, da bi se 30-letni Majorčan lahko vmešal v boj za zmago.

V Ducatijevem moštvu se zavedajo, da že majhni popravki lahko privedejo do boljšega rezultata in posledično večjega zadovoljstva. Zadnja dirka v Brnu, kjer je Lorenzo osvojil zelo skromno 15. mesto, je potrdila rezultatsko krizo Ducatijevega dirkača, toda izkušenega Španca se niti pod razno ne sme odpisati. "Pred nami je zelo pomembna dirka, ki bi ob ugodnem razpletu vnesla veliko dobre volje v naše moštvo. Ponedeljkova testiranja so pokazala, da je naš motocikel pripravljen za sobotne kvalifikacije in nedeljsko dirko," tri dni pred 11. dirko sezone pravi Lorenzo, ki se ne obremenjuje z razlogi za slabo predstavo na Češkem.

Jorge Lorenzo - 1

Jorge Lorenzo se ne želi obremenjevati z razlogi o nekoliko slabših predstavah na zadnjih dirkah. (Foto: motoGP)

"Kar je bilo, je bilo. Najpomembneje od vsega je, da kljub ne ravno bleščečim rezultatom ostanemo združeni kot ekipa. Po pravici povedano nisem imel zadosti časa za razmišljanje o tem, kaj je šlo narobe prejšnji vikend v Brnu. Nadaljevati moramo s trdim delom in upati na najboljše. V primerjavi s predhodnimi dirkami moramo storiti vse, kar je v naših močeh, da že od prvega treninga dalje pokažemo svojo moč in kakovost. Le s takšnim pristopom lahko računamo na dober rezultat," dodaja Jorge.  

Lorenzo priznava, da se je na stezi v Spielbergu vedno odlično počutil. Pri Ducatiju še vedno pomnijo zmagovito leto 2010, ko so si z naskokom pokorili konkurenco. "Imam dober občutek. Že prvi pokazatelj konkurenčnosti bo petkov trening, na katerem želim pokazati vse, kar zmorem. Slediti moramo vremenskim pogojem in biti osredotočeni na najpomembnejše odseke. Če se nam določene stvari 'poklopijo', lahko v nedeljo pričakujemo pozitivne novice," zaključuje izkušeni španski dirkač. 


MotoGP VN Avstrije Spielberg - 5

(Foto: 24ur.com)

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
superdonleon 11.08.2017 13:23:26
Naj en razloži če lahko kaj ti mira manjkat v glavi da imaš pet ali več nickov kot .... nadal pišeš eno in isto ne slovnično skratka kar nekaj in si povrhu še ladyboy. Mislim da niti psihiatrija ne more pomagat
Več komentarjev