MotoGP

Ducati ostaja v dobrih odnosih z Iannonejem: 'Takšno je pač življenje'

Bologna, 28. 12. 2016 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med izbiranjem moštvenega kolega Jorgeju Lorenzu so imeli v ekipi Ducatija nemalo težav, priznavata prva moža bolonjskega moštva Paolo Ciabatti in Luigi dall'Igna. Na koncu je krajšo potegnil Andrea Iannone, z rojakom pa naj bi kljub razhodu ostali v dobrih odnosih.

Andrea Dovizioso (na fotografiji) je Ducatijev izbranec za sezono 2017, ki jo bo začel z novim moštvenim kolegom, večkratnim svetovnim prvakom Jorgejem Lorenzom.
Andrea Dovizioso (na fotografiji) je Ducatijev izbranec za sezono 2017, ki jo bo začel z novim moštvenim kolegom, večkratnim svetovnim prvakom Jorgejem Lorenzom. FOTO: motoGP

Med dvema "Andrejema" je Ducati kot moštvenega kolega novemu članu Jorgeju Lorenzu za sezono 2017 na koncu, morda pričakovano, izbral Andreo Doviziosa. Veliko bolj umirjeni Dovizioso je, vsaj na papirju, boljši sodelavec za Lorenza, ki ga čaka naporna prva sezona v bolonjskem moštvu. Andrea Iannone je namreč v zadnjih letih kot član rdečih skrbel za številne sporne dogodke, denimo za nesrečo v minuli sezoni, v kateri je na VN Argentine v zadnjem krogu preprečil odmeven rezultat svojemu moštvu in s seboj "vzel" tudi rojaka in moštvenega kolega. Pri Ducatiju so po odločitvi, da jih bo okrepil Lorenzo, razmišljali kakšen mesec, preden so potrdili, da bo v ekipi poleg Španca ostal Dovizioso. A oba Italijana sta bila priljubljena v moštvu, ki sta ga skupaj sestavljala od leta 2013. "Nikoli ni lahko, ko imaš dva zelo hitra dirkača v svoji ekipi, ti pa moraš odločiti, kdo bo moral oditi. Ni bilo lahko, ker sta bila oba Andrea z nami od leta 2013, skupaj sta šla skozi zelo težke trenutke in nam pomagala narediti boljši motocikel. A v življenju moraš sprejeti težke odločitve in odločili smo, da bo ostal Dovizioso," pravi direktor Ducatija Paolo Ciabatti. Ta je za Autosport dejal, da nikoli ne bodo pozabili na zmago Iannoneja, s katero je v zadnji sezoni prekinil dolgoletno sušo rdečih, ko gre za zmage v razredu motoGP, tudi s Suzukijem pa bo po mnenju Ciabattija še kako konkurenčen.

"Menim, da da sta on (Dovizioso, op. a.) in Lorenzo zelo dobra ekipa za prihodnost, jasno pa je, da nam je žal, da Iannone odhaja, ker nam je v Avstriji privozil prvo zmago po letu 2010. Prepričen sem, da bo pri Suzukiju zelo konkurenčen, bo med našimi največjimi nasprotniki, a takšno je življenje," dodaja Ciabatti. Oglasil se je tudi generalni direktor bolonjskega moštva Luigi Dall’Igna, ki je globoko hvaležen Iannoneju. Ta se je v Valencii poslovil s tretjim mestom. "Zelo dober odnos imam z njim in obratno. Želel bi se mu zahvalitit, ker je dirkal z Ducatijem v srcu, menim pa, da je to najpomembneje," pravi Dall'Igna. "Zadnja štiri leta smo preživeli z njim in izboljšave, ki so nam uspele, so tudi plod njegovega dela, zato se mu zahvaljujem in želim vso srečo v prihodnosti."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
29. 12. 2016 18.04
+14
Če koga slučajno zanima.. Ducati bo novega Desmosedicija predstavil 20.januarja ob deseti uri dopoldan v Bologni.. Yamaha bo to storila dan prej ob enajsti uri dopoldan v Madridu..
motorist_mb
28. 12. 2016 13.31
+13
Ja oba sta dobra samo Maniac je bolši...Lorenzo bi imel večje probleme z njim zato mislim da je moral odit...škoda res ampak tak je pač odločitev ki je napačna za mene...Lorenzo se bo privajal Dovi mu bo kril hrbet medtem ko bi Maniac peljal mimo in povzročal dodatni nemir...Ducati99man forza!
5TIG
28. 12. 2016 14.56
+12
Se bi kar strinjal s tabo.se pa zna zgodit ,da bo Maniac vseeno nagajal s Suzo,ker znajo bit kr konkurenčni.
.jest
28. 12. 2016 18.24
+8
Res je, brez slabe vesti se lahko pelje mimo.
CrushLow
29. 12. 2016 13.04
+4
Maniac jih bo dal j3b4t!! ... pr ducetu pa 2 jokice ...