MotoGP

VIDEO: Kaotična dirka v Assnu okronala novega junaka, Jack Miller v 'katedrali motociklizma' do krstne zmage

Assen, 26. 06. 2016 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Dirkači v razredu motoGP so odvozili osmo dirko v letošnji sezoni. Dirka v Assnu je na zgodovinsko nedeljo okronala novega zmagovalca. Kaotično dirko, ki jo je zaznamoval dež in prekinitve, je po skoraj uri in pol dobil Jack Miller, ki je dosegel prvo zmago v kraljevem razredu. Drugo mesto je osvojil Marc Marquez, ki je še povečal prednost v svetovnem prvenstvu, saj je Lorenzo končal kot 10., Rossi pa je odstopil.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Nizozemske
    06:09
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Nizozemske
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Nizozemske
    07:10
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Nizozemske
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
    12:30
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
  • Iz 24UR: Kaotična dirka v Assnu okronala nepričakovanega junaka
    04:24
    Iz 24UR: Kaotična dirka v Assnu okronala nepričakovanega junaka

Šestindvajset krogov dolgo dirko je z drugega startnega položaja v deževnih razmerah odlično začel devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki je v prvi zavoj pripeljal kot vodilni. Na drugo mesto je padel najhitrejši na kvalifikacijah Andrea Dovizioso. Povsem pa se je start poneserečil Scottu Reddingu, ki je padel na osmo mesto. Na tretje se je prebil Yonny Hernandez. Nato so sledili Aleix Espargaro, Marc Marquez, Dani Pedrosa, ki se ja na šesto mesto prebil iz šestnajstega. Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je bil v ubodnih krogih na sedmem mestu.

Jack Miller je z zmago prekinil vladavino zmag Rossija, Lorenza, Marqueza in Pedrose. Nazadnje, ko ni slavil eden iz med omenjene četverice, je prav tako slavil Avstralec, in sicer Casey Stoner, ki je leta 2012 slavil na Phillip Islandu. Prav tako je to prva zmaga za kakšno netovarniško moštvo po letu 2006, ko je slavil Tony Elias. Miller je tako slavil na zgodovinski 250. dirki štiri taktnih motociklov.

Kmalu je Hernandez prehitel še Doviziosa in se prebil na drugo mesto. Kolumbijec je bil eden najhitrejših na dirkališču in 24. krogov pred koncev je Hernandez uspel prehiteti še dirkaškega doktorja in prevzeti vodstvo. Odlično dirko je v uvodu vozil tudi Andrea Iannone, ki je dirko začel z zadnjega startnega mesta, a se je v uvodnih štirih krogih prebil celo na šesto mesto. V hudih težavah pa je bil Lorenzo, ki je padel celo na 14. mesto. Na mokri stezi je bil izjemno hiter tudi Danilo Petrucci, ki je 22. krogov pred koncem prehitel Marqueza in se povzpel na četrto mesto. Na prvem mestu pa je suvereno še naprej vozil Hernandez. Ko se je že zdelo, da se bo steza dovolj posušila in bodo dirkači šli v garaže po motocikle z gumami za suho stezo, se je 17. krogov pred koncem v Assnu znova odprlo nebo in znova je začelo močneje deževati.

Jack Miller je pri 21-ih letih slavil krstno zmago v razredu motoGP.
Jack Miller je pri 21-ih letih slavil krstno zmago v razredu motoGP. FOTO: AP

Šestnajst krogov pred koncem pa je na ciljni ravnini Dovizioso švignil mimo Rossija in prevzel drugo mesto. 15. krogov pred koncem pa je veliko napako storil vodilni Hernandez in padel v enem iz med zavojev. Vodstvo je tako prevzel Dovizioso, drugi je bil Rossi, tretji pa Petrucci. Hernandez je sicer pobral motocikel in dirko nadaljeval na 19. mestu. Trinajst krogov pred koncem je svojo dirko v pesku zaključil Iannone, ki je sicer vozil na petem mestu. V ospredju pa se je v hudem nalivu razvil hud boj za zmago med italijansko trojico Dovijem, Rossijem in Petruccijem. V boj se je vmešal še Redding. V 15. krogu pa so zaradi vse hujšega naliva na dirkališču razobesili rdeče zastave in dirko prekinili.

Ne vem, kaj naj rečem. Mnogi so pred začetkom sezone dejali Hondi, da ta projekt ne bo deloval, ampak hvala ekipi, da je zaupala vame, sploh ne morem govoriti. Honda me je vzela kar iz moto3, sam pa upam, da sem zdaj pokazal, da se to tudi obnese. Preveč je čustev, da bi sploh lahko govoril. V solzah oblit Jack Miller
Po pol urni prekinitvi se je dirka nadaljevala. Dirkači pa so začeli glede na uvrstitev do prekinitve. Skrajšana dirka je bila dolga 12. krogov. Ponoven start je dobro uspel Marquezu, ki se je prebil na tretje mesto. V vodstvu je ostal Dovizioso na drugem pa Rossi, ki pa je hitro prehitel rojaka in prevzel vodstvo. V prvem krogu nadaljevanja je dirko v pesku končal Pedrosa. Enajst krogov pred koncem pa je dirko v pesku končal Dovizioso. Drugo mesto je tako prevzel Marquez, tretje pa Jack Miller. V naslednjem krogu je mokra steza v pesek odnesla še Rossija in vodstvo je prevzel Marquez. Devet krogov pred koncem pa je Miller prevzel vodstvo na dirki. Drugi je bil Marquez, tretji pa je bil Pol Espargaro. Dva kroga pred koncem je Redding prehitel Espargaroja in prevzel tretje mesto. Do konca je Jack Miller zanesljivo ubranil prednost in slavil svojo prvo zmago v karieri. To je bila prva zmaga za kakšno poltovarniško moštvo po letu 2006. Marquez pa je z drugim mestom še povečal prednost v točkovanju svetovnega prvenstva. Na tretje mesto je na koncu pripeljal Scott Redding. Za Britanca so to prve stopničke v letošnji sezoni. Aktualni svetovni prvak Lorenzo je z desetim mestom osvojil nekaj točk, dirko pa bo želel čimprej pozabiti.

Marquez je sicer po dirki priznal: "danes to ni bila dirka za točke, pač pa samo kako preživeti na stezi, saj je bilo res kaotično. Vozil sem zelo skoncentrirano, ker so mnogi delali napake. Valentino je pritiskal, vedel sem, da mu moram slediti, a potem je padel, Miller je bil za mano, zato sem ga raje spustil naprej, da ne bi tudi jaz padel. Današnje drugo mesto je zame kot zmaga, te točke bodo res pomembne na koncu sezone."

Valentino Rossi in Jorge Lorenzo bosta dirkaški vikend v Assnu želela čimprej pozabiti. Italijan je odstopil, svetovni prvak pa je bil šele 10.
Valentino Rossi in Jorge Lorenzo bosta dirkaški vikend v Assnu želela čimprej pozabiti. Italijan je odstopil, svetovni prvak pa je bil šele 10. FOTO: AP
Dirko razreda moto2 dobil Nakagami
Japonski dirkač Takaaki Nakagami je veliki zmagovelc VN Nizozemske v razredu moto2. Dirko so zaradi dežja z rdečo zastavo prekinili krog pred koncem, a so obveljali rezultati, ki so bili tisti trenutek v veljavi na stezi. Nakagami je z zmago prekinil japonski post, ki traja že vse od leta 2010 in postal peti zmagovalec v letošnji sezoni srednjega tekmovalnega razreda. Drugo mesto je osvojil aktualni svetovni prvak in zmagovalec zadnjih dveh dirk v letošnji sezoni Johann Zarco. Tretji pa je bil na koncu Franco Morbidelli. Thomas Luthi, ki je dirko začel z najboljšega startnega položaja, je imel povsem ponesrečeno dirko in jo je končal z odstopom v pesku. Zarco se je z današnjim drugim mestom izenačil na vrhu točkovanja svetovnega prvenstva z Alexom Rinsom, ki je preizkušnjo v Assnu končal na šestem mestu. Oba omenjena dirkača sta zbrala 126 točk. Tretji pa je Britanec Sam Lowes, ki je zbral 121 točk, preizkušnjo na nizozemskem pa je končal na četrtem mestu.

Takaaki Nakagami je veliki zmagovalec dirke v Assnu.
Takaaki Nakagami je veliki zmagovalec dirke v Assnu. FOTO: AP
Popolno italijansko slavje v razredu moto3, Binder prvič brez stopničk
Zmagovalec razburljive dirke v najšibkejšem tekmovalnem razredu je Franceso Bagnaia, ki je na ciljni ravnini imel največ hitrosti in za las prvi prečkal ciljno črto. To je bila zgodovinska prva zmaga za Bagnaio, kot tudi prva zmaga v zgodovini za njegovo moštva Mahindra. Popolno italijansko slavje sta dopolnila Fabio Di Giannantnio, ki je bil drugi in Andrea Migno, ki je dirko končal na tretjem mestu. Vodilni v skupnem seštevku Brad Binder, je po veliki napaki šest krogov pred koncem, ko je zapeljal s steze, na koncu osvojil zgolj 12. mesto in prvič v letošnji sezoni ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder. Južnoafričan še vedno premočno vodi v točkovanju za naslov svetovnega prvaka. Dirko so sicer zaznamovali hudi padci nekaterih dirkačev, a so k sreči vsi stezo zapustili brez poškodb ali večjih posledic. Kot že omenjeno Binder ostaja vodlini v točkovanju svetovnega prvenstva, saj je zbral 151 točk, drugi je Jorge Navarro, ki zaradi poškodbe ni nastopil v Assnu, zbral je 103 točke, tretji pa je Romano Fenati s 93. točkami.

Popolno italijansko slavje v razredu moto3.
Popolno italijansko slavje v razredu moto3. FOTO: AP

Rezultati dirk za VN Nizozemske v Assnu:
motoGP*:
1. Jack MILLER (AUS/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) 22:17.447
2. Marc MARQUEZ (ŠPA/Repsol Honda) +1.991
3. Scott REDDING (VB/OCTO Pramac Yakhnich) +5.906
4. Pol ESPARGARO (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +9.812
5. Andrea IANNONE (ITA/Ducati Team) +17.835
6. Hector BARBERA (ŠPA/Avintia Racing) +18.692
7. Eugene LAVERTY (IRA/Aspar Team MotoGP) +22.605
8. Stefan BRADL (NEM/Aprilia Racing Team) +23.603
9. Maverick VINALES (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +26.148
10. Jorge LORENZO (ŠPA/Movistar Yamaha) +27.604
*dirka je bila zaradi prekinitve dolga zgolj 12 krogov

moto2:
1. Takaaki NAKAGAMI (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) 34:33.948
2. Johann ZARCO (FRA/Ajo Motorsport) +2.435
3. Franco MORBIDELLI (ITA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +5.670
4. Sam LOWES (VB/Federal Oil Gresini) +7.069
5. Lorenzo BALDASSARRI (ITA/Forward Team) +7.883
6. Alex RINS (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) +9.215
7. Simone CORSI (ITA/Speed Up Racing) +9.482
8. Alex MARQUEZ (ŠPA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +15.004
9. Dominique AEGERTER (ŠVI/CarXpert Interwetten) +15.227
10. Jonas FOLGER (NEM/Dynavolt Intact GP) +15.404

moto3:
1. Francesco BAGNAIA (ITA/ASPAR Mahindra Team) 38:11.535
2. Fabio DI GIANNANTONIO (ITA/Gresini Racing) +0.039
3. Andrea MIGNO (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.018
4. Romano FENATI (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.084
5. Niccolò ANTONELLI (ITA/Ongetta-Rivacold) +0.136
6. Jules DANILO (FRA/Ongetta-Rivacold) +0.161
7. Nicolo BULEGA (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.826
8. Joan MIR (ŠPA/Leopard Racing) +0.839
9. Bo BENDSNEYDER (NIZ/Red Bull KTM Ajo) +1.023
10. Lorenzo DALLA PORTA (ITA/Estrella Galicia 0,0) +1.038

 

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (278)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
28. 06. 2016 16.35
darkprofi 27.06.2016 10:11:07 -1 1 2 pojma nimam kje črpajo svoje modrosti, ki so v direktnem nasprotju z vsem kar pravijo strokovnjaki in poznavalci. recimo eden od njihovih prerokov, "nočna muha" (kako poetično) stresa take kozlarije, da bi se še oslički morali smejati...**********************ce parafraziram 9 x svet.prvaka ,ki o sebi pravi , da je somaro , se mu takoj z veseljem pridruzim v tej auto definiciji . Tako ste trd v glavi , kljub nestetim ponovitvam , da vas moram se enkrat javno pozvati - moj nick ne pomeni nocna-muha . Bo slo tokrat ? .......
Nightyfly
28. 06. 2016 16.23
darkprofi 27.06.2016 08:17:11 -3 6 9 ta dirka pravzaprav ni prinesla nič novega v smislu boja za naslov prvaka. še vedno sta v boju Marquez in Lorenzo, Rossi je že prej imel le majhne možnosti kot druga Yamaha in ima zdaj čisto minimalne, tako kot Rossiči pamet.*************************** somaro v italijanscini ni isto kot ce bi rekel -asino . Se zdaj niste razumel kako dirka Vale in zakaj dirka tako . Mogoce bi bilo za vas res najbolje , da greste s kanglico v peskovnik .!!!! Meni je blazno vsec ,da je vozil tako kot je -in to na dezju . Velikan motosporta . Millerju pa se enkrat cesitke .Tudi Doviju , pa Iannoneju , ker so vozili na polno , kot je treba . Zal se je Marc odlocil za taktiko , ker se na dezju ni pocutil dobro -cista kalkulacija .No ja , tudi prav za njega , oz. tocke .
The Dude
28. 06. 2016 13.35
+1
Mark nadaljuje z zbiranjem točk in dirkami brez zmag.
vrquarantasei
27. 06. 2016 16.23
-1
dobra dirka ni kaj. rossi porazenec zalostno in skoda res. vse cestitke pa aktualnemu prvaku saj je se enkrat dokazal zakaj je st 1 na svetu. upam da bo na vsaki dirki pokazal tak talent in da bo zopet st. ...
Mojster123
27. 06. 2016 08.17
-5
ta dirka pravzaprav ni prinesla nič novega v smislu boja za naslov prvaka. še vedno sta v boju Marquez in Lorenzo, Rossi je že prej imel le majhne možnosti kot druga Yamaha in ima zdaj čisto minimalne, tako kot Rossiči pamet.
LudiJoža
27. 06. 2016 08.20
-4
Hahahhahaha a si ti tudi opazil, da so navijači Rosija oni bolj "skromni" ljudje? Taki, ki nič ne vejo, ne berejo, edino na članek o motogp kliknejo.
Mojster123
27. 06. 2016 10.11
-1
pojma nimam kje črpajo svoje modrosti, ki so v direktnem nasprotju z vsem kar pravijo strokovnjaki in poznavalci. recimo eden od njihovih prerokov, "nočna muha" (kako poetično) stresa take kozlarije, da bi se še oslički morali smejati...
vrquarantasei
27. 06. 2016 16.26
+1
rossi je slab to ni kaj. je pa bol priljubljen kot vsi ostali ki vozijo pred njim. kaki cepci ste
Profesormarck
26. 06. 2016 21.48
+20
Marc pa preudarno,premišljeno,taktično...he,he
Profesormarck
26. 06. 2016 21.41
+2
Ej ga fantje iz sekte 46,ste vidli,kak mulci ato šolajo.he,he..kolk že Marc -profesor motorja vodi,ve keri? he,he
allridersareheroes
26. 06. 2016 21.42
+5
se ti ne zdi da je dovolj provociranja?? mislim da vsi znajo pogledat kdo vodi seštevek, se ti ne zdi? in tudi ostali niso imuni na padce.....
Profesormarck
26. 06. 2016 21.45
+0
jest bom pisal,kar bom htel,ker vem ,kaj bi bilo,oziroma je že bilo,če bi obratno bilo.Keri si mi ti ,da me ustaviš? Nek dasa-ali kva? he,he
Fair
26. 06. 2016 21.48
+1
allridersareheroes... komentar na mestu, se strinjam.
Profesormarck
26. 06. 2016 21.49
+0
ja,zato ker si poraženc..se strinjam tudi jaz..he,he
allridersareheroes
26. 06. 2016 21.50
+10
profesormarck drugače zelo strastno navijam za marqueza, verjetno še bolj kot ti, vendar te tvoji komentarji so odveč in me je malo sram da ima marc navijače, ki si želijo da drugi padejo
allridersareheroes
26. 06. 2016 21.56
+6
ma dej že dolgo spremljam te komentarje na 24ur, ampak sej če drugi to pišejo a je pol tebi tut treba, moraš bit tak kot ostali? naredi nekaj na kar bo marc ponosen
5TIG
28. 06. 2016 19.09
allridersareheroes,končno še en navijač MM,ki je po komentarjih pravi navijač. +++++++Čeprav navijam za 46 rad preberem tudi komentarje ostalih navijačev drugih dirkačev,seveda če napišejo mnenje in s tem ne provocirajo in se delajo nor.a iz drugih navijačev. Glede Marca pa to,če bo nadaljeval tako kot sedaj,bo sčasoma tudi pozabljen kiks z Rossijem,verjetno bom navijal zanj po odhodu Rossija.
allridersareheroes
26. 06. 2016 21.30
+0
ima še kdo občutek da ima ta lorenzo vedno tako srečo.... prvič v austinu, ko so skoraj vsi pred njim padli in je bil nakoncu 2, pa še 5. mesta si ni zaslužu, nato v mugelu, prva sreča da je rossiju šu motor, nato pa še da je prehitel maq, ko se je videlo da je lor slabši, potem v barceloni ko ga je ianone zbil ko je bil lor res slab, in zdaj ko ga je ian enkrat že zbil bo naslednič bolj pazil v dvobojih z lor, v dvobojih z maq in ros pa bo šel na polno in ali si predstavljate da ian zbije ros ali maq ko te dva dirkača vodita in s tem izgubita 25 točk, lor jih je izgubil manj kot 10, nato pa še assen, danes je bil ZADNJI ZADNJI dirkač, ki ni padel na dirki (okej vse čestitke ker nisi padel lor) vednar se vam ne zdi velikanska sreča da je še to tekmo, ki jo je zakljucil kot zadnji končal na 10. mestu in dobil 6 točk
paulista
26. 06. 2016 21.43
+2
6 točk je več kot če bi zmagal Rossi pa bil 2. :-)... jaz sem vesel, da ni padel Rossi si pa tudi ni nič narediti in vse je ok...Lorenzovem dirke pridejo
allridersareheroes
26. 06. 2016 21.46
-5
ja sej to, zadnji od nepadlih je bil pa dobil je toliko točk, aja a misliš da prihajajo njegove dirke, lahko samo izvem katere dirke so to?
5TIG
28. 06. 2016 19.11
+0
Pusti paulisto,on tud živi v nekem svojem svetu in je tle gor sam da provocira. Ter goni eno in isto kar naprej,
šmajser1
26. 06. 2016 21.15
+21
Dejstvo je, da je honda letos se za odtenek slabsa od jamahe, kot v prejsnjih letih! MM opravlja vrhunsko delo! Je pac talent! Miller danes zelo dobro, a moralo se je poklopiti vse, da je zmagal!
gump3c
26. 06. 2016 21.13
+11
Škoda mi je edino Hernandez-a...
Uporabnik419925
26. 06. 2016 21.12
-17
Kolk sem vesel, da je starček odstopil. Edini način na kateri se lahko prebije do svojega 10 naslova je, da kupi vse tekmovalce ali pa podkupi inženirje drugih moštev, da sabotirajo ostale dirkalnike. Doktor čas je za pokoj. Ja res je, da bo krojil vrh MG še kakšno leto ali dve ampak naslova svetovnega prvaka ne bo več osvojil.
5TIG
28. 06. 2016 19.12
bus303
26. 06. 2016 20.55
+6
duhccc
26. 06. 2016 20.44
+6
no tko kot sem napovedal da Rossii ne po dokoncal dirke in za vse kr se mu bo letos dogajalo je sam kriv razn ce bo spremnil svoje mnenje ,,,
AS1983
26. 06. 2016 20.44
+15
take dirke kot je bila današnja so zelo redke v sezoni, zato tudi obstaja možnost, da bi znal biti zmagovalec outsajder, kot recimo danes Miller, ki pa bi težko zmagal v suhi dirki, saj je bil na jutranjem ogrevanju šele 12. s 1,5 sekunde zaostanka. sem pa kot navijač Marqueza zadovljen z današnjim razpletom,, saj je krepko povečal prednost v skupnem seštevku, je dobro izkoristil padec Rossija in slabo vožnjo Lorenza. sem pogledal lestvico med moštvi, kjer moram reči, da sem presenečen nad vodstvom Repsol Honde med ekipami in to kljub temu, da je letos kar 5-2 v zmagah za Yamaho.
Drty
26. 06. 2016 20.42
+18
Čestitke Miler, žal trenutno samo muha enodnevnica.
AS1983
26. 06. 2016 20.45
+2
res je, bi se moral zgoditi čudež, da bi ponovno zmagal letos, je še nekonkurenčen v normalnih pogojih
allridersareheroes
26. 06. 2016 20.41
+14
Nightyfly : Da je Honda v globoki krizi in ne vem kaj .Pa da je Lorenzo strasni perfekcionist in podobno .No , danasnja dirka je vse to vrgla naokrog .Macova Honda ni tako slaba kot zatrujejo vsi . Poleg talenta , pilot rabi hiter motor . Marc vodi v prvenstvu ? Seveda vodi , pa ne zaradi talenta , s katerim zmagguje na scooterju ,ampak tudi dobre Honde . Poglejte sekcije ............ jaz ne pravim da je honda zelo zelo slaba, vendar je moje mnenje da je slabša kot yamaha, kar nekajkrat slabša, to ti že pove dejstvo da se mora marc za 2 mesto zelo zelo potruditi in iti čez limit, toliko čez limit da vsaj 3x na dirki kmalu pade, pa saj po eni strani saj je malo tudi sam kriv za tak razvoj honde... vendar želim povedati, da je to dokaz da honda ni čisto enakopravna yamahi
Drty
26. 06. 2016 20.40
+14
Fair
26. 06. 2016 20.06
+28
Sploh ne vem, zakaj razen Rossija in Marqueza sploh še kdo dirka? Koliko vas je v komentarjih omenilo zmagovalca Millerja? Ali koga drugega??? A res za vas obstajata samo dva, zaradi katerih imate tako veselje pljuvat drug po drugemu in po teh dveh super dirkačih? In teh komentarjev največ pade od takšnih, ki motorje gledajo skozi šipe avta ali pa se v sosednjo selo z motorjem peljejo na pir in mislijo, da so motoristi....., če ne dirkači :)
rafavamos
26. 06. 2016 20.27
+4
allridersareheroes
26. 06. 2016 20.28
+10
to je zato ker večina ljudi navija za marqueza ali rossija, in sam kot navijač marqueza sem kdaj ljubosumen na uspehe rossija in zato se kdaj lahko tudi pošalim na rossijev račun, drugače pa vsi ki se žalijo je to samo zato ker so ljubosumni, to je vse :) in glede tega da se omenja samo 4 dirkače :ped, lor, maq, ros, je pa to zato ker so do danes zmagovali 4 leta samo oni
Fair
26. 06. 2016 20.32
+6
Imaš po svoje prav, ampak danes je zmagal Miller a ne?
allridersareheroes
26. 06. 2016 20.44
+5
saj piše do danes :D , ja je res vendar ni ravno zmagal zaradi svojih izjemnih sposobnosti, malo je imel tudi sreče, se ne strinjaš?
Fair
26. 06. 2016 20.49
+2
Vsi, ki zmagajo morajo imeti malo sreče, tudi tisti najboljši.... včasih kdo odstopi ne po lastni krivdi, pač ni imel sreče... ampak vsi morajo imeti neko znanje in dosti poguma. Tudi Miller, čeprav se strinjam, da verjetno dolgo ne bo spet na stopničkah. Za danes pa svaka mu čast, dirko je pripeljal do konca. Če bi bilo več dirk v takšnih kaotičnih razmerah kot so bile danes, bi bili mogoče na stopničkah vajeni še koga drugega razen že znanih obrazov:)
allridersareheroes
26. 06. 2016 20.55
-1
okej ja moral je dobro odpeljati teh 12 krogov, ampak to ni cela dirka, moje mnenje je da bi če bi vozil 26 krogov, bi vmes padel saj je bil pritisk prevelik, in tudi drigače je če bi zmagal ian ali dovi, ki sta tudi že brez zmage, ampak onadva sta dokazala da če zmagata to ne bo nobena sreča, in ja kdaj se zgodi da zmaga slabši in ima srečo ( letos mugelo) vendar te najboljši velikokrat ne potrebujejo sreče
Fair
26. 06. 2016 21.03
+3
Ja, se strinjam. Sploh Lorenzo ne rabi sreče, če je dirka popolna, ker jim skoraj vedno uide... Pa ga poglej danes.... srečo ima, da je večina dirk v sončnem, suhem vremenu, drugače ne bi bil niti blizu prvim trem v skupnem seštevku.
5TIG
28. 06. 2016 19.21
Kar se sreče tiče ,je Rossija letos izdala že saj 2x,tko da tle bi se kr strinjal z Fair-om. allridersareheroes,ne moreš pa napovedati padec ali govoriti po dirki da bi nekdo padel ,če bi moral peljati celo dirko.
gcek
26. 06. 2016 19.55
-10
Ko zmaga Vale govorijo nekateri ,da je imel srečo jast pa pravim ,da je Murkež imel srečo ,da so vsi pred njim popadali če ne bi bil z jokico na koncu vrste lp.
McGuinness
26. 06. 2016 20.04
+13
Sreča ali ne, pametno odpeljana dirka in zasluženo 2. mesto! ;) ..drugače pa pri Marquezu ni bilo toliko sreče kot pri Lorenzu, saj je Marquez (in Pedrosa) pred prekinitvijo dohiteval/a Rossija in ostale vodilne in je bilo samo vprašanje časa kdaj bi jih dohitela/prehitela (zato tudi vidna jeza pri Pedrosi ob rdeči zastavi), Lorenzo je pa res imel srečo, saj je tako vsaj dobil 6 točk, drugače še teh ne bi dobil. Sicer pa zakaj sreča pri Marquezu? Saj ni Marquez kriv da je Rossi pretiraval in naredil napako!
5TIG
28. 06. 2016 19.27
+0
McG,pa kaj govoriš saj ni MM kriv da je Rossi padu. Tud za MM se ne ve kako bi odpeljal dirko če nebi bilo rdeče zastave glede nato da se je vreme zelo poslabšalo,kar je tudi sam omenil da je bilo pred zastavo zelo nevarno. Normalo tisti trenutek so se nekateri jezili zarad zastave,po drugi strani pa lahko da jim je prinesla srečo.......
Alen Alen 1
26. 06. 2016 19.37
+2
rossi je car ne samo takrat ko precka prvi ciljno crto... je samo clovek in dela napake ampak po statistiki se najbolj znajde v kaoticnih razmerah ceprou ga nekateri hvalijo da je bog kaoticnih razmer se pac bog rossi kdaj tud zmoti in naredi napako nc tazga se vseen je najboljsi in najbolj izkusen dirkac in tko bo ostalo sel bo med legend pa ce vam je prov ali ne tko je da nebo pomote tud ostali dirkaci kapo dol od prvega do zadnjega raskirajo svoje zivljenje za ubogih par miljonckov haha