MotoGP

VIDEO: Bo Rossijev ranč v prihodnje gostil dirko na ravni svetovnega prvenstva? 'V načrtu so tribune, prisotnost kamer, vstopnice ...'

Tavullia, 22. 12. 2017 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Valentino Rossi na svojem ranču VR46 v rodni Tavulli vsako leto gosti tradicionalno dirko 100 kilometrov prvakov, kjer se zberejo zveneča imena svetovnega motociklističnega prvenstva. Kdo na koncu zmaga dirko ni pomembno, saj je v ospredju druženje in zabava. A to bi se lahko v prihodnosti spremenilo, saj ima Italijan resne načrte, da bi dirko organiziral na višji ravni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Valentino Rossi in dirkanje sta dva nerazdružljiva pojma. Legendarni Italijan, ki se lahko pohvali z devetimi naslovi svetovnega prvaka v motociklizmu, se nikakor ne more oddaljiti od najrazličnejših dirkaških steza tudi takrat, ko je sezona motoGP v zimskem spancu. Tako je za zaključek letošnje sezone na svojem ranču VR46 v Tavullii organiziral dirko 100 kilometrov prvakov. Na druženju ni manjkalo zvenečih imen. Prisotni so tako bili novopečeni svetovni prvak razreda moto2 Franco Morbidelli, ki je tudi prvi član slovite akademije VR46, ki je uspel pokriti motociklistični svet. Rossiju so se pridružili še Danilo Petrucci, Tito Rabat, brat Luca Marini, Mattia Pasini, Lorenzo Baldassarri in še številni drugi dirkači. Dirko, katero dirkači odvozijo v parih, sta sicer dobila Moribdeilli in Pasini, ki za zmago nista prejela tradicionalnih pokalov, ampak pršut. Drugo mesto sta osvojila brata Rossi in Marini, tretje pa Petrucci in Baldassarri. Potrebno je poudariti, da to ni bila dirka s cestnimi motocikli, ampak s supermoto motocikli po vzoru ameriških 'dirt track' dirk. Skozi leto dirkači iz Rossijeve akademije kot tudi dirkaški doktor sam, ves čas trenirajo na teh motociklih in se s tem še dodatno pripravljajo na zahtevne dirke v svetovnem motociklističnem prvenstvu. 

Valentino je zelo natančen, skrbi za vsako podrobnost, enostavno je perfekcionist. Albi Tebaldi

Prihodnost? Dirka po vzoru svetovnega prvenstva
Ranč je sicer za javnost večino časa zaprt in je skrit med griči Tavullije. A to bi se lahko v prihodnosti spremenilo. Rossi ima namreč željo, da bi ta dogodek organiziral na veliko višji ravni. V načrtu je izgradnja tribun in vse potrebne infrastrukture za prisotnost televizijskih kamer in novinarjev. Uvedel bi se tudi sistem nakupa vstopnic in vse skupaj ne bi bilo več zgolj druženje najboljših dirkačev, ampak dirka na ravni svetovnega prvenstva. "Vstopnice, televizijske kamere, velika tribuna za gledalce, vse potrebno, da vse poteka gladko. Valentino je zelo natančen, skrbi za vsako podrobnost, enostavno je perfekcionist. Sem mu zelo blizu in vem, kako težko ga je zadovoljiti," je v pogovoru z italijanskimi novinarji povedal Albi Tebaldi, ki je eden najbližjih Rossijevih sodelavcev in skrbi, da v podjetju VR46 poteka vse kot mora. 

Dirke na Rossijevem ranču bi lahko kmalu postale veliko bolj odprte za javnost.
Dirke na Rossijevem ranču bi lahko kmalu postale veliko bolj odprte za javnost. FOTO: motoGP

Zabava, ki veliko stane
Zaradi velikega hrupa, dirkači ranča ne morejo uporabljati skozi celo leto. Večkrat na leto jih tudi obišče inšpekcija, ki preveri, če so upoštevani vsi varnostni ukrepi na peščenem dirkališču. In to vse stane, zato bi radi s prodajo vstopnic, pridobili nekaj sredstev, katere bi vse vložili v delo ranča in akademije. "To je velika igra, ki pa veliko stane. 200.000 evrov na leto je zgolj za vzdrževalna dela. Zato temu ne moremo reči, da je ravno igrišče za velike fante. To je prostor, kjer so učijo, tekmujejo, to ni igra. Se večkrat tudi skregajo, a nato zvečer ob žaru in dobri hrani pomirijo in analizirajo, kaj so storili prav in kaj narobe med treningi," še doda Albi. Valentino se torej počasi, a vztrajno pripravlja na življenje po končani karieri poklicnega dirkača. Več kot očitno mu leži organiziranje dogodkov in italijanski mediji celo namigujejo, da se Rossi pripravlja na dan, ko se bo prvi mož prvenstva motoGP Carmelo Ezpeleta odločil oditi v pokoj in bi tako kar Valentino sam prevzel to funkcijo. Kdo ve? Je pa Italijan v zadnjih tednih večkrat izjavil, da ima še kar nekaj let dirkanja v svojih načrtih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
22. 12. 2017 22.55
+4
Prijatelji so mi pisali ,da je bila na slovenski obali na obiskupri otrocih delegacija uradnega kluba VR46 iz Tavullia-e , s seboj prinesli nekaj daril. LEPO, mi je vsec ,
hardwear
23. 12. 2017 10.30
-3
Laznivec laznivi....noben ti ni pisal.....prebral si tako kot sem jaz in se marsikateri drugi ........na drugem portalu ,zato ne lazi
maxspeed
23. 12. 2017 11.55
-9
nighty samo nabijaš, lažeš in se napihuješ... Ti je hardwear povedal, kako in kaj
rr3
23. 12. 2017 13.38
-11
Pozabil je dopisat da nihče ni hotel nositi tistih majc in ko so otroke spraševali za koga navijajo noben ni rekel da za Rossija, seveda video si lahko ogledate tudi na tem portalu. Bruke do amena. Na FB je celo objavila ena od sester sliko kako snežilke čistijo s temi majcami. Ne vem zakaj tukaj ne pustijo objavit linka da si svet ogleda te bruke.
CarlosCars
23. 12. 2017 16.58
-13
hardwear
24. 12. 2017 13.32
-4
Ocitno osebek, ki vestno tala 11 minusov/plusov ... naenkrat...... še ni obupal.....siromak........se pa rozek privaja na pesek.......pa se patetika pisca tega clanka......ce ne zmaga rozek ....ni pomebno kdo zmaga,........obratno bi bilo najmanj pet clankov o tej tekmi
VirtualX
22. 12. 2017 20.18
+8
sm neki bom napisu pol pa grem, VR46 FTW
MaunelNeuer
23. 12. 2017 16.15
-9
sej lahk greš tui če ničesar ne napišeš
dajno
22. 12. 2017 19.13
+6
Tu lahko začne tekmovat drugo sezono
Noki
22. 12. 2017 19.24
-4
CarlosCars
22. 12. 2017 18.30
-11
Prvoaprilska šala.
krnekilojz
23. 12. 2017 08.25
+7
si ti in un ponirek za katerega navijaš. Hejterčke spet boli, da bo legenda nekaj dobrega naredila in ne bo zraven španskih limonc.
CarlosCars
23. 12. 2017 11.41
-7
Lojz čestitke, za praznike si se zavihtel na vrh lestvice največjih nergačev oziroma gofljačev.
MaunelNeuer
23. 12. 2017 16.16
-6
španska limonca je v obdobju zadnjih 5 let 4x premagala vse
THEdocktor
22. 12. 2017 16.57
+14
MA SUPER PRIDEMO