MotoGP

VIDEO: DesmoDovi z drugo zaporedno zmago oddal kandidaturo za naslov, Marc in Dani rešila špansko čast

Montmelo, 11. 06. 2017 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Dirkači razreda MotoGP so odpeljali že sedmo letošnjo dirko za svetovno prvenstvo. Na sporedu je bila dirka za VN Katalonije. Druge zaporedne zmage pa se je veselil Andrea Dovizioso, ki je z izjemno vožnjo ugnal domača matadorja Marca Marqueza in Danija Pedroso, ki sta osvojila drugo in tretje mesto. Jorge Lorenzo je dopolnil uspeh Ducatija s četrtim mestom. Polom Yamah - Rossi osmi, Vinales deseti, a ohranil vodstvo v SP.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katalonije
    13:29
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katalonije
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katalonije
    08:33
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katalonije
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije
    16:39
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije
  • Iz 24UR: Dovizioso še drugič v tednu dni pometel s konkurenco v razredu motoGP
    02:32
    Iz 24UR: Dovizioso še drugič v tednu dni pometel s konkurenco v razredu motoGP

Sedmo letošnjo dirko je z najboljšega startnega položaja začel Dani Pedrosa, družbo pa sta mu delala Jorge Lorenzo in Danilo Petrucci. Aktualni svetovni prvak Marc Marquez se je v boj za najvišja mesta podal s četrtega mesta, vodilni v svetovnem prvenstvu Maverick Vinales šele z devetega, Valentino Rossi pa s trinajstega. Petindvajset krogov dolgo dirko je sicer dobro začel Pedrosa, ki je v prvih zavojih izkoristil najboljši startni položaj. Prvi krog pa je vseeno v vodstvu zaključil Lorenzo pred obema dirkačema na tovarniških Hondah. Rossi je po startu pridobil nekaj mest, a hitro padel nazaj na 13. mesto, Vinales pa je izgubil kar nekaj mest in je bil po prvem krogu šele 15. Dobro sta dirko začela Andrea Dovizioso in Aleix Espargaro, ki sta držala četrto in peto mesto. Odlično je dirko začel tudi Jonas Folger, ki je s petim mestom v uvodnih krogih branil čast Yamahe. Dvaindvajset krogov pred koncem se je Rossi začel prebijati v ospredje, v prvem zavoju je opravil tako z Jackom Millerjem kot Alvarom Bautisto in skočil na deseto mesto. Dvajset krogov pred koncem pa je Lorenzo drastično popustil. Najprej sta ga v enem manevru prehitela Marquez in Pedrosa. Nato pa sta mimo švignila še Dovizioso in Folger in Majorčan je bil kar naenkrat peti. Izjemno hiter pa je bil na stezi še naprej Rossi, ki je bil že osmi, Vinales pa je bil še naprej 15. V naslednjem zavoju je Jorgeja prehitel še Danilo Petrucci in petkratni svetovni prvak je padel na šesto mesto. Vodstvo pa je medtem prevzel Pedrosa, drugo mesto pa zmagovalec Mugella Dovizioso. 

Andrea Dovizioso je zmagal še drugo zaporedno dirko in se v točkovanju za svetovno prvenstvo Vinalesu približal le na sedem točk zaostanka.
Andrea Dovizioso je zmagal še drugo zaporedno dirko in se v točkovanju za svetovno prvenstvo Vinalesu približal le na sedem točk zaostanka. FOTO: AP
Po desetih odpeljanih krogih je še naprej vodil Pedrosa, ki je uspešno odbijal vse napade Doviziosa in Marqueza. Četrto mesto je držal odlični Folger. V ozadju pa je Rossi padel na deveto mesto in se začel boriti z Lorenzom, Bautisto in Zarcojem za sedmo mesto. Povsem v ozadju pa je Vinales začel nekaj pridobivati, saj je bil 13 krogov pred koncem na 13. mestu. Devet krogov pred koncem je mladi Španec pridobil še eno mesto, v ospredju pa je Dovizioso na ciljni ravnini uspel prehiteti Pedroso in prevzel vodstvo. Danija je v naslednjem krogu uspel prehiteti še Marquez, a v ospredju si je Italijan že privozil nekaj dolžin motocikla prednosti. Dirkač Ducatija je v ospredju vozil svojo dirko in držal obe tovarniški Hondi na varni razdalji. Bitko za šesto mesto proti Bautisti in Zarcoju je dobil Lorenzo, Petrucci pa je štiri kroge pred koncem uspel prehiteti Folgerja in skočil na četrto mesto. Kmalu za tem je Nemca prehitel še Lorenzo, ki je pred koncem dirke postajal vse hitrejši in je po prehitevanju Petruccija bil že četrti. V ozadju sta obe tovarniški Yamahi le še čakali konec dirke.
Bil je precej čuden konec tedna. Razmere so bile izjemno težke, visoka vročina, težko je bilo dirkati. A sem imel tudi zelo hiter motor in na koncu mi je uspelo ostati spredaj. Hvala ekipi in navijačem. Andrea Dovizioso, zmagovalec dirke
Rossi je držal deveto mesto, Vinales pa je bil mesto za njim. Do konca dirke je napako storil še Petrucci in odstopil. Druge zaporedne zmage in skupno četrte v kraljevem razredu pa se je s suvereno vožnjo veselil Andrea Dovizioso. Drugo mesto je osvojil ljubljenec domačega občinstva Marc Marquez, tretje pa Dani Pedrosa. Uspeh Ducatija je s četrtim mestom dopolnil Lorenzo. Johann Zarco pa je bil najboljši netovarniški dirkač, potem ko je v zadnjem krogu prehitel moštvenega kolega Jonasa Folgerja in osvojil peto mesto. Dirkača tovarniških Yamah Rossi in Vinales pa sta močno zaostala za obema dirkačema moštva Tech3. Devetkratni svetovni prvak je dirko, ki jo je lani dobil, končal na osmem mestu, njegov moštveni kolega in še naprej vodilni v prvenstvu Vinales pa je končal na repu deseterice. Vinales sicer še naprej vodi v prvenstvu (111 točk), a ima le še sedem točk prednosti pred dvakratnim zaporednim zmagovalcem Doviziosom (104). Tretji je sedaj aktualni prvak Marquez, ki je zbral 88 točk, Pedrosa na četrtem jih ima 84, Rossi na petem pa eno manj. 

Najboljši trije na dirki razreda motoGP v Montmelu.
Najboljši trije na dirki razreda motoGP v Montmelu. FOTO: AP
Alex Marquez ostaja nepremagljiv v Španiji
Alex Marquez je v Barceloni dobil še drugo dirko letošnje sezone. Po Jerezu je znova dokazal, da je na španskih dirkah v letošnji sezoni razred zase. Mlajši od bratov Marquez je povsem deklasiral konkurenco in slavil z več kot tremi sekundami prednosti pred drugouvrščenim Mattio Pasinijem, ki je sicer zmagal na zadnji dirki v Mugellu. Tretje mesto pa je osvojil Thomas Lüthi. Vodilni v svetovnem prvenstvu in zmagovalec štirih dirk v letošnji sezoni Franco Morbidelli je osvojil šesto mesto. 

Mir še do četrte zmage v sezoni.
Dirko v najšibkejšem tekmovalnem razredu je z najboljšega startnega položaja začel domačin Jorge Martin, a je to storil izjemno slabo, saj je povsem zaspal in takoj ga je prehitelo več dirkačev. Prvi krog je tako v vodstvu končal Romano Fenati, katerega pa je hitro prehitel vodilni v svetovnem prvenstvu, prav tako domačin, Joan Mir. V boj za visoko mesta se je vmešal tudi Aron Canet. Toda Martin ni popuščal in se je po slabem startu hitro prebijal v ospredje, vmes celo postavil nov rekord steze in je bil osemnajst krogov pred koncem dirke že v vodstvu. Toda hitri Martin ni zdržal dolgo v vodstvu, saj sta ga kmalu prehitela Canet in Romano Fenati, ki sta se v ospredju ves čas prehitevala, Martin pa je tu in tam to izkoristil in tudi sam za nekaj trenutkov prevzel vodstvo. Napeta bitka za zmago je trajala vse do zadnjega kroga, v katerega je kot vodilni vstopil Jorge Martin, drugi pa je bil Fenati. Toda kmalu je začel svoj napad na zmago pripravljati Mir in tudi uspel prehiteti oba dirkača in tako še četrtič v letošnji sezoni slavil v razredu moto3. Drugo mesto je osvojil Fenati, tretje pa Martin, ki si je močno želel zmage pred domačimi navijači. Mir je z zmago tudi proslavil veselo novico, saj so med dirko sporočili, da bo v prihodnji sezoni tekmoval v razredu moto2, in sicer za moštvo Marc VDS. 19-letni Španec je s četrto zmago v sezoni tudi povečal svojo prednost v točkovanju svetovnega prvenstva. Na sedmih dirkah je zbral 133 točk in ima kar 45 točk prednosti pred Fenatijem, ki je drugi, Aron Canet na tretjem zaostaja še tri točke več.

VN Katalonije:

MotoGP:
1. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) 44:41.518
2. Marc Marquez (ŠPA/Repsol Honda) +3.544
3. Dani Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +6.774
4. Jorge Lorenzo (ŠPA/Ducati) +9.608
5. Johann Zarco    (FRA/Monster Yamaha Tech 3) +13.838
6. Jonas Folger (NEM/Monster Yamaha Tech 3) +13.921
7. Alvaro Bautista (ŠPA/Pull&Bear Aspar) +16.763
8. Valentino Rossi (ITA/Movistar Yamaha) +20.821
9. Hector Barbera (ŠPA/Reale Avintia Racing) +23.952
10. Maverick Vinales (ŠPA/Movistar Yamaha) +24.189

Moto2:
1. Alex Marquez (ŠPA/EG 0,0 Marc VDS) 42:40.502
2. Mattia Pasini (ITA/Italtrans Racing) +3.525
3. Thomas Lüthi (ŠVI/CarXpert Interwetten) +4.452
4. Miguel Oliveira (POR/Red Bull KTM) +5.322
5. Lorenzo Baldassarri (ITA/Forward Racing) +9.930
6. Franco Morbidelli (ITA/EG 0,0 Marc VDS) +14.172
7. Jorge Navarro (ŠPA/Federal Oil Gresini) +16.192
8. Fabio Quartararo (FRA/Pons HP40) +18.217
9. Xavi Vierge (ŠPA/Tech 3 Racing) +19.096
10. Hafizh Syahrin (MAL/Petronas Raceline Malaysia) +19.179

Moto3:
1. Joan Mir (ŠPA/Leopard Racing) 42:11.846
2. Romano Fenati (ITA/Marinelli Rivacold) +0.191
3. Jorge Martin (ŠPA/Del Conca Gresini) +0.279
4. Enea Bastianini (ITA/Estrella Galicia 0,0) +0.462
5. Aron Canet (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +0.674
6. Marcos Ramirez (ŠPA/Platinum Bay Real Estate) +0.740
7. Fabio Di Giannantonio (ITA/Del Conca Gresini) +1.143
8. Andrea Migno (ITA/SKY Racing Team VR46) +1.389
9. Nicolo Bulega (ITA/SKY Racing Team VR46) +1.662
10. Tatsuki Suzuki (JAP/SIC58 Squadra Corse) +1.863

SP skupno MotoGP (7/18):
 1. Maverick Vinales (Špa/Yamaha) 111
 2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 104
 3. Marc Marquez (Špa/Honda) 88
 4. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 84
 5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 83
 6. Johann Zarco (Fra/Yamaha) 75
 7. Jorge Lorenzo (Špa/Ducati) 59
 8. Jonas Folger (Nem/Yamaha) 51
 9. Cal Crutchlow (VBr/Honda) 45
10. Danilo Petrucci (Ita/Ducati) 42

Pasica VN Katalonije Katalonija Barcelona
Pasica VN Katalonije Katalonija Barcelona FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Melaj
12. 06. 2017 17.52
+4
Borut Loncar...se strinjam. Dirka naj se na polno in ne z varcevanjem. Varcevanje je za castni promet. Imamo pa na kanaluA oddajo zeleni volan, ki je temu namenjena. Gomar je v motoGP zaradi nekomu ljubega posla. Ni pa izbran najboljsi. Kar mene tice, bi mogli imeti vsaj dva opremljevalca z gumami.
Borut Lon?ar
12. 06. 2017 13.42
+6
Michelin gume so in vedno bojo navadno sranje. Samo poglejte dirke iz leta 2007, ko je Stoner vozil Bridgestone in z njimi postal prvak, Rossi pa je imel Michelin, isto se dogaja zdaj, totalno nevozne. Naslednje leto Rossi zahteva Bridgestone in osvoji v 2008 in 2009 prvenstvo. Motogp gre v smeri Formule1, samo te preklete mehke, trde, medium in vso to sranje z gumami. Zmaga tisti, ki bolj čuva gume. Dirkači dobesedno ne morejo prikazat vsega kar zmorejo, če se vozijo po jajcih z jajci........
5TIG
12. 06. 2017 15.34
-1
Profesormarck
12. 06. 2017 17.40
+2
Prav imaš,gume so totalno zanič,z njimi se sploh ne da dirkat,srečni so,če sploh do konca pridejo.Zdrsov je enostavno preveč.Bridgestonke ali dunlopke so v redu gume,vse ostalo je zanič !
Nightyfly
11. 06. 2017 22.09
+3
Fox79 11.06.2017 21:30:19 2 2 Nisem nov, nick imam že cca 10 let, dirke spremljam 25 let in sem hodil tudi na dirke in še bom. Na forumu pa se ne oglašam že ene dve leti, ker se nimam za kaj. Ker kot sem napisal se redko odvije kaka pametna debata, in tudi zato, ker so pametni komentatorji že zdavnaj zapustili ta portal. Z mojim postom nisem mislil vas Nightyfly, ker ste za razliko od nekaterih še berljivi. lp ************ vracam pozdrav , se vedno vas pa pozivam ,da se vsaj kdaj oglasite in napisete vase videnje ,obcutke vsega dogajanja v tem sportu . LP
Kosmatinc
11. 06. 2017 22.01
+3
Marc 93 God of speed
Profesormarck
11. 06. 2017 21.45
+5
Lorenzo pa danes pred dohtarjem,ej ga,ni je večje sramote...ha,ha,he,he..popikal ga je komar-popikal.
Kosmatinc
11. 06. 2017 22.03
+12
Še par dirk pa bo Lorenzo zbral več točk kot Rosi pri Ducatiju
Profesormarck
11. 06. 2017 22.08
+5
keri drugemu jamo koplje-sam vanjo pade...rozek se lahk sam poslovi letos,pa naj gre z izvoljenko ucio na morje ribe lovit...
hardwear
11. 06. 2017 22.09
+6
To mislis vec tock kt jih je rozek dosegu v dvehbletih pri ducatiju
Prototip
11. 06. 2017 22.44
+13
Upam da gre vale čim prej v penzijo,če ne vas bo rumena mrzlica čisto pokončala,,,
gcek
12. 06. 2017 09.59
+3
profesormarck on gre lahko kamor hoče z tem denarjem ki ga ima za razliko od tebe ki skozi visiš v sobi in varjetno živiš pri mami ker nimaš za burek in komenteraš vsako novico o moto GPju lp.
Profesormarck
12. 06. 2017 17.34
-3
gcek...moje mame že dolgo ni več,delam v Avstriji-denarja mam zadost,vozim kawasaki,pa že 26 let gledam moto GP.Sedaj pa pojdi mamici v krilo jokat sinek.....
gcek
12. 06. 2017 20.19
+6
Po tvojih komentarjih si najstnik lahko delaš ( mislim da ,nakladaš)v Dubaju ali kje drugje za njega si klošar lp
Profesormarck
12. 06. 2017 20.54
-5
kaj me briga mnenje od smrkolina,kot si ti..v peskovnik se pojdi igrat sinek.Piši mu,mogoče te z uciom z sabo vzame,boš za rezervo.Jest nimam milijonov,kot jih ima on,sam kupit me pa ziher ne more..tebe pa verjetno lahk.he,he
gcek
13. 06. 2017 08.28
+0
profesormarck take nakladače kot si ti kupijo še uni z manj denarja sej veš za kaj lp
Profesormarck
13. 06. 2017 18.34
-2
boš či-gumo sinek? če maš kako dobro polovico,jo lahk mal zapeljem na motorju.pa jo pozneje vprašaj,kak je blo,lahk tud naprej sedi.he,he
gcek
13. 06. 2017 20.29
heheheh utakni si ta motor ki ga sanjaš nekam sem starejši od tebe svojo mamo zapeli otročiček pa še uspredi jo daj .
gcek
13. 06. 2017 20.50
profesormarck obseden si z Murkežom imaš še naziv po njemu odpeli si ga domov ,da ti poveča družino otrok boš dobu klovna v familijo
Profesormarck
13. 06. 2017 21.12
kej je sinek,sem te razkuril ali kaj.he,he..čokolino pojej,pa spat.Pa roko dvigni,če se še želiš z starejšim od sebe menit !
Profesormarck
13. 06. 2017 21.14
-3
jezimr se je v luknjo skril,zgleda da je to on....sam maskiran-sto in en nick.
Profesormarck
13. 06. 2017 21.30
-3
miroslav,raje se ančke drž,ta ti vsej ne pobegne.....no ja,mogoče pa.
gcek
14. 06. 2017 12.25
ahahahahaahah najsnik neresni ti imaš vidim par različnih nikov in par drugih čudakov pa se prepucavate kao nevedneži prosim te ne pametuj pod vsako moto Gp novice ker pojma nimate obnašate se kao da več veste od samih moto Gp timov glede Murkeža pa sem to ime zasledil 2 leti nazaj in čisto odgovarja temu hinavcu če si pa toliko star kot govoriš si pa prej sigurno za Valeta navijal zdej si pa od murkeža ritoliznik me pa lahko daješ pod miroslava te bom lažje zajebaval .
mikkki
11. 06. 2017 21.36
+5
Upam da ste tu nekateri stari max 14 let ce ne si ne znam razlagat.
Prototip
11. 06. 2017 21.26
+8
Dobra dirka,zanimiva z kar nekaj akcije,pa naj najboljši zmaga,,,,,,pa tut če ni to vale,,jaz sem vesel,da gredo tut hejterji veseli spat,,,,,ajde pa radi se imejmo,,,,,
lioon
11. 06. 2017 21.15
+20
Bravo Dovi! Tip je v življenjski formi. Res sem vesel zanj. Že od nekdaj mi je bil pri srcu...načeloma bi mu tudi privoščil naslov :) On je podobnega kova kot je bil Hayden. Nikoli ni jamral, se na veliko pritoževal, pojedel je vse kar mu je blo servirano in na kocnu dneva odpeljal po najboljših močeh. Skratka svaka čast!
popstarr
11. 06. 2017 22.38
+8
Ja res je, ampak kaj ko mu manjka tisto nekaj kot Pedrosi. In ne verujem da bosta prvaka zdaj pri teh letih, nažalost. Pa tem dvem bi pa res privoščil.
5TIG
11. 06. 2017 18.50
+19
Kot sem napovedal Ducati in Dovi sta v odlični formi. Honda pa tokrat boljša od Yamah. No pa še za tiste kdo je koga danes pral pri Yamahi? Zarco in Folger boljša od tovarniške Yamahe. Prvenstvo pa postaja vse bolj zanimiv. Čestitke vsem.
Kosmatinc
11. 06. 2017 19.19
+6
Zarco bo kmalu prehitel Rosija v seštevku,upam da pride v javnost koliko Rosi plačuje Yamahi da drži sedež????
5TIG
11. 06. 2017 19.52
-6
Heh,glede na to da je Rossi ikona tega športa,kaj misliš?
Mohiito
11. 06. 2017 19.53
+9
Kot je šrampa tudi napovedal da bo Dani v skupnem seštevku pred Marqezom pred parim dnem, ampak tvoje napovedi niso vredne kot vedno prebitega centa, kot marsikatere izjave iz tabora rumenih, polno napačnih in samovšečnih izjav brez vsakokakršne podlage ki bi bila na mestu aktualnega stanja.
5TIG
11. 06. 2017 22.17
+2
Res je,napisal pa sem zraven,da je to moje mnenje. Bom počakal na konec sezone. Rumena pa ti je nočna mora, pa še dolgo ti bo. Heh
Prototip
11. 06. 2017 22.33
+3
Kosmatinc,,bolj blesavega komentarja pa še nisem prebral,,,res si car,kapo dol,,,,,,
marston
11. 06. 2017 18.38
+5
vsi moramo razumeti, da je to portal od štiriindvajset ur pika kom....ko bomo to dojeli, bo jasno, zakaj dovolijo takšne komentarje...vse zaradi obiskov, zato .... adijo in pa pa
Nightyfly
11. 06. 2017 18.33
-9
Ne vem kje ste ostali gledali dirko , Sky je s svojimi kamerami sledil posameznim dirkacem , tako sem ujel vsaj dva zdrsa prednjega kolesa na Yamahi 46 ,ki sta bila cissto na limitu ,in mi se zdaj ni jasno kako je Vale uspel obstati na kolesih . Glede na to ,da je imel podobne tezave ,mogoce se vecje ,tudi Vin . ,je sklepati , da so gume popustile ,oz .je to glavni problem Yamah . Koliko lahko inzenirji naredijo pri tem ne vem , mislim pa , da se bodo morale najti resitve kar skupaj s proizvajalcem gum , ce odstejem prekarnost Yamahinih bolidov v tej smeri . Seveda za vse enako .
rr3
11. 06. 2017 19.45
+6
Gledali smo isto dirko in vsi so imeli zdrse sprednjih koles, še najmanj Ros in Vin. Rossi je na koncu dirke izjavil, da ni upal voziti na limitu kot ostali dirkači in da je največ poguma pokazal MM za katerega pa to ni nič novega, kar se vidi v uspehih. Očitno Rossi spoznava, da če bo hotel še kaj doseči bo moral voziti nad limitom in da so časi "dobrih / slabih" motorjev mimo. Sicer pa se to vidi tudi po rezultatih. Če bo hotela Yamaha naslove bo morala začeti razmišlati o tem, da ima dva dirkača, ki sta sposobna zmagovati. Imeti enega za marketing je pase...
Staritrg
11. 06. 2017 21.00
+5
Kje pa je ta statistika o zdrsih koles? Link prosim... Bimbota;)
iga_biba
11. 06. 2017 21.27
-3
Ja, ja . Vedno so drugi krivi, da ta stari ne zmore nikamor. Če Petrucci ne bi padel, bi bil deveti. Kot je bil svetovni prvak. Bil. Njegov domet , če nihče na napravi napake, je sedmo mesto. Sam , s svojim dirkanjem, ni za nikamor.
Kosmatinc
11. 06. 2017 22.01
-4
Nightyfly
11. 06. 2017 22.06
+2
rr3 ............ lahko verjamete ,da dohtar ,in seveda celotna Yamaha , torej tudi oni iz Iwate , zelo dobro ve-do kaj , kako , zakaj . Tudi mi vsi vemo letnico njeg .rojstva . Zaenkrat se nisem opazil , da bi bili Japonci suicidalni in drzali nekoga ,ki bi se vozil v zadnjih lehah . Se vam to zdi v primeru Dohtarja , recimo zadnja leta ?
hardwear
11. 06. 2017 22.11
+2
Kresnicki malo zobati jermen preskakuje.....je ze gladek
Nightyfly
11. 06. 2017 18.23
-7
Fox79 11.06.2017 16:57:23 3 4 1 Žalostno je, da je ta forum postal zmazek od komentatorjev. Ne razumem admina, da dopušča provociranje različnih osebkov, ki ne komentirajo motogp ampak iščejo provokacije na osebni ravni. Ene par pametnih je že zapustilo ta portal, od katerih se je dalo kaj pametnega prebrat. Žalostno, ker prebiram ta portal že nekaj let in vsako leto je slabše. Škoda.******************vi ste nov ,ali samo spremenil nick ? Samo vprasam . Ce ste zato ,potem aktivno sodelujte in napisite svoje mnenje. Naj vas samo spomnim , da mnenje ad personam se ne pomeni --kot vi pisete - da je to napad , zmazek , a priori trditev in podobno .Vsak ima pravico napisati svoje mnenje ,ki je lahko konstruktivno ali samo lepotni okrasek nekega dogodka . Osebno mislim , in to vem tudi iz izkusenj , da si dirke v zivo in preko medijev ogledajo ljudje ,ki si pridejo pogledati nek dogodek in delati druzbo nekomu ,ob tem pa nimajo nobenega znanja o tem sportu . Vazeno jim je druzenje , in mislim ,da je cisto lepo in prav , da tu na forumu napisejo svoje mnenje . Seveda bodo s strani ´´ nas, starih bikerjev in machotov ´´ delezni vse graje in bicevanja ...... kot ponavadi . Res je , nekaj zelo napadalnih komentatorjev je verjetno zapustilo ta forum .Ni pa nujno . Receno se ni storjeno . Zamenjati nick je nekaj lahkega a ne ! Jaz si tega ne upam storiti ,in tudi ne bom storil , ker bi s tem podrl moj jaz ,torej izdal samega sebe . Kaj pa vi (mislite )?
PS2Xministri
11. 06. 2017 18.33
+0
Uporabnik1110355
11. 06. 2017 18.45
+6
iga_biba
11. 06. 2017 21.29
-6
Kot si rekel par pametnih je zapustilo ta portal. Nisi med njimi?
Fox79
11. 06. 2017 21.30
+7
Nisem nov, nick imam že cca 10 let, dirke spremljam 25 let in sem hodil tudi na dirke in še bom. Na forumu pa se ne oglašam že ene dve leti, ker se nimam za kaj. Ker kot sem napisal se redko odvije kaka pametna debata, in tudi zato, ker so pametni komentatorji že zdavnaj zapustili ta portal. Z mojim postom nisem mislil vas Nightyfly, ker ste za razliko od nekaterih še berljivi. lp
Fox79
11. 06. 2017 21.32
+1
gcek
11. 06. 2017 22.03
+6
Iga_biba prosim te ne piši več po portalu ker eno pametno nisi napisal od kar si na tem portalu mislim ,da imaš 16 let če si pa starejši si pa ostal z miselnostjo 16jst letnika ti in ene par provokatorjev ste zamoril portal 24 ur ker samo nakladate in provocerate spelte se mularija ker o MotoGPju 3 čiste nimte lp.
hardwear
11. 06. 2017 22.13
-1
Dej ne bluzi .........zamoril ste ga rumenkoti......z zanicevanjem in zaljenjem vseh ostalih dirkacev.........zato psssttttt
Profesormarck
11. 06. 2017 18.05
+24
Ej ga,bravo Marc-profesor motorja,dal si vse od sebe.Kaj pa rozek,a je sedaj skupno že peti? Pa ni dolgo nazaj še miroslav iz veleja pisal:keri vodi,keri že? He,he,he,he
.jest
11. 06. 2017 19.05
+17
Ja, malo je manjkalo, pa bi bila danes pri Valetu tako željena desetka.
Profesormarck
11. 06. 2017 21.16
+9
+++..ne vem,res,zakaj ga mulci naprej ne puščajo,mal preveč mu nagajajo.he,he
jzkzfzmz
11. 06. 2017 17.28
+0
Letošnji čar sezone je prirejanje rezultatov s strani gumarjev :) Odvisno od sestave gume.... Verjetno se motim :) Calux povej ti, kaj meniš?
bandit1
11. 06. 2017 18.36
-1
Ej ga ni več tu, kozla od vrlih strokovnjakov na tem portalu ( sem slišal da ga t ne bo več) (diareja od strokovnih komentarjev - post dirke)
Staritrg
11. 06. 2017 20.58
+1
Ga boš ti bandit zamenjau.... Se zliješ z strokovnostjo na 24ur...
dugi159
11. 06. 2017 17.23
-2
Rossi se je odlocu da bo letos zbiral tocke
Die einemaister
11. 06. 2017 19.58
+5
kaj pa ti zbiraš? Socialne transfere? Koliko si jih že zbral?
dugi159
11. 06. 2017 20.19
-4
Hehehe men je fino , ko se obremenjujes z mojim financnim stanjem. Pr teb itak ni kej za gledat
Die einemaister
11. 06. 2017 22.54
+3
Melaj
11. 06. 2017 17.04
+25
Meni se zdi najbolj žalostno to, da se morejo moštva tako boriti in se prilagajati zaradi gumarja in njegovih zmazkov, ki jih posreduje moštvom. Ne vem, mogoče se motim, vendar se mi zdi čisto mimo usekano, da se morejo dirkalniki razvijat in prilagajat na slabe gume. Poleg vsega je vse to še zelo nevarno. Zdej se bo kdo oglasil, da imajo vsi enake pogoje..kar bo držalo. Toda vseeno bi gume mogle zdržati hitrost in moč teh motociklov. Ker to je dirkanje in to na polno..te radirke pa to dovoljujejo samo nekaj krogov. Posel vse komandira..jasno..kar pa kvari dirkanje. Če bi vsaj dva gumarja imela pogodbi in moštva bi se mogla vsako sezono posebej odločat kateremu zaupajo. Edina rešitev je to, da bojo njihovi produkti kvalitetni in in vredni dirkalnikov na takem nivoju.
RudiFeler
11. 06. 2017 17.52
+12
Točno tako, dokler ne bo vsaj dveh gumarjev, je vse skupaj ena navadna sramota
Roko66
11. 06. 2017 17.54
+7
jap to bo.++++++ gumarji režirajo napeto prvenstvo.. malo dobrih gum jamahi, pol hondi, zdej dukatiju... kmalu bodo na vrhu suzukiji....
gutej
11. 06. 2017 18.10
+0
Saj so za vse enake. Kdor bo prvi pogruntal gume bo prvak.
Melaj
11. 06. 2017 18.51
+6
V cestnem prometu težimo k temu, da imamo vsako sezono bolj dovršeno tehnologijo. In evidentno so gume vsako leto boljše in imajo boljše lastnosti on predhodnih. Cestni promet se je v časih zgledoval po dirkaških izkušnjah. Ne vem zakaj ne bi težili k temu, da imamo vsako leto boljše gume in opremljevalce, ki se trudijo stvari dodelat do potankosti. To je bistvo vrhunskega moto športa, ki je nekako zgled za prihodnjo proizvodnjo, ki dela za nas.
Nightyfly
11. 06. 2017 16.44
-9
,,,cestitke Doviju in Daniju . Tudi MM . Se vedno je vse odprto , nekaj bodo morali korenito spremeniti tudi pri Yamahi in najti resitev .... se vedno tisto glavno iz zacetka sezone. Do sedaj se samo lovijo in prilagajajo sajtrgo vsaki pisti posebej . To ni resitev . Obe Yamahi slabi ,,,to pomeni strukt. napaka bolida , kar ni mala stvar . In kmalu bo pol sezone . Naj se lotijo dela .Oba pilota sta zmozna zmag in tudi koncnega naslova ,samo bolid naj jima zrihtajo .
Nightyfly
11. 06. 2017 16.33
-9
DiBOKlol 11.06.2017 16:13:15 1 1 kaj je callux napisal na fb: "Lahko bo veliko dežja in zmaga na primer Scott :D... Milijon scenarijev je možnih in ravno to je čar letošnje sezone..********************to je za vas car sezone ? Ko je ves talent vseh dirkacev , ves trud vseh fabrik ,torej bolidov ,ves trud mehanikov in osebja enega mostva odvisen od 1 gume ,pardon ,2 gum , se bolj pa od treh kravatarjev ,ki so si izvolili narediti prvenstva bolj ´´kolorita´´ ,(zanimiva ,pestra ,dih jemajoca ) ..... . jaz pa mislim ,da ni tako . Me prav zanima koliko casa bodo fabrike in mostva tiho ? Zelim gledati dirko ,kjer dirkac , humano bitje vodi motor in s svojo spretnostjo pride prvi na cilj . To je moje mnenje , ni pa nujno , da sovpada z vecino . Tudi v redu .
Fox79
11. 06. 2017 16.57
+13
Žalostno je, da je ta forum postal zmazek od komentatorjev. Ne razumem admina, da dopušča provociranje različnih osebkov, ki ne komentirajo motogp ampak iščejo provokacije na osebni ravni. Ene par pametnih je že zapustilo ta portal, od katerih se je dalo kaj pametnega prebrat. Žalostno, ker prebiram ta portal že nekaj let in vsako leto je slabše. Škoda.
DiBOKlol
11. 06. 2017 17.05
-2
fox ja in? callux pameten? filofakser pameten?
Melaj
11. 06. 2017 17.09
+14
admin to dopušča, ker jim očitno ugajajo taki ljudje in komentiranje. Če bi bilo nasprotno, bi jih blokirali. Ne vem, če ste opazili, vendar nam pri 24 ur posredujejo stare članke tujih medijev in še to z zapoznelostjo. Ko pa več časa ni nič novega, oziroma oni to ne najdejo, potem pogrevajo stare stvari izpred let. Najbolj jim sedejo in prav pridejo članki iz končnice leta 2015. 24ur so nesposobni! Pa me brišite, če vas moti.
SDS Kopriva
11. 06. 2017 16.23
-1
Yamaha sramota od sramote
SDS Kopriva
11. 06. 2017 16.25
-6
Vzemte predlanski motor pa 6 let stare gume
Principat
11. 06. 2017 16.26
+6
DiBOKlol
11. 06. 2017 16.13
-5
kaj je callux napisal na fb: "Lahko bo veliko dežja in zmaga na primer Scott :D... Milijon scenarijev je možnih in ravno to je čar letošnje sezone.. Čeprav zelo zgodnja napoved za Assen kaže na dež." HAHAHA. To pa so frustracije. Da zmaga reding. hahahha ne no. On lahko zmaga zgolj če vsi ostali odstopijo.
DiBOKlol
11. 06. 2017 16.13
-7
kakšne substance je zaužil naš bivši strokovni komentator callux?