MotoGP

VIDEO: Espargaro od pekla do raja

Motegi, 27. 10. 2013 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pol Espargaro je z zmago na VN Japonske dirko pred koncem prvenstva potrdil naslov svetovnega prvaka v razredu moto2. A pot do uspeha kariere je bila za 22-letnega Španca vse prej kot lahka …

Pol Espargaro je v tej sezoni le dočakal svoj trenutek slave. Katalonec sicer že dalj časa velja za enega največjih talentov v motociklistični karavani, a je bil doslej predvsem v senci neverjetnega rojaka Marca Marqueza. Ko se je Marquez leta 2010 okitil z naslovom prvaka v razredu do 125 ccm, je bil Espargaro tretji, tudi v minuli sezoni pa je bil uspešnejši 20-letni dirkač Honde. Marquez je namreč postal svetovni prvak razreda moto2, v neposrednem dvoboju je ugnal prav Espargaroja. Slednji je pred letošnjo sezono veljal za glavnega favorita v srednjem razredu, a mu na začetku ni šlo vse po načrtih. Še na začetku septembra, po VN Velike Britanije, je namreč za takrat vodilnim v skupnem seštevku Scottom Reddingom zaostajal za na videz neulovljivih 38 točk. Espargaro je v zgolj treh dirkah uspel zaostanek zmanjšati na 16 točk, nato pa se je vse spremenilo v Avstraliji. Na Phillip Islandu je Redding grdo padel, si zlomil zapestje in Espargaro je z zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Veliko smole je imel Britanec tudi v Motegiju, ko se je zapletel že v prvem krogu, padel in se poslovil od sanj o naslovu svetovnega prvaka. 22-letni Espargaro je tako le dočakal svoj trenutek slave, ki si ga je s trdim delom nedvomno zaslužil.

"To je bila izjemno težka sezona. Vseskozi smo garali. To je nagrada za trud, ki ga je vložilo celotno moštvo, ne zgolj jaz," je takoj po dirki za VN Japonske povedal presrečni Espargaro. Pol je tako dopolnil lep družinski uspeh v tej sezoni. Starejši brat Aleix se je namreč po dirki v Avstraliji drugič zapored okitil z naslovom prvaka v razvrstitvi CRT motociklov razreda motoGP. Bratu se bo v elitnem razredu Pol pridružil v prihodnji sezoni, ko se bo preselil k moštvu Tech 3 Yamaha.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RockUs93
27. 10. 2013 17.56
iz pekla do raja*
Julij Cezar
27. 10. 2013 09.13
+8
Bravo Espargaro.