MotoGP

VIDEO: Kent: Cortese mi je pokvaril veselje

Motegi, 15. 10. 2012 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanec Danny Kent je na VN Japonske prišel do svoje prve zmage v razredu moto3, a si je ob tem nakopal gnev moštvenega kolega Sandra Corteseja, ki bi lahko že tri dirke pred koncem prvenstva postal svetovni prvak.

Gledalci na VN Japonske v Motegiju so bili v nedeljo priča izjemno zanimivi dirki v razredu moto3. Na koncu je do zmage prišel Danny Kent, ki je bil krog pred koncem še peti, a je izkoristil zaplet Luisa Saloma in Jonasa Folgerja, nato pa ugnal še Alessandra Tonuccija in moštvenega kolega Sandra Corteseja ter se prvič v svoji karieri zavihtel na najvišjo stopničko. Nad tem pa ni bil navdušen Cortese, ki je po prehitevanju Kenta trčil s Tonuccijem in dirko končal na šestem mestu. Če bi Nemec dirko dobil, bi že tri preizkušnje pred koncem prvenstva postal svetovni prvak, kljub temu pa ima pred najbližjim zasledovalcem kar 56 točk naskoka. Poteza Kenta se ni zdela sporna motociklističnim 'veljakom' Caseyju Stonerju, Valentinu Rossiju in Calu Cruthlowu, saj Britanec od moštva ni dobil navodila, naj ne ogroža Corteseja.

Danny Kent se je tako razveselil zmage v Motegiju.
Danny Kent se je tako razveselil zmage v Motegiju. FOTO: Reuters

"Bilo je neverjetno. Bil sem zelo vesel, nato pa je ob moj bok zapeljal Sandro in proti meni začel stegovati pest. Bil je zelo jezen, jaz pa nisem vedel, da je padel. Zaradi tega sem bil nekoliko slabše volje, po ogledu posnetka pa imam čisto vest in vem, da nisem naredil nič narobe. Pred zadnjim ovinkom sem vedel, da bom imel priložnost, če bom tik za njim. Potreboval sem zgolj dober izhod iz ovinka in to mi je uspelo. Prehitel sem ga in vedel sem, da je bila to moja zadnja priložnost. Potem ko sem osvojil najboljši startni položaj, sem dejal, da lahko zmagam na dirki in to sem storil," je za motorcyclenews.com povedal Kent, ki je z zmago dobil nov zagon: "Po tem koncu tedna se počutim povsem drugače, kot sem skozi celo sezono. To je zato, ker je potrjeno moje sodelovanje s Tech 3. S tem sem se razbremenil in dokazal, da sem lahko hiter in na koncu zmagal."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grega77
15. 10. 2012 18.51
+5
Kaj se je zdej ta navada f1 preselila že v moto gp??
g33ky_fr34k
15. 10. 2012 18.32
+18
antipatičn Cortese... Čestitke za zmago Danny Kent! Zasluženo!
THE BEST 1234
15. 10. 2012 18.40
+7
maš prov misl da sam on lahko zmaga da more kent skos njega spustit usak lahko zmaga lep primer je ferari v formuli 1 masa bi bil večkrat pred alonsam če mu nebi ferari prepovedal