MotoGP

VIDEO: Marquez in Pedrosa zadovoljna s testiranji v Jerezu, svetovni prvak si je lažje izpahnil ramo

Jerez, 27. 02. 2017 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Do začetka svetovnega motociklističnega prvenstva v razredu motoGP je zgolj še slab mesec. Moštvo Honde je premor pred zadnjimi testiranji v Katarju izkoristilo za dvodnevna zasebna testiranja v Jerezu. Marc Marquez in Dani Pedrosa sta z opravljenim zadovoljna. Svetovni prvak padel in si lažje izpahnil ramo.

Marc Marquez je v Jerezu padel in si lažje poškodoval ramo
Marc Marquez je v Jerezu padel in si lažje poškodoval ramo FOTO: Honda Pro Racing
Čeprav imajo moštva, ki tekmujejo v razredu motoGP pred začetkom nove sezone na voljo tri tridnevna uradna testiranja, pa so se pri moštvu Honda odločili, da je to premalo in so opravili še zasebna testiranja. Na dirkališču v Jerezu, kjer bo na sporedu prva evropska dirka v prihajajoči sezoni, sta Marc Marquez in Dani Pedrosa opravila zasebna testiranja, katerih namen je bil se čimbolj spoprijateljiti z novim pogonskim agregatom in elektroniko, ki jim je veliko težav povzročala na testiranjih v Sepangu in na Phillip Islandu. Japonskem moštvu sicer vreme ni bilo najbolj naklonjeno in so lahko zgolj en dan preživeli na stezi, saj jim je prvi dan dež pokvaril načrte in so morali dogajanje na stezi odpovedati. Tako sta imela španska dirkača zgolj en dan časa, da svoje občutke na motociklu razložita inženirjem in da ti poiščejo kar se da dobre rešitve preden se letošnja sezona začne. 

"Čeprav smo imeli na volj zgolj en dan, je bil ta zelo produktiven. Lahko smo opravili veliko krogov in naredili veliko dela na motociklu. Kljub slabemu vremenu, smo uspeli opraviti vse, kar smo se pred testiranji dogovorili," je zadovoljno razlagal trikratni svetovni prvak razreda motoGP. Katalonec je sicer imel kar precej sreče, saj je v enem iz med svojih hitrih krogov padel in si lažje izpahnil desno ramo. K sreči ne gre za hujšo poškodbo in bo svetovni prvak brez težav nared za začetek sezone, ki se letos začne 26. marca z nočno dirko na katarskem dirkališču v Losailu. Marc si je sicer minulo sezono izpahnil tudi levo ramo, in sicer med dirkaškim koncem tedna v Avstriji. "Drugi dan sem v popoldanskem delu padel in si izpahnil ramo, a k sreči ne gre za hujšo poškodbo. Sedaj imam nekaj dni počitka, da se lahko dobro pripravim za testiranja v Katarju," je še dodal Marquez, ki je v minuli sezoni še petič postal motociklistični svetovni prvak in s tem postal najmlajši petkratni svetovni prvak v zgodovini svetovnega prvenstva.

Z novostmi na motociklu pa je bil zadovoljen tudi izkušeni Pedrosa. Španec je poudaril, da so naredili velik napredek pri pogonskem agregatu, ki je bil na prvi dveh testiranjih po mnenju obeh dirkačev preagresiven in tudi pri elektroniki, ki je prav tako povzročala ne malo težav Hondinima dirkačema. "Prvi dan nam je odpadel, zato je bilo zelo pomembno, da smo drugega popolnoma izkoristili. Čeprav na jutranjem delu pogoji na stezi niso bili idealni, smo lahko opravili veliko dela, ki smo si ga začrtali pred začetkom. Celotno moštvo je zelo trdo delalo in smo zadovoljni z napredkom. Sedaj moramo ostati skoncentrirani in se pripraviti na testiranja v Katarju," je dodal Pedrosa, ki je seveda govoril o testiranjih, ki bodo med 10. in 12. marcem na dirkališču uvodne dirke letošnje sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzvezda
28. 02. 2017 15.26
-20
Hahaha Rozike iz komentarjev razberem, da ste že vsi mal po-ka-kak-ni, pa še začel se ni motogp :)))
mzvezda
28. 02. 2017 15.23
-20
nighty....Ti si res potreben psihiatrične pomoči....močno me skrbi za tvoje zdravje!! Kaj šele bo, ko se motogp začne in se bo tvoj idol vozil na 3,4 mestu?? Takrat se ti bo podrl cel svet.....revež bogi...
JackySparroww
28. 02. 2017 12.29
-16
Pa to ni res. Nightyfly, pa koga to briga, da je Rossi označil MM za hinavca, Jorgeja pa ne? Svetovna javnost čvekavega Italijana itak nikoli ni jemala resno. Kljub temu, da ima 9 naslovov sv. prvaka v motociklizmu, ima možakar oblečeno železno srajco, na kateri je jasno naštancano, da je ena velika čveka, zdrahar in nefer dirkač. In te srajce mu ne bo nikoli več nihče slekel, še najmanj pa ti Nightyfly tu s tvojimi 500.000 komentarji na temo : Vale je oh in sploh. In to magari , če boš kracal po tem portalu še naslednjih 50 let, bog te živi.
Erik Volk
28. 02. 2017 15.42
-21
Res je...nikogar ne briga, kaj reče in kako mnenje ima!!! Mi, ki smo normalni gledamo dirke...in tam šteje rezultat...gobezdanje pa naj si nekam vtaknejo...
Aquanaut
28. 02. 2017 11.43
+23
Lažja poškodba je hudo relativna stvar. Za napihnjence v UKC sem imel lažji zlom 5vreber in lažje notranje poiškodbe, tako da so me po 4dneh poslali domov. Kaj je sledilo raje ne pišem, je bilo preveč boleče. Še kakšen izpah pri MM, pa bo na istem kot Dani.
AS1983
27. 02. 2017 20.25
+5
Marquez in Pedrosa sta lahko zadovoljna po testiranjih, realna slika se vedno pokaže na dirki, ponavadi pa Katar ni dobra proga za Hondo vsaj tako je bilo v preteklosti.
Callux
27. 02. 2017 20.06
+34
Ima kar malo sreče, da ni bila njegova leva, ampak desna rama.. Če bi bila leva, katero si je v zadnjih nekaj letih izpahnil vsaj trikrat, bi znal biti v manjših težavah.. In pa naj bi že po malem razmišljal o operaciji, s katero bi mu ponovno zategnili vezi, da ne bi imel težav s stabilnostjo sklepa..
Uporabnik1046796
27. 02. 2017 23.04
+1
Verjamem, da ima vrhunske doktorje in fizioterapevte okoli sebe. Ga bodo že pokrpali :)
McGuinness
27. 02. 2017 23.32
-33
Nightyfly
27. 02. 2017 23.40
+20
Callux
28. 02. 2017 00.03
+32
McGuiness nisem vedel da ti je tako težko sprejeti nekaj, kar je v resnici dejstvo.. Če si si že kdaj izpahnil ramo, potem verjetno veš kakšne posledice pusti že samo en izpah.. Več zaporednih v razmaku nekaj let vse skupaj le še poslabša..
Nightyfly
28. 02. 2017 00.56
+14
Callux , ves kaksen bo sele hallo jutri ,ce bodo tu objavili besede VR ,da je M M hinavec , in da je Lovrenc bolj odkrit ? To bo sele perje letelo . Odgovor VR je bil na direktno vprasanje prav v tej smeri , takoda kaj veliko ni bilo prostora za kaksen diplomatski odgovor . Zakaj bi tudi bil . Dirkac je proti vsem navadam , ceprav izven tockovanja za naslov pocel kar pac je ,,koncalo se je pa tako , da mu je koncno ,ceprav prepozno Mojster pred svetovno javnostjo -in to na pisti pokazal ,da ne dela prav , da to ni sportno obnasanje . In tako se je vse skupaj izrodilo , ker so komisarji mizali na tri ocke . LP
Nightyfly
28. 02. 2017 00.59
+17
Callux , ne se sekirati .Karkoli bom napisali bodo rott -weilerji raz........
JackySparroww
28. 02. 2017 12.38
-18
Callux, ne se sekiraj, tudi meni je McGuinessova pripomba padla v oko. Ampak po drugi strani pa se ne smeš čuditi, da si pri nekaterih userjih tule postal nepriljubljen, čeprav o motociklizmu ogromno veš, imaš prijazen način komunikacije in si verjetno v redu poba.Tvoje odkrito ljubimkanje z rozarossi sceno, čeprav mogoče malo prisiljeno radi več sledilcev na tvoji motoGP strani, te pač zelo bremeni pri poštenih ljudeh, ki spremljamo MotoGP in navijamo za vse dirkače in NE povzdigujemo v nebesa LE enega samega, grehov do vrha polnega........dohtarja.
Callux
28. 02. 2017 12.50
+26
Saj se niti malo ne sekiram, to naj te ne skrbi.. Stvar je bila pričakovana, vsem pač ne morem ugajati.. Povedal sem že velikokrat in bom še enkrat.. Različni dirkači mi ne delajo težav, ne glede na to kaj so storili, pohvalil ali grajal bom vsakega, če bo do tega prišlo.. Je res, da cenim Rossija na podlagi njegovih dosežkov, to sem priznal, to pa je tudi vse.. Enako velja za Lorenza, Marqueza, kogarkoli v glavnem.. Glede strani, ki jo vodim pa lahko dodam le to, kar sem tudi že omenil nekajkrat.. Vabljeni ste vsi, ne glede na navijaške preference, do vseh velja enak odnos.. Je ogromno različnih navijačev notri, pa vsi kar dobro shajamo skupaj, ker se vsak na svoj način trudi da bi spoštoval mnenje ostalih, tudi če se razlikuje od njegovega mnenja.. In ravno v tem je čar tega, kar sem hotel doseči z njo..
McGuinness
28. 02. 2017 13.51
-23
Callux tebe je lažje "zakurblati" kot feministke...hahah...Nightyfly tvojega posta sploh nisem prebral...Callux, kot ti je že rekel Jacky, odkar povzdiguješ Roussija v višave (vsi vemo zakaj - da bi le imel čimveč "ovc" sledilcev na facebook strani), te ne morem jemati več resno. Veš veliko, to že, vendar nič več kolikor jaz. Saj vse pobereš iz interneta. To pa znam tudi sam pobrskati po spletu, pa sma na istem! No kar se tiče MM in njegove rame, ter izpahov. Bodi brez skrbi, da vam ne bo pustil tega veselja, da bo šel po nepotrebnem na operacijo sredi sezone (razen, če bo seveda NUJNO). Ampak za enkrat še ni tako kritično, kot si ti napisal. Tako da no panic. Za enkrat je še ni! ;)
Callux
28. 02. 2017 14.14
+28
Hahahaha no zdaj si me pa nasmejal.. Saj nisem nikoli rekel, da si želim tega da bi šel na operacijo in bil tedne, lahko tudi nekaj mesecev odsoten.. Ker v tem primeru smo na izgubi vsi mi, ki šport spremljamo!!! Napisal sem samo, da bi znal imeti nekaj težav, če se bodo izpahi nadaljevali.. Zato ker sem rekel, da nekoga na podlagi njegovih dosežkov občudujem, saj vsako leto znova dokazuje da se lahko dostojno bori s dirkači, ki so tudi po 10 ali več let mlajši, ga povzdigujem v višave? No to pa je nekaj novega... Če misliš, da je to vse kar vem, kar povem tu, potem si še bolj v zmoti.. Mogoče je to 5% tega kar vem, več tu ne rabim :D.. Tako da te res ne morem vzeti resno, pa če se še tako potrudim.. Zdaj pa se še vprašaj, zakaj je v skupini 1660 ljudi in se ta številka zvišuje praktično vsak dan, pa so notri res različni navijači in nobenega od njih ne zadržujem da je tam ampak to hočejo sami, medtem ko je tukaj čedalje manj ljudi, katerih zapise je bilo užitek brati? Zakaj gre to, kar sam počnem zase in mogoče še koga, ki mu ni do prepiranja, določenim res tako v nos?
Staritrg
28. 02. 2017 14.15
+23
JackySparroww
28. 02. 2017 17.34
-24
Callux, povej raje resnico, ta pa je, da je na tvoji strani 1660 ljudi, ki navijajo za Rossija. Logično, da potem dobro shajate. Pa se oglasi en jezdimir, češ, da sta MM in Lorenzo buzeranta, pol pa vsi lajkate in to je to. Če pa bi se kdo postopil kritizirati vašega en in edinega, bi ga pa tak popljuvali do konca.
Callux
28. 02. 2017 17.51
+28
Bolj daleč od resnice ne bi to moglo biti.. Kolikor sem opazil, je veliko Marcovih navijačev notri, so kar izenačeni s navijači Valentina, če jih ni celo več.. Dobro shajamo predvsem zaradi dejstva, da sam ne trpim podobnih trikov kot se tu dogajajo in ne dovolim žaljenja.. Vsak ki žali, ga čaka prisilni izhod iz skupine.. Ker le ta ni posvečena Rossiju, ampak predvsem MotoGP, Superbike, Motokrosu, v glavnem vsemu kar ima dve kolesi in gre na bencin..
jezdiimir
28. 02. 2017 18.20
+24
Jacky, hahaha, vidim da resnica boli, ampak enako mnenje imam tudi o odnosu med teboj in McGuinnessom oziroma Achilleusom isti osebek, tako da imaš žal samo enega ljubimca z dvemi imeni!
THEdocktor
27. 02. 2017 16.37
+17
Uporabnik1046796
27. 02. 2017 23.02
-19
Če nekomu privoščiš poškodbo, jo boš slejkoprej sam staknil!
flum
27. 02. 2017 15.46
+14
Lažji izpah ? Je to nov medicinski izraz na tem portalu?
Erik Volk
27. 02. 2017 15.41
-27
Ta norec Katalonski...Marc, bo spet postal svetovni prvak! Druga mesta bo pa pobiral mojster Dani...
loeb
27. 02. 2017 16.05
-32
krnekilojz
27. 02. 2017 18.33
+21
ja sploh mojster dani bo pobiral druga mesta, sploh glede na podatek, da jih je v prejšnjih sezonah pobiral kot za šalo, hahahaha stekleni bo kot vedno tam nekje na ravni poltovarniških ekip
.jest
27. 02. 2017 21.47
-20
Bodimo realni. Vsaka čast MM, vendar Dani ni in ne bo nikoli veliki zmagovalec. Letos je njegov plafon od 4. mesta dalje, Upam pa, da nekoč preseneti. Presenečenje čakajo tudi tudi loverji Rossija že osem let. Ponavljam, bodimo realni.
Erik Volk
28. 02. 2017 15.46
-20
Le Lojzko sodi naj Lojze...Lojze...Lojze...košnje se drži, ker GP ni zate...
THEdocktor
27. 02. 2017 15.05
+15
Mottodedi
27. 02. 2017 14.38
+11
Taka, navidez, lahka poškodba je lahko velik problem. Sam sem si pred leti tako poškodoval pri smučanju, čez čas še enkrat isto ramo, pa zopet preden so so vezi dodobra utrdile. Sedaj imam pa velike probleme po sunkovitih gibih te rame.