MotoGP

VIDEO: Rossi prvič padel po zlomu noge, nato pa tvegal v kvalifikacijah: 'V dežju smo močni, na delno mokri stezi pa imamo težave'

Motegi, 14. 10. 2017 07.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valentino Rossi je na dirki v Aragoniji presenetil prav vse, ko je zgolj 24 dni po zlomu piščali in goleni v desni nogi, osvojil peto mesto. V Motegi je tako prispel še bolj pripravljen, a v njegovem taboru so ves čas opozarjali, da še noga ni povsem okrevala in da bo moral biti Italijan previden. Dirkaški doktor je na četrtem prostem treningu padel, a k sreči ni prišlo do obnovitve poškodbe in dirkaški konec tedna se zanj nadaljuje.

Najboljše motocikliste sveta so v Motegiju pričakale izjemno zahtevne vremenske razmere. Nič drugače ni bilo med četrtim prostim treningom, kjer so najboljši dirkači še vedno vozili po rahlo razmočeni stezi. To seveda pomeni, da je možnost za padce nekoliko večja. Trdoto japonskega asfalta je tako izkusil tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki je zdrsnil v osmem zavoju na dirkališču Twin Ring Motegi med četrtim prostim treningom. Padec sicer ni bil pri veliki hitrosti, niti ni bil pretirano nevaren, a Rossi še vedno okreva po zlomu noge in je vsak tak padec lahko zelo nevaren, da pride do obnovitve poškodbe. K sreči je dirkaški doktor brez težav vstal po padcu in nadaljeval s treningom. Padec ga je sicer veliko stal v kvalifikacijah, saj je moral na stezo z rezervnim motociklom, ki pa ni imel pravilnih nastavitev za razmere na dirkališču. Za nameček je dirkaški doktor na ne povsem suhi stezi poskusil z gumami za suho stezo, na katerih je bil povsem nekonkurenčen. Nato mu je ostal zgolj en hiter krog z gumami za dež, v katerem pa ni bil dovolj hiter, da bi izboljšal svoj rezultat in tako bo jutrišnjo, 15. preizkušnjo sezone začel s skromnega 12. startnega položaja.

"Zjutraj smo dobro začeli, saj smo vozili po povsem mokri stezi, tako kot včeraj. Popravili smo nastavitve motocikla in bil se kar hiter in se dobro počutil. Nato pa se je steza začela sušiti in začeli smo trpeti. Zaradi tega razloga, smo se odločili, da poskusimo z gumami za suho stezo, saj se je idealna linija počasi sušila. Sami smo sicer upali, da se bo sušila hitreje, ampak na našo smolo, je bila še vedno preveč razmočena. Sedaj moramo počakati na razmere, ki nas bodo pričakale jutri zjutraj. Če je veliko vode na stezi smo močni, če je nekje vmes, pa imamo težave. Padec med četrtim prostim treningom ni bil tako nedolžen, a sem imel veliko sreče. Nič težav, samo prst me boli, pomembno je, da je z nogo vse v najlepšem redu," je Valentinove misli povzela Yamaha po končanih kvalifikacijah. 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Otancici
15. 10. 2017 10.37
+6
Rossi v pesku "NEPRECENLJIVOOOOO"
vrquarantasei
14. 10. 2017 19.53
-5
spodaj komentatorji.... ce ste tak proti Rossiju zakaj pol sploh odpirate o njem namenjene linke oz prispevke... saltaj dalje pa se ne obremenjujte o njegovi nogi in starosti... šetaj dalje
hardwear
14. 10. 2017 20.54
+6
Kdo pa pravi ,da jih beremo.....samo komentiramo....
vrquarantasei
15. 10. 2017 09.29
-2
kdo pravi da berete... brat je treba znat ti ocitno ne
hardwear
14. 10. 2017 16.34
+1
Kot receno....glede na sliko....noga ni bila zlamana nikoli in nikdar
Kosmatinc
14. 10. 2017 16.07
+5
Bogi je res,mislim da je prišel čas da se posveti Ucciju.
JackySparroww
14. 10. 2017 09.44
-5
Samo da se piše o njem.
Hitri78
14. 10. 2017 08.48
-3
Otancici
15. 10. 2017 11.54
+3