VIDEO: Pedrosa toži: Rossi je delal čudne manevre, nevarno me je zapiral ...

Italijanski veteran Valentino Rossi je v Alcanizu spisal še eno poglavje svoje bogate kariere in povečal sloves neuničljivega dirkača. Čeprav bi zdravniki verjetno raje videli, da bi bila pred komaj tremi tedni poškodovana in zlomljena desna noga deležna več počitka, je Rossi napovedal, da se bo hitro vrnil. In se je.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Dani Pedrosa in Valentino Rossi

Dani Pedrosa in Valentino Rossi (Foto: AP)

Dirka je imela pravzaprav dva junaka - Marc Marquez je na koncu sicer skorajda rutinsko prišel do zmage, a je moral zanjo v prvem delu dirke precej garati. Slabo startno izhodišče, v kvalifikacijah je bil po padcu tik pred koncem le peti, mu ni omogočilo lahkega začetka, a so pri Hondi očitno za Marqueza skovali nekoliko boljšo taktiko glede pnevmatik, saj je imel vodilni v SP na koncu nekaj manj težav kot Dani Pedrosa.

Z novo zmago, peto v sezoni, se je Marquez utrdil na vrhu SP. Zdaj ima 224 točk, Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), s katerim sta bila pred današnjo dirko izenačena, a je v Španiji pripeljal le do sedmega mesta, ima zdaj 208 točk, tretji je Vinales s 196. Sledita pa Pedrosa s 170 in Rossi s 168.

Ta je bil tudi v igri za zmago, a je v zadnjih krogih nekoliko spustil ritem in ni več tvegal vsega. Dolgo je sicer kazalo, da bo zmaga morda pripadla Jorgeju Lorenzu, ki v tej sezoni najvišje stopničke še nima, nazadnje pa je moral priznati premoč obema dirkačema na Hondah, ki sta ga prehitela v zadnji tretjini preizkušnje. Lorenzo je najbolje začel dirko, drugo mesto iz kvalifikacij je hitro spremenil v vodstvo ter nato prevladoval v prvi polovici dirke v Alcanizu. Slabše je šlo Mavericku Vinalesu, najboljšemu iz kvalifikacij, ki je krožil okrog četrtega in petega mesta, nazadnje pa, tudi po dobljenem boju z moštvenim sotekmovalcem Rossijem, končal tik pod stopničkami. Drugi junak je bil veteran Valentino Rossi. Italijan je v Alcanizu spisal še eno poglavje svoje bogate kariere in povečal sloves neuničljivega dirkača. Čeprav bi zdravniki verjetno raje videli, da bi bila pred komaj tremi tedni poškodovana in zlomljena desna noga deležna več počitka, je Rossi napovedal, da se bo hitro vrnil. V Alcanizu je brez težav zdržal vse treninge, v kvalifikacijah pa glede na svoje zdravstveno stanje poskrbel celo za manjšo senzacijo in bil tretji.

Dani Pedrosa in Marc Marquez

Dani Pedrosa in Marc Marquez (Foto: AP)

Še korak dlje je naredil na dirki in bil v prvi polovici celo drugi za Lorenzom, potem pa so ga tekmeci le ujeli in eden za drugim prehitevali.

Sezona se bo nadaljevala 15. oktobra z dirko v japonskem Motegiju.

Rossi se je sicer skušal upirati, a ni zdržal in nazadnje je bilo peto mesto verjetno kljub vsemu dosežek, s katerim je lahko zadovoljen. Nekoliko manj je bil po dirki zadovoljen Pedrosa, ki je menil, da je njegov tekmec pretiraval pri branjenju položaja. "Na ciljni ravnini je delal zelo čudne manevre. Pri 300 km/h me je zaprl in mi ni pustil dovolj prostora. A sem vseeno našel način, da sem ga prehitel in potem nadaljeval do stopničk," je dejal Španec, ki je priznal, da je možnosti za zmago izgubil že na začetku. "Zaradi izbire gum medium sem moral biti bolj previden. Sicer pa sem zadovoljen, bil sem konkurenčen celoten konec tedna, z Marcom pa sva imela dobro dirko." Hondin uspeh je s prvim mestom nadgradil Marquez, ki tudi ni skrival veselja: "Težka dirka je bila, temperature pa so tudi naredile svoje. Začeti sem moral malo bolj previdno, pozneje je steklo, čeprav nisem imel najboljšega občutka. A kljub temu mi je uspelo, hvala navijačem in ekipi," je dejal najboljši Španec v Alcanizu.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 349
thepatronaža 04.10.2017 13:31:11
jest nism nobenga zapiru :D
Več komentarjev