MotoGP

VIDEO: Tako je z dirkalnikom formule 1 švigal Jorge Lorenzo

Silverstone, 24. 11. 2016 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Večkratni svetovni motociklistični prvak Jorge Lorenzo se je že pred časom odmevno preizkusil v dirkalniku formule 1. Ekipo Mercedesa je Španec v Silverstonu osupnil s hitrostjo na stezi kot tudi ob njej, saj se je izkazal za izjemno dojemljivega učenca. Zdaj so se pojavili tudi prvi videoposnetki.

Jorge Lorenzo je na začetku oktobra izpolnil otroške sanje in se z dirkalnikom formule 1 podil po stezi v Silverstonu. Svetovni prvak v razredu motoGP, naslov mu je medtem po koncu motociklistične sezone speljal rojak Marc Marquez, je z ekipo Mercedesa užival v vsakem trenutku in navdušil prisotne z nekaj izjemnimi dosežki. Majorčan je odpeljal kar 64 krogov za volanom dirkalnika W05, s katerim so se srebrni predstavili v prvenstvu 2014. Lorenzovi časi so bili bojda primerljivi celo s tistimi Nemca Nica Rosbega, ki se v letošnji sezoni bori za naslov prvaka z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom. Lorenzo je bil navdušen nad oprijemom, mesec in pol kasneje pa so se v javnosti po fotografijah pojavili tudi uradni posnetki njegove vožnje. "Moj cilj je, da bi se zabaval, da bi užival do zadnje minute in da bi si za vedno zapomnil ta trenutek," je pred velikim trenutkom dejal Lorenzo. "Ne bom podrl nobenega rekorda, jutri ne bom postal svetovni prvak. Cilj je, da se ne bi ponesrečil, da ne bi prišlo do zapletov in le uživati v izkušnji." Po tem, ko je odpeljal prve kroge in se z inženirji celo pogovarjal o morebitnih izboljšavah, je dodal še, da "maksimalno uživa".

"Ko sem bil še otrok, ko sem imel osem ali deset let, si nisem mislil, da bom svetovni prvak. Sanjal sem, a zdelo se je nemogoče. Še bolj nemogoče pa je bilo, da bi dobil priložnost voziti dirkalnik formule 1. Sem v tem svetu motociklizma, to je bilo bolj v mojih rokah, sesti v dirkalnik formule 1 pa se je zdelo še bolj nemogoče in na koncu je to kot uresničitev sanj. Maksimalno uživam," je izjavil Španec, ki se je s formulo 1 spogleduje podobno kot njegov veliki rival in donedavni moštveni kolega Valentino Rossi. Lorenzo je z zmago zaključil sezono 2016 v razredu motoGP in dirka v Valencii je bila zanj zadnja v taboru Movistar Yamahe. Japonsko ekipo Majorčan prvič v karieri zapušča in zdaj že preizkuša motocikel Ducatija, uradno bo novi član bolonjskega moštva postal z vstopom v leto 2017.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bizgecc
25. 11. 2016 19.11
+1
po kruh je sel
142
25. 11. 2016 08.55
+1
Ubi bože kaj vse sem vidu.
erlapsus
24. 11. 2016 19.37
+4
...a se bodo zdaj oglasili tisti,ki so nasedli..da je imel sekundo slabše čase ...kot najboljši dirkači F1...in to z dve leti starim dirkalnikom ?....bojda
HAILWOODmike
26. 11. 2016 16.32
+2
Ne slabse ampak 1 sek boljse case kot rosberg!
vrquarantasei
24. 11. 2016 19.36
+0