MotoGP

VIDEO: Vinales z zmago na uvodu oddal kandidaturo za naslov, Rossi kot puščavski lisjak do tretjega mesta

Losail, 26. 03. 2017 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Z dirko pod žarometi dirkališča v Losailu se je začelo 69. svetovno motociklistično prvenstvo. Dirko za VN Katarja v razredu motoGP je po izjemni bitki dobil Maverick Vinales, drugi je bil Andrea Dovizioso, tretji pa Valentino Rossi. Povsem je razočaral Jorge Lorenzo, ki je uvodno dirko končal na 11. mestu. V razredu moto2 je slavil Franco Morbidelli, v moto3 pa Joan Mir.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katarja
    07:14
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katarja
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katarja
    10:46
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katarja
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katarja
    13:48
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katarja

V Dohi, natančneje na dirkališču v Losailu, se je začela 69. sezona svetovnega motociklističnega prvenstva. V razredu motoGP naslov svetovnega prvaka brani Marc Marquez, ki je v štirih sezonah med elito osvojil kar tri naslove svetovnega prvaka. V letošnji sezoni so se karte močno premešali. K Yamahi je prestopil Maverick Vinales, ki je zapolnil prazno mesto, ki ga je za seboj pustil Jorge Lorenzo, ki se je preselil k Ducatiju. V novi sezoni bo v kraljevem razredu tudi lepo število novincev. Pri moštvu Tech3 sta kar dva, in sicer dvakratni svetovni prvak razreda moto2 Johann Zarco in Jonas Folger. Alex Rins bo vozil za Suzuki, Sam Lowes pa za Aprilio. Uvodna dirka sezone bi se sicer morala začeti ob 20.00, a so se tik pred startom dirke nad dirkališče prikradli oblaki in rahel dež, ki je prislil organizatorje, da start prestavijo. Problem je bil namreč, da ja bila steza ravno toliko razmočena, da dirkačev vodstvo tekmovanja ni spustilo na stezo z gumami za suho stezo. Po drugi strani pa je bilo dirkališče premalo razmočeno, da bi dirkači dirkali z gumami za dež. Po nekaj minutah čakanja se je vodstvo dirke vendarle določilo ponovno startno proceduro. Start so prestavili na 20.30. A tudi tega starta ni bilo, saj razmere na stezi znova niso bile dovolj varne za dirko. Tako so organizatorji uvodno dirko skrajšali na 20 krogov, dirkačem pa so dali na voljo tudi dva ogrevalna kroga.

Uspelo nam je nekaj velikega. Še zjutraj nam ni šlo, spremenili smo nekaj nastavitev, a nase denarja zagotovo ne bi stavil. Toda prišel sem do tretjega mesta, kar je zame super uspeh in velika vzpodbuda za naprej. Moram reči, da sem užival, dirko pa odpeljal odlično. Valentino Rossi

Dvajest krogov dolgo Dirko je sicer s prvega startnega položaja začel Vinales, ki je bil že med testiranji najhitrejši in je odlično formo prenesel tudi na prvo dirko sezone. Dirkači v vseh tekmovalnih razredih sicer niso opravili kvalifikacij, saj so se organizatorji zaradi slabega vremena in zaradi varnosti dirkačev odločili, da vso sobotno dogajanje na stezi odpovejo. Tako so startna mesta za dirko določena glede na skupne čase vseh treh prostih treningov, ki so jih izpeljali v četrtek in petek. Vinalesu bosta tako družbo v prvi vrsti delala Andrea Iannone in svetovni prvak Marquez. V drugi je največje presenečenje novinec Zarco, ki bo začel kot četrti. Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi na svoji Yamahi še išče prave občutke in bo dirko začel z desetega startnega mesta. Enake težave, le da na Ducatiju, pa ima tudi petkratni svetovni prvak Lorenzo, ki bo uvodno dirko začel z dvanajstega startnega mesta.

Trenutek, ko je Maverick Vinales prečkal ciljno črto v Losailu.
Trenutek, ko je Maverick Vinales prečkal ciljno črto v Losailu. FOTO: motoGP
Dirko je z drugega startnega mesta odlično začel Iannone, ki je prevzel vodstvo v prvem zavoju, a kmalu ga je prehitel novinec Johann Zarco, ki je na prvi dirki v elitnem razredu takoj okusil slast vodstva. Marquez je agresivno napadel Iannoneja in prevzel drugo mesto. Solidno je dirko z desetega mesta začel tudi Rossi, ki je prvi krog končal na sedmem mestu. Slabo pa je dirko začel Vinales, ki je s 'pole positiona' padel na peto mesto. Velike težave pa je imel v uvodnem krogu Lorenzo, saj je padel na skromno 16. mesto. Drugi krog je izjemno odpeljal dirkaški doktor, saj je postavil najhitrejši čas in takoj napadel Danija Pedroso, ki je vozil na šestem mestu, a mu napad ni uspel. A Italijan je že v naslednjem krogu Pedroso ukanil in zavzel šesto mesto in začel loviti novega moštvenega kolega Vinalesa. Na prvem mestu pa si je lepo prednost privozil novinec Zarco, ki je imel slabo sekundo prednosti pred Marquezom in Doviziosom, ki je zavzel tretje mesto od nekdanjega moštvenega kolega Iannoneja. Šestnajst krogov pred koncem pa je dirko v pesku končal Cal Crutchlow.
Fantastično. Naredili smo odlično delo, ne samo danes, ampak v celem vikendu. Srečen in zadovoljen sem, da lahko vozim tak motor, da sem v taki ekipi, ki mi omogoča zmage. Danes so bile razmere težke, zato je bilo treba voziti tudi z glavo. Nisem želel biti nestrpen, nisem hotel tvegati, zato sem se na začetku držal bolj zadaj, imel sem veliko rezerve. Ko pa so vsi pospešili ritem, sem ga tudi jaz. Naredil sem sicer nekaj manjših napak, a na srečo niso bile usodne. Zdaj grem lahko optimistično v nadaljevanje sezone, verjamem, da bom še kdaj zmagal. Maverick Vinales

V naslednjem krogu je Dovi uspel prehiteti še Marqueza in se podal v lov za Zarcojem. A Francoz je 14. krogov do konca storil napako, padel, ter dirko predčasno končal v pesku. Vodstvo je tako prevzel Dovizioso. Vse hitrejši pa je ozadju postajal Vinales, ki je želel priključiti vodilni trojici. Rossi pa je vse bolj izgubljal ta boj za stopničke. Dirko pa je 12. krogov pred koncem končal Alvaro Bautista. V ozadju se je med tem Lorenzo prebil na deseto mesto. Deset krogov pred koncem pa se je v bitki za tretje mesto poslovil Iannone, ki je padel. Italijan je sicer pobral svoj motocikel, a se izločil iz bitke za visoko mesto. V lovu za Doviziosom so se tako podali Vinales, Marquez in Rossi. V naslednjem krogu pa je Vinales uspel prehiteti Marqueza in je zavzel drugo mesto. V istem krogu pa je Marqueza prehitel še Rossi in skočil na tretje mesto. Sedem krogov pred koncem je Vinales za nekaj zavojev uspel prehiteti Doviziosa, ki pa je na ciljni ravnini izkoristil hitrost Ducatija in znova zavzel vodilni položaj. Pet krogov do konca pa je znova vodstvo prevzel Vinales, povsem na njegovem zadtku pa sta bila Italijana Dovizioso in Rossi. Izjemno dirko pa je v ozadju vozil tudi Aleix Espargaro na Aprili, ki je bil štiri kroge pred koncem kar na petem mestu. Dva kroga pred koncem je znova Vinales prehitel Doviziosa in si pipeljal nekaj prednosti pred zaključnim krogom. Rossi pa je nekoliko popustil v bitki za zmago. Vinales je v zadnjem krogu uspel zadržati prednost in že na prvi dirki z Yamaho prišel do zmage. Drugo mesto je osvojil Andrea Dovizioso, tretji pa je bil kljub slabim lastnim napovedim Valentino Rossi. Slabša dirka je za Marcom Marquezom, ki je končal na četrtem mestu. Še slabša pa za Jorgejem Lorenzom, ki je končal na enajstem mestu.

Franco Morbidelli
Franco Morbidelli FOTO: motoGP

Dirko razreda moto2 je z najboljšega startnega položaja začel Franco Morbidelli, a ga je v uvodnem krogu dvajset krogov dolge dirke hitro prehitel Tom Lüthi, ki je dirko začel na tretjem mestu. In prav na tretje mesto je po startu padel Alex Marquez, ki je dirko sicer začel na drugem mestu. Vodilna dva dirkača sta si že v uvodnih dveh krogih hitro privozila nekaj prednosti. Toda Morbidelli je kmalu znova prevzel vodstvo in začel nizati izjemno hitre čase enega za drugim, ter si v sedmem krogu že privozil lepo prednost pred zasledovalci, za drugo mesto pa sta se poleg Lüthija in Marqueza borila še Takaaki Nakagami in Miguel Oliveira. A kmalu za tem je Marquez storil napako in padel na peto mesto, tako sta v bitki za tretje mesto ostala zgolj še Morbidelli in Oliveira. A v ospredju je še vedno svojo dirko vozil Morbidelli in v zadnji krog prišel v zanesljivem vodstvu. Drugo mesto je tudi suvereno držal Lüthi, za tretje mesto pa sta se udarila Nakagami in Oliveira. Zmagovalec uvodne dirke v sezoni je tako postal Morbidelii, ki je s tem dosegel tudi prvo zmago v karieri. Drugi je bil lanski zmagovalec dirke v Losailu Lüthi, tretji pa je bil na koncu Japonec Nakagami. V razredu moto2 bomo letos dobili novega svetovnega prvaka, saj dvakratni svetovni prvak Johann Zarco ne tekmuje več v tem razredu in je odšel stopničko višje v razred motoGP.

Joan Mir je dobil uvodno dirko sezone v razredu moto3.
Joan Mir je dobil uvodno dirko sezone v razredu moto3. FOTO: motoGP

Svetovno prvenstvo so sicer z dirko pod žarometi v katarski puščavi otvorili dirkači razreda moto3. Dobro je dirko s prvega startnega položaja začel Jorge Martin, ki je uspel zadržati vodstvo skozi nekaj prvih zavojev in je tam uspel ostati v uvodnih krogih. Vodilna skupina je bila, kot vselej v najšibkejšem tekmovalnem razredu, zelo velika in strnjena. Tako sta se za vodstvo z Martinom borila Joan Mir in Philipp Oettl. Blizu pa sta bila tudi Britanec John McPhee in Italijan Andrea Migno. Enajst krogov pred koncem se je s prevzemom vodstva v igro za zmago vmešal tudi Juanfran Guevara. Toda nihče ni dolgo časa ostal v vodstvu, saj so dirkači na ciljni ravnini pridno izkoriščali zavetrje in se prehitevali kot za šalo. Tako je bil devet krogov pred koncem znova v vodstvu Migno. K najhitrejši skupini pa se je v tem krogu priključil tudi Romano Fenati. Dva kroga kasneje je vodstvo prevzel McPhee, ki je sicer dirko začel z 12. startnega mesta. A že kmalu ga je iz zavetrja napadel Mir in sam znova prevzel vodstvo. Zelo slabo pa sta sezono začela dva iz med boljših dirkačev iz lanske sezone, in sicer Enea Bastianini in Nicolo Bulega, ki sta vozila na 14. oziroma 15. mestu. Šest krogov pred koncem pa sta se iz igre za zmago izločila Oettl in Guevara, ki sta trčila in končala ob robu dirkališča v Losailu. Po odstopu omenjene dvojice se je tako v igro za zmago vmešal še Fabio Di Giannantonio. V vodstvu pa je bil še vedno Mir, ki je držal vodstvo vse do zadnjega kroga, ko ga je v vstopu v prvi zavoj prehitel McPhee. V igri za zmago pa je bil tudi Aron Canet. A vseeno je v zadnji zavoj kot vodilni prišel Joan Mir in uspešno zadržal prednost tudi na ciljni ravnini in slavil zmago na uvodni dirki sezone. Drugo mesto na koncu osvojil John McPhee, tretje pa Jorge Martin. Letos bomo v razredu moto3 dobili tudi novega svetovnega prvaka, saj se je prvak Brad Binder preselil razred višje in bo letos nastopal v prvenstvu razreda moto2.

Rezultati dirk za VN Katarja:
motoGP:
1. Maverick Vinales (ŠPA/Movistar Yamaha) 38:59.999
2. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) +0.461
3. Valentino Rossi (ITA/Movistar Yamaha) +1.928
4. Marc Marquez (ŠPA/Repsol Honda) +6.745
5. Dani Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +7.128
6. Aleix Espargaro (ŠPA/Aprilia Racing) +7.661
7, Scott Redding (VB/OCTO Pramac Racing) +9.782
8. Jack Miller (AVS/EG 0,0 Marc VDS) +14.486
9. Alex Rins (ŠPA/Suzuki Ecstar) +14.788
10. Jonas Folger (NEM/Monster Yamaha Tech 3) +15.069
11. Jorge Lorenzo (ŠPA/Ducati) +20.516
12. Loris Baz (FRA/Avintia Racing) +21.255
13. Hector Barbera (ŠPA/Avintia Racing) +28.828
14. Karel Abraham (ČEŠ/Aspar) +29.123
15. Tito Rabat (ŠPA/EG 0,0 Marc VDS) +29.470

moto2:
1. Franco Morbidelli (ITA/EG 0,0 Marc VDS) 40:18.480
2. Thomas Lüthi (ŠVI/CarXpert Interwetten) +2.681
3. Takaaki Nakagami (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) +3.304
4. Miguel Oliveira (POR/Red Bull KTM Ajo) +3.584
5. Alex Marquez (ŠPA/EG 0,0 Marc VDS) +11.226
6. Luca Marini (ITA/Forward Racing Team) +13.747
7. Fabio Quartararo (FRA/Pons HP40) +13.988
8. Lorenzo Baldassarri (ITA/Forward Racing Team) +17.465
9. Xavi Vierge (ŠPA/Tech 3 Racing) +17.477
10. Axel Pons (ŠPA/RW Racing GP) +17.767

moto3:
1. Joan Mir (ŠPA/Leopard Racing) 38:27.364
2. John McPhee (VB/British Talent Team) +0.135
3. Jorge Martin (ŠPA/Del Conca Gresini) +0.218
4. Aron Canet (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +0.252
5. Romano Fenati (ITA/Marinelli Rivacold Snipers) +0.453
6. Andrea Migno (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.579
7. Niccolo Antonelli (ITA/Red Bull KTM Ajo) +0.661
8. Fabio Di Giannantonio (ITA/Del Conca Gresini) +0.878
9. Marcos Ramirez (ŠPA/Platinum Bay Real Estate) +1.693
10. Adam Norrodin (MAL/SIC Racing Team) +7.904

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (317)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sikav
29. 03. 2017 19.55
+1
Mene pa zanima kakšen bi bil razplet, če Johann Zarco ne bi padel. V krogih ki jih je vodil je pridno nabiral prednost. O temu nihče nič ne govori.
murate
27. 03. 2017 21.34
+0
fantastična dirka,še v kolesarstvu se tolk ne prehitevajo .Upam da si oldtimeri iz F1 pogledajo posnetek
VirtualX
27. 03. 2017 17.05
+6
Posredujem insajderske informacije s taborov MM in JL. Šušlja se, da JL obžaluje prestop k Ducatiju in da se že dogovarja z Yamaho za povratek. Predlaga plačilo 15.000€ na sezono, s tem, da bi prvo sezono plačal sam, po obrokih. Glede MM je znano, da je dobesedno zaspal na lovoriki in si zaradi tega nategnil nekaj mišic in križne vezi, ima pa še vedno musklfibr od prejšnje sezone, zato je zelo skeptičen in zaskrbljen, kako bo v nadaljevanju. Znano je tudi, da se oba redno slišita na Darknet-u, kjer iščeta Hitman-a, da odstrani VR. Toliko za zdaj, bom poročal, ko bo kaj novega. Ne dvomite v informacije, so verodostojne. Lp
BenBostrom
27. 03. 2017 17.38
-8
Ni čudno da zaradi takšnih izjav pride do nesoglasij.
VirtualX
27. 03. 2017 18.12
+11
CevNorc
28. 03. 2017 11.30
-4
Kaj pa info o steni v Yamahini garazi, a se ze ve kdaj pride?
bus303
27. 03. 2017 09.41
-1
Mene pa najbolj moti ogrooomna količina reklam. Predvajanih je bilo več kot 25 reklamnih blokov. Bi človek pričakoval, da jih bo sedaj manj, pa jih je še več.
penisCelinski
27. 03. 2017 11.02
+10
Si predstavljaš da bi recimo med fuzbalom spustili reklame?
jesenvoyo
27. 03. 2017 09.07
+7
Slab komentar ob prenosu dirke, vodilni dirkač na začetku dirke ni bil vreden kaj dosti besed, izpadlo je skoraj tako, kaj še čaka, da se umakne in naredi prostor ostalim dirkačem.
penisCelinski
27. 03. 2017 09.49
+10
to za moje pojme ni k od komentiranja,se Alisic in Jerancic sta bila bolj utecena,ta dva pa se mi zdi da prav tekmujeta kdo bo izpadel bolj mimo. Od raznoraznih "idej" kako bi resil tezavo z dezjem in posledicno nizkih udarcev o izvedbi ideje doticnega,do nestrinjanja glede plana B in potem skupnega negodovanja nad dirkaci glede ovinka 14....A to naj bi bila komentator poznavalec in njegov strokovni komentator?Da se o ekskluzivnem javljanju iz boksov niti ne pogovarjamo,vse skup je ena taka nizkoproracunska kvazi komedija s kvazi humoristi.Ne vem ce nebi raje Uroša Slaka poslusal med dirko kot pa ta dva
rr3
27. 03. 2017 16.36
-10
In kaj še čakaš s tem Slakom? Sploh ne vem kaj se tok kurč... če sta tako obupna imate vse šanse da se dokažete in ju zamenjate. A ni to sanjsjka služba, plačan si da vidiš pol sveta, se motaš okoli žensk se sliniš po boksih.... Kaj čakate?
penisCelinski
27. 03. 2017 18.28
+11
A sem slučajno rekel da bi jaz boljše komentiral? Ne vem zakaj si se tako "vžgal",si mogoče eden od komentatorjev oziroma zaposlen pri poptv?! E vidiš,če si/sta/ste zaradi teh stvari tam,potem ni cudno da nastanejo taki zmazki od komentiranja.
CevNorc
28. 03. 2017 11.33
-3
Pa sej zaradi nesposobnosti sta ze drugo leto v pop studiu.
jezdiimir
27. 03. 2017 08.57
+28
Ne vem koga boli tale moj komentar da ga je dal brisat? Vseeno ga objavim še enkrat, ne vidim nič spornega! Odlična dirka, čestitke vsem ki so zadovoljni s svojim rezultatom, me pa zanima kam so se poskrili vsi poznavalci(Ahili, profesormešalc, Mohito, Zvezda), ki so celo zimo trdili da je čas da gre Rossi v penzijo in kako Markec v dveh ovinkih, kadar hoče ujame sekundo, hehehe, sej jim itak noben ni verjel! Če je kdo za Rossijem pokazal talent je to Vinales, Zarco je tudi na lepi poti, pa še to so samo na poti ki je še dooooolga! Markec je pa lahko vesel da vozi Hondo, samo oni so mu sposobni dati daleč najboljši motor, ki ga nujno potrebuje da je konkurenčen, bo pa vedno težje, Rossijeva šola predlani mu je vzela kar nekaj sape, hehehe
5TIG
27. 03. 2017 10.01
+28
CevNorc
28. 03. 2017 11.35
-18
Jst pa mislim da vas Rossi fane boli susa od 09
Erik Volk
28. 03. 2017 15.14
-16
jezdić...tebe boli že od leta 2009. In pral te je prav dirkač na identičnem motociklu...Lorenzo. Z nameček ga nekateri kličejo še jokica...Pa jokica vseeno tri naslove vzame dohtarju! Kar se tiče zadnje dirke pa...nič slabo ni 4 mesto...Lani smo po slabšem začetku namenili fanatikom super hladen tuš! Letos bo vse zelo podobno..haha...Bi se pa ti jezdić prav lahko skril v kaki klet fužin...kjer si lociran...Ker ti bo tam veliko bolje! Al si že...
jezdiimir
29. 03. 2017 09.39
+7
Po kleteh v Fužinah imaš ti žlahto, sigurno si bil v nedeljo tam na obisku, ste skupaj jokali. Če bi imel vsaj malo pameti bi dojel da je za Markeca konec naslovov, tolk mlad pa čisto brez perspektive, enostavno prepočasen, hehehe
Erik Volk
29. 03. 2017 14.04
+4
jezdić...če te resnica speče...takoj prijaviš komentar...Kaj misliš, da s tem spreminjaš resnico? Ne...jo ne! Pameti imam veliko več kot ti...dokazujem s tem, ko MM93 dosega vse, kar sem povedal...In še vedno bo...Bolj je vprašljiva tvoja pamet...Kaj je s tvojimi tako opevanimi uspehi že od leta 2009...in kdaj bo ta tako veličastno napovedani naslov...10 ali 12...sej te nihče ne razume več...Sprijazni se...oprali te bomo...in vzeli še mnoge lovorike...Ti pa nadaljuj po ustaljenih poteh kot že 7 sezon...
Ultravox007
27. 03. 2017 08.08
-24
Rossija čaka po koncu sezone postelja v Tisju, za 10. naslov pa se lahko obriše pos nosom, vključno z njegovimi rumenčki.
united666
27. 03. 2017 08.24
+21
k53e
26. 03. 2017 23.17
+4
Nevem kako se ena in istim da tukaj skos nabijat enako,.. v glavnem slaba organizacija in pripravljenost proge v Qatarju, nato dobra dirka,.. zelo sta me presenetila Dovizioso (čeprav se ve da ta proga leži Ducatiju in Yamahi, pa vseeno) in še posebej A. Espargaro na Apriliji!! Honda po pričakovanjih rezervirano, Marquezu se je videlo da je peljal z glavo in ni reskiral in tako je tudi prav! Zaradi tega je lani tudi dobil prvenstvo. Bodo že tudi prišle dirke, ki bodo bolj pisane na kožo Hondinim dirkačem in sem tudi prepričan da se bodo ponovno uspeli približati Yamahi, kot so to naredili lani. Od Lorenza sem vseeno pričakoval malo več, še posebej zato ker mu je to dirkališče zmeraj bilo pisano na kožo (ali pa jebilo to zaradi Yamahe?), veliko pa verjamem, da mu je dež prišel do živega kot že sedaj velikokrat videno,.. Rossi, kaj naj rečem, mene osebno ni presenetil, saj sem vedel da ne more biti Vinales tako boljši od njega,..in eno so testiranja, drugo je pa potem dirka,..to bi bilo to iz mojega vidika, vi pa po prešernu se še naprej zbadajte in žalite itd. če se vam da, ampak karkoli rečete, ko je prehitro, saj je šele prva dirka. In še danes je bil dež, tako da še zaradi tega ni ta dirka pravi pokazatelj moči,...pa lahko noč.
gcek
27. 03. 2017 08.45
+3
k53e pravilno si napisal to je šele prva dirka sem navijač Yamahe ampak pride tudi Honda na vrsto in ostali sej tako mora biti, da je prvensto zanimlivo lp.
Optimisty
26. 03. 2017 23.04
+23
lepa dirka samo to lahko recem
BPGC
26. 03. 2017 22.59
-10
Polomija Honde, uspeh Yame. Ducati "cudno" konkurencen, ampak v ovinku ne dohaja Yame.
VirtualX
26. 03. 2017 22.58
+39
Rossi je 38-ih nakazal, da je na polovici svoje kariere in da se redno dobiva s Kasai-jem na jutranji kavici. FORZA VALE
rr3
26. 03. 2017 22.55
-26
Super dirka, za Katar po predvidevanjih. Ne glede na to da je Vin zmagal je tudi malo razočaral. Ostali po pričakovanjih , razen Dovija, ki pa je malo presenetil.
McGuinness
26. 03. 2017 22.55
-58
Drugače pa,...zakaj takšno veselje Rossijevih navijačev? Saj ni zmagal..aja, Vinales, saj res, kr naenkrat za celotno Yamaho navijate. Hahah. Vseeno bravo, odlična dirka, ampak ne rabite pa prehitr bit glasni Rosseki, ste se že prevečkrat opekli in na koncu ugriznili v jezik, pa vas še kr ne izuči.!!..
5TIG
27. 03. 2017 08.33
+17
Ti lahk nabijaš kolker hočeš,dejstvo je da je Rossi kralj moto Gp-a in bo dokler ga nebo kdo prehitel v osvojenih naslovih. Pa se še lahko tolk zgovarjate da ni takrat imel prave konkurence. Jo ima pa sedaj pa se pri teh letih ne da. Vedn se bodo našli ljudje ki bodo zaradi fovšije in zavisti iskali neke izgovore. Dejstvo je da je zaenkrat 9 proti 5. TKO JE. Imajo pa prav usi možnost da ga premagajo.
VR46ROSSI
27. 03. 2017 11.42
+14
Veš zakaj takšno veselje? Ker Vale je dosegel že vse kar se v tem lepem športu doseči da, kar še bo, pa je samo še češnja na torti.....če si to lahko priznate, je ok, če ne , pač ne, nobene zamere s strani rumenih.
fcb007
27. 03. 2017 13.12
+13
Pa dosegel bi veliko več, če nebi presedlal iz honde na popolnoma nekonkurenčno yamaho (novi cilji) in jo je spravil na nivo kakršna je, zato pa je DR ...
CevNorc
28. 03. 2017 11.41
-3
Zame pa Rossi nikoli ne more biti najvecji, ker je pokvarjen in to ni bistvo sportnika. Ce hocete pravega vzornika zacnite spremljat skoke in Kasajia
McGuinness
26. 03. 2017 22.48
-40
Vsi skupaj pozabljate da prva dirka še nič ne pove. Je pa bila pokazatelj da bo letos še bolj napeto kot lani. In Yamaha se mi zdi še boljša kot lani, še več moči. Skoraj enako hitra kot Ducati! Pa naj še kdo reče da ni trenutno (že par let sedaj) Yamaha najboljši motor.
CevNorc
28. 03. 2017 11.43
-3
Ja kaj je pa s tabo, mm ma 1000x boljsi motor, ker drugace sploh zmagat ne zna, hahaha, ane eni feni
Nikiiy
26. 03. 2017 22.44
+33
Lorenzo se že poteguje za naslov..če ne bi skrajšali dirke bi bil zadnji..
VR46ROSSI
26. 03. 2017 22.43
+27
Bravo Top gun , Dovi in posebno Vale, spet se je izkazalo, da so treningi eno, tekma pa povsem nekaj drugega. Honda povprečno, sploh Marc, letos se ne bo kar tako sprehajal po stopničkah. 99 pa dajmo še malo časa , da ga ne spluvamo prehitro, vendar z vsako novo slabo dirko bo v večji psihozi, to se pri njemu ve.... komaj že čakam na Argentino. Go VR46
VR46ROSSI
26. 03. 2017 22.49
+25
Tole sem še pozabil: lepo je videti res pristno veselje prvih treh, ne pa kislih kumar in raznih dol obrnjenih palcev. To je smisel vsakega športa, čestitaj boljšemu in se veseli zase in zanj. Čim več takšnih zaključkov letos si želim.
CevNorc
28. 03. 2017 11.45
Kaj bos imel povedati o svojem idolu, ko spet steno postavi. A to je tudi bistvo sporta?
Nightyfly
26. 03. 2017 22.39
+29
lorraine 26.03.2017 21:34:53 14 17 3 Kako lepo je videt veselega, nasmejanega Valentina!************ sem se nasmejal do solz ko je v mikrofon povedal po dirki ,da ne bi stavil nase cisto nic pred dirko . Izgleda ,da je bil malce presenecen ,predvsem pa iskreno vesel . Po debaklu vseh zimskih testiranj je to dober znak . Sigurno pa se zaveda kje je realno njegova Yamaha . Je se prezgodj za fanfare . Vseeno pa lep vecer .
erlapsus
26. 03. 2017 22.39
+21
...VIN je dirkal z odliko..DOV ima že rezervirano drugo mesto v Katarju..po ravnici niso bili tako dominantni kot je sprva kazalo...ROS je ROS ni več besed....MAR se je sprijaznil...Največje presenečenje je zame Aprilia..ESA takoj za MAR in PED in dobrih 7sek za zmagovalcem...Škoda za ZAR...IAN je imel neverjetno hitrost na ravnici....po dirki je ROS priznal,da so našli pravo nastavitev šele v prvem krogu dirke..zgleda,da je sneta kamera naredila svoje ;)
ays1979
26. 03. 2017 22.37
+20
A niso pri ducatiju rekli da se bodo z lorenzom potegovali za naslov?
THEdocktor
26. 03. 2017 22.59
+12
PS2Xministri
26. 03. 2017 22.31
+33
sedaj grem pa z veseljem spat in želim vsem navijačem rossija dober spanec......kar za zvezdo---kardinala---mohitoja..bo dolga noč.
Nightyfly
26. 03. 2017 22.32
+15
Nightyfly
26. 03. 2017 22.33
+25
.....mislim , da se v tem trenutku ubadajo s tem kako menjati vse nick-e .
VirtualX
26. 03. 2017 22.39
+15
Mohiito
26. 03. 2017 22.45
-24
Moj nick ostaja neomajeno,ker na provokacije rosi boysev je pač treba odgovoriti v primerni obliki ki jo tudi pričakujejo, mar ne?
Nightyfly
26. 03. 2017 22.53
+16