MotoGP

Vinales: Assen? Morda celo moja najboljša dirka!

Madrid, 01. 07. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski novinec med elito razreda motoGP Maverick Vinales (Suzuki) je Assen zapustil z 10. mestom, a z občutkom, da je odpeljal najboljšo dirko letošnje sezone. Sedaj z nestrpnostjo pričakuje Sachsenring, ki bi moral njegovi ekipi zelo ustrezati.

Novinec med motociklistično elito serije motoGP Maverick Vinales se počasi privaja na razmere, ki vladajo v konkurenci najboljših dirkačev na zemeljski obli. Čeprav je sprva kazalo, da je projekt zanj in Suzuki prevelik zalogaj, se zdi, da je Davide Brivio pravilno načrtoval tekmovalno leto vrnitve. Čeprav Vinales na dirki za Veliko nagrado Nizozemske ni posegel po svojem najboljšem rezultatu v letošnji sezoni, je z izplenom več, kot zadovoljen.

Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: Reuters

"Ne glede na dosežen rezultat bi rad poudaril, da sem morda odpeljal celo mojo najboljšo dirko v letošnji sezoni. Na Veliki nagradi Katalonije sem res ciljno črto prečkal kot šesti, a pred mano je padlo kar nekaj veliko hitrejših motociklistov. V Assnu je bilo drugače, to je bila prava dirka," razmišlja Španec, ki se je hitro privadil na razmere, ki vladajo v najmočnejšem razredu: "Pozitivno je, da sem imel dober ritem. Močno sem se približal hitrejšim dirkačem, ko gre za pospeševanje, spremembe ritma, zaviranje. Dejstvo je, da potrebujemo še nekaj časa, nujno je izboljšati kvalifikacijske dosežke."

Po spodbudi iz Assna pa z nestrpnostjo pričakuje dirko za Veliko nagrado Nemčije: "Delamo na razvoju, obenem pa Sachsenring velja za stezo, ki nam veliko bolj ustreza. Prepričan sem v še en korak naprej!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Polini
01. 07. 2015 15.25
-5
Vinalesa vidim kot najboljšo zamenjavo pedrose, ko mu poteče pogodba.
mikeTHEbike
01. 07. 2015 21.06
+6
mikeTHEbike
01. 07. 2015 15.23
+5
Ko bo rossi sel...bo vin prvi spanec, za katerega bom navijal! Ne pa neki hinavski markezi itd......
zriki
01. 07. 2015 22.36
+2
lej zdaj je v ozadju in je tiho, če bo kdaj pri vrhu bo jokal ravno tolk kot vsi španci
mikeTHEbike
02. 07. 2015 06.09
+3
Logitechh
01. 07. 2015 13.34
-3
Super Scotty, tata mata motociklizma. Še malo pa ga bojo open dirkači honde začeli prat. On in pa njegovi fani pa še o tovarniškem sedežu sanjajo kot zamenjavo Danija. Še v vds-u ni naredo nič. Ni blo ene dirke ko bi naredo kak presežek.
Callux
01. 07. 2015 13.40
+4
Samo vprašam... A določeni ne smemo imeti o nekaterih, čeprav jim trenutno ne gre po načrtih, visokega mnenja, ker vidimo stvari ki jih drugi ne?? Pa ne želim ničesar začeti, samo zanima me... Če ti misliš, da je precenjen, še ne pomeni da je to res.. :D Ni še naredil nič posebnega letos, to se strinjam, vendar nihče ne pravi da se to ne bo spremenilo... Ker se mi zdi da pozabljaš, da je to tako za Scotta kot za MarcVDS prvo leto na tovarniškem motorju in nima izkušenj... Pa motor tudi ni ravno enostaven za vozit.. Bi bilo precej lažje vse skupaj, če bi bil.. Vendar je to samo moje mnenje..
Logitechh
01. 07. 2015 15.11
-1
Kljub nekaj težavam s Hondinim motociklom, še ne pomeni da ne moreš dosečt kaki presežek na kateri dirki! In ta Scotty konstantno okoli 10-13 mesta, brez enega samega presežka. To niso talenti, ampak povprečni konstantni dirkači! Če imajo kak problem, so takoj v temi in izgubljeni. In ne gre računat na kako pozitivno presenečenje. Crutchlow tudi jamra, pa še vseeno uspe s presežki na dirki, ko konča. Vozi skupaj s tovarniškima Ducatijem, vozi z obema dirkačema tech3. In se ne vozi konstantno nekje po desetem mestu. Kljub kar nekaj odstopom, ima skoraj 2-krat več točk kot tvoj Scotty. Vinales ga je v svoji prvi sezoni popolnoma zasenčil. Konstantno pred Reddingom na enem Suzuikju, ki je prvo sezono v moto gp. Vinales le leto izkušenj iz moto2 razreda. Redding je vsaj open motor vozo lani. Ima izkušnje z močnejšo kubikažo. Vozi pa na nivoju lanskih rezultatov, pa uporablja letos tovarniško specifikacijo honde. Kot da gre za isti motocikel, glih v tem smislu- Če pa ti je to talent, te pa res. Bradley smith v prvi sezoni kar nekaj šestih in sedmih mest. Vozil je tudi v prvi zasledovalni, večinoma pa v drugi zasledovalni skupini z ne velikimi zaostanki. Redding pa kaj že nena minuto zaostane tam nekje v peti zasledovalni skupini. Baz se mu je parkrat nevarno približal na le par sekund zaostanka. Pa Hayden in še kdo. Poltovarniška Ducatija konstantno pred njim, na nekih lanskih specifikacijah al pa še slabše. Iannone v svoji prvi sezoni na takratnem poltovarniškem traktorju od Ducatija kar nekaj sedmih mest, osmih mest. Tisti motocikel je bil daleč za konkurenco. Pol Espargaro na svoji DRUGI DIRKI v moto gp v prvi sezoni šesto mesto, na peti, šesti in sedmi dirki četrto, peto in sedmo mesto. Pa potem ogromno šestih mest. Sezono pa končal na šestem mestu. Nič presenetljivega na tako dobro adaptacijo, če pa je tudi Reddinga opral sezono prej v moto2. In dokazal da je bolj talentiran od Reddinga, zato tudi lepi rezultati v moto gp v prvi sezoni niso presenečnje. Ta scotty pa se muči in večno uči. On rabi čas...
Callux
01. 07. 2015 15.44
+3
Če bi postavil Scotta na enako mesto kot Pola lani, bi dosegal enake rezultate ali celo boljše, v to sem prepričan... Pa še precej manj bi bil na tleh.... Ker pri osvojitvi naslova v Moto2 je imel tudi veliko športne sreče... Ampak kot vidim ne razumeš kaj ti želim povedati že cel čas... Če je ekipa popolnoma nova in ima dirkača, ki je prvič v položaju, v kakršnem je Scott, potem so ti rezultati pričakovani... Suzuki na drugi strani je opravil izjemno delo, saj že ima izkušnje, ker sta tako Maverickova ekipa kot tudi Aleixova sodelovali na vseh testih, ki jih je Suzuki opravil v zadnjih 2 letih, poleg tega obema izpolnijo skoraj vsako željo ki jo imata, samo še na več moči čakata... Scott ima na primer veliko želja, pa mu jih ne bodo izpolnili, ker je samo v satelitskem moštvu... Veliko tudi pove dejstvo, da so pri ekipi dokončno priznali, da so pričakovali popolnoma preveč in si zadali nerealne cilje... Ampak če tako misliš, potem pač tako misliš... Na koncu dneva je najbolj pomembno da uživaš ob dobrih dirkah...
3r2wbt
01. 07. 2015 12.15
+11
Talentiran dirkač, ki se je prvič dokazal že leta 2008 v nižjih tekmovalnih ligah, odskočnih stopničah za MotoGP. Tipična španska šola dirkanja in preliminarnega učenja za nastop v najvišjih kategorijah. Ezpeleta, ki neuradno kot šef Dorne skrbi tudi za konkurenčnost tekmovanja, se ukvarja z izkanjem talentov. Sam in z ekipo skavtov tekoče bdi nad mladimi dirkači. Takšnih, ki bodo držali MotoGP na najvišjem nivoju. Tipičen primer je Quartararo, kjer so z lahkoto spremenili pravilnik glede potrebnih let za nastop na dirki. Šef Dorne takšne dirkače potiska naprej in nad njimi drži roko kot neuraden menežer. Če pogledamo strukturo vseh šefov posameznih moštev, hitro ugotovimo, da jo sestavlja "stara" falanga z dolgoletnimi izkušnjami in prisotnostjo. Brivio zagotovo sodi mednje. Velja tihi dogovor, da prevelika požrešnost škodi. Talente si ekipe pod patronatom Ezpelete razdelijo po predhodnem dogovoru. Tako ne more priti, da bi npr. Honda pod svoje okrilje vzela vse najbolj talentirane, ostali pa bi ostali brez. Za vsakega mora ostati nekaj, vse v smislu, da je pogača pravilno in pošteno razdeljena. Ob tem si vsaka ekipa zagotovo želi imeti največjega talenta, vendar to so že finese, kar je logično. Mimo tega. Takoj po dirki v Assnu je Suppo, ki Rossija ne prebavlja, po boksih v italijanščini preklinjal in obtoževal Italijana, da je ena "m..da". Z zadnje strani je pritekel do Yamahinega boksa in grozil, da so si dovolili preveč, da bo sledila pritožba ... Dobesedno je izgubil mero dobega okusa. Nakamoto, ko je to videl, mu je skoraj eno primazal. S strani (pod)šefa HRC je sledilo opravičilo Yamahi, na japonski način in umik nazaj v svoje bokse. Po vsej verjetnosti Livio plače za ta mesec ne bo dobil.
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 12.21
-2
Supo bo letel,tk kot Reding,Bradl,Pedrosa,dobr si to spisu
mikeTHEbike
01. 07. 2015 15.21
+2
bandit1
01. 07. 2015 17.39
+4
3r2wbt bravo ++++++++++++ Supo poglejte še njegov kometar na moto it ko se mu cela IT smeji na čelu z negdanjimi dirkači
Moto9346
01. 07. 2015 11.57
+5
Bravo. Ta je tudi eden izmed najbolj talentiranih dirkačev. Pa tudi Suzuki kar hitro napreduje.
Logitechh
01. 07. 2015 09.38
-8
Bodoči moštveni kolega Marqueza pri Repsol Hondi ali pa Lorenza pri Yamahi.
mzurry
01. 07. 2015 11.26
+5
Kdo bo pa lorenza gledal se tam ce je vecno za rossijem
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 12.14
-6
micuri..a te bo mama še 42 let gledala,kk se po kavču valaš
Callux
01. 07. 2015 08.59
+13
Moram priznati, da me je Maverick izjemno presenetil, v pozitivnem smislu seveda.... Nisem pričakoval, da se bo tako hitro privadil na razred, čeprav bi morda to moral, sploh po zelo dobri sezoni v Moto2... Sachsenring bo verjetno najlepša priložnost za Suzuki na stopnička in glede na napredek bi jim te tudi iz srca privoščil... Me pa navdušuje Vinalesova hitrost v drugi polovici dirke, ki je zelo impresivna... Je pa Suzuki zelo dobro izbiral, problem pa je da ga bo težko zadržal, ko mu bo pogodba potekla...
mzurry
01. 07. 2015 11.27
+3
Ce v motorju vidi potencial ni blema da nebi ostal ce pa ne in da dobi boljso moznost potem pa hvala bogu da gre
Callux
01. 07. 2015 11.44
+7
Če bo Suzuki nadaljeval s tako dobrim delom, kot ga opravlja sedaj, potem bo potenciala v njihovem motorju vedno veliko... Ker tudi sedaj ga ima precej, vendar ga zaradi premalo moči ne more prikazati na dirki... Ga pa zato uspe na kvalifikacijah ;)
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 12.23
-3
kaluks,suzuki ma manj potenciala k Honda od Redinga,pa lej kje se voz englendar
Callux
01. 07. 2015 12.26
+6
Vem, kje se vozi in prav nič ne uživam v tem, zato ker vem, kje bi moral biti in kaj zmore... In zmore precej več kot to, vendar mu zaradi ogromno razlogov ne gre... Ker vseskozi trdiš, da bo odšel po tem letu, pa še tole... Pri ekipi so celo priznali, da so storili napako in pričakovali preveč od letošnjega leta...
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 12.31
-4
kaluks,men je žal za tebe,ali Reding bo nogu dubu in pršo bo rabat,Reding se voz slabš k lan sz open,je tip k bautista i bradl,a se teb sajna kolk stane honda od redinga??pa kolk open honda od lan?reding je spuhal sto milionov eura
Callux
01. 07. 2015 12.39
+6
Ja, Rabat bo prišel, vendar ne bo videl tovarniškega motorja, ker se zanj pripravlja Open motor... Če te prav razumem bi nekomu samo po 8 dirkah vzel motor?? Ok zanimivo, glede na to, da si zasluži vsaj 2 sezoni... Poglej Cala ali pa Brada... Calu je v prvi sezoni šlo tako slabo, da se je želel vrniti v SBK, ampak je vztrajal... Brad se tudi ni odrezal precej bolje, je moral prejeti dve resni opozorili o odpovedi, da je začel delati rezultate... Scott si vsaj zasluži konkretno priložnost, preden bi lahko sodili kakšen je, in 8 dirk ni konkretna priložnost... Drugače pa zelo dobro vem, koliko stane motor...
ValentinoRossi46
01. 07. 2015 18.01
+3
Brezveze ke njeme razlagaš Callux ker neve nite ke govori samo provocira tu gor na portalu!
Callux
01. 07. 2015 18.04
+2
Ah ja, takšno situacijo imamo... Se še kdo tak najde... Je pa vsaj zanimivo ;)
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 18.43
-3
mamrš taki navijači od rosita,k so se zdej pojavl,prej pa uzela ih magla
ValentinoRossi46
01. 07. 2015 22.37
+2
Hahahahhahahahahah ja jaz ti pa lahko rečem samo da nijaš pojma pa bi te rad vido zaj ni dolgo nazaj je blo sicer kaj sem se prijavil na portal ampak zanj navijam pa več let kod ti zizaš doma pri mamici mlekeca
catman
01. 07. 2015 08.33
-6
Če boš pil več vina in bil manj lesen, še bo nekaj iz tebe.
mzurry
01. 07. 2015 11.27
+4
Jojjjj cat da nisi ti alfa in omega motociklizma kot rock
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 12.16
-1
micuri,vpiš u gps Grobnik HR ,pa naj te mama prpele
ValentinoRossi46
01. 07. 2015 17.48
+5
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 18.40
-2
mzurry
01. 07. 2015 18.41
+1
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 18.44
-3
španjolskasupast4r
01. 07. 2015 18.50
-2
micuri ta spodnj elapusu dam klobuk dol,k je navijač rosita in sam prav da so nekteri rositovi navijači k ti,neandrtalci
mzurry
02. 07. 2015 08.46
+2
ValentinoRossi46
02. 07. 2015 13.49
+3
Eh tam mu še škodo nareje on drugač wc-je puca
mzurry
02. 07. 2015 18.58
+2
ValentinoRossi46
02. 07. 2015 21.21
+2
erlapsus
01. 07. 2015 08.14
+19
....mali je novinec v motoGP....skoraj direkt iz moto3..je v pravi ekipi... izjemen talent...fant z glavo na mestu...v Assnu je bil takoj za ESA in 3s... za PED,CRU,SMI,ESP...kmalu bo prva violina pri Suzukiju in vsi ga bodo želeli imeti v ekipi ;)