MotoGP

Vinales po sklenitvi dogovora s Suzukijem: Najprej sem mislil, da je šala

Madrid, 01. 10. 2014 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklist Maverick Vinales kar ne more verjeti, da bo prihodnjo sezono dirkal med elito razreda motoGP. Dogovoril se je za sodelovanje s povratniki, ekipo japonskega Suzukija.

Maverick Vinales
Maverick Vinales FOTO: Reuters
Španski motociklist razreda moto2 Maverick Vinales se bo le stežka osredotočil na zadnje preizkušnje letošnje sezone. Dogovoril se je nameč za sodelovanje s povratniki med elito Suzukijem, kar pomeni, da se mu bodo v prihodnji sezoni uresničile dirkaške sanje. "Če sem povsem pošten, se čutim zelo pripravljenega za dirkanje med elito," je po sklenitvi dogovora s Suzukijem povedal Španec in nadaljeval: "Sprva je izgledalo, da gre za neslano šalo. To je šele moja prva moto2 sezona, nenadoma pa se velika tovarna kot je Suzuki ogreje zame. Če bi me kdo vprašal, bi rekel, da se bo to morda zgodilo čez nekaj let, a sklenili smo dogovor za naslednjo sezono. Uresničile so se mi sanje. Zelo sem srečen, da se selim med dirkaško elito in komaj čakam na prvo dirko!"

Vinales je eden dveh novincev, ki bodo prihodnjo sezono zanesljivo dirkali med elito. Poleg Španca bo to še Avstralec Jack Miller, ki se v motoGP seli naravnost iz najšibkejšega razreda.

Pasica motoGP (arhiv)
Pasica motoGP (arhiv) FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BrezimenkoKajtebrigovic
03. 10. 2014 10.15
+2
Naslednje leto pa bo pestro :)
mikeTHEbike
02. 10. 2014 18.46
+3
Vin je moj adut! Za lani sem v moto3 navijal zanj
hotchilipoper
02. 10. 2014 07.38
-1
Vse to je show,zaradi gledanosti bodo spustili v GP malo divje krvi,ker vse postaja premalo zanimivo
erlapsus
01. 10. 2014 20.11
+15
Mogoče se komu zdi čuden ta prihod mladičev v motoGP...ni ravno tako...to so posli managerjev...zadaj so bile prave vojne...ve se ,da prihaja rod dirkačev in španskega prvenstva...to so vsi mladi dirkači,talentirani,sponzorirani...navajeni dirkat s komolci...tu so sponzorji,kot so Repsol,ki ima npr. MAR-a pod okriljem od njegovega 9 leta in takih primerov je veliko...vsi bodo želeli čimprej v kraljevi razred,da si "zasedejo"sedež...ker v tem je poanta,prosti sedež....zdaj so motoGP motorji bolj obvladljivi...elektronika naredi svoje....tako,da si npr,Miller ne beli glave z močjo,hitrostjo....sam je rekel,da je samo enkrat vozil 1000cc in to cestnega Suzukija..in da ga je privil do konca na ravnici...na pisti,pa je moto 3 bil njegov najmočnejši motor...kako bo pa to zgledalo v praksi,pa nam bo jasno že dan po zadnji dirki