MotoGP

Rossi poln hvale na račun novega moštvenega kolega: Izjemen debi Vinalesa, postavil je neverjeten čas

Cheste, 17. 11. 2016 07.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljši dirkači motociklističnega svetovnega prvenstva so podaljšali bivanje v Valencii, kjer so opravili s prvimi uradnimi testiranji pred prihajajočo sezono. Veliko pozornosti je sicer požel Jorge Lorenzo in njegov debi na Ducatijevem motociklu. A na dirkališču Ricardo Tormo ga je tokrat z izjemnim debijem na Yamahi povsem zasenčil Maverick Vinales.

Maverick Vinales je s svojimi predstavimi v uvodnih dneh na Yamahi impresioniral tudi velikega Valentina Rossija.
Maverick Vinales je s svojimi predstavimi v uvodnih dneh na Yamahi impresioniral tudi velikega Valentina Rossija. FOTO: motoGP

Sezona razreda motoGP se je komaj končala, dirkači in moštva pa že vse moči usmerjajo v naslednje leto. Karavana svetovnega prvenstva je tako podaljšala svoje bivanje v Valencii, kjer so na dirkališču Ricardo Tormo opravila prva uradna testiranja pred prihajajočo sezono, ki se bo začela z VN Katarja pod žarometi dirkališča v Losailu. Nova sezona je še pred začetkom požela veliko zanimanja, saj je prišlo do velikih sprememb znotraj moštev. Največ zanimanja je seveda požel petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo, ki je po devetih zelo uspešnih sezonah zapustil Yamaho in si nov izziv našel pri Ducatiju. Španec se je v uvodnih dneh izkazal na motociklu italijanskega proizvajalca. Zelo zadovoljni pa so z njim tudi njegovi novi delodajalci, ki so pohvalili njegov profesionalizem in delovno etiko. Veliko zanimanja pa je požel tudi Maverick Vinales, ki je pri Yamahi zamenjal prav rojaka Lorenza. Mladi Španec je nase opozoril v pravkar končani sezoni, ko je nanizal nekaj odličnih rezultatov s Suzukijem in v Silverstonu tudi dosegel premierno zmago v kraljevem razredu. Da je velik talent, so se pri Yamahi zavedali že, ko so se odločili, da mu ponudijo pogodbo, to je takrat potrdil tudi šef moštva Lin Jarvis. Toda od mladega Španca takšnih rezultatov, kot jih je pokazal takoj, ko se je usedel na M1 Yamaho, najverjetneje niso pričakovali. Top Gun Maverick je namreč že prvi dan uradnih testiranj v Chesteju končal kot najhitrejši dirkač.

Rossi je hitro postal navdušen nad novim moštvenim kolegom.
Rossi je hitro postal navdušen nad novim moštvenim kolegom. FOTO: motoGP

Čeprav časi v tako zgodnji fazi testiranj še niso tako pomembni, saj je bolj pomemben razvoj in kako se dirkač počuti na povsem novem motociklu, na katerem še nikoli v karieri ni sedel, so v njegovem novem moštvu lahko več kot zadovoljni s prikazanim. Drugi dan je namreč Maverick postavil še hitrejši čas kot prvi dan in bil edini dirkač, ki se je spustil pod mejo minute in tridesetih sekund (1:29.975). Za primerjavo, Jorge Lorenzo je na kvalifikacijah pred letošnjo dirko v Valencii 'pole position' osvojil z rekordom steze, ki sedaj znaša 1:29.401, med tem, ko je čas najhitreje odpeljanega kroga med dirko 1:31.171, ki ga je med letošnjo dirko prav tako postavil Lorenzo. Nad zgodnjimi predstavami Vinalesa pa je navdušen tudi Valentino Rossi, ki si bo v prihodnjih sezonah delil garažo s talentiranim Špancem. Prvi dan testiranj je Rossi zaključil tik za Vinalesom, drugi dan pa je zaostal nekoliko več. "Vinales je bil res impresiven. Najprej že prvi dan, drugi dan pa še toliko bolj. Uspelo mu je postaviti čas pod minuto trideset, kar je res neverjeten čas. Mislim, da je za njim izjemen debi," je svojega novega moštvenega kolega pohvalil devetkratni svetovni prvak, ki je sicer drugi dan testiranj postavil sedmi najboljši čas. Ker Yamaha Vinalesu ni dovolila spregovoriti z mediji je izkušeni Italijan tudi spregovoril nekaj besed o razvoju novega motocikla. "Drugi dan smo opravili veliko krogov (69 op. p.) in primerjali smo stari motocikel z novim. Preizkušali smo tudi nov pogonski agregat in novo šasijo. Čaka nas še veliko dela, posebej na področju pogonskega agregata. Naslednji teden nas čakajo testiranja v Sepangu, ki je povsem drugačno dirkališče in tam bomo dobili še nekaj odgovorov," je še povedal aktualni svetovni podprvak, ki bo v prihodnji sezoni znova naskakoval tako želeni jubilejni deseti naslov svetovnega prvaka. Seveda bodo tudi ostala moštva pred koncem leta opravila še zasebna testiranja, toda zgolj Yamaha bo odpotovala v Sepnag, ostala moštva bodo še naprej testirala v Španiji, in sicer v Jerezu. Tam sicer za Ducati ne bo smel nastopiti Lorenzo, ki ima še vedno veljavno pogodbo z Yamaho.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krojacekhlacek
18. 11. 2016 16.11
+7
Včasih se res kar nasmejem, ko berem tele komentarje. Zato si bom vzel pravico, da bom še jaz mal "pameten" :) Sam spremljam Moto GP že kar nekaj časa in DA...sem Rossi fen. Kar pa ne pomeni, da želim čim več padcev konkurenci. Zakaj? Ker nočem gledat, da se en samcat vozi po stezi. Ravno iz tega razloga sem pred leti prenehal spremljat Formulo 1. Fantje ki ste starejši letniki...se mogoče spomnite dirk kjer so Nigel Mansell, Alain Prost and Ayrton Senna vsi v isti vrsti šponal proti ovinku a noben odnehat. Izpod podna so letele iskre, ogenj iz auspuhov in fight do konca. Kaj hočem povedat; Vsi ki spremljamo dirke TT, SBK, Moto GP ipd. in imamo bencin v krvi si želimo AKCIJE!!. Vsekakor privoščim zmago dirkačem kot so Crutchlow, Vinales in dečki, ki jih ne vidimo pogosto na stopničkah. Vsaka čast vsakemu posebej! Odkar sem sam začel dirkat (amatersko seveda) imam velik respekt do vseh dirkačev, tudi tistih tam zadaj. Tako da fantje, ki imate Sportake in če imate le prilko pojdite se zapeljat na kakšno dirkališče...boste videli, kako se vam bo pogled na te zadeve obrnil. Pa še svarilo: Dirkališče je lahko kot koka...in hiter postaneš odvisen pa brez dnarja ;)
GrKo666
21. 11. 2016 13.07
+2
Jaz pa ne zastopim ljudi, ki na tak trezen, razmišljujoč komentar prlimajo minus...
5TIG
22. 11. 2016 18.47
+1
Komentar na mestu,minuse pa itak prbijajo muloti ,ki nimajo pojma o zgodovini F1 in motoGP-ju. Zato pa je na tem forumu napisanih veliko žaljivk itd.. Tudi sam sem bil deležen tega in sprovociran ,žal.
NWO 2014
18. 11. 2016 14.44
-2
Če bi Rossi končal dirkat 5 let nazaj bi bila njegova statistika veliko boljša
Profesormarck
18. 11. 2016 10.19
-1
Ma kaj vam to pomaga,testi so eno dirka drugo,najprej mora vin.zdržat pritisk celo dirko,nekaj časa lahk vodi,potem mu pa Marc itak pokaže,keri je šef na stezi.Tudi etos je vin.nekajkrat bil pred Marcom,potem pa ga je marc prehitel,kot dohtarja,lorenza itd..Tudi suzuki je bil hiter,kot yamaha,boste vidli,tudi iannone bo hiter.kar se pa tiče samooklicanega-on je pa že dolgo brez zmag in naslovov,čas bo za penzijo,kje na mirnem mestu z izvoljenko ucio...Honda je mirna in hitra,ravno prav recept za profesorja in svetovnega prvaka -velikega Marca.he,he
gcek
18. 11. 2016 09.10
+5
Ko človek napiše da je Vale motoGP se ne strinjate uredu samo zakaj potem tudi tisti ,ki ga ne marate ste proti njemu ne pa za svojega favorita recimo ni važno za tiste ,ki ga ne marate kdo zmaga važno da ne zmaga Vale potem izpade po vaših komentarjih da se vse vrti v motoGPju okoli Rossija.Pišete ,da ga bo Vinales prau in kaj potem nimam nič proti jast navijam za Yamaho in posledično bom tudi i za Vinalesa tudi MM in Jorge imata iste navijaće nimam nič proti in če bo Vinales boljši od MM Jorgeta,Valeta imam občutek ,da boste fani od MM in Jorgeta začeli v prvi navijat za Vinalesa zato,ker se vsako sezono selite prvaku lp.
dugi159
18. 11. 2016 09.50
-3
Ti nic ne stekas ni problem v rossiju tud ko zmaga vsaka cast problem je v povelicevanju o svetniku brez napak o vedno drugi krivi dolocenih rozilund ki ne vidijo nic drugega. Skratka rossi vedno brez napake vedno optimalno vsi drugi konkurenti majo pa sreco in podobno
gcek
18. 11. 2016 13.49
+1
Vsak si to razlaga po svoje samo mislim da Jorge največ komplicera stvar ne Vale on je pač pa zelo dolgo v motoGpju in posledično se je marsikaj zgodilo samo ti si zgleda premlad ,da bi to videl lp.
NWO 2014
18. 11. 2016 14.43
-1
gcek tisti ki napiše da je RossiMotogp je enostavno prizadet v glavo.Se strinjaš?
gcek
18. 11. 2016 15.59
+1
NWO 2014 ne razmišljaj enoumno in podobni ,ki se kurite na izjavo Vale je motoGp seveda ni samo, ko pa prideš na kako tekmo in vidiš tisto rumeno množico ti ,da misliti kako karizmo ima on v motoGPju hočeš nočeš on je legenda lp.
Nightyfly
17. 11. 2016 22.22
-8
RossiRostfrei 17.11.2016 21:19:45 0 2 2 Bravo, ful motoristični komentar.***************ste pricakoval , da vam bo komentator spodaj dal medaljo pa se pocepnil ?Ne gre tako veste .!
Tajkun Pirc Musar
17. 11. 2016 19.17
-10
Rad bi videl roziko čez pol leta, ko ga bo pobček napral na celi črti.
Nightyfly
17. 11. 2016 19.23
+4
Sklepam , da je prvi Valentino Rossi , drugi pa Maverick Viñales ... je tako ? Sprasujem se samo , ce ste analfabet , samo to nic drugega.
.jest
17. 11. 2016 18.59
-5
Izbrisan komentar: Opažam, da ste se ljubitelji sovražnika žensk prebudili. Eni ga želite kar jezditi sodeč po imenu. Ampak on ima Uccia, vi pa lahko kandidirate edino za držanje marele na štartni liniji. Admin, s teboj vse v redu?
HAILWOODmike
17. 11. 2016 18.15
+4
Na relaciji 25 in 93 naj bi bilo zelo napeto.....markez naj bi drugi dan kvalifikacij na vsak nacin poizkusal podret cas vin pa mu to ni uspelo. Da se honda ni spustila v boj za vinjalesa, je baje markezovo maslo....saj je zagrozil, da vin ne sme biti pri hondi! Jasno je da se 25 in 93 ne preneseta....samo obeta se nam pa zelo hudo rivalstvo!
HAILWOODmike
17. 11. 2016 18.16
+9
Eni pa komaj cakajo...ce bo pocilo med vin in rossijem.....pa poka cisto drugje veliko bolj!
MrNurmic .
17. 11. 2016 18.28
-10
ceviplastika
17. 11. 2016 18.55
+0
Jasno je, da se ne preneseta? Od kod pa ta cvetka zdaj? V nižjih kategorijah nikoli nista vozila drug proti drugemu, kot npr. Pedrosa ter lorenzo, ki pa sta bila skregana že od 125ke dalje. Lani je bila prva sezona, odkar sta vozla skupaj v isti kategoriji, ni bilo neposrednih bojev in Vinales še sploh ni bil takrat v vrhu. Letos je Vinales napredoval, pa še vedno ne toliko, da bi bil na vsaki dirki v vrhu in bi imela kakšne neposredne borbe z marquezom in zato tudi spore. Prej bo definititvno počilo med Rossijem in Vinalesom. Pedrosa pa je pri Hondi še vedno glavna izbira za drugi sedež in še hitro ga ne bodo zamenjali s katerim drugim. Vinales najverjetneje ni bil tema pogovorov pri Hondi.
NašDONALDO
17. 11. 2016 20.01
-6
jasno hrček1, saj vidiš da možakar blodi. vemo kdo se kar naprej krega in obtožuje...
Markob1
18. 11. 2016 09.36
+1
Profesormarck
18. 11. 2016 10.26
+3
Mislim ,da je malo bolj napeto med relacijo dohtar-vin....vsi dirkači želijo bit najboljši,prijateljev tukaj ni,so sam nasmeški-za kamere...
NWO 2014
18. 11. 2016 14.51
+0
To da se ne preneseta slo slovenska jajca ala CMERAR :;) mrtvi ki govorijo
gov46
17. 11. 2016 16.14
+21
Ka se tice rosija on pokaze najvec med sezono oziroma na dirki. Testiranja so tak tak. Upam pa da bo ena najbolj zanimivih sezon.
Nightyfly
17. 11. 2016 16.13
+9
esid@37.com 17.11.2016 13:04:40 -2 13 15 še ene 3 mesece ga bo hvalu. po prvi dirki pa ne bo več tolk prijateljski...************zanimivo .....VR bi moral hvalitit kar vse po vrsti in se jim umikati ? ** esid** , to je tekmovanje motorjev , ne lepotno sprehajanje po pisti .
NašDONALDO
17. 11. 2016 16.20
-11
buzerantos
17. 11. 2016 16.05
+23
Sem navijac Rossija, ze od nekdaj. Mi je pa Vinales zelo simpaticen, predvsem pa zelo dober in talentiran. Drugo leto bo po moje med boljsimi. Pozdravljam prestop Lorenza v Ducati, sicer ga ne maram, ampak moram pa priznati da zna voziti in mislim, da bo drugo leto zelo konkretno mesal strene in bo pri vrhu, prav tako se Marquez ne bo dal in je na njega treba vedno racunati. Privoscim Rossiju 10 naslov, ampak, iskreno, ta bo tezka, Lorenzo se bo hotel dokazat, isto Vinales, oba super hitra, isto Marquez, lahko se kdo preseneti... Torej, ne morem vam povedati kako ze komaj cakam da se zacne sezona 2017. Osebno mislim da bo to sezona sezon ;) In za vse nas ljubitelje moto gp zelim da tudi bo tako ;)
vrquarantasei
17. 11. 2016 17.04
+12
lorraine
17. 11. 2016 15.38
+16
3/4 šmrklovja, ki takole pljuvate po legendi, se še vas rodilo ni ali pa ste še v pleničke lulali, ko je Doktor že osvajal prve zmage in naslove. Niti kančka spoštovanja ne premorete do legend. Sram vas bodi! Raje si poglejte kaj počne pri 37ih letih. Še vedno je konkurenčen mladini in še vedno jim odčita lekcije. Še na mnoga leta, The Doctor!
Nightyfly
17. 11. 2016 16.10
+10
gov46
17. 11. 2016 16.12
+8
dugi159
17. 11. 2016 16.32
-9
Kako to misls ce sm pa starejsi od njega in to kar konkretno
jezdiimir
17. 11. 2016 16.42
+10
lorraine lepo napisano, dugi159 zate je skrajni čas da odrasteš, bo pa težko, skoraj nemogoče!
kraljevski
17. 11. 2016 17.27
+10
Baletka
17. 11. 2016 17.39
+11
50% teh pljuvačev, je ravno rossi pripeljal do tega, da so začel spremljat motogp - sem prepričan. 50% od te polovice, so pač navijači ducatija, ki so bili vsi trdi ko batine, ko je rossi usedel na nekonkurenčni ducati, ter so upali na nevem kakšne uspehe.. pač enostavno, razumm to zamero.. ampak, ne razumm tega pluvanja.. kot da bi kdo pljuval schumaherja, jordana... legenda je legenda!
Nightyfly
17. 11. 2016 18.33
+7
fenixxx*************imate zelo prav . Spomnim se F1 ,ko je k Ferrariju prisel Prost in dobro nadrl cel box Ferrarija , da nimajo profesion . pristopa k delu .Tudi Sumi ,ki je prisel k Rdecim leta 95 je cakal dolgij 5 let , da se je vse odprlo ,,,potem pa vemo kko je bilo . Rossi je imel tako negativno obdobje pri Ducatiju -skoda . Tako pac je , gremo naprej .
iga_biba
17. 11. 2016 19.10
-11
njegov čas je MIMO, spreglejte že enkrat! zdaj ga bo vinales učil
dugi159
17. 11. 2016 19.48
-13
Jezdimir a ni fajn bit mal otrok v teh casih. Pa ne mormo usi resno dej no
MrNurmic .
17. 11. 2016 20.11
-12
dugi159
17. 11. 2016 15.08
-3
Zvesti navijaci rossija se ze pripravljajo na prestop. V klub vinjalesa.
Baletka
17. 11. 2016 17.40
+6
js npr navijam za yamaho in mi je vseen kdo zmaguje, samo da je yamaha na vrhu.. hočeš nočeš, bolš nehaš spremlat, ker drugega scenarija niti nebo.. no bo, še MM. Potem se pa zgodba že počasi zaključi.. posamezni uspehi, drugih ekip, definitivno bodo pa sam 3 za moje pojme konkuriral drugo leto za naslov.
jezdiimir
17. 11. 2016 14.24
+26
Kot vidim se toplotna horda dodobra vnema, večina si je že zamenjala nicke, pameti se pa ne da, to ne bodo vedeli nikoli! Znalci napovedujejo kaj bo drugo leto v motoGP, hahaha, bog jim dal soli v glavo da ne bo prepiha!
Nightyfly
17. 11. 2016 15.10
+9
Mohiito
17. 11. 2016 21.22
+3
Pač znalca kot sta bosta imela odgovor pravi na možnost gejevske poroke v italiji na ucija in rozalije.To izvedbo če je možna bi bila v veliko veselje v hordi rumenih?!
Jan Sekav?nik 1
17. 11. 2016 14.16
-16
Tako kot sem rekel, MV je novi VR!!! :)
Jan Sekav?nik 1
17. 11. 2016 14.16
+26
bullitt
17. 11. 2016 14.33
+19
Šimee
17. 11. 2016 14.53
-2
Aktualnega svetovnega prvaka bo zelo težko vreči iz prestola! ;D #MM93 #vamos
trucker77
17. 11. 2016 15.57
+21
Je dober,ni pa nepremagljiv.Bo zanimiva sezona.
maxspeed
17. 11. 2016 14.08
-17
Ko ga bo prvič na dirki prehitel, bo konec z hvalami.
Baletka
17. 11. 2016 17.41
+15
MM ga je prehitel kar nekajkrat, pa ni bilo konec s hvalami, dokler ni bilo še čega drugega!
Baletka
17. 11. 2016 17.42
+9
ti ki tega ne vidiš, pa vrjamm.. tvoja pamet se ohlaja kot vreme.. pod ledišče!
maxspeed
18. 11. 2016 11.25
+1
uuu kako si pa me zdaj ti prizadel. Še enkrat se opravičujem za komentar, g. IQ!
esid@37.com
17. 11. 2016 13.04
-7
še ene 3 mesece ga bo hvalu. po prvi dirki pa ne bo več tolk prijateljski...
trucker77
17. 11. 2016 12.55
+7
Doctor je kralj moto gp-ja,pa če zmaga ali ne,konec debate.
dugi159
17. 11. 2016 13.10
-18
Konc debate je k ti tvoja mamica rece zobke umit pa spanckat
trucker77
17. 11. 2016 14.13
+31
Nightyfly
17. 11. 2016 15.11
+10
trucker .................. ni kaj , vam lahko samo pritrdim .
dugi159
17. 11. 2016 15.16
-14
O se intelektualec znan po potovanjih velik zenskar in profesjonalni mopedist se je oglasu.sami superlativi guru ciklistike in telemetrije
trucker77
17. 11. 2016 15.48
+16
Nightyfly
17. 11. 2016 17.29
+13
dugi159.............. upam , da se ne boste nikoli v zivljenju spozabil in nekomu ,ki poseduje Harley-a rekel ( v zivo), da je mopedist ..... to bi pa rad videl . Dentista si prej zrihtajte .
Nightyfly
17. 11. 2016 17.30
+12
dugi159
17. 11. 2016 19.34
-12
Nightyfly
17. 11. 2016 19.53
+10
dugi ,,,,,,, res je , popravljam ....... posedovati in voziti . ;)
dugi159
17. 11. 2016 20.03
-11
rr3
17. 11. 2016 12.26
-15
Zvečer je pa Rosi odvihral iz sestanka mu je šefe malo navil ušesa, da je preveč svojeglav in da samo škodo dela. Nič zato, brez njega nekaterim živeti ni in to šteje.
Nightyfly
17. 11. 2016 12.00
+21
vidim sodaj , da razni sparowi , ahili in podobno ze pridno uporabljajo/te nove nicke. Kaj imate strah tudi dvakrat zasciteni pred nami , Huni , barbari , makaronarji ..... hehe ? noro .
dugi159
17. 11. 2016 13.10
-22
Nightyfly
17. 11. 2016 17.30
+9
dugi ,,,pa saaj ravno zato se sprasujem .Se nikogar nisem spravil s tega sveta . A koga vest pece ?
dugi159
17. 11. 2016 19.35
-10