MotoGP

Guareschi navdušen nad Rossijem: 'Vsako leto ima dve oviri več, a spet je potegnil zajca iz klobuka'

Milano, 06. 02. 2017 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bi se lahko Maverick Vinales že v svoji prvi sezoni na konkurenčnem motociklu, Španec bo dirkal pri Movistar Yamahi, resno vmešal v boj za sam vrh razreda motoGP? Številni menijo, da takšne in drugačne napovedi niso iz trte izvite, tako meni tudi nekdanji prvi mož ekipe Sky Racing Team Vittoriano Guareschi.

Guareschi (na fotografiji) meni, da bo Lorenzova prisotnost pomagala tudi Doviziosu.
Guareschi (na fotografiji) meni, da bo Lorenzova prisotnost pomagala tudi Doviziosu. FOTO: Damjan Žibert

Vittoriano Guareschi je bil do leta 2014 vodja ekipe Sky Racing Team VR46 v razredu moto3, nekdanji dirkač iz Parme pa je pri 45 letih še vedno cenjen ocenjevalec aktualnih dogodkov v motociklistični karavani. Guareschi je za GPOne spregovoril o navezi Andrea Dovizioso-Jorge Lorenzo, ki se bo v tej sezoni prvič preizkusila v ekipi Ducatija, potem ko sta Italijan in Španec pred leti že sodelovala. A pričakovanja so velika, bolonjsko moštvo se želi še resneje vključiti v boj za vrh. "To je perfektna kombinacija," je o Doviziosu in Lorenzu povedla Guareschi. "Še posebej zaradi njunih karakterjev, njunih slogov življenja, ki sta si zelo podobna. Jorge je trd moštveni kolega, a to je za Andreo dobro. Imeti nekoga, kakršen je Jorge, v svoji ekipi, bo 'Doviju' omogočilo, da dirka pod manjšim pritiskom. Bil je tudi zelo hiter v Maleziji in menim, da bi ta sezona lahko bila nekaj posebnega zanj. Začenjata pod enakimi pogoji. Ne vem, če bosta lahko prišla do naslova, saj moraš biti za kaj takega zelo stanoviten. Začetek bo za Lorenza ključnega pomena. Prva dirka je Katar in Ducati lahko tam pričakuje zmago."

Podobna pričakovanja imajo privrženci motociklizma tudi pred prvo dirko Mavericka Vinalesa z Movistar Yamaho, kjer bo nadarjeni Španec združil moči z izkušenim Valentinom Rossijem. Nekateri, in ni jih malo, Vinalesu napovedujejo celo hiter pohod do naslova ali vsaj resne boje za stopničke, tudi Guareschi pa vanj ne dvomi. "Pričakoval sem, da bo Vinales tako hiter. Nekaj posebnega ima," dodaja izkušeni Italijan. "Če je Maverick anti-Marquez? Jasno je, da gre za podobna dirkača. Maverick ne čuti pritiska in prepričan sem, da prisotnost Valentina nanj ne bo vplivala. Na testiranjih je bil konkurenčen in še vedno se lahko izboljša," je pristavil, o Rossiju pa še povedal: "Valentino dela čudeže in neverjetno je, da je še vedno lahko tako konkurenčen. V Sepangu je imel na začetku nekaj težav, a nato je iz klobuka potegnil zajca. Vsako sezono ima dve oviri več. Prva ovira so njegova leta, nato pa njegovi rivali. Leta 2017 bo imel Vinalesa in Ducatija, ki postaja še konkurenčnejši, ne smemo pa pozabiti na (Andreo) Iannoneja ..."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (124)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dugi159
09. 02. 2017 20.12
-19
Enmu je socjalna za nazaj placala poloznice , se mi zdi
Erik Volk
09. 02. 2017 17.09
-22
jezdimiz in .jest si skupaj iščeta stanovanje z eno spalnico in zakonsko posteljo. Lastniki, ki to ponujate lahko pustite številke, na katere ste dosegljivi. Hvala
jezdiimir
09. 02. 2017 17.13
+26
Sej se ne zavedaš da iz sebe briješ norca, ti kar uživaj, itak v življenju drugega ne premoreš kod da smradiš po forumu...
Erik Volk
09. 02. 2017 17.14
-25
.jest
09. 02. 2017 17.20
+28
Ja, v Polju jim izgleda pustijo, da cel dan nabijajo po internetu. Achilleus, kaj pravijo zdravniki. Se ti bo stanje kdaj izboljšalo?
Erik Volk
09. 02. 2017 17.27
-23
Tudi ti poznaš to lokacijo. Sej se mi malo smilita. Upam, da mi ne bo treba nikoli tja!!! Dvomim pa, da si kdaj kak davek plačal...prvo boš mogu prijet za delo lenuh...
.jest
09. 02. 2017 17.29
+25
Aha, ker tako ovinkariš pomeni, da ti zdravniki niso povedali ravno spodbudnih novic. Podstrešje je in bo ostalo prazno. Spreminjali ti bodo samo dozo tabletk.
Erik Volk
09. 02. 2017 17.48
-26
Ti si res dobro seznanjen z prijemi v tisti ustanovi. Si redno tam na obisku..ali samo občasno. Ker, če je tako, potem se ti opravičujem za vse...bolnega človeka pa res ne nameravam na tak način obravnavat. Če zdrav to nabija kot ti..pol ga je treba takoj po nosu! Bolnemu pa ne...tam je treba imet razumevanje. Kako je s tabo?
.jest
09. 02. 2017 17.52
+26
Ja, vidim, da ti tabletka že pojenja. Ne poznaš na uro, pa nisi vzel nove? Prosi sestro ali kako ji že rečete. Veš, to je tista, ki te oblači in zaveže vezalke na čevljih. No sedaj pa je komunikacije z moje strani dosti, ker se res ne mislim ukvarjati z bebcem, kot si ti.
Erik Volk
09. 02. 2017 17.56
-23
Res si poznavalec...Ti pa zaupam še eno stvar...Žensko se da porabit tudi za kaj drugega!!! A kaj bi tebi govoru...ker pa s prijateljem iščeta skupni dom...
jezdiimir
09. 02. 2017 11.56
+37
Achilleus oziroma McGuinness, isti osebek... zaljubljen v Markeca in ljubosumen tako močno da ne prebavlja niti ostalih nekaj njegovih navijačev. Kot je razvidno iz njegovih bednih komentarjev se ne strinja niti s podporniki Marka, kot da ima samo on pravico biti njegov pristaš oziroma ljubimec, bolj to drugo!!! Če prav nimam nič proti da je tako fanatično zaljubljen v Markeca, da mu prihaja že ko pomisli na njega, se mi pa ljubosumnež smili, ker je obremenitev za njegovo zdravje prevelika, sam si pa ni sposoben pomagati, torej pomoč kakega psihiatra je nujno potrebna! Pa da ne pozabim, Dr. Rossi je pa druga nočna mora, brez da ga omeni oziroma oblati ne zmore..., kar kaže na to da se že celotno zimo boji prihajajoče sezone, zaveda se da je on tisti ki ga je treba premagat, on je tisti ki je močnejši v neposrednih dvobojih, ter da Markeca lahko reši samo za razred boljša Honda, ki pa ne sme ponudit enak material ostalim dirkačem Honde, ker potem vemo da Markec NE ZMORE! Sedaj pričakujem vele umni komentar, napisan z vsem gnevom ki ga premore, saj drugega v življenju itak ne počne...naj se predstava začne, lahko začneš kot McGuinness...hehehe!
JackySparroww
09. 02. 2017 12.01
-37
Ti pa si ziher nočna mora svojih staršev Blatojezdimir, delaš jim sramoto iz dneva v dan, skratka, si totalna zguba.
Erik Volk
09. 02. 2017 12.25
-34
Spet se oglaša jezdić...kaj ko se mi ne da vse prebrat, kar je napisal! Pa sej verjetno drsa isto,kot vedno. Žal ne more sprejet, da nas je veliko navijačev Marqueza...in si razlaga, da tu le eden komentira...Pa te morem razočarat jezdić..oziroma jezdimir, jezdimirr, kaktusx,.jest,...in mogoče še kaj!!! Sam si jezdić...Družba te ne sprejema nikjer...Bi pa želel nekoč slišat, kako je z tvojim 10 naslovom prvaka??? Kdaj ga boste osvojili...ker to že dolgo traja??? Ne vem kako boš prenesu, da bo Marc zopet prvi dirkač prvenstva in da bo drugi Vinjalez. Verjetno se ne boš boril niti za stopničke več...jezdić..sej veš..zakoplji se v pesek!!!
jezdiimir
09. 02. 2017 12.53
+38
Ne komentiraj če nisi sposoben prebrati v celoti, enostavno resnica boli, tako da s teboj ne mislim izgubljat časa! Kaj v bodoče kaže pa vidim samo tvoj jok in tuljenje v luno! 9 proti 5 za mene, če znaš štet?????? Naprej bomo šteli ko bo spet kaj osvojeno, do takrat pa pssssst!
Erik Volk
09. 02. 2017 13.23
-36
Tvoje komentiranje je vedno enako...kopirano! Ni kaj brat že brano...In tvoj 9 proti 5...ti malo razložim....Do tvojih 9 imamo še celih 14 let časa...ti je jasno kaj to pomeni???!!!
Erik Volk
09. 02. 2017 13.24
-36
...mimogrede jezdić...manjka samo še 4...in 14 let časa! Dovolj jasno zdej...
jezdiimir
09. 02. 2017 13.33
+38
Ko boš videl 6 naslov se boš nadal 7, ob svetem nikoli se bo to zgodilo, je preveč boljših dirkačev na tvojo žalost! A si ne boš dal podporo z drugim nickom? Probaj z McGuinness...hehehe
Erik Volk
09. 02. 2017 13.47
-37
Ni drugega nicka...te si ti domišljaš, ker si bolnik!!! Marc ima očitno več navijačev, kot bi si ti želel. Pa sej tudi ti bi prestopil, vendar si preveč neumnosti napisal tu gor...in zdej ti je težko vse pojest!!! Nič se ne boj za koliko naslovov prvaka bo Marc presegel Rossija...ne bo jih malo!!! Žal se sprijazni, da je res vse kar sem napisal. Rossija ste imeli za top, ker ni imel konkurence...In si razlagali njegov padec forme..da je to povezano z starostjo...pa ni res! Leta 2009 je imel Rossi 30 let in zadnji naslov...kaj je pol počel??? Pa ti jaz povem: Lorenzo je dopolnil 23 let in ga odnesel, spet mu je dokazal premoč Stoner (in na srečo Rossija se kmalu upokojil), prišel je še najboljši med vsemi Marquez!!! Od takrat in do upokojitve Rossi ne bo več prvak!!! Razumi že, da je imel srečo...Je dirkač podobnega kova kot Lorenzo. Se pravi slabši od Stonerja in Marqueza....Mogoče bi ga takrat še Biaggi pral, če bi bil mlajši...
.jest
09. 02. 2017 16.27
+24
Tukaj se pa strinjam s tabo jezdimir, čeprav sva na različnih bregovih. V vsakem gnezdu se najde gnilo jajce. Pač je drekač.
jezdiimir
09. 02. 2017 16.53
+25
Sej nisi prvi s katerim se zapenja, kakšen dan nazaj je pa Lion-a napadel, ker ni požegnal njegovo otročje pretiravanje, škoda besed za take nesramne zaslepljence. Resnica je da taki velikokrat sprovocirajo tudi nas ostale da gremo čez rob okusnega, če prav nimamo takih namenov, enostavno pa ne moreš pustit da se takle otroče, ki se še na lastne noge ni postavil in praktično nima pojma o zgodovini in sedanjosti motoGPja, vsiljuje svoje nerealne zablode vsem ki imamo že nekaj izkušenj in znanja o motorjih in samem dirkanju. Še sreča da sta samo dva taka(oba imata vsaj dva ali več nickov), da jih ni več tukaj.
Erik Volk
09. 02. 2017 17.02
-26
Smrkavec kr ne odneha...jezdić, preveč skupaj časovno je vse...Če hočeš koga pretentat, po vsaki prijavi pusti, da preteče nekaj časa!!! Liona...prvič zanj slišim!!! Če pa tebi ni do zapenjanja, bi se ne oglašal...ti namreč provociraš vse, kar ne poveličuje rumeno. Mi..normalni ti govorimo, da je dober dirkač Marc, Lorenzo, Dani, Stoner...ti pa noriš in žališ! In to zaradi enega, ki ni na vrhu že 8 let!!! Ti gnojiš tukaj...minusi so samo tvoja produkcija...Ni navijača več, ki bi poveličeval preživeto. Zbudi se..sam si!!!
jezdiimir
09. 02. 2017 17.17
+25
Kaj si napisal? Mi...normalniti ti govorimo.... Hahahaha, kateri vi normalni?????? V tvoji družbi jih na tvojo žalost ni, normalnih mislim!!!!!!!!!!
Erik Volk
09. 02. 2017 17.19
-24
Koliko vas pa še malikuje in dirka za 10 lovoriko??? Sej si sam, ki si talaš pluse...si normalen po teh dejanjih? Verjetno ne!!!
jezdiimir
09. 02. 2017 17.29
+22
Res si prizadet... potem se še čudiš da ni pluskov, razen parih ki si jih sam potalaš! Ja kdo bo pa podpiral tvoje kozlarije, boš pa vseen mogel kaj bolj pametnega skupaj spravit!
Erik Volk
09. 02. 2017 17.50
-22
Dej...s tvojimi plusi že nehaj sanjat!!! Sam si jih deliš!!! Prizadet si pa ti, ker napoveduješ nemogoče že 8 sezono!!! V tem času si tudi že 8 let starejši...vsaj to naj ti pride do živega, ker nihče ni večen!!! Treba bo naprej jezdić...
JackySparroww
09. 02. 2017 11.02
-37
Počelo je.... Spet bodo napisane cele litanije pro /kontra Rossi, vendar se da vse skupaj pojasniti v enem stavku - "Samooklicani dohtar je v izdihljajih rezultatsko sicer sila uspešne kariere, je pa si žal v zadnjem času nakopal tolko blata na glavo, da je le še sramota od človeka. *
McGuinness
08. 02. 2017 13.52
-46
Achilleus 07.02.2017 21:55:35 -9 8 17 Lepo se tolažiš! Prvič...Rossi je imel izredno veliko sreče, ker dolgo po prihodu v elitni razred ni imel prave konkurence (kar za Marca ne velja). Drugič...če bi vozili danes na motociklih iz tistih časov, brez elektronike..bi bil Marc daleč najboljši. Ker je edini, ki rešuje nemogoče in podira zakone fizike. Tretjič...Rossi trenutno sedi na najboljšem in najbolj vodljivem motorju...s takim bi Marc pometel s konkurenco. Rossi bi pa na Hondi ne končal niti pol dirk. Na kratko...Rossi v ničemer ne prekaša Marqueza...ima pa več izkušenj glede razvoja motocikla, kar pa je tudi logično glede na kilometrino v tem športu. In kar je najbolj pomembno...Rossi že dolgo ni prva violina in ni dosegu naslova...Dejansko ni pri 30 padel iz forme...ali kaj podobnega...Je pa doživel nekaj, česar prej dolgo ni bil deležen...DOSTOJNA KONKURENCA mu je potrkala na vrata!!! +++++++++BRAVO!! ..Vsak ki je spremljal Rossija od začetka vstopa v GP razred in njegov "pohod" zmag gledal malo bolj objektivno in ne kot nek najhujši verski "rumeni" fanatik, se bo 100% strinjal s teboj! In tudi sam sem že 100x to povedal! Rossi je dober, ampak ni tako dober. In je imel srečo, da je prvih 6 let, kjer je osvojil svojih 5 naslovov v GP razredu, bil BREZ PRAVE KONKURENCE!!! Po prihodu Pedrose, Stonerja in kasneje še Lorenza, je pa osvojil samo 2 naslova. Od svojega 30 leta dalje pa NIČČČ!!! In zame pri 30,31,32 letih še nisi star! + že statistika, da je Lorenzo na istem materialu kot Rossi osvojil več pove velikoooo!!
Erik Volk
08. 02. 2017 14.04
-44
Točno tako!!! Ne vem ali se njegovi fanatiki ne zavedajo, ali ne vejo, da vrhunec športnik doseže pri 28 letih...in pri 30 bi z najboljšim motorjem MOGU biti boljši od novincev! Če je res največji talent. Naj se ozrejo na ostale prvake preteklosti...kdaj so pobirali smetano tega športa. Rossi je bil leta 2001 zanimiv dirkač, poln samozavesti, najhitrejši takrat (vendar proti komu). Tu se zalomi prvič in si človek postavi vprašanje!!! In druga močna se je zgodila leta 2006 proti Haydnu...žalost!!! Pol pride še Stoner na Ducati in osvoji naslov (takrat je imel Rossi le 28 let). In pika na i se postavi takoj...ko sede Rossi na Ducati. Sej je res bil Ducati slabši od Yamahe...toda tako slab tudi ne (Stoner je sezono prej nesel 3 zmage kljub zdravstvenim težavam). In kaj še zmoti nekoga, ki ni rumeno obarvan...Da v obdobju od leta 2010 naprej pri Yamahi nosi naslove Lorenzo...Ne vem kaj se more zgoditi, da ljudje spregledajo, da so v tem športu tudi boljši od VR46!!! Že dolgo je tako...
Erik Volk
08. 02. 2017 14.11
-42
In to je tudi pomembno dejstvo: Lorenza tudi sam ne uvrščam med 5 najboljših v zgodovini...je pa dober in to je dokazal. Res je dolgo bil na Yamahi...vendar Rossi še veliko več!!! Rossi je Yamahi pridelal 4 naslove, Lorenzo 3 naslove. Rossita nekateri kujejo v zvezde, Lorenza pa pljuvajo!!! Zakaj takarazlika...govorimo le o 1 naslovu manj in krajši čas dirkanja pri Yamahi. Zakaj je Lorenzo tako malo vreden nekaterim, ko ga primerjajo z Rossijem. In za nameček še to...Lorenzo je veliko več-krat premagal Rossije, kot pa obratno!!! Kaj zdej!!!!!
.jest
08. 02. 2017 15.49
+8
Achilleus, vidiš, kako resnica boli. Sami minusi.
McGuinness
08. 02. 2017 16.38
-40
jest...hmmm minuse praviš? Lej zdjle sm si uzel 5 minut časa, pa dal meni, Achilleusu 10+, tebi pa 10 -, samo zato da dokažem kako se vam Rozzikam da tukaj je**ti na 24ur in mislite da se sekiramo za te minuse in pluse, ki so itak totalno brezveze, odkar vsi vemo da se jih da priredit, če se ti le da in si vzameš čas. Bolj pomembno je mnenje, DEJSTVA! In tukaj nimate kaj povedati. Zato pa je tako, ker nimate kaj pametnega za povedat, s čimer bi podprli svojo trditev, vi raje 15 minusov prilimate! HAHA pajaci! IN JA, RES VAS BOLI! BOLI RESNICA!!! :) ;) ;) ;)
Erik Volk
08. 02. 2017 16.50
-37
Res je tako!!! Navijači Rossija talate minuse na umeten način. Malo vas je...na momente vas ni niti za množino...to je resnica. In mnogo drugih resnic je, ki so dokazane z dejstvi in rezultati...Ki pa edini zares štejejo!!! .jest...zakoplji se v zemljo in talaj minuse. Povabi še tvoja dva prijatelja k temu športu! Mogoče se pa na ta poziv sama javita z ducatom minusov...haha...Komaj čakam začetek sezone in vaše objokano izgovarjanje!!!
.jest
08. 02. 2017 19.47
+34
McGuinnes in Achilleus,vidva se zakopljita v zemljo. Malo preberita moje komentarje, da vidita moje mišljenje o Rossiju. Že pod tem naslovom sta dva včerajšnja. Pa še enkrat preberita počasi stavek prejšnjega komentarja. Mogoče le nista tako neumna.
Erik Volk
08. 02. 2017 20.04
-34
Ne vidim razloga, da bi se natančno posvečal tvojemu "čtivu". Ker vem, da bom prebral samo hvalo in usmerjenost v rumeno! Želim ti pa srečo na poti k 10temu naslovu prvaha...
.jest
08. 02. 2017 20.06
+32
Res si nepismen. Si pa zagotovo večji fan Rossija, kot jaz.
Erik Volk
09. 02. 2017 08.29
-35
To pa je verjetno praw po tvoje...Pismenost, ki nima nič s vsem...če znamo tvoje brat, res ni nikjer problem! In kdo čigav navijač...Verjetno boš res zamenjal favorita..Par dejstev sm ti naštel in se že oziraš proti MM93...Žalost...izdajalec!!!
.jest
09. 02. 2017 16.35
+24
Brat malo znaš, samo smisel stavka ne dojameš. Je pač zate to pretežka tema. Začni raje komentirati na kakšnem kuharskem portalu pri peki jajc.
jezdiimir
09. 02. 2017 16.58
+24
V bistvu je nepismen, meni je tudi že odgovarjal in sam priznal da mu je tekst predolg in prezahteven, če prav ga nihče ne sili da odgovarja, naj pa obmolkne če ne zastopi, ne pa da se sramoti tukaj s svojo nevednostjo.
Erik Volk
09. 02. 2017 17.06
-25
Tvoje svinjarije me bolj malo zanimajo...ko vidim tvoj komentar kr nagonsko pljunem...tako to je, ker za drugo nisi! Jajca pa skupej z jezdićem kuhajta...ostale pa pustita pri miru! Kot sem že predlagal obema...glavi v pesek!!!
.jest
09. 02. 2017 17.12
+19
Erik Volk
09. 02. 2017 17.14
-23
Pod mrzlo vodo se pejta hladit skupej...za potrebo!!
jezdiimir
09. 02. 2017 17.20
+21
Sej pluvanjeje v tvoji domeni, ne rabiš se še hvalit!
Erik Volk
09. 02. 2017 17.25
-23
Na to dejanje pač morem biti ponosen...ker nekje je to edino pravilno in učinkovito!!! Sej veš kako je v življenju...če želiš preživet najhujše, se je treba posluževat tudi neprijetnih stvari...pri takih kot si sam drugače ne gre!
Spirit Zeus
12. 02. 2017 12.22
+7
Prizadeti...rossija je potolklo prestop k ducatiju ker ni mogel s tistim motociklom v tistem času nič...dajte si malo predstavljat kako to zgleda in kako je on to doživljal kako ti psiha in misli delujejo prideš potolčen, tam je samo trpel toliko časa, začneš še o sebi dvomit...sam tisti ki gledajo motogp od 2013 naprej ko je prišel "ljubi" markec pač blatijo neupmnosti, ni to ni ono je prestar ni dober več in bla bla bla... O preteklosti in konkurence pa sploh ne govorit....najboše da se spomnite še da je dirkal sam da je lahko osvojil naslove, marsikdo se še peljat nezna... Glede markeca pa ga sam mediji poveličujejo kaj da je in bla bla, mulo je mlad in zagnan in to je to logično da se pelje bol hitro in brezglavo..nič posebnega.
Erik Volk
12. 02. 2017 16.34
-4
Aja..zdej pa zagovarjaš rossija!!! Meni se ne zdi nič posebnega to, da se na Ducatiju ni najbolje znašel...moti pa me, ko ga nekateri poveličujete...Pa je dokazal, da ni tak doktor...ampak le nadpovprečen dirkač, ki ne presega najboljše v zadnjih letih!!! Je pa sam nekoč izjavil, da dober dirkač lahko zmaguje z skoraj vsakim motorjem...Samozavesten je bil, ker je dirkal proti dedkom v tistem času. Ko je nastopil čas Stonerja se mu je posvetilo, da je vse bila le ena velika zmota!!! Sej poznamo kako so se kasneje začele stvari odvijati...
murkecc
08. 02. 2017 13.05
-47
Ducati je hud, Yamaha in Honda tudi,.. MM je hud, pa Vinales, tudi Lorenzo,... Ampak brez Rossija gledanost pade za polovico in dirke ne bodo več pol toliko zanimive, kot so sedaj.
McGuinness
08. 02. 2017 13.41
-46
Tudi da letos ni Rossija, bi bila gledanost še vedno TOP! Marquez bo hotel obraniti naslov, Lorenzo bo poizkusil čimvečkrat zmagati na Ducatiju, Vinales novinec na Yamahi in obeta veliko, Iannone hiter na Suzukiju. Takšne drame še ne pomnim in Rossi tukaj niti ni v ospredju, ima "stransko vlogo". :D
AS1983
08. 02. 2017 09.24
-48
Vinales bo letos šolal Rossija
THEdocktor
08. 02. 2017 12.00
+44
McGuinness
08. 02. 2017 13.42
-45
THEdocktor, ja takoj ko en ne navija za 37 letnega "veterana", ki že 8 let ni nič osvojil, potem je biciklist. Bravo, dobra logika.
thomas50
08. 02. 2017 19.22
+35
treba gledat tudi naslove podprvaka ,jih kar neki
iga_biba
08. 02. 2017 22.34
-37
Unauthorized
07. 02. 2017 20.05
-40
Skladnost 06.02.2017 19:33:41 Še nekaj statistike za športne navdušence. Marquez je za 5 naslovov prvaka "pokuril" 150 dirk, Rossi pa za 9 naslovov prvaka gromozanskih 348 dirk. ..... Ej Skladnost niti pod razno ne moreš primerjat rezultatov Rossija pa Markeza. Prvič zato ker pred desetimi ali petnajstimi leti niti približno ni bilo toliko elektronike na motorjih kot jo je sedaj in je bilo veliko več odvisno od samega voznika in njegovega občutka. Drugič je tukaj občutna razlika v letih-Markez je še mulc in ima bliskovito hitre reflekse (tako kot smo jih imeli vsi v njegovih letih) in so ga že ničkolikokrat rešili padca, Rossi jih pa žal nima več.Ima pa zato iskušnje, ki pa žal ne pomagajo več dosti, če se mora boriti s "mulci" ala Markez. Tretjič pa, če bi danes posadil Markeza na motor ki ga je vozil Rossi v njegovih letih sem siguren, da niti do prvega ovinka ne bi prišel. Raje primerjaj Markeza pa Vinjalesa ki sta ista generacija. Sicer navijam za Rossija ampak rade volje priznam, da je njegov čas minil. Konkurenčen bo še, prvak pa nikoli več. Če mene vprašaš bi največ naredu, če bi šu v penzijo in bil mentor tem mulcem tako kot je to naredil Doohan, (sicer zaradi poškodbe) in bil mentor Rossiju.
Erik Volk
07. 02. 2017 21.55
-43
Lepo se tolažiš! Prvič...Rossi je imel izredno veliko sreče, ker dolgo po prihodu v elitni razred ni imel prave konkurence (kar za Marca ne velja). Drugič...če bi vozili danes na motociklih iz tistih časov, brez elektronike..bi bil Marc daleč najboljši. Ker je edini, ki rešuje nemogoče in podira zakone fizike. Tretjič...Rossi trenutno sedi na najboljšem in najbolj vodljivem motorju...s takim bi Marc pometel s konkurenco. Rossi bi pa na Hondi ne končal niti pol dirk. Na kratko...Rossi v ničemer ne prekaša Marqueza...ima pa več izkušenj glede razvoja motocikla, kar pa je tudi logično glede na kilometrino v tem športu. In kar je najbolj pomembno...Rossi že dolgo ni prva violina in ni dosegu naslova...Dejansko ni pri 30 padel iz forme...ali kaj podobnega...Je pa doživel nekaj, česar prej dolgo ni bil deležen...DOSTOJNA KONKURENCA mu je potrkala na vrata!!!
NisteResni
08. 02. 2017 11.12
-45
Achilleus +++ vsaj en ki ve od kod Rossiju vsi naslovi, sej je dober dirkac, samo najboljsi vseh casov z osvojenimi naslovi proti Seteju in Biaggiu NIKOLI.
NisteResni
08. 02. 2017 11.12
-42
španjolskasupast4r
07. 02. 2017 19.52
+32
kolk pa ka vi dobite plače??:DD
erlapsus
07. 02. 2017 16.39
-26
...letošnje plače dirkačev...LOR 12,5mio, MAR 9 mio, ROS 6,5 mio, PED 2,5 mio, DOV, IAN, VIN 1,5 mio, ESA 1mio, CRU 800k, ESP 750k, SMI in BAU 500k, PET in RED 150k,...meni je sicer znano,da dobi VIN 4,5 mio..
Callux
07. 02. 2017 17.58
+29
Določene številke so daleč od pravih.. Nekako težko verjamem, da bi še posebej Brad in Pol zdaj prejemala manj kot pri Tech3.. Enako velja za oba Pramacova fanta, ki sta na enakem znesku kot lani, vsaj kolikor vem.. Verjetno tudi Aleix od Aprilie dobi malo več kot samo milijon.. Bi pa bilo zanimivo videti dejanske številke..
erlapsus
07. 02. 2017 18.39
-26
...sicer imajo dokaj verodostojne podatke in novice,...meni je znano,da je Suzuki ponujal 5mio VIN, da ostane..Yamaha pa 4,5 mio...ESP je želel tovarniški motor...in s SMI tudi nista imela drugih boljših možnosti...ESP je dobival plačo od Yamahe..ESA ima isto plačo,kot pri Suzukiju...RED-u bi jaz dal še manj +bonus na rezultate...PET pa je poplačan z novim gp17 ..no upam,da si kdo ne plačuje zavor iz svojega žepa;)
Callux
07. 02. 2017 18.56
+28
Edini razlog zakaj se mi zdi plača Pramacovih fantov čudna se skriva v tem, da verjetno potem Tito vozi zastonj.. Ker je lani za sezono dobil 250.000, kar je bilo najmanj od vseh, to se letos zagotovo ni spremenilo.. Iz tega razloga težko verjamem, da letos dobi več od njiju, glede na to da sta oba pogodbeno še vedno vezana na Ducati, ki naj bi jima ponudil enako plačo in ne trikrat manjšo... Vem od kje je Pol dobival plačo, ampak kolikor vem naj bi za njegovo plačo skrbel Red Bull naslednji 2 sezoni, ker naj bi imel KTM plače dirkačev urejene podobno kot Ducati, torej plače dirkačev krije glavni sponzor ekipe v zameno za oglaševanje.. Enako velja za Smitha, katerega pa si je KTM dejansko želel že od začetka, tako da bi sam lahko izbiral koliko si želi na sezono
erlapsus
07. 02. 2017 19.23
-25
...RAB-u plača pomeni kot ROS-u....glede na budget njegove družine...marc VDS,ki je dober prijatelj z družino Rabat pa ima verjetno več kot lastnik Red Bulla..če pa misliš na RAB rezultate pa se strinjava ;) Ducati -Audi..oz Marlboro skrbi za LOR-DOV..ostali pa se grebejo za sponzorje..Ducati pa jim dostavlja oz renta motorje in pomaga pri logistiki...SMI se je sam ponudil KTM,prav tako ESP,drugače bi dirkala v SBK oz angleški različici...če sosedi mislijo resno,potem si bodo kmalu omislili boljšega dirkača;)
španjolskasupast4r
07. 02. 2017 19.31
+31
a to se vi kregate al se dajte ko več ve??vas bojo še zaprl k izdajate tajne plače :D
Callux
07. 02. 2017 19.48
+26
Niti eno niti drugo, samo malo primerjava mnenje, tako lahko kaj zanimivega izveš hehe.. Mislil sem na rezultate, tako da se strinjava.. Se pa zavedam koliko ima gospod VDS denarja pod palcem.. Ga prav resno občudujem, da iz čistega veselja do športa podpira ekipo in dirkače, škoda da je končal udejstovanje s svojo avtomobilsko ekipo, zaradi nesposobnih ljudi.. Za začetek Brad in Pol nista slaba izbira, v dveh letih pa se lahko veliko spremeni.. Tako pri njima kot še posebej pri motorju :D
španjolskasupast4r
07. 02. 2017 19.50
+28
NisteResni
07. 02. 2017 16.39
-25
Plecnik je ze dobil poziv v nebesa. Glasi pa se, pridi nazaj da postavis steno vseh sten. Podpisani Rossi
thepatronaža
07. 02. 2017 10.51
-23
letos bom spet drugi :D
SENNA1
07. 02. 2017 13.58
+28
Madeni
06. 02. 2017 21.26
+31
Ducati z Lorenzom bo propadel...
DerWolf
06. 02. 2017 21.32
-21
Zanimivo kako so rosijevi pripadniki škodoželjni po neuspehu ostalih dirkačev.Le od kod izvira ta neumorna človeška frustracija?
.jest
06. 02. 2017 22.31
-28
Ducati se počasi pobira po Rossijevih neuspehih.
lioon
07. 02. 2017 08.33
-23
Ducati ne bo propadel....imajo super paket. Pa čeprav ne maram Lorenza...
.jest
07. 02. 2017 21.16
-33
Tudi jaz ga ne maram. Vendar zaradi tega ne vidim razloga, zakaj bi moral marati Rossija ali pa navijati zanj
5TIG
06. 02. 2017 20.34
+32
Malo motoristov,pa ogromno vsevedov.
jarti?
08. 02. 2017 22.16
+3
V MOTO GP, NI MOTORISTOV ! MM93 ŠE IZPITA NIMA. KAJ MA TO VEZE Z MOTOGP. MOTORIST
5TIG
09. 02. 2017 19.42
+7
korintos23
06. 02. 2017 20.19
+47
Na tej strani je pa malo motoristov.
Mohiito
06. 02. 2017 20.35
-22
Ne zmoremo se po spletni strani voziti z motorji.
motorist_mb
06. 02. 2017 20.09
+48
Dober je ampak na koncu bo Rossi pred njim!
THEdocktor
06. 02. 2017 20.46
+30
Erik Volk
06. 02. 2017 19.34
-46
Ja...še vedno je čas za sanje...spomladi bo pa nov dan! In čas za streznitev!!!
Uporabnik113089
06. 02. 2017 19.33
-37
Še nekaj statistike za športne navdušence. Marquez je za 5 naslovov prvaka "pokuril" 150 dirk, Rossi pa za 9 naslovov prvaka gromozanskih 348 dirk. Če dodamo da Rossi dirka že 21 let, Marquez pa pičlih 8 let, je odgovor na vprašanje: Kdo je doktor in kdo sestra, na dlani... Glede talenta za nogomet pa je Rossi daleč spredaj. Dobro brcne, še posebej z levico....
happyrainbow
06. 02. 2017 19.36
+34
Uporabnik113089
06. 02. 2017 19.40
-34
Ne vem kaj bo, ko bo. Vem pa da je ta trenutek Rossi v vlogi sestre...
Die einemaister
06. 02. 2017 20.23
+29
Marquez brez konkurence z dvema razredoma bolšim motorjem
MesOjediPinGvin
06. 02. 2017 20.34
-21
Sploh v Moto3 in Moto2 za razred boljši motocikel od konkurence. Res je težko zmagati.
crazymoto
07. 02. 2017 10.46
+27
Skladnost... do devetega naslova je še daleč ne sestra čistilka bo ti pa njena sestra
crazymoto
07. 02. 2017 10.50
+27
Rossi nikoli nebo v vlogi sestre vsaj dokler ga ne bo kdo v naslovih prehitel....pa še takrat bo legenda... skladnost ti si pa že zdaj sestra.
BenBostrom
07. 02. 2017 11.23
-23
sploh ne vem kaj trobite o sestrah ipd.Dejstvo je da bo sezona zanimiva in da je aktualni prvak Marquez,10 let nazaj je bil pa Rossi .Kdo bo 2017 pa pri vsej tej znanosti v SLO pa zagotovo ne ve nihče 100%
The Dude
07. 02. 2017 13.10
+4
Erik Volk
07. 02. 2017 16.12
-42
Če se tako loči sestre in brate...Pol ima Marquez veliko sester!!! Hahaha!!!!!
happyrainbow
06. 02. 2017 18.16
+35
Leta niso ovira; saj bo Vinales Doktorja dobesedno pomladil !
korintos23
06. 02. 2017 19.15
+39
Tako je! Tudi jaz sem že malo v letih pa še gre. Čeprav nimam več Yamahe, ampak Yamaha je car.
higgsov bozon
06. 02. 2017 19.22
-39
se_eden
06. 02. 2017 19.32
+45
Uporabnik113089
06. 02. 2017 19.45
-39
Pri Yamahi že iščejo arhitekta. Po treh dirkah bodo zgradili tak lep simpatičen zidek v garažah....Vinales bo tako napral ta starega, da bo ratal kar konkreten špetir....
MesOjediPinGvin
06. 02. 2017 20.35
+34
Kar ti se javi, ko imaš že vse naštudirano v nulo.
Uporabnik113089
06. 02. 2017 18.03
-13
Kakšnega zajca iz klobuka, neki!? Zajca iz klobuka se ponavadi potegne za ušesa, Rossi pa ga že debelih 8. let vleče za... No, ja, vleče ga za napačen del telesa....
den456
06. 02. 2017 18.49
+39
higgsov bozon
06. 02. 2017 19.23
-33
Die einemaister
06. 02. 2017 20.23
+26
2015 moralni svetovni prvak Valentino Rossi, politično in dorna svetovni prvak LOLO
THEdocktor
06. 02. 2017 20.45
-20
BenBostrom
07. 02. 2017 11.24
-26
2015 zasluženo ne prvak Rossi,ker je igral umazano igro in še bolj umazano dobil vrnjeno(hvala bogu)