Yamaha potrdila: Van der Mark bo v Aragoniji nadomeščal poškodovanega Rossija

Mlademu nizozemskemu dirkaču Michaelu van der Marku se je ponudila izjemna priložnost: ekipa Movistar Yamaha je potrdila, da bo 24-letnik, ki še ni nastopil na dirki razreda motoGP, v Aragoniji nadomeščal odsotnega zvezdnika Valentina Rossija.

To bo krstni nastop za Michaela van der Marka med elito kraljevskega razreda motoGP. Priložnost se mu je ponudila zaradi hujše poškodbe, ki jo je na treningu endura utrpel legendarni Valentino Rossi. Movistar Yamaha za nedeljsko dirko v Misanu za Italijana ni pripravila zamenjave, za naslednjo preizkušnjo v Španiji pa bo, tudi zaradi pogodbenih obveznosti, moral vskočiti Van der Mark. "Po Valentinovi nesreči v četrtek, 31. avgusta, se Yamaha ni odločila za zamenjavo na VN San MArina, a za naslednjo VN Aragonije ekipa mora prijaviti dva dirkača," je povedal direktor ekipe Lin Jarvis. "Praktično nemogoče je, da bi bil Valentino nared za Aragonijo, Yamaha se je tako odločila, da poišče primerno zamenjavo v svojem bazenu dirkačev, ki so pod pogodbo. Po tem, ko smo prej izbrali Kacujukija Nakasugo, ki je leta 2011 nadomeščal Jorgeja Lorenza, Bradleyja Smitha pa je leta 2016 nadomestil Alex Lowes, smo se zdaj odločili, da bi moral priložnost tokrat dobiti Michael van der Mark. Nikoli ni lahko stopiti v čevlje drugega dirkača, še težje pa je nadomestiti Valentina Rossija, a verjamemo, da ima Michael vse reference in izkušnje, da bo opravil dobro delo. Ponudili mu bomo našo najboljšo podporo in želimo mu vse najboljše pred to navdušujočo priložnostjo. Upamo tudi, da bo Valentino še naprej hitro okreval in da ga bomo spet videli na njegovi YZR-M1, čimprej bo to mogoče," dodaja Jarvis.

Valentino Rossi

Rossi okreva po poškodbi.

Van der Mark ni skrival navdušenja, gre sicer za dirkača, ki je nastopal v razredih 125cc in moto2 med letoma 2008 in 2011, najboljšo uvrstitev je z 18. mestom dosegel na domači dirki v Assnu leta 2009. Bil je svetovni prvak razreda supersport leta 2015 in nazadnje nastopal med superbiki. Je prvi Nizozemec, ki bo nastopil v kraljevem razredu po Jurgenu van den Goorberghu leta 2005. "Navdušen sem, da sem dobil priložnost dirkati z YZR-M1 na VN Aragonije. Še nikoli nisem dirkal na motociklu motoGP, zato bo zame povsem nova izkušnja," priznava Nizozemec. "Zelo me zanima, kakšen občutek bo dirkati na takšnem stroju. Zavedam se, da ne bo lahko iti direktno v uraden trening brez predhodnih testiranj. Kljub temu sem zelo hvaležen Yamahi za to priložnost. Prepričan sem, da bo to izjemna učna izkušnja," je še povedal dirkač, ki je v lanskem prvenstvu devetkrat stal na stopničkah in se preselil v yamahino ekipo WorldSBK.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 306
 
Klier 25.09.2017 16:23:48
je tekmoval rossi včeraj ne pa van der mark
Več komentarjev