MotoGP

Za Simoncellija: prekolesarili bodo 1600 kilometrov

London, 07. 09. 2012 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji motokrosistični as Jamie Dobb in upokojeni motociklistični šampion Kevin Schwantz sačenjata kolesarski podvig, in sicer se bosta iz Donington Parka odpravila proti Corianu in nato v Misano, kjer bo na sporedu dirka za veliko nagrado San Marina.

Nekdanji motokrosist Jamie Dobb in nekdanji svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Kevin Schwantz se pripravljata na nevsakdanji projekt, in sicer ju to jesen čaka 1600 kilometrov kolesarjenja. Iz Donington Parka se bosta skupaj s še nekaterimi prijatelji motociklizma in predvsem tragično preminulega Marca Simoncellija podala na pot proti rodnemu mestu dirkača Corianu, nato pa se bosta odpravila še v Misano, kjer bo na sporedu preizkušnja za veliko nagrado San Marina.

Marco Simoncelli
Marco Simoncelli FOTO: Reuters

Svojo pot bosta začela po nedeljski dirki razreda superbike, njun cilj pa je, da bi na prizorišče dirke v Misano pripotovala do petka, ko se začne dirkaški vikend. Dobb, sicer dobri prijatelj družine Simoncelli, je dolgo razmišljal o tem, da bi organiziral prav poseben dogodek v čast italijanskega dirkača, ki se je smrtno ponesrečil na oktobrski dirki za veliko nagrado Malezije.

"Govoril sem s sošolci in sošolkami moje hčere, saj smo želeli pripraviti nekaj posebnega za fundacijo Marca Simoncellija. Bilo mi je v veliko čast, da sem lahko sodeloval z Marcom in bil vseskozi v kontaktu z njegovim očetom Paolom in Carlom Pernatom. Ravno zaradi tega bi se jim rad na nek način oddolžil. Radi bi, da Marcovega imena nikoli nihče ne pozabi,“ je dejal Dobb, ki se je dolgo pripravljal na nedeljski začetek 'spopada' s 1600 kilometri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.