MotoGP

Dovizioso prepričan: Z drugim mestom v Avstraliji smo potrdili vse!

Phillip Island, 31. 10. 2018 05.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andrea Dovizioso je na dirki za VN Avstralije na Phillip Islandu osvojil drugo mesto in prednost v boju za naslov podprvaka pred Valentinom Rossijem povečal na 15 točk. A bolj kot uvrstitev na zmagovalni oder Italijana veseli dejstvo, da so na avstralski dirki v moštvu potrdili, da so sedaj res konkurenčni na prav vseh dirkališčih.

Andrea Dovizioso je prepričan, da je moštvo Ducatija v letošnji sezoni storilo tako velik korak naprej, da bo v naslednji sposobno osvojiti naslov svetovnega prvaka.
Andrea Dovizioso je prepričan, da je moštvo Ducatija v letošnji sezoni storilo tako velik korak naprej, da bo v naslednji sposobno osvojiti naslov svetovnega prvaka. FOTO: motoGP
Čeprav je z odstopom na dirki za VN Japonske v Motegu Andrea Dovizioso ostal brez vseh možnosti, da v letošnji sezoni osvoji naslov svetovnega prvaka, je Italijan s potekom letošnje sezone več kot zadovoljen. In dobre občutke je potrdil tudi na zadnji dirki na Phillip Islandu. Aktualni podprvak razreda motoGP je namreč osvojil drugo mesto in ima pred zadnjima dvema dirkama sezone 15 točk prednosti pred Valentinom Rossijem, s katerim se bori za naslov podprvaka v letošnji sezoni. A bolj kot drugo mesto, dirkača moštva Ducati razveseljuje dejstvo, da so bili rdeči iz Bologne v letošnji sezoni konkurenčni na prav vseh dirkališčih, ne zgolj na tistih s hitrimi ravninami. Zgolj smola in nekaj odstopov, zaradi katerih ni bil kriv sam, se Dovi letos ni uspel boriti za naslov prvaka, na katerega italijansko moštvo čaka že vse od leta 2007, ko jih je na vrh sveta (prvič in zadnjič v zgodovini razreda motoGP, op. p.) popeljal Casey Stoner

"To je bilo zadnje pomembno testiranje pred koncem letošnje sezone. Napredek je ogromen. Po nekaj krogih sem se znašel v vodstvu in tega res nisem pričakoval! Veliko dobrih stvari se je zgodilo med dirko na Phillip Islandu, res sem vesel, saj na tej stezi nikoli nisem bil konkurenčen," je žarel od veselja Dovizioso, ki je v letošnji sezoni zmagal na treh dirkah (Losail, Brno in Misano, op. p.), tri zmage pa je rdečim iz Bologne privozil še Jorge Lorenzo. Da je Ducati res hiter na avstralskem dirkališču, sta prejšnji konec tedna potrdila tudi Alvaro Bautista s četrtim in Jack Miller s sedmim mestom. 

"Na vseh prostih treningih smo potrdili napredek glede na lansko sezono. Aerodinamični dodatki delujejo dobro, res velik napredek glede na lansko sezono," nadaljuje Dovi, ki je na lanski VN Avstralije za zmagovalcem zaostal za kar 22 sekund. "Toda to še vseeno ni bilo dovolj za zmago, saj sem sredi zavojev izgubil preveč hitrosti. Na ciljni ravnini smo bili hitri, a nismo dovolj pridobili za izgubljeno med zavoji. Še vedno lahko napredujemo in to bomo delali tudi v prihodnje," je dodal Italijan, ki bo v naslednji sezoni znova naskakoval tako želeni naslov svetovnega prvaka, katerega je letos znova prepričljivo osvojil Marc Marquez. Že ta konec tedna pa bo imel novo priložnost za zmago. V Sepangu se bo namreč končala naporna azijska turneja, na malezijskem dirkališču pa dirkač ducatija brani lansko zmago. 

MotoGP - VN Malezije
MotoGP - VN Malezije FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
31. 10. 2018 21.37
+1
Na zavoju zgubljam hitrost...norca se dela iz sebe...večni luzer!
Mottodedi
01. 11. 2018 19.30
-3
Eee vidiš! Tukaj pa je skrivnost uspeha, ki ga trenutno (že nekaj časa) obvlada mravljica ///////93. Pika
Mottodedi
01. 11. 2018 19.32
-2
PS komentar na komentar "na zavoju izgubljam hitrost". Lp
StAnalitik
31. 10. 2018 19.20
+2
Andrea niti miselnosti šampiona nima.Drugo mesto je letos še dosegljivo.Drugo leto se bo lahko izkazal.Pa da ga vidimo na Ducatiju.Med petimi bo redko viden.
//////93
31. 10. 2018 16.03
+8
Dovi nisi materijal za sampiona to je vsem jasno.
felix59 drugič
31. 10. 2018 10.54
-4
felix59 17.02.2018, 17:24:28 Kdor se zadnji smeje se najslajše smeje. kaj če jim na začetku vsa prva mesta , rekordi proge itd itd..... Ko bo padlo malo dežja bo najprej pogorel Komar , taplava dva se še sestavljata po celotnem lanskem porazu , bo pa aktualen vsekakor Diviziozo , zna pokazati ornk zobe. Za druge pa še ne gre zgubljati besed.Pozabil sem še omeniti ime Mark , kdor se zadnji smeje se najslajše ..../// Tole sem zapisal februarja , mislim , da komentar ni potreben .
BELAN
31. 10. 2018 09.58
-1
Potrdili smo vse....točno tako,takoj za najboljšim.....#93
JackSparrowww
31. 10. 2018 09.51
+10
Sicer je lepo, da so fantje optimisti, od Dovija, Lorenza, Vinalesa pa do Rossija, AMPAK: dokler bo MM93 na štartu, bo težka. Mogoče čez leta, ko mu bo zmanjkalo sape, kot jo je Rossiju....
FjallRaven
31. 10. 2018 09.23
+4
eeeee....Dovi.....kot je že pod menoj @san opas pravilno ugotovil ......letos je LOR dobro poštimal Ducatija kateremu so tudi z pomočjo DOV pokazali vrata izhoda na podlagi lanskega dosežka, ki je bil bolj naključje kot kaj druzga. Očitno pa to še ni dovolj bučk pri ducatiju za letos ... za prihodnjo dirko so spet vpoklicali testnega dirkača PIR .....BAU pa nazaj .....in s tem dirkačem bi se naj borili za skupno med moštvi. PIR kateri praktično spi na motorju .......dosega pa porazne rezultate .
Uporabnik1110355
31. 10. 2018 08.39
+8
Lepo bi bi bilo da se zahvali Lorenzu, drugo leto bo spet povprečno. Na žalost
StAnalitik
31. 10. 2018 08.21
+14
Napredovanj s teboj Davizioso ne bo.Lepo so se našopal pri Ducatiju.Šampiona nimajo na svojem motorju.Adijo še ena sezona.