MotoGP

Zakleti Jerez: Na dirki se je tragično ponesrečil 14-letni dirkač

Jerez de la Frontera, 25. 03. 2019 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski mediji so danes sporočilo tragično novico, ki znova prihaja iz sveta motociklističnih dirk. Na dirki serije supersport 300 se je na dirkališču Angela Nieta v Jerezu smrtno ponesrečil 14-letni dirkač Marcos Garrido Beltran.

Marcos Garrido je v andaluzijskem prvenstvu nastopal s številko 36. Počivaj v miru, Marcos.
Marcos Garrido je v andaluzijskem prvenstvu nastopal s številko 36. Počivaj v miru, Marcos. FOTO: 24ur.com

Iz Španije poročajo o tragični nesreči 14-letnega motociklista, ki je po hudem padcu na nedeljski motociklistični dirki serije supersport 300 na dirkališču v Jerezu de la Fronteri izgubil življenje.

Kot so poročali španski mediji, je najstnik padel v šestem krogu dirke, nato pa se je vanj zaletel drugi motociklist. Motociklistična zveza španske pokrajine Andaluzija je sporočila, da so poškodovanega mladeniča prepeljali v bolnišnico v Jerezu, kjer pa je podlegel hudim poškodbam.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marcos Garrido je veljal za enega bolj talentiranih španskih dirkačev in tragična novica o njegovi smrti je hitro obšla svet in o tragediji so izvedeli tudi dirkači, ki tekmujejo v elitnem razredu motoGP. Tako se je prek twitterja mlademu rojaku poklonil aktualni svetovni motociklistični prvak Marc Marquez. "Novica o izgubi Marcosa Garrida je zelo žalostna za naš šport. Družin in prijateljem želim, da ostanejo močni v teh težkih časih. Marcos, počivaj v miru," je zapisal trikratni zaporedni prvak razreda motoGP. "Pošiljam podporo celotni družini mladega Marcosa. To je zelo žalosten dan. Počivaj v miru," pa je zapisal Maverick Vinales

Dirkališče, ki je sicer poimenovano po legendarnem, trinajstkratnem svetovnem prvaku Angelu Nietu, ki je umrl leta 2017, v zadnjem času ni ravno srečen kraj za vse, ki so povezani z motociklizmom. Spomnimo, pred dnevi je na velik požar na dirkališču popolnoma uničil dirkaški 'paddock' novo nastalega razreda motoE. V tem primeru k sreči nihče ni bil poškodovan. Žal pa je v tokratni nesreči življenje izgubil mlado Marocs. 

Počivaj v miru. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1