Drugi športi

Nadal si je po 16 mesecih priigral finale z Noletom

Peking, 10. 10. 2015 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški igralec Rafael Nadal je v Pekingu premagal Fabia Fogninija, ki mu je v letošnji sezoni povzročal obilo preglavic. Na petem medsebojnem obračunu v sezoni 2015 je Španec s 7:5 in 6:3 (šele) drugič letos premagal Italijana.

Rafael Nadal sicer obračuna ni začel najbolje, saj je že v uvodni igri izgubil svoj začetni udarec, a se je pravočasno vrnil. Tenisača sta bila poravnana vse do izida 5:5, ko je Špancu uspel nov odvzem servisa, potem ko je Fabio Fognini zgrešil backhand udarec po paraleli. V drugem nizu se je Nadal uspel odlepiti v šesti igri (4:2), kar mu je na koncu zadoščalo za zmago v dveh nizih. Fognini bi si v drugem nizu skorajda prislužil diskvalifikacijo, potem ko je Italijan po izgubljeni točki vrgel lopar, pri tem pa kmalu zadel linijskega sodnika. Glavni sodnik mu je izrekel opozorilo, Italijan pa se je v svojem slogu začel prerekati z glavnim delilcem pravice. Na Fogninijevo potezo je reagiral tudi Toni Nadal, sicer trener Rafaela, ki jih je Italijanu napel kar s tribune. "Igral sem veliko bližje osnovni črti kot v preteklih dneh. To je zelo pomembno zame in mojo igro. Danes sem bil precej bolj agresiven in zato sem ga tokrat uspel premagati," je po koncu tekme povedal Nadal.

Nadal se je Fogniniju maščeval za poraz na US Openu
Nadal se je Fogniniju maščeval za poraz na US Openu FOTO: Reuters

V drugem polfinalu je Novak Djoković s 6:2 in 6:3 premagal Davida Ferrerja ter si po Roland Garrosu 2014 znova priigral finalni zmenek z Nadalom. No, glede na formo obeh v zadnjem letu, bi bilo bolje zapisati, da si je Nadal po dolgem času priigral finalni obračun z Djokovićem. Ta ga je v letošnji sezoni porazil dvakrat, in sicer obakrat na Špančevi najljubši podlagi, pesku. Še več: Djoković proti Nadalu v letošnjih dvobojih še ni izgubil niza.

Ženski finale Pekinga Bacszinsky - Muguruza
V finalu ženskega teniškega turnirja v Pekingu bosta zaigrali Švicarka Timea Bacszinsky in Španka Garbine Muguruza. Švicarka, dvanajsta igralka turnirja, je presenetila šesto nosilko Ano Ivanović iz Srbije s 5:7, 6:4 in 6:1, Muguruza pa je domov poslala Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

ATP Peking, polfinale:
Rafael Nadal (Špa/3) – Fabio Fognini (Ita) 7:5, 6:3
Novak Djoković (Srb/1) – David Ferrer (Špa/4) 6:2, 6:3

ATP Tokio, polfinale:
Stan Wawrinka (Švi/1) - Gilles Muller (Luk) 6:4, 7:6 (5)
Benoit Paire (Fra) - Kei Nišikori (Jap/2) 1:6, 6:4, 6:2

WTA Peking, polfinale:
Timea Bacsinszky (Švi/12) - Ana Ivanović (Srb/6) 5:7, 6:4, 6:1
Garbine Muguruza (Špa/5) - Agnieszka Radwanska (Pol/4) 4:6, 6:3, 6:4.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Začni Živeti
11. 10. 2015 13.09
+1
Kapo dol Nadalu! Vsi smo ga potihoma že odpisali, pa se človek še kar vrača! BRAVO RAFA! čeprou bo v finalu Nole spet iz passing winnerji pokazu zakaj je trenutno No.1.......
BrezimenkoKajtebrigovic
11. 10. 2015 11.49
+1
Nole bo defragmintiral Nadala !
Kun_Aguero
10. 10. 2015 15.55
+2
najbol pogrešam obračun med nadalom in Federerjem že dolgo ga ni bilo..ni ga čez dobro staro klasiko :)
Mariborrrrrrrrr
10. 10. 2015 20.13
-1
Zato ker je noleeeeeeeeeeeeeee zdominiral oba mogoce bos pa v sanghaju prisel na ta obracun ferdo nadal vendar v finalu bo pa noleeeeeeeeeeeeeee igrlal tak da zal tvoja klasika kjer pa rafa krepko vodi pred ferdotom tak da je ze dolgo casa bolsa finala ko noleeeeeeeeeeeeeee igra s kom v finalu