Šport

Najboljši športniki leta

Ljubljana, 24. 12. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski športniki so v letu 2001 velikokrat stali na najvišjih stopničkah, osvajali svetovna prvenstva in bili del svetov ne športne elite. Društvo športnih novinarjev Slovenije je za najboljše med najboljšimi izbralo kolesarja Andreja Hauptmana, atletinjo Alenko Bikar, veslaški četverec v postavi Klemenčič, Janša, Prelog, Kolander ter okronalo nogometno reprezentanco za ekipo leta. Prve vtise s prireditve je v Športno sceno ujel Rok Tamše.

Alenka, se še spominjate svetovnega prvenstva v Edmontonu, finalnega teka?

Alenka Bikar
Alenka Bikar FOTO: POP TV

Še dobro, da obstajajo takšne prireditve, da se še enkrat spomniš, kaj si dosegel. Potem je tako ali tako potrebno delati naprej in ni več časa za to.

Časa za počitek verjetno ni?

Ne, mi imamo dvoransko prvenstvo in smo že v polni pripravljenosti, da štartamo v zimsko sezono, ki se začne konec januarja.

Še to, kje nameravate preživeti božično-novoletne praznike?

Doma bom, v Ljubljani.

Za Športnika leta 2001 je bil po mnenju večine izbran Andrej Hauptman. Glede na to Andrej, da ste osvojili bron na SP v cestni dirki na Portugalskem, je morda prav Portugalska favorizirana dežela, vsaj kar se tiče prihodnjega poletnega dopusta?

Andrej Hauptman
Andrej Hauptman FOTO: POP TV

Ja, mogoče, o tem še nisem razmišljal. Dobra ideja. Ampak glede na to, da je do takrat še veliko dirk, bom morda še kakšno spomladansko dirko zmagal in si tam omislil dopust.

In kje boste vi med prazniki?

Glede na to, da sem veliko zdoma, da veliko potujem, se bom najbolje počutil doma, z družino.

Veslaški četverec pa je po številnih četrtih mestih končno stopil na zmagovalne stopničke. Jani Klemenčič, je nagrada za ekipo leta v individualnih športih še dodatna spodbuda?

Jani Klemenčič
Jani Klemenčič FOTO: POP TV

To je potrditev našega celoletnega dela. Vedeli smo, da smo dobri, petkrat smo bili četrti, želeli smo si več. Medalja, ki smo jo osvojili v Luzernu, je bila za nas ne samo bronasta, ampak zlata.

Kako pa boste vi preživeli praznike?

Božič bom vsekakor preživel v družinskem krogu, za novo leto pa še ne vem. Bom pogledal pod smrekco, morda me čaka kakšno presenečenje. Sicer pa naj ostane skrivnost.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja