Šport

Napad mora biti konkretnejši

Bled, 28. 05. 2007 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenska nogometna reprezentanca je pred kvalifikacijsko tekmo za nastop na Euru 2008 proti Romuniji optimistična.

"V vsako tekmo gremo na zmago," pravi Matjaž Kek
"V vsako tekmo gremo na zmago," pravi Matjaž Kek FOTO: POP TV

Slovensko nogometno reprezentanco v soboto, 2. junija, in v sredo, 6. junija, v Celju oziroma v Temišvarju čakata kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2008 v Avstriji in Švici proti Romuniji. Reprezentanti so se na pripravah zbrali danes, in sicer ne v tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju, ampak zaradi zasedenosti hotela Kokra na Bledu.

Na prvem treningu danes ob 18. uri na Bledu selektor Matjaž Kek še ne bo imel na voljo vseh nogometašev, saj bo Branko Ilič v gorenjski biser prispel šele zvečer, Robert Koren in Andrej Komac pa v torek. Vsi drugi, na katere Kek računa, so zdravi in v dobrem vzdušju čakajo prve treninge. Razpored vadbe še ni jasen, zaenkrat je mesto treninga točno določeno le za današnji dan (jutri naj bi trenirali v Šenčurju).

Nasprotnikov se ne bojijo

Na zboru, na katerem sta bila kot novinca tudi Luka Elsner in vratar Igor Nenezič, kot povratnik pa Zlatan Ljubijankič, ni bilo zaznati, da bi se Kek in njegovi varovanci močnega nasprotnika bali. Spoštujejo ga, toda menijo, da ni nepremagljiv, vendar le, če še nadgradijo solidno igro, ki so jo prikazali na zadnji tekmi proti Nizozemski.

"V vsako tekmo gremo na zmago. To je moj moto, vprašanje pa je, kakšna je realnost. Proti Nizozemski ni bilo slabo, ne pa tudi idealno. Borbenost in želja je bila na visoki ravni, igrali pa smo premalo nogometa, poleg tega pa smo Nizozemcem dopustili preveč priložnosti. To moramo popraviti, če hočemo doseči pozitiven rezultat. Na pripravah bomo delali predvsem na organizaciji igre, prehod v napad mora biti konkretnejši," je na druženju z novinarji v hotelu Lovec dejal selektor Kek, ki o svojih rezultatskih pričakovanjih ni hotel veliko govoriti, dal pa je vedeti, da bi bil ob dobri igri na dveh tekmah zadovoljen tudi s točko.

"Seveda si jih želim šest, a že ena bi bila nadgradnja rezultatskega dosežka z Nizozemsko. Vsaj enkrat bi radi Romune presenetili. Menim, da jih lahko, saj so tudi oni iz krvi in mesa. Zato pa bomo morali biti hrabri in morali bomo več tvegati," meni Kek, ki ga ne skrbijo predvidevanja, da so reprezentanti po končani klubski sezoni z mislimi na počitnicah: "Fantje so zaenkrat pokazali korekten odnos do reprezentančnega grba. Verjamem, da bodo tudi tokrat profesionalno opravili z nalogo in da bodo, vsaj kar se tiče odnosa, 120 odstotno opravili s svoje delo. Toliko odstotkov bom namreč zahteval od njih. Tu na Bledu se turizma ne bomo šli, imamo potreben mir. Res je, da je tu sicer veliko avtobusov, a iz njih prihajajo starejši ljudje."

Romuni so premagljivi

Naši nogometaši so optimistični, saj menijo, da njihov nasprotnik ni nepremagljiv
Naši nogometaši so optimistični, saj menijo, da njihov nasprotnik ni nepremagljiv FOTO: POP TV

Reprezentanti, ki vlogo favorita realno prepuščajo nasprotniku, imajo podobno mnenje kot njihov šef. "Čeprav je konec sezone, se ne smemo preveč sprostiti. Opraviti moramo še z reprezentančno nalogo, potem bomo razmišljali o drugih stvareh. Če nam bo to uspelo, se lahko zgodijo lepe stvari. Romuni so vsekakor favoriti, toda mi bomo storili vse, da dokažemo, da znamo igrati, ob dobri igri pa bi jim lahko tudi pokvarili načrte," razmišlja Klemen Lavrič, ki se še dobro spreminja zgodovinskih tekem z Romunijo, po katerih se je Slovenija uvrstila na svetovno prvenstvo leta 2002, čeprav na teh tekmah ni igral.

"To so bili lepi časi slovenskega nogometa, toda tokratni tekmi sta povsem nekaj drugega, kot sedanji. Mi smo vendarle mlada reprezentanca, ki dozoreva in še potrebuje čas, da bi se vsaj približala zlati generaciji. Če se bomo trudili, trdo delali, nam lahko to nekoč tudi uspe," je dejal Lavrič, napadalec Duisburga, ki ni hotel govoriti o svojih nadaljnjih načrtih v klubu: "S trenerjem sva sicer v zadnjih krogih, v katerih smo izborili prvoligaški status, zgladila nesporazum, a zaenkrat še ne morem potrditi, da bom ostal v Duisburgu, čeprav imam z njim še enoletno pogodbo. Trenutno sem stoodstotno osredotočen na reprezentančno akcijo, o prihodnosti pa bom razmišljal po njej."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.