Šport

NBA: Brezcu končno priložnost

Toronto, 25. 02. 2008 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sežanski košarkar je odigral prve minute za svoj novi klub Toronto Raptors.

Slovenski košarkarski reprezentant Primož Brezec, ki je izpustil evropsko prvenstvo v Španiji in je med drugim negotov tudi njegov nastop na olimpijskih kvalifikacijah v Atenah, je le dočakal malce izdatnejšo igralno minutažo v ligi NBA. Brezec je za Toronto Raptorse odigral 12 minut in v tem času dosegel lepih 11 točk ter tako prispeval pomemben delež pri zmagi njegovega moštva proti New Yorku (115:92).

Primož Brezec
Primož Brezec FOTO: Reuters

S predstavo Sežančana so bili zadovoljni tudi njegovi novi delodajalci in sedaj ima kanadsko moštvo kar dva slovenska centra v ekipi, poleg Brezca je staroselec pri Torontu Rašo Nesterovič, ki je v 18 minutah zbral osem točk in dodal prav toliko uspešnih skokov pod obema obročema. Mariborčan Aleksander Vujačič je bil spet med bolj vidnimi posamezniki ekipe Los Angeles Lakers. Tokrat je za zmago Jezernikov proti Seattlu (111:91) prispeval 13 točk.

Šempetrčan Beno Udrih z noči na nedeljo ni posebej blestel. V 36 igralnih minutah je dosegel le dve točki in tako ni izstopal v sicer manj razpoloženi ekipi Sacramenta, ki je bila gladko poražena v Orlandu. Od tekem rednega kola velja izpostaviti še derbi v Arizoni, kjer je Detroit pokazal, zakaj v Phoenixu letos ne morejo računati na tako želeni naslov. Pistonsi so Sunsom dali pravo košarkarsko lekcijo in slavili s 116:86. Znova je razočaral veteran Shaquille O'Neal, ki je v 33 minutah dosegel le pet točk in se očitno še ni privadil na novo sredino.

Izidi:
Toronto Raptors - New York Knicks 115:92
Orlando Magic
- Sacramento Kings 112:93
Seattle Supersonics - Los Angeles Lakers 91:111
Phoenix Suns - Detroit Pistons 86:116
Portland Trail Blazers - Boston Celtics 102:112
Cleveland Cavaliers
- Memphies Grizzlies 109:89
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 83:99
Houston Rockets
- Chicago Bulls 110:97

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.