Prva liga Telekom Slovenije

Agim Ibraimi član rumene družine: To je zame prava izbira, zelo sem motiviran

Domžale, 05. 09. 2017 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Domžale so okrepile svoje vrste z nekdanjim nogometašem vijoličastih Agimom Ibraimijem. Slednji je z domžalskim klubom podpisal pogodbo za leto in pol, ekipi Simona Rožmana pa se je že pridružil na treningih.

Preteklo sezono je preživel v dresu kazahstanske Astane, pred tem pa je branil barve Maribora.
Preteklo sezono je preživel v dresu kazahstanske Astane, pred tem pa je branil barve Maribora. FOTO: Damjan Žibert

Nogometno moštvo iz Domžal se lahko po koncu prestopnega roka pohvali z okrepitvijo. Domžalčani so danes predstavili 29-letnega makedonskega reprezentanta albanskega rodu Agima Ibraimija, ki je uradno postal član Domžal. Ibraimi je podpisal pogodbo za leto in pol in se je zasedbi Simona Rožmana pridružil že na jutranjem treningu. Ibraimi je bil nazadnje član kazahstanske Astane, ki jo je zapustil maja letos. Pred tem pa je v Sloveniji že nosil dres treh klubov. Pred devetimi leti je postal član Olimpije, nato je tri leta pozneje pol sezone igral za Nafto, najboljše predstave pa je pokazal v dresu aktualnega državnega prvaka Maribora, za katerega je nastopal med letoma 2011 in 2016, vmes je bil v sezoni 2013/14 posojen Cagliariju.

Kariero je začel v tetovski Škendiji, iz katere je odšel v Salzburg. Poleg vseh naštetih klubov pa je branil tudi barve turškega Eskisehirsporja. Agim Ibraimi je v slovenski prvi ligi odigral 152 tekem in se podpisal pod 37 zadetkov. V dresu makedonske izbrane vrsto pa je zbral 39 nastopov (7 golov). "Najprej bi se zahvalil vsem v Nogometnem klubu Domžale, še posebej pa trenerju Simonu Rožmanu in športnemu direktorju Mateju Oražmu, da sta mi omogočila prihod v rumeno družino. Vesel in ponosen sem, da bom odslej zastopal barve tega moštva. Ko smo vzpostavili prve stike, sem bil že hitro prepričan, da je to zame prava izbira. Zelo sem motiviran, želim se znova vrniti v pravi ritem, predvsem pa obljubljam, da bom vselej dal maksimum za ta klub," je ob pridružitvi rumeni družini dejal krilni nogometaš, ki je v preteklosti v dresu Maribora že osvojil po dve lovoriki državnega in pokalnega prvaka.

Ibraimi je vijoličaste zapustil po sporu z Zlatkom Zahovićem.
Ibraimi je vijoličaste zapustil po sporu z Zlatkom Zahovićem. FOTO: Damjan Žibert

V Domžale makedonski reprezentant prihaja kot prost nogometaš, njegov odhod iz Slovenije je minil v znamenju velikega škandala, ki je polnil novinarske stolpce. Makedonski napadalni vezist je Maribor zapustil po sporu s športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem, ko se je znašel tudi v suspenzu: "Slovensko ligo dobro poznam, prav tako tudi Domžale, proti katerim mi je bilo v dresu Maribora vselej najtežje igrati. Tudi sam želim v prihodnje pripomoči k temu, da bomo v prihodnje trd oreh za vse nasprotnike. Vseskozi sem treniral z osebnim trenerjem, tako da menim, da sem v dobri pripravljenosti. Kot rečeno, se zelo veselim mojih nastopov v rumenem dresu in novega izziva, ki je pred mano."

Kolektiv iz Domžal, ki je v povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo izgubil proti Marseillu z 0:3, se bo po reprezentančnem premoru v soboto v okviru 8. kroga Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču pomeril s kranjskim Triglavom. Domžalčani po sedmih krogih zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici, zbrali so devet točk, za vodilno Olimpijo, zaostajajo osem točk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kapitan kljuka
06. 09. 2017 14.40
+1
Me zanima kakšne hvalospeve bi albanc pel Domžalam, če bi imel v žepu ponudbo od Real Madrida.
JestPaTiPaMiVsi
06. 09. 2017 09.14
+1
Škoda, ker ni prišel še pred tekmama za LE. Drugače pa zelo dobra okrepitev za Domžale.
LAC
06. 09. 2017 08.41
+6
PRED KRATKIM SEM OMENIL, DA TA "MAKEDONEC" NE MORE NIKJER VEČ IGRAT!
Kajetan
06. 09. 2017 15.22
+1
ja samo si pozabo omenit domžale zdaj pa maš...
grozjak
06. 09. 2017 08.36
+1
prestop sezone v ligi telekom....... ha ha...
bandit1
05. 09. 2017 20.09
-4
Strašen igralec, kot vsi naši ki so jih prodali v solidne ali dobre klube, pa pride nazaj v Vaško ligo. Haloooo
Kajetan
06. 09. 2017 15.23
je reko da lahko slovensko ligo špila z desno nogo čeprav je levičar.. zakaj bi se moral kje truditi ko pa se ne rabi..
VSEMOGO?NI1
05. 09. 2017 19.12
+9
Dobra okrepitev...
RayManzarek
05. 09. 2017 18.55
+11
Agim je dober in neugodni igralec. Dobra okrepitev. Upam le, da se z Ibro ne bosta "zakačila", ker imata oba močni ego. Lp iz MB