VIDEO: Ivačič komaj čaka nov obračun z vijoličastimi: Z vročim srcem in hladnimi glavami do nove zmage

Nogometaši vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije po visoki zmagi na prvi četrtfinalni pokalni tekmi v Stožicah z optimizmom pričakujejo petkov prvenstveni obračun z največjimi rivali iz štajerske prestolnice. Eden tistih, ki bo sploh prvič okusil čar igranja v zelenem dresu na večnem derbiju v Ljudskem vrtu, je čuvaj mreže zmajev Aljaž Ivačič: "Na takih tekmah je čustva zelo težko obvladovati."

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Aljaž Ivačič nedvomno uživa, kot že dolgo ne. Strateg ljubljanske Olimpije Igor Bišćan ima namreč popolno zaupanje v tega 23-letnega čuvaja mreže, ki je v zadnjih treh sezonah prehodil trnovo pot, da bi sedaj lahko užival v sadovih napornega dela in številnih odrekanj. "S trenutnim stanjem sem več kot zadovoljen. Zavedam se, da sem dobil edinstveno priložnost, ki jo nikakor ne želim zapraviti. Biti prvi vratar v klubu, kot je Olimpija, kjer so čustva še posebej izražena, je neverjeten občutek. Sicer pa drži, da sem v zadnjem obdobju pretrpel marsikaj, a kot je videti zdaj, je bila odločitev, da se kalim v slovenskih nižjeligaših, več kot pravilna," je pogovor z novinarjem POP TV-ja Božidarjem Bulatom začel Ivačič, ki sicer velja za manj zgovornega člana zeleno-bele slačilnice, toda njegova preudarnost pri podajanju odgovorov in mirnost na zelenici, veljata ogromno, kar je večkrat poudaril tudi Bišćan sam. 

Drugi večni prvenstveni derbi med Mariborom in Olimpijo v sezoni 2017/18 si boste v neposrednem prenosu na Kanalu A lahko ogledali v petek, 17. 11., s pričetkom ob 20. uri. Ne zamudite!

"V dozdajšnjem delu kariere mi ni bilo ničesar podarjenega. Položaj prvega vratarja Olimpije sem si priboril s trdim delom, številnimi odrekanji in naposled neizmerno željo po dokazovanju. Trener Igor Bišćan pa je tisti, ki bo v vsakem trenutku vedel, ali sem še vedno primeren za prvo izbiro med vratnicama," kljub vidni vlogi pri zmajih z obema nogama na trdnih tleh stoji svetlolasi Ljubljančan, ki bo v petek, na drugem derbiju v zadnjih šestih dneh v peklu Ljudskega vrta, sploh prvič v karieri okusil čar igranja proti največjim rivalom v prvenstvenem obračunu.

Nik Kapun, Dario Čanađija

Od Nika Kapuna strateg Olimpije Igor Bišćan na petkovem derbiju v Ljudskem vrtu veliko pričakuje. (Foto: Aljoša Kravanja)

Obvladovanje čustev naša primarna naloga

"Že sobotna pokalna tekma je bila nekaj posebnega. Zato si želim, da bi vse skupaj ponovili tudi v petek, ko se z največjimi rivali spopademo na njihovi zelenici. Na takih tekmah je čustva zelo težko obvladovati, toda naša primarna naloga bo prav to, da v vsakem trenutku vemo, kaj moramo storiti za uresničitev končnega cilja. Naboj bo na najvišji možni ravni, sicer pa venomer poskušam izključiti iz svojih misli vse obstranske dejavnike, ki bi lahko zmotili potek psihološke priprave na tekmo. Je pa za nas vsaka tekma enako pomembna, saj ti lahko prinese tri točke. In nič več," poudarja prvi vratar edinega ljubljanskega prvoligaša.

Na vprašanje, kako lahko Olimpija pride do nove zmage v Ljudskem vrtu, Ivačič brez ovinkarjenja odgovarja: "S podobno igro, kot na prvi pokalni tekmi v Stožicah. Predvsem z željo po zadetku, z napadalno igro in brez bojazni po morebitnih napakah. Le tako lahko računamo na poln izkupiček, do katerega smo vsekakor sposobni priti sredi Maribora."

PLTS 16. krog pasica

  

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
Marcquez 15.11.2017 21:33:31
gremo MB, Gorica je z vami
Več komentarjev