Prva liga Telekom Slovenije

Aluminij z zmago nad Radomljani skočil na osmo mesto in pahnil Krško v negotov položaj

Kidričevo, 30. 04. 2017 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se na stadionu v Kidričevem pomerila Aluminij in odpisane Radomlje. Izjemno pomembne zmage v bitki za obstanek pa so se veselili domačini, ki so slavili s 3:1. V težavah so sedaj tudi Krčani.

Nogometaši Aluminija so z zmago naredili velik korak k obstanku v ligi.
Nogometaši Aluminija so z zmago naredili velik korak k obstanku v ligi. FOTO: Damjan Žibert

Kidričani so s pričakovano zmago proti odpisanim Radomljanom na lestvici prehiteli Krčane in se zavihteli na tako želeno osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi. Večino dela so danes opravili že v prvem polčasu, ko so nerazpoloženi obrambi gostov nasuli vse tri zadetke. Zdaj ima Aluminij na osmem mestu točko prednosti pred Krškim, prednost pa lahko še poveča že v petek, ko bo gostoval prav na stadionu Matije Gubca. Uvod tekme je bil kar živahen, sodniki so že v uvodnih 15 minutah na obeh straneh razveljavili po en zadetek zaradi prepovedanega položaja, v 12. minuti pa je domačim vendarle uspelo doseči tudi regularen zadetek za vodstvo z 1:0. Tega je s strelom iz kazenskega prostora dosegel Blaž Kramer po podaji Žige Škofleka. V 20. minuti je Aljaž Ivačič ustavil strel Lovra Bizjaka, šest minut zatem pa je spet udarila naveza Kramer - Škoflek. Tokrat je prvi podal z leve strani, Škoflek pa je z glavo zadel za 2:0.

Branilci gostov so bili ob podajah precej nezbrani, tako je bilo tudi v 35. minuti, ko so domači povedli že s 3:0. Takrat je prosti strel z več kot 30 metrov izvedel Milan Kocić, podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je znova povsem osamljeni Kramer z glavo še enkrat premagal Ivačiča. V uvodu drugega polčasa je za nekaj veselja gostov poskrbel Luka Cerar, ki je v 49. minuti znižal zaostanek z lepim strelom s približno 20 metrov, ko je zadel desni zgornji vrat vratarja Luke Janžekovića. Po bolj ali manj umirjenem nadaljevanju so prvi do nove priložnosti spet prišli Radomljani, ko je v 68. minuti Marko Nunić z glavo streljal malce previsoko. Tudi sicer so domači posest prepustili gostom, ki pa niso bili posebej nevarni. V 76. minuti pa je na drugi strani vendarle po desni prodrl Škoflek, prišel v kazenski prostor pred Ivačiča, ki pa je na koncu zaustavil strel domačega nogometaša. Tudi v naslednjih minutah so bili znova konkretnejši domači, prišli še do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Predvsem Bizjak je imel v 90. minuti priložnost za 4:1, toda zgrešil je prazna vrata, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je žogo poslal še čez vrata gostov. Aluminij bo v 32. krogu v petek gostoval v Krškem, Kalcer pa bo dan pozneje v domačem športnem parku (doslej so igrali v Domžalah, kjer pa bodo začeli prenovo igrišča) gostil Celje.

Izid:
Aluminij - Radomlje 3:1 (3:0)
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User513426
01. 05. 2017 19.30
-1
če krško izpade bo pa MB prihodnjo sezono brez zagarantiranih 12 točk hehe
BOSON
02. 05. 2017 10.39
jih je zaenkrat le 7, 1.aprila je bilo neodločeno, žabari jih letos že imajo 10 od Krškega...